Ne olacak bu haller :(

Altınvuruşu yapacağım ama öncesinde moral vereyim, sonradan geçiyor. Biz de nerdeyse eşimle 20 ay hiç görüşememiştik, hoş şimdi de evdeyse günde 20 dakka ona da şükür ama. Hepsi geçiyor inanın. Diş çıkarıyordur, 2 yaş civarı çoğu uyku sorunu azalıyor, gergin olma sebebiniz uyutmaya çalışırken çöpe attığınızı düşündüğünüz zamanlarınız, bende ilk45 dakka sakin olurdum ama 1.5 saati karanlık odada gecirip de uyutamadıpımda artık sinirler heryanıma basardı. Bazen yarım saat uyurdu ben 3 saat uğraşmış olurdum o uyku için falan... benimki manyaktı çözemedik. Dişleri 14. Ay civarı bitti de uyumayı öğrendi sorun dişmiş. Asla da aprı kesici vermemiştim dişi için. Hepbirlikte cektik, oğlum ben ve memelerim yani 😂😂 asıl konu ise şu , hani vuruş yapacağım. Acaba kızınızın yanında çok tv açıyor musunuz? O tv izliyorsa mesela hop zıp yapması gereken bi saatte diyelim, o enerji içinde kalıyor. Özellikle yemek sonraları çocuklara yüksek motivasyon verip kovalamaca oynamalı, evde koşturmalı veya sokağa çıkıp bunu yapmalı. Bunun yerine tv önünde oturuyosa bu enerji birikir ve gece 11 e kadar uyuyamaz. Acaba bu dokunduğum nokta konusunda haklılık payım olabilir mi?
İşte tam beni anlatıyorsunuz :) doğduğundan beri böyleyiz 45 dk dan fazla sakin kalabildim. Yani max 1 saat sonra cinlerim tepeme çıkıyo 😁 e haksız da değilim tam yerine götürüyorum bi hevesle otueup bişey izlicez eşimle bi çay içeceğiz diye ama yok 😂 ya ben tv açıyorum ama aşırı izlemesi yok. En fazla yarım saat izliyor o da çok hareket ettikten sonra dinlensin diye. Dinlenelim diye. Tabi bazen koşturmadan da koyduğum oluyor ama enerjisini atsa bile böyle. Akşam mutlaka parka çıkartıyorum koştursun diye. Evde de hep oyun oynuyorum. Ay bilemiyorum yeni yürümeye başladı,ona da bağlıyorum. O dönem uykusuzluk oluyor,diş dönemi geçmedi hala ağrısı oluyor.
Bi ara düzeni muhteşemdi 9:30 da uyutuyordum. Sonra 22:30 oldu,şimdilerde ise 23:30 😂😂😂😂

2,5 yasinda oglum dün gece 1 e kadar tepemde zipladi. artik salonda yastigini yorganini koydum bi yandan 2 e kadar evi temizledim. ben ilgilenmeyimce uyumus kalmis. sabah 6 da kalktik ben ise o krese...
Ayy o daha kötü:110: o ne ya 2 ye kadar uyumazsa cidden cinnet geçiririm heralde 😆Allah kolaylık versinnn

Sizi çok iyi anlıyorum. Daha beterini yaşadığım için olsa gerek. 1,5 yaşına kadar 20 dk dan fazla kesintisiz uyumayan, geceleri sürekli uyanan bir çocuğum vardı. Büyüdü koca adam oldu şimdi çok şükür. Bu dönemler geçecek inşallah. Yorucu ama, ne yapacaksınız? Biraz sabır. Geceleri çocuğunun 6 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyen arkadaşıma öyle imrenirdim ki.Fırsatını buldukça sizde dinlenin. Uykusuzluk, yorgunluk, strese ve vücut direncinin düşmesine sebep oluyor.Çocuk emiyorsa çay ve kahve tüketiminizede dikkat edin.Sağlıkla büyüsün yavrunuz inşallah.
Süt mü kalır ay :) emziriyorum ama geceleri 2 aydır sabaha kadar uyumadığından sütğm azaldı doyurmuyor. Ek mama veriyorum o yüzden rahatlıkla artık kola kahve tüketiyorum. Ben 3 4 saat kesintisiz uyuyan çocuklara özenir oldum. Sözde sabaha kadar uyuması lazım ama benimki sabaha kadar uyumuyor 😃🤣 00 de bile uyusa yine en az 3 kez uyanır.

Sizin daha önceki konularınıza da yazmıştım. Doktor doktor gezdim kızımın uyumama nedenini çözebilmek adına, ulaştığımız tek sonuç "Uyku sevmiyor." oldu.

Bugün 23.30 civarı uyuyunca eşim "Hasta mı? Neden erken uyudu?" diye endişelendi. :KK45:

Alıştık artık iki senedir bir şekilde hayatı ona göre ayarlıyoruz. Birlikte vakit geçirebilmek için de biz uykumuzdan feragat ediyoruz. Hiç uyumadan işe gittiğim günler çoktur mesela aman birbirimize vakit ayıralım diye.

Biraz daha sabır (belki) düzelir.

Ya nasıl uğraşmayayım daha 1 buçuk yaşında bile değil. Zaten gelişimi uykusu yüzünden baya geride. E tabi ki geriliyorum uyumadığı zaman gelişimi yavaşlıyor. Ben 23 den sonra pert oluyorum.bi deri bi kemik kaldım yemek yiyemiyorum habire onunla gezmek zorunda kalıyorum evin içinde huzursuzlanmasın diye. Sinirli oluyor uyumayınca. O hallerinehiç tahammül edemiyorum :KK43:
Canim bu zamana dek ugrasmissin bence durumu kabullenip bukdr kendni ve cocuguu strese sokmamalisin bende yasadim aynisini ama olmuyosa zaten kendinj paraladgnda da olmuyor iste ugrasman sana bisey katmiyorki sen bilirsin ayni yollardan cok yakinda gectgm icin yazmak istedm

Sizin daha önceki konularınıza da yazmıştım. Doktor doktor gezdim kızımın uyumama nedenini çözebilmek adına, ulaştığımız tek sonuç "Uyku sevmiyor." oldu.

Bugün 23.30 civarı uyuyunca eşim "Hasta mı? Neden erken uyudu?" diye endişelendi. :KK45:

Alıştık artık iki senedir bir şekilde hayatı ona göre ayarlıyoruz. Birlikte vakit geçirebilmek için de biz uykumuzdan feragat ediyoruz. Hiç uyumadan işe gittiğim günler çoktur mesela aman birbirimize vakit ayıralım diye.

Biraz daha sabır (belki) düzelir.
Belki düzelir kısmına hiç umudum kalmadı 😂 artık saldım gitti napalım 😂

Canim bu zamana dek ugrasmissin bence durumu kabullenip bukdr kendni ve cocuguu strese sokmamalisin bende yasadim aynisini ama olmuyosa zaten kendinj paraladgnda da olmuyor iste ugrasman sana bisey katmiyorki sen bilirsin ayni yollardan cok yakinda gectgm icin yazmak istedm
Ya hayır sizin yazdığınıza sitemim yok haklısınız tabi ki:) uğraşmamak en iyisi ama gerçekten gelişimi geride ve bu beni üzüyo. Bu zamana kadar gündüz yarım saat uykuyla durdu hep. Yeni yeni gündüz uyumaya başladı. Gece deseniz sabahlıyor çoğu zaman ve ertesi gün inanılmaz huzursuz oluyor. Aç mı ağrısı mı var anlayamıyorum bazen. O yüzden uğraşıp duruyorum bi umut düzelir diye ama sanırım uğraşmamam lazım dediğiniz gibi :silah:

Belki düzelir kısmına hiç umudum kalmadı 😂 artık saldım gitti napalım 😂
Bence de pek umut bağlamamak lazım. :eğlence:
Bana 1 yaş olsun düzelecek dediler...
Yürüsün mecbur uyur dediler...
2 olsun bak her şey yoluna girecek dediler...
Çocuğum 2 yaşını geçti, düz duvara tırmanıyor, bugün öğlen bile uyumadı ama erken uyumuyor:KK53:

Ayy o daha kötü:110: o ne ya 2 ye kadar uyumazsa cidden cinnet geçiririm heralde 😆Allah kolaylık versinnn
Benimki 1 yasa kadar 2 de uyurdu gecede 2 3 saate 1 rmmeye kalkardi 1 yastan sonra 12 12 bucukta uyurdu gece 3 saatte 1 emmeyw kalkardi gecede 5 6 kere 2 yasina kadar emzirmeyi kestim 2 yasnda dediler artik deliksiz uyur ama suan 3 yas dolacak 11 de uyuyor ve gece 2 yada 3 kez su icmeye uyanir ben tekrar yanina yatar elmi kolumu tutarak uykuya dalmasni bekler yerime gecerjm ...

Ogle uykusunu da birakti benimki 10 gundur . Ve zayif bi cocuk dedigin gbi belki uyku eksikliginden de zayif kaliyor olabilir bilemiyprum ama denedim ugrastim elmden geleni yaptm icim rahat .. 3 4 aylik bebekler gunduzleri ne kadr uyur mesela genelde ama bizimki hic uyumazdi denecek kadar az uyurdu . Yakin zamana dek ogle uykusu icin 1 bucuk saat ugrasip 45 dk uyuyp kalktgni bilirim .. seni anliyorum ama cocugun yapisi onemli biz ne desekte onlarn dedgi oluyor en guzeli kendi pskolojini de ona gore ayarlayip esinle kendine vakit cikarmaya calis bu saja iyi gelecektir insallah.

Benim de 17 aylik uyumayan bi kizim var.

Doktora gittigimizde sormustum hic uyumuyor ne yapmaliyim diye. Uyumadan yarim saat kadar once odasini guzelce havalandir. Bol bol ten tene temas edin, masaj yapin demisti. Yaptik ama malesef sonuc ayni. Siz de deneyin isterseniz. Masaj ve ten tene temas rahatlatiyor hic olmazsa.
Benimki emerek uyuyor. Daha yeni daldi uykuya.
Uykusu gelmeden once uyutmaya calistigim zaman cok ugrastiriyor beni. Ve o uykudan hic verim almadigini dusunuyorum. Cunku zorla uyudugu zaman cok daha fazla uyaniyor gece. Veya cok kisa uyuyor oglen.
Eger az da olsa emziriyorsaniz etkilemez demeyin ve kafein tuketmeyin bence. Benim kizimi direkt etkiliyor, ozellikle kahve ve yesilcay ictigim zaman cocuk uyumak bilmiyor.
Onun disinda karni ac olabilir. Uyutmaya calismadan bir seyler yedirin. Su icirin.
Dis cikariyorsa yarım kaşık calpol rahatlatir.
Siz stresli olup da hadi uyu artik diye gözünün icine bakarsanız hayatta uyumaz. Sakin olmaya calisin.

Ben de aynı şeyleri yaşadım canım. Ahh o uykusuz geceler 1 dakika daha uyumak için zamanı durdururdum. Eşimle hiç ilgilenemedim, wc'ye bile gidemiyordum ki kendime bakayım.. Tek başımaydım yanimda kimsem yoktu. Bir sabah eşim beni uyandırdı çok fena bağırdım tersledim ondan sonra aramiz bozuldu ve bana patladi, çocuktan sonra benle hiç ilgilenmedin diye.. umarim her sey yoluna girer zamanla.

Bu arada ben de uykuya su an cok duskun bi insanim ve uykusuz olduğumda cok igrenc agresif oluyorum.

Hep de esime patlardim. Ama su an kendisi gorev geregi doguda ve yuregim agzimda yasar oldum gercekten. :KK51:

Eslerinize de patlamamaya calisin yarin ne olacağımız belli değil sonucta.

Yaş 4’ken gece 3’e kadar uyumadığını bilirim, sabah 7’de kalkıp işe gidiyordum. Hoş doğduğundan beri uyku sorunluydu. Şimdi ilkokula başlıyor. Sabah erken kalksa da, gece uyansa da eski halini bildiğim için şu an çok rahat ama ikinci çocuğa hiç sıcak bakamıyorum :))

Bence de pek umut bağlamamak lazım. :eğlence:
Bana 1 yaş olsun düzelecek dediler...
Yürüsün mecbur uyur dediler...
2 olsun bak her şey yoluna girecek dediler...
Çocuğum 2 yaşını geçti, düz duvara tırmanıyor, bugün öğlen bile uyumadı ama erken uyumuyor:KK53:
Evet, bana da emeklesin uyur,yürüsün uyur,dişler bitsin uyur :110::deli: böyle böyle umutlandım. Şimdi son köpek sişini patlatmıyor inşallah ondan sonra uyur:KK70: ama hakkını yememek lazım ilk defa 6 saat kesintisiz uyudu,şimdi uyandı çok şaşkınım 😂

Bu arada ben de uykuya su an cok duskun bi insanim ve uykusuz olduğumda cok igrenc agresif oluyorum.

Hep de esime patlardim. Ama su an kendisi gorev geregi doguda ve yuregim agzimda yasar oldum gercekten. :KK51:

Eslerinize de patlamamaya calisin yarin ne olacağımız belli değil sonucta.
Bende çok iğrençleşiyorum :) son 2 aydır sürekli sabahladığımdan dolayı baya herşeyden patladım. O da yardımcı olmaya çalıştı ama kızım benden ayrılamadı bir türlü. Maleaef engel olamıyorum buna sinirlerim aşırı yıprandı uykusuzluktan dolayı.

Yaş 4’ken gece 3’e kadar uyumadığını bilirim, sabah 7’de kalkıp işe gidiyordum. Hoş doğduğundan beri uyku sorunluydu. Şimdi ilkokula başlıyor. Sabah erken kalksa da, gece uyansa da eski halini bildiğim için şu an çok rahat ama ikinci çocuğa hiç sıcak bakamıyorum :))
Ya ben sabah 6 7 ye kadar uyumadığını gördüm 2 ay boyunca 😳 ay ne fenaydı o günler Allah birdaha yaşatmasın 😂
2 inci çocuk mu? O da ne 😂😂😂 asla asla asssssla düşünmüyorum 🤣

Ben eşimi çok ihmal ediyorum doğum yaptığımdan beri ve bu durundan son zamanlarda aşırı rahatsızım. Aslında hem eşimi hem kendimi ihmal ediyorum,istemeden olan bir durum bebeğimin bitmeyen uyku sorunları yüzünden. Ve bu durum bizim aramızda haliyle bir gerginlik yaratıyor. Bende daha çok çünkü vaktim çok kısıtlı olduğu için gergin olup ona boş yere patlıyorum. Kızım bugün öğle uykusunu uyudu fakat şuan yaklaşık 10 saattir uyumuyor. Dün gece 23:30 da uyuyup sabah 9 da uyandı. Bence onun için az bir uyku süresi çünkü daha 15 aylık. Ama neyse sorun bu değil. Bugün uykusu vardı huzursuz diye erkenden yatırmayı planladım. 21:30 da uyutmaya başladım. E tabi bu süre şu ana kadar uzadı da uzadı. Saat neredeyse 23 oldu benim kızım 3 kez yatağına yatırdığımdan beri uyandı. Bir kez eşim uyutmaya çalıştı bende o sırada çay koydum birlikte içeriz kızım uyuduktan sonra diye heveslendim :) bütğn hevesim kursağımda kaldı tabi ki,kızımı yerine götürürken yine uyandı.
Bazen anne olduğuma pişman oluyorum beni bu halleri hayattan soğutuyor. Şimdi muhtemelen bütün gece uyanacak. Uyusam mı az oturup eşimle keyif mı yapsam,ne yapsam nerelere gitsem acaba :)
Çok gerginim vallahi bıktım.siz de benden bıktınız biliyorum. Ona uyku düzeni kurmak için kendimi parçaladım ama yine olmuyor yine olmuyor. 23 den erken yatmıyor nerede hata yaptığımı anlamıyorum.
Bebekler stres paratoneridir. O yüzden özellikle özel günlerde huysuzluk yaparlar mesela. Sizde de aynı durum geçerli. Stres yapıyorsunuz muhtemelen ve bu çocuğa yansıyor. Bırakın biraz o patronluk yapsın. Artık çok küçük değil. Anlattıklarınızı anlayabilir. Bol bol konusun onunla. Uykusu gelmeden yatağa yatırırsanız daha çok uykusu kaçar.

İşte tam beni anlatıyorsunuz :) doğduğundan beri böyleyiz 45 dk dan fazla sakin kalabildim. Yani max 1 saat sonra cinlerim tepeme çıkıyo 😁 e haksız da değilim tam yerine götürüyorum bi hevesle otueup bişey izlicez eşimle bi çay içeceğiz diye ama yok 😂 ya ben tv açıyorum ama aşırı izlemesi yok. En fazla yarım saat izliyor o da çok hareket ettikten sonra dinlensin diye. Dinlenelim diye. Tabi bazen koşturmadan da koyduğum oluyor ama enerjisini atsa bile böyle. Akşam mutlaka parka çıkartıyorum koştursun diye. Evde de hep oyun oynuyorum. Ay bilemiyorum yeni yürümeye başladı,ona da bağlıyorum. O dönem uykusuzluk oluyor,diş dönemi geçmedi hala ağrısı oluyor.
Bi ara düzeni muhteşemdi 9:30 da uyutuyordum. Sonra 22:30 oldu,şimdilerde ise 23:30 😂😂😂😂
Yaz geldi ya onla da ilgili, benim oğlan son dönemlerde melek gibiydi işte ben bigün delirdim bibuçuk yaş civarıdı, eve despot sistem getirdim, 18;30 akşam yemeği, 19 odaya çıkma 19:30 yatış, sabah 5:30 da kalkıyordu ve gündüz yuvada değilse uyumuyordu ama hersey rayına oturmuştu, ama bu yaz dağıldı ya, bazen21;30 u geciyor uyuması ki bizimki sabah 6;30 da kalkmak zorunda, malum yuva. Ama yine de en erken 20:30 da uyuyor. Eşinle bişiler yapmak çok istiyorsun sanırım ondan geriliyosun. Benimki çoğunluk iş seyahatlerinde oldugu için yalnız oldugum için sakindim. Zamanla gececek en fazla 6 ay daha dayan

Back
X