- 21 Nisan 2018
- 8.259
- 30.329
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Veliler veli toplantisina bile gelmiyorlar.Gerçekten de böyle, ortalık sevgisiz, desteksiz çocuklar ile dolu.
Bence okulda güzel bir konferans hazırlayabilirsiniz.
Hem öğrencinin hem velilerin katılacağı şekilde ön konuşma ardından vieolar ile yaşanmış olaylar ile destekleyebilirsiniz.
Çok güzel bir motivasyon olur sınav haftası öncesi :)
çoğu lise öğrencisi toplantıyı bile söylemez ailesine , gerçi söyleyenlerinki de gelmeyebiliyor.Veliler veli toplantisina bile gelmiyorlar.
aslında çok doğru noktaya değinmişsiniz ama bunu ülke genelinde uygulamak ne yazık ki mümkün değil.Belki de öyle mutlulardır.
Ben bir eğitimci olarak okulların çoğunun gereksiz olduğunu daha doğrusu akademik eğitimin bu kadar yoğun olmasının ihtiyaç dışı olduğunu düşünmeye başladım son zamanlarda.
Öğrencilere okullarda 21. yy becerileri kazandırılmalı.
Bu kadar yoğun ve ağır coğrafya, fizik vs öğretmek yerine pratik ve hayata dönük eğitim programları oluşturulmalı bence.
Evet haklısınız. Ben de bu kadar yorucu olmasına karşıyım. O yüzden dersimde harıl harıl yazı yazdırmak ya da sayfalarca soru çözdürmek yerine daha aktif olabilecekleri etkinlikler yapmaya çalışıyorum. Video izletiyorum ya da o konuyla ilgili ilginç bir olay anlatıyorum ama yine de tam anlamıyla ilgilerini çekemiyorum. Eminim hepsinin aklı telefonlarina gelen bildirimlerde. En sonunda sinirlendim çeviri ödevi verdim(hiç istemesem de çeviri yaptırmayı) ancak öyle birşeyler yapmaya başladılar.Belki de öyle mutlulardır.
Ben bir eğitimci olarak okulların çoğunun gereksiz olduğunu daha doğrusu akademik eğitimin bu kadar yoğun olmasının ihtiyaç dışı olduğunu düşünmeye başladım son zamanlarda.
Öğrencilere okullarda 21. yy becerileri kazandırılmalı.
Bu kadar yoğun ve ağır coğrafya, fizik vs öğretmek yerine pratik ve hayata dönük eğitim programları oluşturulmalı bence.
Evet haklısınız. Ben de bu kadar yorucu olmasına karşıyım. O yüzden dersimde harıl harıl yazı yazdırmak ya da sayfalarca soru çözdürmek yerine daha aktif olabilecekleri etkinlikler yapmaya çalışıyorum. Video izletiyorum ya da o konuyla ilgili ilginç bir olay anlatıyorum ama yine de tam anlamıyla ilgilerini çekemiyorum. Eminim hepsinin aklı telefonlarina gelen bildirimlerde. En sonunda sinirlendim çeviri ödevi verdim(hiç istemesem de çeviri yaptırmayı) ancak öyle birşeyler yapmaya başladılar.
Dünyaları telefonsa sizde oraya girin branş ne?Bir lisede öğretmenim. O kadar ilgisiz ki çocuklar bazen kullandığım hiçbir yöntem ise yaramiyor. Sanki dünya yıkılmış da altında kalmışlar. Enerjileri sıfır. Acaba sadece benim dersimde mı boyleler diye diğer öğretmenlerle de çok konuştum ama genel halleri bu. Zaten cevremdeki diğer gençler de böyle. Çevrelerinde olan biten olaylara kayıtsızlar. Sinav olmasa kitap okumuyorlar. Hayatları telefon ve televizyon ekranından ibaret. Çok endişeliyim ama bunu değiştirecek bir çözüm bulamıyorum
İngilizce. Onu da düşündüm ama imkanı olmayanlar ne olacak?Dünyaları telefonsa sizde oraya girin branş ne?
Ahh ahh diyorum. Bende bir lisede psikolojik danışmanım. Aynı çözümsüzlüğü yaşıyorum. Çok farklılar. Değerleri yok. En büyük zevkleri ekran. Çok kötü bir gençlik geliyorBir lisede öğretmenim. O kadar ilgisiz ki çocuklar bazen kullandığım hiçbir yöntem ise yaramiyor. Sanki dünya yıkılmış da altında kalmışlar. Enerjileri sıfır. Acaba sadece benim dersimde mı boyleler diye diğer öğretmenlerle de çok konuştum ama genel halleri bu. Zaten cevremdeki diğer gençler de böyle. Çevrelerinde olan biten olaylara kayıtsızlar. Sinav olmasa kitap okumuyorlar. Hayatları telefon ve televizyon ekranından ibaret. Çok endişeliyim ama bunu değiştirecek bir çözüm bulamıyorum
Muhtemelen devlet okulundasınız , artık dert ve sorunlarla uğraşmanın yaşı o kadar düştü ki bu tabiki moral ve motivasyon düşüklüğü yapıyoBir lisede öğretmenim. O kadar ilgisiz ki çocuklar bazen kullandığım hiçbir yöntem ise yaramiyor. Sanki dünya yıkılmış da altında kalmışlar. Enerjileri sıfır. Acaba sadece benim dersimde mı boyleler diye diğer öğretmenlerle de çok konuştum ama genel halleri bu. Zaten cevremdeki diğer gençler de böyle. Çevrelerinde olan biten olaylara kayıtsızlar. Sinav olmasa kitap okumuyorlar. Hayatları telefon ve televizyon ekranından ibaret. Çok endişeliyim ama bunu değiştirecek bir çözüm bulamıyorum
Aynı düşünüyoruz aslında. Evet sorunun kaynağını anlatmışsiniz. Tam bu sebeple çocuklarda bu boşvermisler oluşuyor. Okul onlar için hayatlarını şekillendirebilecekleri bir yerden ziyade zorla geldikleri bir cehennem gibi. Ben onları suclamiyorum. Onları bu duruma getiren kosullari değiştirmek de mümkün olmuyor. Yine de onları tekrar kazanmanın bir yolu yok mu? Ben de vazgeçiyorum ama vicdanım çok rahatsız.Eğitimde 8. yılım. Ben farklı düşünüyorum.
Eskiden eğitim zorunlu değildi, akademik olarak meslek edinmeye uygun gençler eğitim alırdı. Akademik eğitime devam etmeyenler meslek edinme yoluna girerdi.
Şimdi ortaöğretim zorunlu, çocuk kendini tanıyor ya da akademik eğitim almıyor ancak okula gitmek zorunda. Büyük ihtimalle üst eğitim kurumuna devam da edemeyecek. Meslek edinebileceği yaşları okulda gün doldurarak geçiriyor. Sistem işte böyle gençlerin geleceğini çalıyor, istatistikleri arttırmak adına gençleri ortaöğretime zorlamak ne kadar mantıklı varın siz düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?