Ne olacak şimdi ?

Kesinlikle özele güç yetmiyor ama devletteki doktorum tavsiye ettiği için birde özel laboratuvari denicem tamda herşeye zam geldi napalim sonu güzel olur inşallah bunca çileye değer... Siz hangi hastaneye gidiyorsunuz 45 bin TL de aşırı çok Muş. Benim raporum var ama raporlu fiyatı bile dudak uçuklatti..

Biz önce bebek sahibi olalım bebek bakımıni her türlü karşılarız Allah'ın izniyle :)
Iyi ama bunun dogum ucreti, hastanesi, bebek sık hastalanabilir surekli ozel doktoru (malum devlette yeterli hizmet alinmiyor), emmeyebilir mamasi, bezi, oda kurmasi, yuruteci bebek arabasi, kiyafetleri bunlar tup bebek masrafindan daha masrafli olur. Bu tedaviyi karsilayamiyorsaniz , bunlari nasil karsilayacaksiniz.
Dogsun da bi sekilde buyur diyerek olmaz ki.
Maddi manevi imkanlar yetersizken sirf bebek seviyim diye cocuk sahibi olmak bana cok bencillik geliyor.
Bence once maddi durumunuzu iyilestirin, yeterli sartlar olusunca cocuk dusunmek daha mantikli.

45 bin 12- 17 yaş arasındaki çocukların sadece asgari bir yıllık okul kurs ders kitap parası bile değil. Giyeceği yiyeceği hariç bak. Hele üniversite okuyanların masraflarını hesaplayamadim bile... Daha yaparken zorlanıyorsanız hiç günahına girmeyin sabinin. Tek bez olmuş 7 lira . Bu şartlarda kenarda en az 3-5 milyonu olmayan çocuk yapmasın bence.

Son düzenleme:
Biz önce bebek sahibi olalım bebek bakımıni her türlü karşılarız Allah'ın izniyle :)
45K için dudak uçuklatıyor demişsiniz ama zaten özel hastanede doğum artı bebek eşyaları için bir bu kadar daha vereceksiniz. Yılbaşından sonra fiyatlar 2 katına çıkabilir. Artı hep tamamen sağlıklı olması ihtimaline göre hesap yapmak da eksik kalıyor. Herhangi bir hastalık rahatsızlık yaşanırsa diye riskleri de göz önünde tutmak gerek.

Son düzenleme:
Dolarla mı bebek yapıyorsunuz
Diyesim geldi
Arkadaş tüp bebek konusunda hiçbir fikrim yok
Lakin dolar deyince

Tüp bebek sürecini bilmiyorm ama olsun bakarız evelallah diyeceğimiz günlerden geçmiyoruz. çocuk çok masraflı birşey. Kıyafeti, bezi, maması, tam bezi bitti kıyafetleri 6 ay gidiyor diyorsunuz, okulu başlıyor. Bitmek bilmeyen bir masraf silsilesi. Büyüdükçe masraflar artıyor valla. Benim eşimin ablası bahçecide tüp bebek yaptırmıştı, bi araba parası gitmişti o zaman. Yaşınız kaç, ne olacak ülkenin hali diye 1-2 yıl bekleyebilir misiniz? Mümkün olduğunca döviz birikimi yaparsınız o süreçte. Bu tedaviler dövizle olduğu için kayıp yaşamazsınız.

Yanınızda çocuklarınız varken bunları yazmak ne kadar kolay.. hanginiz maddi anlamda yetebiliyorsunuz çocuğunuza ?? Yetmek ne demek ? Kadın zaten bi mamasını bezini temel ihtiyaçlarını karşılamayacak ekonomide olsa bu işe kalkışmaz. Yetmek bu asgari şartları sağlamak mı ? Yoksa özel okul özel dersler özel olan herşey bundan mı bahsediyorsunuz? Siz çocuk yaparken hangi ulvi amaca hizmet ettiniz ? Çocuk yapmak başlı başına bencillik zaten hangi devirde olursa olsun.. ne amaçla anne oldunuz mesela yüce insan soyunu korumak için mi ? Hepiniz birisi size anne desin çok sevsin diye anne oldunuz.. zaten yeterince yıpranıyoruz bu süreçte bi de bakamayacağın çocuğu doğurma minvalinde yorumlar yapmayın. Bakacağımıza güvendiğimiz bu kadar zahmete giriyoruz..

Çocuğum yok bu kadar arabeske hiç gerek yok tek amacınız çocuk yapmak olanlarında olayı hep bu

Çocuğum yok bu kadar arabeske hiç gerek yok tek amacınız çocuk yapmak olanlarında olayı hep bu
Ben hayatı böyle arabesk yaşıyorum evet… Amacım sadece çocuk doğurmak olduğu için ve bunu yapamadığım için böyle takılmak icap ediyor..Gözlem yapmada çok başarılısınız başarılarınızın devamını dilerim iyi günler

çocuk sahibi olmak istemenin bile sorgulanması mı cidden inanamıyorum ya..
Tüp bebekte yaş faktörü çok önemli imkanınız şu an varsa deneyin yaş sonuç olarak önemli faktör doğduktan sonra eminim büyütürsünüz çalışıp canınızı sıkmayın inşallah bir an önce çocuk sahibi olusunuz

tup bebekte sebepsiz tutma/tutmama durumlari da olabildigi icin tedaviye baslarken kafada bir rakam belirleyin diyordu izledigim bir programda,
iste 6 kez deneyecegim diyeceksiniz mesela,
o sureye kadar da tutmama durumlarinda moral bozmayacaksiniz, ayrica da maddiyatinizi ona gore ayarlayip yola cikacaksiniz,

bu 6. da da tutmazsa bir donem dinlenme arasi vereceksiniz. (6 rakamini tamamen farazi attim ortaya)

hem psikolojik hem maddi olarak kendinizi toparlamak icin bu ara da.

sizin durumunuzda 1 kez icin paraniz var anladigim ve tutma/tutmama olayi sansa bagli, yani kafanizda bunu oturtmaniz lazim.
1 kez deneyecegiz, sonrasinda da bir sureligine tamamen bu durumu rafa kaldiracagiz.

veyahut devlette 2 kez deneyecegiz, sonrasinda rafa kaldiracagiz.

psikolojinize hangisi iyi gelecekse onu secin, cok yipratici bir surec yakinlarimdan biliyorum. Biraz realist yaklasmak gerekiyor.

Ulkenin su durumunda ben olsam simdi kullanirdim dinlenme hakkimi, hem kafami dinlendirip psikolojikman rahatlamaya calisirdim, hem de maddi olarak biraz daha su kriz durumunun durulmasini beklerdim.

yazdıklarınıza katılıyorum şu son kısmı hariç bir şeylerin düzelmesi için selena nın falan gelmesi lazım artık kötü günler geride kaldı sıra daha kötü günlerde resmen.. bir şekilde şu kısacık hayatımızda ertelemeye gerek yok.

İlk başta söyledikleriniz de o kadar doğru ki biraz sakin olmak lazım

Bu kur durumunda dolar, euro bazlı her şey durmadan artıyor ama ülke bu haldeyken bebek sürecine girmek ne kadar doğrudur bilmiyorum. Açıkçası evlenince ben de çok beklemem diyordum ama artık çok düşündürücü. İki kişi kendimize bakarsak iyi, bir de bebek masrafları gerçekten Allah yardımcımız olsun.

Canım benim şuan çok şükür durumumuz yerinde yani orta halli bir aileyiz.. ilaçlar yicegine çocuğum yesin gozumde yok tabiki para söz konusu bile değil...

Şöyle cevapliyim hastaneye 45 bin vermek evet çok.. devlette de yapılıyor özeller biraz sömürüyor onu demek istiyorum.... olacağını bilsekte keşke bütün servetimizi versek çocuk olunca çok baska birşey bakamicagimiz çocuğun pesinede dusmeyiz cahil insanlar değiliz ..

Agziniza sağlık... Yorumlar karşısında şok oldum konular ne ara bu yöne çevrildi diye de kendimi dusunmekten alamadım... Bakamicagimiz çocuğun peşine dusmeyiz tabiki özeller insanı sömürüyor yukarıdaki yorumda anlatmak istediğimde buydu yoksa devlet hastaneleri gayet uyguna yapıyor 45 bin TL'yi hastane yicegine çocuğuma yediririm olsa ama şuan şartlar bunu gerektiriyor bizde paşa paşa veriyoruz işte elimiz mecbur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…