ne kadar maaş alır?

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
merhaba kızlar
yakın bir arkadaşım bir süre önce eşini kaybetti.şu an kendisi çok üzgün haliyle.bir yandan da çalışmıyor.tabi bir süre sonra maddi konuları da düşünmek zorunda kalacak.ben de kendisini aydınlatmak için konu açıyorum.
şimdi arkadaşımın eşi kadrolu devlet memuruydu.maaşı 2200 gibi,35 yaşında hayatını kaybetti.16 yıllık memurdu,bir de çocuğu var.
bu durumda arkadaşıma eşinden ne kadar maaş bağlanır?dul ve yetim maaşı?lütfen bilenler yanıtlayabilir mi?

not:aman yanlış anlaşılmasın kendisi şu an bunları falan düşünmüyor.yalnız ben gerekirse onu bilgilendirmek istiyorum.

Zaten ne kadar maaş bağlanırsa zamanı gelince,acısı hafifleyince bağlanır o da öğrenir..

Son düzenleme:
evet canım haklısın ama ben en azından içini bu konuda olsun biraz rahatlatayım diyorum.ayrıca ne kadar sürede bağlanır?bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

evet canım haklısın ama ben en azından içini bu konuda olsun biraz rahatlatayım diyorum.ayrıca ne kadar sürede bağlanır?bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

Bence kendisi bahsetmeden sakın ola bu konulara girme. Rahatlatayım derken iyice kızdırabilirsin arkadaşını

Eğer çocuk 18 yaş ve üzeriyse kadının alacağı parayla çocuğun alacağı para ayrılır. Eğer değilse çok fazla bi para almaz diye biliyorum..:44:

birincisi 18 yaşından büyük cocuğa maaş bağlanmaz, okumaya devam etmiyorsa.
anneye ve cocuga ayrı baglanır şu durumda.
ne kadar oldugunu sana kimse söyleyemez.
ölüm sebebiyle emeklilik olacak.
kaç gün prim ödendi , ne kadarlık bi prim ödendi bugüne kadar bilemeyiz.
her yılın ayrı katsayısı var.
maaşlar artık çok uzun zamanlarda bağlanmıyor.
emekliliğe yetecek günü yoksa sgkdan toplu para alır , yatırılan primler iade alınır.
aklımda kalan bilgiler bunlar

maaşın %75'i bağlanır deniyor çalışmadığı için.çalışıyor olsa %50si bağlanacakmış.primler mi sayılıyormuş?çocuk 18 den küçük.

başka bi evlilik yapana kadar eşe bağlanır. cocugada baglanır.
oranlar tek cocukta anneye %50 'e %25 olması gerek yanlıs hatırlamıyorsam.
valla bi emeklilik yaşı olduğu gibi , emeklilik günüde var.
ölümde 1800 olması lazım

Son düzenleme:
canım sen sskya göre yanıtlıyorsun.benim arkadaş emekli sandığından.ben kapsamlı bir araştırma yaptım şimdi.eşinin çalışma süresi 5 yılı doldurunca dul maaşına hak kazanıyormuş.kendisi maaşın %60'ını çocuğu %30 unu alıyormuş.yani %90'ını alacak.1800 alır yani en az.

bir de kredisi henüz bitmemiş bir evleri vardı.ev sigortalı olduğu için borç silinip ev kızcağıza kalır değil mi?kredi çekerken hayat sigortası yapıyor ya bankalar?

sen maaşı 2200 den hesaplama bence o hesaplamalar cok farklı.
öyle olsa ne kolay olurdu.
evet ev eşine kalır.

Kalan borç silinir canım. Ev direk arkadaşına ve çocuğuna kalır miras olarak.

tam net bilgiye sahip birisi yok mu?hukukçu arkadaşlar falan.maaşı neden olduğu gibi hesaplamıyoruz?

maaşı bilemiyorum ama banka kredi ödemesi için şansını deneyebilir.bir tanıdığımızdan ödemesini istemişler ama vefat edenin borcu ise kesinlikle sigorta karşılamak zorunda

cok net bırsey ıstıyorsanız calısılan kurumun personel bırımı anacak hesaplar neden mı cunku her kurumun maas katkıları,taban maas hesapları ayrı.657 sayılı kanuna gore calısanlar ayrı,sözlesmelı personel ayrı.(sozlesmelılerde hem sözlesme kanununa hem 657 baglıdırlar) o yuzden sızın 2200 sandıgınız maas uzerınde ek odeme varmı,yoksa cıplak maasmı sız bılemeybılırsınız.mesela bızım maaslarımızın bır kısmı .... tazmınatı olarak gecıyor.ve halıyle emeklı olsak maasımız su ankınden bın tl eksık olarak hesaplanıp onun uzerınden işlem yapılır.yanı bu calıstıgı kurumla alakalı.banka ıcınse umarım adam olmeden once bu sıgortayı yaptırmıstır.bır cok ınsan ıstege baglı oldugu ıcın konut kredısı dahıl masraf olmasın dıye yaptırmayabılıyor.

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu,isteğe bağlı değil.maaşı eşinin muhtemel emekli maaşına göre mi hesaplanıyor?kurum da önemli diyosunuz.:26:

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu,isteğe bağlı değil.maaşı eşinin muhtemel emekli maaşına göre mi hesaplanıyor?kurum da önemli diyosunuz.:26:

bazı bankalarda zorunlu degıl,helede banka gorevlısı tanıdıgınız varsa daha kolay oluyor ek masraf olmasın dıye.kendım de konut cektıgım bılıyorum.kurum söyle onemlı.ben havalımanı poersonelıyım ve bızım maasımız atıyorum 3000 tl olsun bunun 1000 tl sı taban aylık degıl kurumumuza aıt hava trafık tazmınatı dıye bırsey.ve emeklı oldugumuzda maasımız 2000 tl uzerınden hesaplanır.yanı o kısının calıstıgı kurumda da maasında ek ödeme olabılır.o yuzden tam tahmın edmeyebılırsınız.bunu en ıyı calısılan kurumun personel işleri bılır.buradakı hıc bır uzmanda o kısının emeklı kesıntısı vs bılmeden baglı oldugu kurumun gelır kaynaklarını bılmeden hesap yapamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…