Ne olacak bu insanların hali...

70 konu açmışsınız bu siteye 20 tanesi kilitlenmiş . Nasıl başardınız bunu :KK48:

Bir de eski konularınızda bir şey gördüm eşinize eski görüştüğü bir hanımdan bir Kur'an hediye edilmiş cidden onu 15 saat uzaktaki bir yere götürüp bıraktınız mı ? :KK57:
Onu kilitlemeyi başaranlar ben değil üyeler açıp bakın yorumlara anlarsınız...Evet seyahat edecektim götürdüm sırf onu götürmek için gitmedim.

Bu dünyada çalışmayan tek insan ben değilim.Ben eşimi kredi kartı borçlarına sokmayarak,aza kanaat edip şükrederek,sürekli birşey istemeyerek,tatillerde gezip boy göstermeyerek,bir hafta sonu var bunuda boş geçirmeyelin deyip gezip tozma peşinde olmuyorsam bayağı birşeyler yapıyorum demek kusura bakmayın.

Olmayan parayla zaten ne tatili, ne haftasonu, ne surekli birseyler istemesi??? Geliri ortalama ustu olan veya iki kisi calisanlarda gayet butcesini dusunuyor, sizden daha farkli hesaplar yapiyor ama yapiyor sonucta. Normali butcene gore yasamak zaten. Olmasi gereken birseyi yapip cok birsey yaptim diyorsunuz. Gezesin vardiysa butceyi arttirtirirsiniz, artmiyorsa oturursun zaten.

Olmayan parayla zaten ne tatili, ne haftasonu, ne surekli birseyler istemesi??? Geliri ortalama ustu olan veya iki kisi calisanlarda gayet butcesini dusunuyor, sizden daha farkli hesaplar yapiyor ama yapiyor sonucta. Normali butcene gore yasamak zaten. Olmasi gereken birseyi yapip cok birsey yaptim diyorsunuz. Gezesin vardiysa butceyi arttirtirirsiniz, artmiyorsa oturursun zaten.
Aynı maaşla bu şekilde yaşayanları çok rahatça görüyor ve biliyorum tabi borç batağındalar doğal olarak ben artırdığımı değil kendimden kısıp yardım ediyorum artıramadığımdan bunları yapamıyor değilim yani.

Aynı maaşla bu şekilde yaşayanları çok rahatça görüyor ve biliyorum tabi borç batağındalar doğal olarak ben artırdığımı değil kendimden kısıp yardım ediyorum artıramadığımdan bunları yapamıyor değilim yani.

Yazdim da agir oldu baya. Samimi gelmedin onu soyliyeyim.
Ama eklemeden duramicam. Tereliye sanki esin cok kazaniyorda tatillerini, gezmelerini yapmaktan kisip yoksula veriyorsun gibi konusuyorsun.

Bugün, oldukça üzücü bir durumda yaşadığını öğrendiğim aileye, çevremi haberdar edip yardım yapmaya el attım.
6 yaşlarındaki çocuğa yazlık ve kışlık kıyafet alayım benim payıma bu düşsün dedim, o da ne!
Toplu bir alışverişim bin tl tuttu.
Hepsi de uygun, net alışverişi zaten.
Birkaç pantolon, kazak, tshirt, sort, ayakkabı.
Öyle atlet, hırka, çamaşır, çorap falan yok içinde.
Asgari ücretle geçinen bir aile yılda kazandığı 18 milyarın bin lirasını çocuk giyimine harcayamaz ki o da temel şeyleriydi!
Bu çocuğun kardeşi de var.
İşte anladım ki bu gece hayat çok çok pahalı.
Geçici bir çözüm hatta çözüm bile değil benim ne bizlerin yaptığı.
Ülke olarak orta direk kalmadı, zengin malına mal katarken, diğer herkes eksiliyor.
Yoksul aça, orta halli yoksula dönüştü.
Peynirin kilosu 25 tl olmuş, tabi ki herkesin durumu vahim olacak, tabi ki sürekli maddi olarak sıkıntılar yaşayan insanlarla karşılaşacağız.
Geçtiğimiz yıllara göre kazancı yüzde elli azalan bir eşim var benim, her şeyden önce.
Kimsede para kalmadı bu devirde.

Ben eşimle evlendim evleneli maaşı iyi oranda arttı ki o zamanda ufak tefek birikimler yapardım her ay olmasada şuan çok çok iyi şükür evet lüksümden kısıp yardım ediyorum çok şükür bu bilinçte bir insanım

Ben eşimle evlendim evleneli maaşı iyi oranda arttı ki o zamanda ufak tefek birikimler yapardım her ay olmasada şuan çok çok iyi şükür evet lüksümden kısıp yardım ediyorum çok şükür bu bilinçte bir insanım

Evet 2 bin bile olmayan maaş bikac senede 10bine cikmistir ve artik yoksullara aciyacak konuma gelmissin. :)) yardim mardim hikaye ego sahane. Lüksünden vazgecmismis.

Ama eklemeden duramicam. Tereliye sanki esin cok kazaniyorda tatillerini, gezmelerini yapmaktan kisip yoksula veriyorsun gibi konusuyorsun.
Hiç ağır olmadı seni tanımıyorum bu denli yorumları önemseyeli çok oluyor...Tabiki hepsini yapamam ama yapacak olduklarımıda yapmayıp insanlara yardım ediyorum çok şükür borcumuz harcımızda yok.

Hiç ağır olmadı seni tanımıyorum bu denli yorumları önemseyeli çok oluyor...Tabiki hepsini yapamam ama yapacak olduklarımıda yapmayıp insanlara yardım ediyorum çok şükür borcumuz harcımızda yok.

Agir olani yazmadim cunku. Bu konu iyi niyetli gelmedi. :))) Kendinizden cok birsey kistiginizi da sanmiyorum. Bazi insanlarin yardim etmekten cok edecek konumda olmak hosuna gidiyor. Belki birkac yardim yapiyor sonra boyle konusuyor. Ahh vahh ne kotu durumdallaar ben yardim ediyorummm oyle boyle yapiyorum dua edin??? Ne bu?

Bu konu buralara nasıl geldi ya!!!
Duyarlı ya da değil, ramazanın yaklaşmasıyla insanların aklında fikrinde geçen, yardımlaşma alt metni olan bir içerik, nasıl da şekil değiştirmiş.
Pes doğrusu!
Lamı cimi yok, insanlar aç mı, evet aç!
5 10 demeden, o koca devletten bir halt beklemeden de elimizin uzandığına yetişmeliyiz.
Nokta

Evet 2 bin bile olmayan maaş bikac senede 10bine cikmistir ve artik yoksullara aciyacak konuma gelmissin. :)) yardim mardim hikaye ego sahane. Lüksünden vazgecmismis.
İyi oranda artma beş katı mı oluyor sana göre neyi ispat etmeliyim onu anlamadım bunun için uğraşmam gerçi şunu diyeyim maaşın çeyreğini verebiliyoruz...Acımıyorum ben kimseye çünkü en yükseklerdekilerin bile dibi gördüğüne şahit oldum üzülüyorum sadece yokluk çeken bir insana gayet normal oldu hayat devam gibi bir kafada değilim bu ego değil lütfen.

Agir olani yazmadim cunku. Bu konu iyi niyetli gelmedi. :))) Kendinizden cok birsey kistiginizi da sanmiyorum. Bazi insanlarin yardim etmekten cok edecek konumda olmak hosuna gidiyor. Belki birkac yardim yapiyor sonra boyle konusuyor. Ahh vahh ne kotu durumdallaar ben yardim ediyorummm oyle boyle yapiyorum dua edin??? Ne bu?
Kötü durumdaki insanlara dua edin demek kötü birşey mi neyi nerden anlıyorsunuz daha fazla uzatmıyorum anlamak istediğiniz yerden anlayın şimdiye kadar cevap vermem hata es geçmeliydim iyi geceler

Bu konu buralara nasıl geldi ya!!!
Duyarlı ya da değil, ramazanın yaklaşmasıyla insanların aklında fikrinde geçen, yardımlaşma alt metni olan bir içerik, nasıl da şekil değiştirmiş.
Pes doğrusu!
Lamı cimi yok, insanlar aç mı, evet aç!
5 10 demeden, o koca devletten bir halt beklemeden de elimizin uzandığına yetişmeliyiz.
Nokta
Aaa olur mu hiç kim gidecek o gezmelere tozmalara adamın ayakları olmaz pazarda limon satsın derler kime ne anlatıyorsun boşver.

Aaa olur mu hiç kim gidecek o gezmelere tozmalara adamın ayakları olmaz pazarda limon satsın derler kime ne anlatıyorsun boşver.
Ben bugün hayatı boyunca muz yememiş, evine hiç girmemiş bir çocuğun hikayesini dinledim.
Ve bu sebeple annesi okuluna gidip rica etmiş beslenme listesinin değişimi için, o öğretmen de hiçbir yetkiliye haber vermeyip ‘aaa tamam çıkaralım’ demiş.
Kim ne anlatırsa anlatsın hikaye bana.
Bir muz alamayan o aile mi utansın, bunu bildirmeyen o öğretmen mi, konu komşusu mu yoksa o çok büyük devletimiz mi!
Ama ben çok utandım, hepimiz de utanmalıyız.
Böyle bihaber şekilde, yaşadığımız toplumdan izole olarak, ancak nicel şeylere önem vererek bu hayatı geçirdiğimiz için.
Buraya yazdığımıza göre netimiz var, tlf ya da tabletimiz var, bu da demektir ki bugünün şartlarına göre çok zenginiz.
Muz ya Allah aşkına bir tane muz yemeden çocuk okula gitmiş...

Ben bugün hayatı boyunca muz yememiş, evine hiç girmemiş bir çocuğun hikayesini dinledim.
Ve bu sebeple annesi okuluna gidip rica etmiş beslenme listesinin değişimi için, o öğretmen de hiçbir yetkiliye haber vermeyip ‘aaa tamam çıkaralım’ demiş.
Kim ne anlatırsa anlatsın hikaye bana.
Bir muz alamayan o aile mi utansın, bunu bildirmeyen o öğretmen mi, konu komşusu mu yoksa o çok büyük devletimiz mi!
Ama ben çok utandım, hepimiz de utanmalıyız.
Böyle bihaber şekilde, yaşadığımız toplumdan izole olarak, ancak nicel şeylere önem vererek bu hayatı geçirdiğimiz için.
Buraya yazdığımıza göre netimiz var, tlf ya da tabletimiz var, bu da demektir ki bugünün şartlarına göre çok zenginiz.
Muz ya Allah aşkına bir tane muz yemeden çocuk okula gitmiş...
Eşiminde yaşadığı olay kandil simiti ikram etmiş birine bugün ekmek derdim kalmadı demiş yüzüne sorduklarında cevap vermiş 15 günde bir yıkanıyormuş evinde şofben tarzı birşey bile yokmuş çalışamıyor devletten %5 ihtimalle engelli maaşını kaçırmış evinde sobası bile yok bilmiyorum bu gece uyuyamayacağım galiba...

Eşiminde yaşadığı olay kandil simiti ikram etmiş birine bugün ekmek derdim kalmadı demiş yüzüne sorduklarında cevap vermiş 15 günde bir yıkanıyormuş evinde şofben tarzı birşey bile yokmuş çalışamıyor devletten %5 ihtimalle engelli maaşını kaçırmış evinde sobası bile yok bilmiyorum bu gece uyuyamayacağım galiba...
Aç gözlülük sonumuzu getirecek.
Çalışmaya başlayan hemen tlf değiştiriyor, evlenip ev araba kredisi çekiliyor, tatiller ödeniyor.
Hep daha daha fazlası.
Hiç bitmeyen bir tüketimde çoğalıyoruz ama insanlıktan ölmüşüz haberimiz yok.
O çocuk muz yemeden bana hiçbir gece uyku yok.

Back
X