• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Altın miktarı yöreden yöreye değişiyor. Annenin istediği miktar şu an 108 bin ediyor. Bu devirde her şey o kadar pahalı ki 8 bilezik için 108 bin fazla gelmedi gözüme. 😅 Siz isteyin, durumumuz yok denirse azaltılır.

Edit: Yanlış hesaplamışım, sorry gençler.
Altına uzak olduğum bu kadar belli olmasa iyiydi. 🤣

Bende inanmıştım öf yaa almaya niyetlenmiştim oysa ki djdjd🤣

Erkek arkadaşım memur. Yaklaşık 53k maaşı var. Ailesinin evinde kalıyor. Babası çalışıyor ne kadar alıyor bilmiyorum. ekstra 12K da kira gelirleri var. Yani oturdukları ve ekstra bir evleri daha var. İki kardeşler. İlk çocukları erkek arkadaşım. İlk de o evleniyor. Annem bilezik olarak 8 tane isteyelim dedi 22 ayar 20 gramdan. Ben de fazla dedim. Altının fiyatı almış başını gitmiş. Yaza kadar biriktirirler dedi. Yatırım amaçlı düşün altınlar zaten sizin olmayacak mı dedi. Benim kafamda belirli bir mıktar yok. Ancak istemesem de olmaz. Sizce ne kadar istemeliyim? Ya da sorduklarında ne demeliyim?
Sanırım annenın altın fıyatından haberı yok. İnsanlar ne yapabiliyorsa bence. Sonradan elinizden gıdecegıne az olsun sizin olsun.

Altın miktarı belirlemek nedir ya. İnsanlar zaten gücünün yettiğini yapacaktır.

Karşı tarafın size yapacağı en iyi yatırım oğulları zaten. İyi, adil, saygılı, vicdanlı, beyefendi bir insan yetiştirdilerse; eşini, çocuklarını kimseye muhtaç etmeden geçindireceği bir de meslek edindirdilerse, bu devirde öpüp başınıza koyun. Bu iki şeye yatırım yapmadılarsa ağırlığınızca altın taksalar nafile.

Sizin annenizin yaptığı yatırım biraz zayıf kalmış ama. Babasının maaşından, evlerinin kirasından size ne. Yaza kadar bu kısmı halletmelisiniz.

Mehir olarak yalıyı istiyorum :D
Konu sahibi kesinlikle bir şey istenmemeli alışveriş değil bu evlilik ama ailen çok zorluyorsa imkanınızın dahilinde ne yapabiliyorsanız deyip geçin.

İnsan isterken utanır .Sizde boş durmamış evleneceğiniz adamın evine ne kadar giriyor çıkıyor tek tek hesap etmişsiniz.Sizin gibilerden korkulur. Oğullarıma sizin gibi birini istemezdim.Yıllarca çalışıp didineyim analı kızlı aç gözlü bir aile kazancıma göz diksin.Tövbe tövbe yolum bile kesişmesin sizin gibilerle....
Amin. Cümlenizin.

Bana böyle yok şunu istiyorum yok bunu istiyorum şu kadar istiyorum “ aşkooom ben ev istiyorummm kiraya oturmam sekiz bilezikkkk “ felan diyenler kendini pazarlıyormuş gibi geliyor ama gelin görün ki gün sonunda böyleleri hep daha kıymetli sürekli bu tip insanların gönlü yapılır diğer istemeyenler ise zaten “ arıza değil sıfır istek “ gözüyle bakıldığı için önemsenmez 😂
Yooo, daha kıymetli falan olmuyorlar. Bu bir şehir efsanesi. Kimsenin evinin içinden 7/24 canlı yayın yapılmıyor neticede.

Kızlar sakin olun isteyen ben değilim zaten annem 🤣 ben daha az isticem sizce ne kadar istenmeli diye soruyorum
Aslında hata sizinle annenizde değil. Hata sizinle evlenmek isteyende. Böyle bir arkadaşımın yengesinvardi aynı siz işte tanırsınız öykülerini😄 gerçekten en pahalı eşyaları aldırdı altınlar istedi vs vs . Arkadaşım babası emekliydi yazık inşaata işe girdi bunlara para yetiştirmek için. Bu arada evlenenler öğretmendi. Velhasıl arkadaşım bana bunu anlattı şok oldum neden Nisan atmiyorsunuz dedim. O da bana şok oldu öyle bir konu gündemde bile değilmiş. Oğlan ayrı salak, alemeklinbabasino yaşta inşaata işe gidiyor, baba ayrı saçma geline pahalı koltuk Alacam altın takacak diye ise giriyor. Ve evlendiler cidden . Arkadaşım da işe girip o borçları kapatmaya uğraştı babasıyla bir olup. Evlenen adam tabiki borç da ödemesi çünkü gelin borçsuz evlenmemiş lazım demiş. E bu gelin bu ailenin ağzına ... Etmesin de ne yapsın.
Arkadaşım Nisan atma ayrılma vs diye şeyler var e kullan işte .

Kızlar sakin olun isteyen ben değilim zaten annem 🤣 ben daha az isticem sizce ne kadar istenmeli diye soruyorum
Kız hala isticem diyosun:kızgın:Saçmalamaa… Geldik gidiyoruz şöyle bir insan olamadım ya anlam da veremiyorum 😁 Oysaki ben de memurum aa şuna bak babam da memur. Biz damat tarafından bi 20 bilezik isteyeydik. Şaka bir yana bacım bunlar boş işler. Memurmuş oymuş buymuş bırak bunları. Ne istiyorsunuz sorusu bile çirkin bence sorulmamalı. Zaten eşinle yapar takarsın ilerde merak etme öylesi daha güzel oluyor.

Aslında hata sizinle annenizde değil. Hata sizinle evlenmek isteyende. Böyle bir arkadaşımın yengesinvardi aynı siz işte tanırsınız öykülerini😄 gerçekten en pahalı eşyaları aldırdı altınlar istedi vs vs . Arkadaşım babası emekliydi yazık inşaata işe girdi bunlara para yetiştirmek için. Bu arada evlenenler öğretmendi. Velhasıl arkadaşım bana bunu anlattı şok oldum neden Nisan atmiyorsunuz dedim. O da bana şok oldu öyle bir konu gündemde bile değilmiş. Oğlan ayrı salak, alemeklinbabasino yaşta inşaata işe gidiyor, baba ayrı saçma geline pahalı koltuk Alacam altın takacak diye ise giriyor. Ve evlendiler cidden . Arkadaşım da işe girip o borçları kapatmaya uğraştı babasıyla bir olup. Evlenen adam tabiki borç da ödemesi çünkü gelin borçsuz evlenmemiş lazım demiş. E bu gelin bu ailenin ağzına ... Etmesin de ne yapsın.
Arkadaşım Nisan atma ayrılma vs diye şeyler var e kullan işte .
Nerden buluyorlar bu adamları yahu😳
Bize de borç takanlar denk geliyor, nerede hata yapıyorum nerede yarabbi🤣🤣

Sizinki gibi annesi olan bir üye daha var burada. O anne de yatırım için demişti. Başlık parasıyla açılış yaptılar, kızının üstüne tapu istemeyle devam ettiler, karşı taraf kabul etmeyince biz de kuruş masraf yapmayız dediler. Kızın çeyizinde ütü süpürge bile olmadığı için eş ailesi evlerinde atacakları kullanmadıkları eşyayı getirip yığdılar eve.

O üye de aynı sizin gibi her şeye ben değil annem istiyor, ben demiyorum annem diyor diyip yan cebime koy yapıyordu. Dilerim bu memur aile çocuğu sizinle evlenmez. Milletin yediği içtiğine kadar harcamasını gelirini giderini hesaplamışsınız. Size ne kiradaki evden, bir çocukları daha varken size mi versinler o evi? Anneniz size ne ne yapacak yatırım için?

Anneniz sizi temsil ediyor zaten, ayrı biri olarak düşünmeyin. Annem istiyor derken siz ailece istemiş oluyorsunuz aslında, söyleyen kişinin anneniz olması birşey değiştirmez.. Müstakbel eşiniz 50 bin maaş alıyor, baba da çok fazla almiyordur ki bu insanlar da ev geçindiriyor, 12 bin lira zaten ne ki bu devirde ki bu da babanın annenin ek geliri..Düğün masrafı, ev tutması, eşyası bir sürü gideriniz olacak veya olmuştur..Ben karşı taraftan birşey istenmesini doğru bulmuyorum, ne yapabilirlerse karşı tarafa bırakmak makbul/şık olandır. İnsanları mahçup etmeye, sıkıştırmaya gerek yok keza evde başka bir çocukları da var ve ona karşı da sorumlular. Yarın birgün onun evleneceği kişi de o kadar isterse ne olacak, ne yapsın bu insanlar (başka gelirleri olmadığından hareketle söylüyorum bunları) Biz eşimle borçlanarak evlendik, yani iki tarafın da ailesi emekli, kendi yağında kavrulan insanlardı. Yapabilecekleri kadarını yaptılar, biz maaşlarımizla toparladık zamanla durumu. Çok şükür evimizi de aldık zamanla. Karşı tarafın durumunu bilirken ne isteyelim insanlardan ki böyle pazarlık yapılmasını uygun da bulmayız biz. Bu tarz konuların konuşulması abes geliyor bana..

Back
X