ne kadar maaş alır?

aynen öyle ve net maaş üzerinden yapılmaz hesaplamalar.
brüt üzerinden yapılır.
adam net 2200 alıyodur bunun brütü 3bin küsüre gelir.
arada ek ödemeler vaardır onlar eklenir, ya da sigorta primini etkilemeyen sizin verdiğiniz örnek gibi ödemeler vardır.
ve sigortalık başlangıcından itibaren brüt maaşlar toplanır.
ama enflasyonun etkisi ile maaşlar eridiği için her yılın bi katsayısı vardır.
1999 maaş ile 2012 bir mi ya da 1995 maaşı ile.
muhakkak memurda biraz farklılıklar vardır ama uçurum yoktur arada

şöyle anladım.brüt maaş üzerinden bazı eklentiler çıkarılarak bir hesaplama yapılır.yani ne olur belli olmaz.acaba emekli maaşı mı,yoksa çalışırkenki maaşı mı baz alınır diye kafama takıldı.ama ikisi de değil dediğinize göre.daha farklı hesaplar söz konusu.şöyle sorayım peki geçinebilceği bir maaş geçer mi eline?en düşük ne olur mesela?

İyi günler arkadaşım maaş konusunda bişey dememiz imkansız çocukları kız mı erkmi benim bir akrabam dul maaşı alıyordu oglu 18 yaşına girinciye kadar kızı evleninceye kadar aldı yetim maaşını evlendikten sonra kesildi çeyiz parası diye bir para vermişlerdi kız çocugu eger bir işte çalışmıyorsa yetim maaşını alabilir kredi konusuna gelince eger hayat sigortası varsa banka borcu kapatıyor hatta ödedigi taksitleri geri veriyor.

elbetteki gecinecegı kadar alır ama 2200 maas alan bırısının esı 1800 falan alması bıraz zor.cunku sahsın kendısı emeklı olsa bıle maas dusuyorkı olum nedenıyle bu bıraz daha duser.1500 falan alır dıye dusunuyorum.tabı dedıgım gıbı bu 2200 onun cıplak maası ıse yanı ek odeme almıyorsa.sımdı tahmını bısey dıyoruz tabı memur dahı olsak genel hızmet sınıfı,teknık sınıf,kademesı falan hepsı etkılıyor bunu.cunku emeklı kesıntısı ve tazmınatı bu tur kıstaslara gore kesılır kısıden.ornegın ben teknık personelım ve kademem falan buna gore ama duz memur bır arkadasın kademesı kesıntısı benımle aynı olmaz.ıkımızde aynı kurumun personelı olsak dahı

aa ödediği taksitler geri mi verliliyor gerçekten.kredi çektikleri 1-2 yıl oluyor zaten.ziraatten çektiler ve beraber okumuştuk şartları hayat sigortsı zorunlu olarak yapılır diyordu.hatta bir şey olursa borçlar silinir ev sana kalır demişti eşi.ama ödenen taksitlerin verildiğini ilk kez duyuyorm biraz açar mısınız?

Günaydın arkadaşım bizde geçen yıl kredi ile ev aldık banka babama hayat sigortasını söylemiş yaptıran da oluyor muş yaptırmayan da bankadaki görevli eger sigorta yaptırmak istiyorsanız işlemlerinizi başlatayım demiş babamda tek tek sormuş hayat sigortasını bankacı babama şöyle demiş eger Allah korusun size birşey olursa çektiginiz kredinin borcu kapanıyor ve ödediginiz taksitleri ailenize geri ödeniyor ev onların olur demiş kimse elinden alamaz demiş sigorta yaptırmazsan ev ellerinden alınır demişti babamda hayat sigortasını yaptırdı.Hayat sigortası yaptırıp ödedigi taksitleri geri alan aile var babamın bir arkadaşı vefat etmişti kredi ile ev almışlardı onlarında sigortası vardı borçları kapandı ve ödedigi taksitleri geri vermişler aileye babam anlatmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…