Ne Olacak Sonumuz??

benim arkadaşlarımın olduğu ortamda birçok kez bulunmuştur, ortama gayet iyi uyum sağladı, üniversitede okumadı daha doğrusu 2. sınıfta bıraktı okulu bir geçmişi var yani az çok biliyo gibi ortamı..
Onun ailesi ile benim ailemin örtüşmesi de biraz sıkıntılı olacak gibi diğer problemlerden biri de bu olsa gerek, ayy ne dertliymişim de haberim yokmuş:9:

Hayat senin hayatın ve hafife alınacak bir konu değil.
Sen hayatını paylaşmayı düşündüğün birinden bahsediyorsun...

Tek tavsiyem iyi düşün, eğrisini doğrusunu iyi tart.
Kültürel farklılıklar, aile yapısı farklılıkları büyük sorunlar yaratabilir.

Aşıksan ve mutluysan bırakma..
Anne baba her zaman haklıdır konusuna ben katılmıyorum..Aileler her zaman haklı olamıyor malesef..onlarda hata yapabilir insanlar sonuçta..tamam annedir tabi ki çocuğunun mutlu olmasını ister ama para kazanılmayacak bir şey değil,mutluluk,huzur,aşk çok kolay bulunmuyor..Şimdi aileni dinlesen üniversite mezunu biriyle beraber olsan, aklına eski sevgilin gelmeyecek mi ? Nasıl mutlu olacaksın, ona da aşık olabilecek misin ? Hadi aklından sildin diyelim kalbinden silebilecek misin ? üniversite mezunu olan insanla mutluluğun garantisini ailen verecek mi ? bir sürü sorular sorular..Çok örnek gördüm çocuğunun mutluluğunu engelleyipte pişman olan..Bir insan sırf üniversite mezunu diye ve maddi durumu iyi diye evlenilmez ki..aşk gerek,görünce heyecanlanman,yanındayken bile özlemen gerek.. sorun eğitim ise onun da çözümü var gider okur..sırf bu yüzden seven iki insan ayırılmaz..Bir de karşı tarafın halini hiç düşündünüz mü ? onun duyguları,düşünceleri,hisleri..Onu sırf eğitim sorunu için bırakamazsınız,bu çok kırıcı..Ayrılacaksanız daha önemli sebepler olmalı..mutluluk sevgilinin de olduğu gibi herkesin hakkı...ikiniz de çok üzülüyorsunuz şimdi eminim..ama üzülmeyin,sıkmayın canınızı..birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizi ve bu sevgiyle her şeyin üstesinden gelebileceğinizi gösterin herkese..Annem kaçarak evlenmiş tek eşyası bile yokken...gelinlikte giymemiş zaten..o zaman durumları çok kötüymüş..şimdi evlerimiz de oldu,arabamız da dükkanımızda her şeyimiz oldu..çünkü babam çok çalıştı..Annem her zaman der bana '' bir daha dünyaya gelsem yine babanla evlenirdim '' diye..Hayatın sağı solu belli olmuyor ki..sizin tek yapacağınız içinizi rahat tutup,hayırlısını dilemek ve sevginizi herkese göstermek..Hayat kısa her zaman derim '' kim nasıl mutluyla öyle yaşasın '' bazen kulakları kapamak gerekiyor hayatta (:

sen üni mezunusun ama her üni mezunu iyi pıozisyonlarda çalışamıor ne yazıkki senin iş durumun nasıl

Bence eğitim olarak uçurum yok arada

Önemli olan bence sizin için iş pozisyolarınızın yakın olması

Ben üni mezunuyum eşimin ünide alttan dersleri var hala .. Herkesin evlenirken farklı öncülükleri vardır..Benim önceliğim çok kazanması değil aldığını eve getirmesi ve sorumluluk sahibi olması..

Bence önceliklerini belirlemelisin başkaları için değil de seni en çok ne etkiler ne rahatsız eder ? Bunları belirle ve kararını ver

Verdiğin kararın arkasında dur canım

İnşallah hakkında hayırlı olur canım benim

şuan çalışmıyorum mayısta uzmanlık sınavım var onu bekliyorum.. Düşünüyorum ve evet aşık olduğum ileride çocugumun babası olacak adam bu diyorum kendime:17:
Ben evet desem yarın gelir evlenme teklifi eder bunu da biliyorum, şuan önce kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, daha sonra Allah nasip ederse bir yuva kurmak..
Erkek arkadaşım benden daha fazla sorumluluk sahibi biri o da bana bu konuda herzaman saygı duymuştur, umarım hayırlıdır benim için bunu zaman gösterecek bakalım..
Bütün yorumlarınız için de teşekkür ederim, gerçekten biraz daha içim rahatladı:16:

Yıllar önce ben de yaşadım böyle bir şey, şimdi iyi ki diyorum annem istememiş de beni uyarmış. Çok haklıymış, yapamazmışız. Ama ben o zaman daha okuyordum şimdi mezunum ve böyle düşünüyorum. Senin için durum farklı sanırım. :26:

aynı şeyi ben de yaşadım. ve iyi ki diyorum her gün. Anneler babalar kesinlikle kötülüğümüzü düşünmezler. Eğer o çocuğu tanıyorlarsa az çok ve böyle diyorlarsa kesinlikle dinle derim. Yok tanımıyorlarsa en azından annenle görüştür telefona olur yüzyüze olur. Eğer fikri değişmezse al şapkanı önüne bir düşün... Evet hrşey eğitim değil karakter de çok önemli ama eğitimin de önemi az değil. Herşey bugünkü gibi olmayacak bil bunu...

Lise ile uni arası çok fark yok he siz prof olursanız o zaman sorun olur. Ama ilkokul uni hatta ilkokul lise bile çok fark ediyor

Son düzenleme:
aynı şeyi ben de yaşadım. ve iyi ki diyorum her gün. Anneler babalar kesinlikle kötülüğümüzü düşünmezler. Eğer o çocuğu tanıyorlarsa az çok ve böyle diyorlarsa kesinlikle dinle derim. Yok tanımıyorlarsa en azından annenle görüştür telefona olur yüzyüze olur. Eğer fikri değişmezse al şapkanı önüne bir düşün... Evet hrşey eğitim değil karakter de çok önemli ama eğitimin de önemi az değil. Herşey bugünkü gibi olmayacak bil bunu...

1 kere annem ben ve erkek arkadasım yemeğe çıkmıştık, sadece o kadar..
bayramlarda falan arar halini hatrını sorar, karakterini bilmez ben gibi yani..
bi tanısa belki değişecek, mayıstan sonra kısmetse daha sık görüşmelerini istiyorum tanıması açısından, benim mutlu olduğumu görüp belki düşünceleri değişir..
Zaten karakterinden yana bir sıkıntım olsa asla ama asla annemle tanıştırmazdım.
hiç ummadığım anda çıktı karşıma çok sevdim, çok aşık oldum..

Back
X