Ne kotu bir yer bu dunya..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Tesadüfen babamın sütü çok acı diye bi haber okudum kendime gelemiyorum. Bir meleğim var yarın öbur gün büyüyecek Allah izin verirse.. hep yanında olamayacağım maalesef. Onunu dünyanın pisliklerinden nasıl korurum . Kafayı yemek üzereyim. Akilli saat alayım diyorum. Ya farkedip kolundan cikarirlarsa vs düşünmekten alamıyorum kendimi.. onu nasıl korurum. Kendisini korumayı nasıl öğretirim.. küçükken bende istismara uğradım çünkü. Ben 7 8 yaşındaydım 14 15 yaşında aile dostumuz olan birinin çocuğu tarafından kendi bahcemizde düşünün.. hiç gözümü ayiramayacagim..
Sizden ricam sakin oynuyor diye çocuğunuzu başıboş bırakmayın..

yaşasın zalimler için cehennem!!
el kadar sabilere, kadınlara,yaşlılara, herhangi birini taciz / tecavüz eden hiç kimse gün yüzü göremesin inşallah.

nefret ettim artık bu dünyadan,gerçekten iğreniyorum. insanlık bu olamaz. hayvanlık diyemem ,çünkü hayvanlar asla ne şiddet uygular ne de taciz eder. İnsan gelmiş geçmiş en tehlikeli varlık bence.

endişelerinizde haklısınız, maalesef evlatlarımızı çok iyi gözetmemiz gerekiyor, ancak tabiri caizse esir hayatı da yaşatmamamız lazım tabi.. o ince çizgiyi gözetmek lazım :)

size de çok geçmiş olsun,bundan dolayı ekstra korkuyorsunuz ,haklısınız da, ama bence ilk iş evladınızın size güvenmesi olmalı. sizden hiçbir şey saklamamalı,anlatmaktan korkmamalı. ona o güveni verin,her ne olursa olsun ben senin annenim,seni asla bırakmam diyin.

umutsuzluğa her kapıldığında ''benim annem var arkamda,bana hiçbir şey olmaz'' diyebilsin çocuğunuz.. :)

sonra kendi güzel karakteriniz ve ahlakınızla yoğurun onun ruhunu, güzel bir çocuk yetiştireceğinize eminim :)

yaşasın zalimler için cehennem!!
el kadar sabilere, kadınlara,yaşlılara, herhangi birini taciz / tecavüz eden hiç kimse gün yüzü göremesin inşallah.

nefret ettim artık bu dünyadan,gerçekten iğreniyorum. insanlık bu olamaz. hayvanlık diyemem ,çünkü hayvanlar asla ne şiddet uygular ne de taciz eder. İnsan gelmiş geçmiş en tehlikeli varlık bence.

endişelerinizde haklısınız, maalesef evlatlarımızı çok iyi gözetmemiz gerekiyor, ancak tabiri caizse esir hayatı da yaşatmamamız lazım tabi.. o ince çizgiyi gözetmek lazım :)

size de çok geçmiş olsun,bundan dolayı ekstra korkuyorsunuz ,haklısınız da, ama bence ilk iş evladınızın size güvenmesi olmalı. sizden hiçbir şey saklamamalı,anlatmaktan korkmamalı. ona o güveni verin,her ne olursa olsun ben senin annenim,seni asla bırakmam diyin.

umutsuzluğa her kapıldığında ''benim annem var arkamda,bana hiçbir şey olmaz'' diyebilsin çocuğunuz.. :)

sonra kendi güzel karakteriniz ve ahlakınızla yoğurun onun ruhunu, güzel bir çocuk yetiştireceğinize eminim :)
Inşallah başarabilirim.. tabiki ne olursa olsun ne yaparsa yapsın bana gelmeli.. iyi geldi mesajınız. Teşekkür ederim..

Tesadüfen babamın sütü çok acı diye bi haber okudum kendime gelemiyorum. Bir meleğim var yarın öbur gün büyüyecek Allah izin verirse.. hep yanında olamayacağım maalesef. Onunu dünyanın pisliklerinden nasıl korurum . Kafayı yemek üzereyim. Akilli saat alayım diyorum. Ya farkedip kolundan cikarirlarsa vs düşünmekten alamıyorum kendimi.. onu nasıl korurum. Kendisini korumayı nasıl öğretirim.. küçükken bende istismara uğradım çünkü. Ben 7 8 yaşındaydım 14 15 yaşında aile dostumuz olan birinin çocuğu tarafından kendi bahcemizde düşünün.. hiç gözümü ayiramayacagim..
Önce tedbiri alıp sonra dua edeceğiz. Mahremiyet eğitimini vaktinde başlamak lazım. Çocuklar kötü bir şey olduğunda kendilerini suçlarlar ve istismarcılar da bunu çok iyi kullanır. Benmerkezci oldukları için her kötü şey kendilerinin suçu sanırlar. Ben kendimce pek çok karar aldım.
Dışarıda yalnız oynamaya göndermeyeceğim.
Kaç yaşına gelirse gelsin bir arkadaşının evinde gece yatıya kalmasına izin vermeyeceğim.
Her gece yatınca gün boyu neler yaptığını sohbet ederek soracağım.
Bir de doğumdan itibaren yapmamız gereken şeyler var. Başkalarının yanında üst ya da bez değiştirmemek, poposu vb. özel bölgelere dokunarak sarılmamak, sevmemek gibi.
Bu video da bilgilendirici

Çocuğumu büyütürken kendi annem babam dahi kimseyle parka, markete yollamadım

Komşu diye güvenip oğlumu kimsenin evine göndermedim

Okul arkadaşlarının evine yalnız yollamadım ve her ne olursa olsun bana anlatabileceğini her gün hatırlattım

3 yaşından itibaren dokunulmaması gereken yerlerini öğretip, buraya dokunulduğunda çığlık atmasını söyledim

Şuan 13 yaşında çok asosyal, okul harici arkadaşları olmayan sürekli bilgisayar başında oturan bir çocuğum var. Açıkçası dışarıda arkadaşlarıyla hangi ortamda diye evde çıldırmaktansa devamlı evde oturan bir oğlum olduğu için memnunum. Bende dışarıdaki kötülüklerden çok korkuyorum

Allah çocuklara uzanan ellerin cezasını bir an önce versin inş.

Anksiyete ve panik atak size de hızla yaklaşıyor belli ki. Ben çocuklarımdan sonra manyak oldum. Oğlum okuldayken bile huzursuz olan bir insanım malesef.
Ruh sağlığınızı korumak için bol bol dua edin. Allah'ım korusun evlatlarımızı.

Gerekli her sey yazilmis.Simdi ben de su konuya degineyim.
Koruyun kollayin ama abartmayin.Veya hissettirmemeye calisin.Cocuk 4-5 oldugunda bireysellesmeye baslar temeli egitim sonlanir.Ayrismak icin arzu duyar.Asiri korumaci olursaniz bu evreyi atlamasi zor olur.
Annesisiniz elbette ki koruyacaksiniz.Ama bunu cocuk anlamamali.
Annenin yaninda oldugunda guvendesin,annenin uzaklasirsan basina her sey gelebilir seklinde bir izlenim edinmemeli.
Bu sekilde olursa cocuk okula giderken bile guvensizlik hisseder.Belki tek basina bile yuruyemez.Bu nedenle hisstirmeden ozguvenini zedelemeden onlemlerinizi almalisiniz.
Cok korursaniz size iyice baglanir,bir sure sonra kopamaz.Size bir sey olursa,atlatamaz.
Zaman zaman da sorumluluk asilayin ,kendi basina olsa bile bir ekmek alip evine donebilsen.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz habere bakmaya cesaret edemedim ve anlattığınız karşısında buz kestim. Gözümden yaş akti, diyecek pek birşey bulamıyorum. Allah belasını versin

Öncelikle kesinlikle çocukla iletişim çok önemli.
Her şeyi anlatabilmeli ve kendinin farkında olabilmeli.
Dünya gerçekten çok kötü bir yer artık.
Asla çocuk yapabileceğimi sanmıyorum.
En önemlisi de anne baba çocuğunun her durumda, her koşulda arkasında durmalı.
Dünya daha güzel bir yer olsun, çocuklar eşit şartlar altında büyüsün.

Back
X