Ne olacak halimiz?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.499
3.813
448
Zor günler yasıyorum arkadaslar, en büyükleri annemin acısı, arkasından islerimizin kötü gidisi beni cok gücsüzlestirdi. Bir babam var artık basımızda ona da birsey olacak diye öyle korkuyorum ki, tansiyonları hep düsük, sekeri hep yüksek cok stresli, düsünceli oof diyorum sadece, bir cıkıs yolu bulamıyorum. Bizim büro mobilyaları üzerine bir isyerimiz var ve annemin vefatından sonra islerimiz cok durdu, borclar birikti, babam her an hersey olabilir diyor biz sok, o sok ne olacak halimiz bilmiyorum...

Baba, hep beraber calısır düzeltiriz diyorum, dinliyor sadece hic cevap vermiyor. Bana baska bir yerde is bulmus cok ugrastı o isi kabul etmem icin ama ben istemedim, henüz hic birsey bitmis degil dedim, hala isyerimiz calısıyor sonucta kilit vurmadık ki? neden baska bir yerde calısayım? dedim. Muhasebe' den de anlarım, elimden geleni yaparım sonucta ben evladıyım, ücretli calısıcak degilim ki? Ama birsey demiyor babam, niye susuyor, niye sadece dinliyor? Aklından gecenleri bizimle paylasmıyor..

Dün halama gitti, dedem' den kalan arsaları satmak icin anlasmıslar ordan gelen parayla borclarımızın bir kısmı ödenicek, kredi cekicez falan, tamam bir nebze de olsa rahatlar devam ederiz diye düsündüm ta ki, bugün halamla konusmalarını tesadüfen duyana kadar! Temizlik yapıyordum, birden babam cocuklara daha söylemedim, üzülmesinler, bunalım yasamasınlar, ben aslında bu ay kapatıcaktım da, elimiz de is var dedi ve ben sok oldum. İsyerimizi kapatmaktan bahsediyor yani, madem borclar ödenicek, neden kapatıyor ki babam ekmek teknemizi? 1984 yılından beri hizmet veriyoruz, onca emek var orada bu kadar kolay pes edilmemeli diye düsünüyorum?

Düsünüyorum, düsünüyorum bir cıkıs yolu bulamıyorum ama babam pes etmis durumda, annemin vefatı yıktı onu saldı kendini, cok üzülüyorum. Ne olacak halimiz diye düsünmekten kafayı yeme durumuna geldim artık. Destege, fikirlere ihtiyacım var arkadaslar.

Son düzenleme:
ALLAH YARDİMCİNİZ OLSUN CANİM umarim biran once hersey duzene girer ALLAH BİR KAPİYİ KAPATİR DİGERİNİ ACAR hakkinizda hayirlisi olsun

ALLAH YARDİMCİNİZ OLSUN CANİM umarim biran once hersey duzene girer ALLAH BİR KAPİYİ KAPATİR DİGERİNİ ACAR hakkinizda hayirlisi olsun

tweety; İnan ki tek istegim bu, insallah bir an önce hersey yoluna girer, kötü düsünme diyorum kendime ama hic birsey düzelmiyor öyle de olunca ben olumsuz düsünmekten kendimi alamıyorum iste, sabahlara kadar uykusuz, düsünceli o kadar cok özlüyorum ki, 3 ay öncesini annem olsaydı böyle olmazdı, babam kendini bu kadar salmazdı annemin yokluguyla o kendini bıraktı sanki ne olursa olsun, umrumda degil der gibi..

canim Allah sabirlar ve kolaylik versin. guzel gunlerde gelicek ins oyle dusun.Allah yardimciniz olsun

canim umutsuzluga kapilma sakin annenin olumu hepini uzdu anliyorum ama takdiri ilahi hepimizin gidecegi yer orasi babanin kendini salmasida normal kac yillik hayat arkadasini Kaybetti
ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN ANNECİGİNE dukkanin kapanmasi kotu ama dunyanin sonu degil ki olmuyorsa olmuyordur ALLAHİN İZNİYLE belki baska bir is bulursunuz yeniden baslarsiniz sen varsin kardeslerin var ALLAH BUYUKTUR GONLUNUZE GORE. VERSİN İNSALLAH

Son düzenleme:
Tekrar......................

Son düzenleme:

Tabii ki degil ama garip geliyor iste bilmiyorum insan böyle bir celiskiyle de günlerini geciremiyor ki, ne oldu, ne olacak diye..

daha oncede sanirim buna benzer bir konu acmisdin.
sen cok guclu bir karekterin var masallah!
baban seninle gurur duyuyor olmali.

bu arada yasini ogrene bilirmiyim?

belkide sizleri babaniz bukadar uzgun gordugu icin soyelemek istemedi. Biraz kendini topla artik canim.. kolay degil yasadiklarin ancak alisirsin..

belki baban konuyu size acamiyor ama sen karsina oturup, duyduklarinin dogru olup.. olmadigini sorsan?

belki baban borclar odendikden sonra tekrar borca girip daha kotu sorunlar yasamak istemiyordur..

yani belki is bitmisdir tamamen, adamin cebinden gidiyorsa.. belki kapatmazsi daha hayirli olur sizin icin?

Insallah bir an once kendisi toplar ve normal hayatiniza biraz olsada devam edersiniz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hersey üst üste geliyor, kaldıramıyorum icimden hic birsey yapmak gelmiyor evin bütün sorumlulugu benim üzerimdeyken hemde, lise 2. sınıf ögrencisi bir kardesim var, onun gelecegi vs. en cok onu düsünüyorum aslında, aglamaktan gözlerim sisti ama kendime engel olamıyorum. Hayatımız bir anda allak bullak oldu iste.

Canım Allah yar ve yardımcınız olsun, babacıgın da yorgun sanırım, eşini kaybedince her şeyini kybetmiş gibi, ne kadar iyi yanındasın evladı olarak, Allah yardımcınız olsun, borçları kapatıp bir an evvel rahatlarsınız inş Allah

Canım sanki sen işe girsen, boş kalan zamanlarında da babanın işine yardım etsen gönüllü olarak daha çok işe yararmışsın gibi geliyor. Umarım biran önce düzelir herşey.

Aslında cok zayıf bir insanım ben, ailemin hayatı benimle ugrasmakla gecti desem yeridir, yasım 24 bu arada.
Evet suan cepten gidiyor hersey, söyle anlatayım devlet malzeme ofisine calısıyoruz bir süredir ve calıstıgımız firma cok ketum nakit parayı kesti, ceklerle ödeme yapıyor en cok mal sattıgımız firmalardan biri o firmaydı, cekler de hep gec ödeme tarihli oluyor e tabii isci maası, giderler vs. ve bide siparis ettikleri ürünleri hem kaliteli, hemde cok cok ucuz bir fiyata mal etmeyi amaclıyorlar suan mecburen kabul ediyorum, isyeri dönsün diyor babam,

Benim söyle bir düsüncem var babama da biraz bahsetmistim, bir ara daha böyle bir duruma düsmüstük, hatta daha da kötüsü bile diyebilirim, babam sabahlara kadar evde elinde sigara dört dönüyordu, bir sekilde toparladık Allahın izniyle, calısanları ücretsiz izine ayırmıs babam, kimisi de kendi cıkmak istemis, cıkmıs. Diyorum muhasebeye gecsem, biraz kemerleri sıksak, halledilir diye düsünüyorum annem vefat etmeden önce bizim isyerimizdeydim zaten ben, ama muhasebeyle isim yoktu, sonucta kendi isim temizligi yaparım, müsterilerle ilgilenirim, muhasebe islerini de ben yaparım ayrı ayrı verilen ücretler yanımıza kar kalır diye düsünüyorum onu da kenara atsak, kız kardesim de calısıyor aynı zaman da, en azından toparlanabiliriz diye düsündüm, denemekte fayda var, hic birsey bitmis degil henüz, ama iste asıl sorun; babam artık calısmak istemiyor, pes etti. Bir yanda da ben calısmadan duramam, evde oturacak adam degilim diyor. İsyerini kapatırsa bu yastan sonra baska bir isyerinde calısamaz da, genc bir yasta degil, 57 yasında babam, dediginiz gibi sanırım oturup ciddi ciddi bir konusma yapmamız gerekiyor.. Allah sonumuzu hayır etsin.

Son düzenleme:

İnsallah canım, insallah..

Canım sanki sen işe girsen, boş kalan zamanlarında da babanın işine yardım etsen gönüllü olarak daha çok işe yararmışsın gibi geliyor. Umarım biran önce düzelir herşey.

Canım ise girsem haftanın 5 günü sabah en en gec 8:30, aksam 19:00 calısmam gerekicek bizim isyerimiz de zaten haftasonu calısmıyor, yani pek bir yarar saglayamam..

Baban icin, liseye giden kardesin icin bir seyler yapmak istiyorsun.. bir arayis icerisindesin bu yuzden cok guzlu bir karekterinin oldugunu dusunuyorum!

bu durumda baban oyleyse cok sansli cunku senin gibi cezur bir kizi var!
baban suan annenin acisindan boyle davraniyor ama ne yazikki kendisini toplamazsi gerekiyor.. daha lisye giden bir cocugu var, sen varsin..

bu durumda sen tek basina babanla bas edemezsin..

Halan, buyukleriniz sik sik gelip babani avutlamari gerekiyor.

tekrar, tekrar babanla konus.. kezinlikle onun yaninda oldugunu soyle ve kendisine gelemzsi icinde kucuk kardesini kulan.. cocuklari onun en zayif noktasidir.

boyle yaparak sizide cok etkiliyor ayrica geleceginizide dusunmezsi gerekiyor.

Allah insallah yardimciniz olur!

Son düzenleyen: Moderatör:

Tesekkür ederim hersey icin, anlatmak istedigimi cok iyi anlamıssın, bende babamın kendini toplamasını istiyorum hadi biz bir sekilde bu yasa geldik, hayatımızı kurtardık ama daha kardesim cok kücük, onu bekleyen güzel bir gelecek olsun istiyorum, bu yaslarını sıkıntılarla gecirmesin istiyorum, sonra babamı düsünüyorum, bir keresinde '' annenizi, sizi, isyeri icinde yıllarca verdigim emekleri düsünüyorum'' demisti. O emekler icin cabuk pes etmesini istemiyorum, en azından cabalayalım, ugrasalım biz, gerisi Allahın takdiri ama en azından biz elimizden geleni yaptık diyelim, herseyi bırakmak birden pes etmek koyuyor bana, halamlar dogru insan degil, bugüne dek hep köstek oldular bize, annem onlar yüzünden sinir hastası oldu, bu yüzden kendilerini sevmiyorum acıkcası, ama teyzemler, enistemlerle konusabilirim zaten bende babamla konusunca sanki yükü hafifliyor, gözleri parlıyor, kendine geliyor sanki ama kısa sürüyor, yine bırakıyor kendini.

Bana da is bulmasına cok kızdım, hatta dedim bu babamın fikri degil, kesin baskası var isin icinde daha önceki konularımda da belirtmistim, 2 kisi var isyerinde haz etmedigim biri öz halamın oglu digeri onun akrabası, babam bir gün aniden sana baska is bulalım demeye basladı, neden diyorum daha iyi olur diyor, bu arada baya bir arastırdım aynı zaman da amca oglum da isyerimiz de calısıyor, onu Allah var cok severim, gercekten mert bir insandır oturduk konustuk, isyerinde dönen dolaplardan bahsetti biraz, o simdi orda oldugundan görüyor herseyi, ben evdeyim ve herseyden bir haberim. Hatta amcamın oglu kardesimle karsılasmıs, onunla da konusmuslar smuwiLa acele etsin, akıllı olsun isyerine gelsin bir an önce demis.

Herkes isten cıkabiliyor ama bu iki insan gayet rahatlar, dokunulmazlar. İs yoksa gelir gider olmaz, telefon calmaz, siparis gelmez, neden muhasebe elemanın var o zaman diyorum, susuyor. En sonunda '' ay baba, seni anlamıyorum kendi öz kızını baska bir yerde, baskalarını da isyerinde calıstırmaya ne kadar meraklısın '' demistim, yine susmustu. Hep susuyor, hep susuyor. Ne yapmak istedigini anlayamıyorum..

Canım ise girsem haftanın 5 günü sabah en en gec 8:30, aksam 19:00 calısmam gerekicek bizim isyerimiz de zaten haftasonu calısmıyor, yani pek bir yarar saglayamam..

İŞyerinizde üretim mi yapıyorsunuz yoksa ticaret üzerine mi? Sırf ticaretse küçülmeye gidebilirsiniz rahatlıkla böylelikle işleri toparlamış olursunuz. Ama üretimse işiniz zor, bir de ekonomi mükemmel gidiyor diyorlar kalkıp, atölye tipi yerlerin, yerel üretim yapan firmaların işçisini mağdur etmeden müşterisinin istediği fiyata istediği kaliteyi imal etmesi imkansız şu şartlarda,

Hala oglu ve halan meselesi biraz kafami karistirdi. Umarim öyle bir sey yoktur. Kafamda bir cok komplo teorileri olustu.

1. Satilan tarlalar bütün borclari kapatiyorsa ise neden devam edilmiyor ?

2. Tarla halan ve babana mi ait ?

3. Belki halanin tarlada hakki varsa; is yerini halana veya ogluna devretmek zorunda kalmis olabilir mi?

4. Baban neden seni isyerinden uzaklastirmak istiyor ?

Son düzenleme:

Üretim yapıyoruz canım,
Aynen dedigin gibi giden ürün türkiye' nin dört bir yerinden tuhaf sebeplerle geri gelebiliyor, gidisi, gelis nakliyatı bize ait, düzeltilip tekrar gönderiliyor oda bize ait, bunlar hep gider olarak yazılıyor haneye,
İsyerimiz de cogu calısan en az 5 senelik, isi bilen insanlar ve maasları yüksek olan insanlardır, bugün bir eleman cıksa yerine uzun bir süre eleman bulamıyoruz, agır bir is bizim sektörümüz, babam o yüzden isci cıkarmaya pek yanasmıyor, gecen gün enistem dedi ki '' yahu bizim patron isyerine gelince, bizim ellerimiz birbirine dolasır, cekiniriz! '' Ama bizim isyerimiz de böyle birsey söz konusu degil, babam iscilerine evladı gibi davranır ama hic biri bu babacanlıgı iyiye kullanmaz, is yetismesi gereken bir zaman da calısmazlar, tartısırlar ve hemen bir olayda cıkmayı bahane ederler, ver tazminatımı gideyim! Bilirler kolay calısan bulamadıgını bu sebeple rahattırlar, cıkarmayacak cünkü, babam da isteklerini yerine getirmek durumunda kalır her zaman..

Sorunlarımız cok aslında, ama en önemlisi tabii ki, suan isyerimizin akibeti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…