Ne olacak bu gençlerin hali?

Konuyu okudukça doğmamış evladımı açıktan okutasım geliyor yemin ederim ehehe. Ben vereyim bari eğitimini. :) Keşke "homeschooling" olayı bizde de olsa ya. İlla okulda sosyalleşmesi gerekmiyor zaten.
 
Vallahi bence turkiye de bu cocuklarin erken egitime baslamasi sorun
Avrupa da yasadiginiz icin cocuklariniz okulda bile bir cok aktiviteye katiliyordur
Turkiye de yilda 1 kez gezi yapiliyor o da yapiliyorsa
Lablar asla kullanilmaz ozel okul degilse
Kutuphane olayina hic girmiyorum zaten
Etkinlik dediginiz beden egitimi hafta da 2 saat sirf ders, performans odevleri derken bir tek cocuk degil aile de skliyor cunku bu performans dedigimiz olayi aileler yapiyor asil amacin aileyle vakit gecirmek oldugu soyleniyor ama butun aileler bu odevlerden sikayetci ve stres dolu
Bu yuzden bence kucucuk yasta turkiye de okula baslamak hic iyi bir fikir gelmiyor
Yoksa bende cocugum akranlariyla sosyallessin sorumluluk alsin isterim ama maalesef ki turkiyenin egitim sistemi gundemden hizli degisen sinav sistemleri, ogrenim sekilleriyle doluyken bunun pek mumkun oldugunu sanmiyorum
 


Ben de lise öğrencisiyim. Bizim de öğretmenlerimiz bu konuda dert yanıyor bize sürekli üzerinize ölü toprak atılmış gibi diyorlar. Sınıfta ders işlenirken motivasyon enerji sıfır. Ama kendi özel hayatlarımzda gayet de enerjik sorumlu insanlara dönüşüyoruz. Bence siz okulda gördüklerinizden etkileniyorsunuz ki birçok öğrenci ne okulu ne ders dinlemeyi sever. Ben fen lisesi olduğum halde okula gitmeyi sevmem matematik dışında hiçir dersi dinlemem. (Dınlerken çok sıkılıyorum da) tek ben de değil genel olarak arkadaslarim böyle. Bence siz de okulda böyle gözlemdiniz ama bir de dışarda arkadaslarıyla falan gözlemleyin öğrencileriniz daha farklı olduklarini göreceksiniz.
 
Bunun tek bir sebebi yok. Yazsam 30 sayfa olur belki. Bunu degistirmek bu sebepten de mumkun degil.
 

Haha evet bir on sene once saglam tasliyorlardi da simdi bizim argumanlara cevap veremediklerinden taslamiyorlar.. ben neredeyse dogdugundan beri hafta da bir bazen iki gece birakirim.. cocuklar artik anne babalarinin hem kendileriyle hem kendilerinden bagimsiz bir hayatlari oldugunu biliyorlar.. ama burada ufak bir sikinti var Arya, biz asla tam bir Avrupali gibi buyutemeyiz cocuklari.. cunku anne-baba o kafada olsa anneanne- babaaanne- dede- hala- teyze cok mudahil bir topluluguz.. bu ulkede cocugu 2 yasinda krese gondersen kaynana veya anne taarruzuna maruz kalirsin, bizde anne olunca cocuk 45 yasinda da gelse karisabilirlik hakim.. kimse kimsenin yasantisina saygi duymuyor, olene kadar kontrol elinde kalsin istiyor.. su forumda bile ben oglumu ayri yere evlendiremem, alt dairemi ona alacagim diyen bir genc jenerasyon var Arya.. bizde ki kotu adetler “gelenek” adi altinda yasadikca zerre umudum yok bu ulkeden.. o yuzden cocuklarima tek bir konuda cizgiyi belirlerim, bu ulkeden biriyle evlenmemeleri konusunda.. bu konuda cok netim :)
 
Konuyu okudukça doğmamış evladımı açıktan okutasım geliyor yemin ederim ehehe. Ben vereyim bari eğitimini. :) Keşke "homeschooling" olayı bizde de olsa ya. İlla okulda sosyalleşmesi gerekmiyor zaten.

Ben bunu cok dusunmustum bir ara, bunun da soyle bir sikintisi var Astoria, belli bir seviyeye kadar evde egitim alip gayet iyi buyuyen cocuk lise ya da universite de o hayata karisinca kendini kesme seviyesine gelebilir zombilerin arasina dustum diye yani dusunsene biz cocuga kaldirimda yururken yol vermesini ogretiyoruz ama toplum ezip gecmeyi dustur edinmis ya da siraya girmeyi ogretiyoruz ama kaynak bir ata sporu.. ben ilkokuldan beri buyudugum halde ulkeye yeni gelmis gibiyim, bir de hic bir sekilde bunlarla karsilasmamis bir cocuk resmen kultur soku yasar :)
 
Öğretmen değilim ancak şunu söyleyebilirim ki lise çağındaki çocukların umudu yok
O okulu bitirdiklerinde %90 ı hiç bir şey olamayacaklarını, en iyi üniversiteyi kazanabilseler bile işsiz kalacaklarının bilincindeler.
Eğitimde büyük hatalar yapıldı, tek suçu televizyona, internete yüklemek doğru değil, eskiden meslek liseleri vardı ve bu okullardan mezun olan çocuklar çalışabiliyordu. Teknisyen, ön muhasebe personeli gibi ara meslek gurupları vardı, üniversite kapasitesi olmayan çocuklar meslek sahibi olabiliyordu ve bizim zamanızda dersane bile yoktu. Dersaneye gidene aptal gözüyle bakılırdı, okulda anlamadı da ekstradan anlatılmaya çalışılıyor diye düşünülürdü. Hepimiz zehir gibi çocuklardık. Sistemle oynaya oynaya aptala çevirdiler çocukları, artık hiç birinin hedefi yok, 3-4 yaşında kreşle başlıyorlar eğitime ama bir halta yaramıyor çünkü içi boş. Çocuklar böyle de veliler farklı mı ? Hayır, evinde kitap görmeyen çocuğa öğretmen okumayı ne kadar sevdirebilir. 3-4 yaşında hatta daha küçük kreşe başlamış, ebeveynlerini zar zor günde bir saat gören çocuk ne öğrenebilecek ya da o kadar küçük daha muhakemesi gelişmemiş çocuğa öğretmen ne verebilecek. Ben o kadar küçük çocukların kreşe de verilmesine karşıyım. Eskisi gibi 7 yaşında okula gitmeli çocuklar. Öğrenciye de öğretmene de yazık oluyor maalesef
 
Bu arada ilerde çocuk mecburen imam hatip lisesine gitmek zorunda kalırsa dışardan okutup özel kurs ve dil eğitimiyle dışardan okutmak daha mantıklı. Eve yakın lise olayıyla çok karıştı ortalık. Heryer imam hatip lisesi
 
Valla kabahat ana babalarda, ogretmenlerde, sistemde. Hic cocuklarda suc aramayalim, once kendimize bakalim.
Cocuklarin yedigi ictigi ne, ekmek, makarna, seker, abur cubur
Hareket edebilecegi bir alan var mi, yok, spor merkezi var mi, guvenilir, ucretsiz, ya da cok makul fiyatlarda, yok
Cocuklarin ilgisini cekecek bir okul sistemi var mi, yok. Test cozmekten baska bildikleri birsey var mi cocuklarin, yok.
Hava, su temiz mi, meyve sebze saglikli mi, degil
Et sut yiyip icebiliyor mu bu cocuk, cogunlukla hayir

Ne veriyoruz da biz ne bekliyoruz bu cocuklardan. Anneligi sadece cocugun terlemeden buyutmek ve tika basa doyurmak olarak goren bir toplumuz biz.
Kabahatin buyugu bizde yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…