ne olcak şimdi?

suratsiz88

annesinin kuzulari
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
535
329
48
37
Merhaba gecenlerde kizimi burnu cok tikaniyor dige doktora goturduk film cekildi sonucunda geniz eti oldugunu fark etti sprey verdi kullan iki ay sonra gel gecmezse ameliyat olucak dedi daha 6 yasinda napcagimi sasirdim :(

Allah daha büyük dert vermesin, geniz eti ameliyatı doktorların basit olarak tabir ettiği bir operasyondur, dert etmeyin gerekirse ameliyatını olur en geç 1 hafta içinde de iyileşir..

sevgiler..

Geçmiş olsun.Geniz eti ameliyatları basit bir işlem işinin ehli olmasına dikkat edin yoksa çoğunlukla tekrarlar.

Dikkat etmeniz gereken hususlar var.
1.Geniz eti bütün çocuklarda olur.Sadece kiminin geniz eti aşırı büyük olur ve çocuğun nefes almasını engeller.Burun tikanikligi derken misal hergün ve her gece mi? Uyurken nefesini alamadığı için bogulur gibi oluyor mu? Horluyor mu?Ses tonu geniz den konuşur gibi mi?Yoksa sadece hasta olduğu zamanlarda mi?

2.Geniz eti yaş ilerledikçe küçülmeye mahkumdur.Misal yetişkinlerde olmaz! Problem misal geniz akıntısı ise geniz ameliyatı olsa dahi iyileşme olmaz.Neden? Çünkü geniz akıntısı çocukta da olur yetişkin de, tamamen bünye ile alakalıdır.

3.Bu durumda çocuğun gelişimine ve dediğim gibi nefes alabilme durumuna bakılır. Artışı eksisi hesaplanır ona göre daha kârlı nasıl olacaksa o uygulanır.
3.Hicbir burun spreyi 2 ay ara vermeden kullanılmaz. Neden? Size söyle tarif edeyim; burun içinde minicik kıllar vardır ve bu kıllar mikropların içeri gitmemesi için elinden geleni yapar.O kadar uzun süre kullanırsanız o kılları yok edersiniz.Hem mikroplar daha rahat akar içerihemde burun o sspreyi alisir ve o sprey olmadan artık cocugunuz burun tikanikligina mahkum edilmiş olur.Dolayisi ile zamanla artık ondan da fayda alamazsınız. Ve işte asıl ozaman ameliyat sşart olur.

4.Burun spreyinin verdiği hasar duzelmezmi? Uzun süre serum fizyolojik(burun damlası tek tek tup halinde olanlar bebeklere verilen, önerim sinomarin dir) bir tek o iyi gelir.Ama burun tembelliği alıştığımız için çok zorlu süreç olur.

5.Soylediklerimi iyi düşünün, iyi araştırın. Ben sizin yerinizde olsa idim.Gunde 4 defa 10 ar damla serum fizyolojik damla sık ardı. Hiçbir zararı söz konusu değil. Hergün sık bilirsiniz isterseniz.Burun tikanikligi hafifletmeye başlayınca günde 4 u 3 yapin mesela ama günde 1 tek tup bitirin.kararli olun hergün yapın. ben bir senedir kullanıyorum. Ya da hergün denize girsin, dalsin ciksin doya doya diyeceğim ama malum havalar.

Sonra geceleri özellikle yatarken coldmix damlat in kiyafetin ya da yastığına. Kiyafetin bir omzuna 1 damla diğer omzuna bir damla olacak şekil uygulayın. Toplamda 2 damla olacak.yastiga damla tir saniz yine 2 damla.ama hem kıyafet hem yastığa olmasın. .Kullanmadım iniz zaman buz dolabın saklayın. .ilaç kutusunun içinde tam ayrıntılaryyazıyor, okuyun..

Çok Sıkıştı gin iz da geceleri yatmadan önce sicc nasal krem alın. Her burun deliğine ondan minicik(toplu iğne başı kadar) sıkıntı ve hafif 10 sn.kadar masaj yapın. Krem kutusunun içinde ayrıntılı nasıl kullanacağınız yazar.

6.Benim cocuklarimi onlara kalsa aynı ve daha fazlası ile ameliyat edeceklerdi.Ettirmedim.Su anda geçen seneye göre daha iyiler ve inanıyorum ki daha iyi olacaklar.Ben onların her dediğini yaptım ve daha kötü oldu çocuklar. Şimdi ben size anlattığım 5.siradakileri yapıyorum 1 senedir. Ve iyileşmese ri var.onun için çok araştırdım, cok doktora gittim ve ameliyattan vazgeçtim. Çünkü gerçekbir insan eevladı ile karşılaştım. O olmasa ameliyat için 2 hafta mız kaldıydi. Amatabii sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum.O yyüzden ameliyat ettirir ya da ettirme diyemem.Bunlar hakkında da bilgin olsun istedim.Ama lütfen sana yazdıklarımı bir dusun ve iyice araştır bir şey kaybetmezsin. Kadir Tuğcu netten araştır, formunda senin gibi benim gibi bir suru kişiye yol gösteriyor, ona durumunu vs.yaz gerekirse ve daha önce ailelerin yazdıklarını, sorularını bir oku..

Ve araştırma hastanesine gitmedi isen kbb bölümü olan bir araştırma hastanesine git..

Ben de 7 yasindayken, bu operasyonu gecirdim. Korkulacak bisey yok, basit birsey. Yalniz minik bir parca kalmasi halinde bile buyuyup eski halini alabiliyormus. Tecrubeli bir doktor tercih edersen daha iyi olur. Gecmis olsun simdiden, umarim sprey yeterli olur.

Merhaba gecenlerde kizimi burnu cok tikaniyor dige doktora goturduk film cekildi sonucunda geniz eti oldugunu fark etti sprey verdi kullan iki ay sonra gel gecmezse ameliyat olucak dedi daha 6 yasinda napcagimi sasirdim :KK43:

Benim kardesiminde burnunda et var hemde iki kere ameliyat oldu daha 11 yasinda cok sukur iyi ama bnm kardesiminki tekrar cikabilme tehlikesi var diyor doktorlar
Allah sifa versin herkese

Merhaba gecenlerde kizimi burnu cok tikaniyor dige doktora goturduk film cekildi sonucunda geniz eti oldugunu fark etti sprey verdi kullan iki ay sonra gel gecmezse ameliyat olucak dedi daha 6 yasinda napcagimi sasirdim :KK43:
Korkulacak bişey değil canım. Bazısı spreyle küçülüyor bazısı küçülmüyor ufak bir operasyonla alınıyor. Yalnız operasyon öncesi farklı doktorlara da Gösterin. Geniz eti tekrarlıyor maalesef

Merhaba,
Ufaklık operasyonu geçirdi mi bilmiyorum yazdıklarınızı yeni gördüm zaten yeni üyeyim. Aynı ameliyatı ben de 7 yaşında oldum. Size şunu söyleyebilirim çocuğunuz uykuda iyi dinlenemiyor. Ameliyattan korkmayın çünkü sonrasında gelişimi o kadar değişecek ki şok olacaksınız. En azından bende oyle olmuştu.

Rahat nefes aldığım, ağzımdan nefes almayı bıraktığım için daha az hasta olduğum için hızla büyümüş, yaşıtları arasında hep en minicik olan ben bir anda yaşıtlarımı geçivermiştim.

Operasyon genelde hafif sedasyonla yapılıyor, yani ufaklık uyuyacak ama tam bir narkoz hali değil. Çok kısa sürüyor ve uyandığında dondurma ve muhallebi yediği için mutlu oluyor hepsi bu :)
Ufaklığa sağlıklı günler dilerim.

Merhaba,
Ufaklık operasyonu geçirdi mi bilmiyorum yazdıklarınızı yeni gördüm zaten yeni üyeyim. Aynı ameliyatı ben de 7 yaşında oldum. Size şunu söyleyebilirim çocuğunuz uykuda iyi dinlenemiyor. Ameliyattan korkmayın çünkü sonrasında gelişimi o kadar değişecek ki şok olacaksınız. En azından bende oyle olmuştu.

Rahat nefes aldığım, ağzımdan nefes almayı bıraktığım için daha az hasta olduğum için hızla büyümüş, yaşıtları arasında hep en minicik olan ben bir anda yaşıtlarımı geçivermiştim.

Operasyon genelde hafif sedasyonla yapılıyor, yani ufaklık uyuyacak ama tam bir narkoz hali değil. Çok kısa sürüyor ve uyandığında dondurma ve muhallebi yediği için mutlu oluyor hepsi bu :)
Ufaklığa sağlıklı günler dilerim.

Yok canim daha 15 tatili bekliyoruz allah razi olsun gercekdenn rahatladim ins buda sizin gibi olur cook Tsk ediyorum :)

bende hem geniz eti hem bademcik ameliyatini ayni anda gecirmistim 6 yasindayken.anestezi uzmaninin iyi olmasina dikkat edin,cocuklarda narkoz ayarlanmasi onemli.

Back
X