- 29 Ocak 2010
- 451
- 2
- 96
- Konu Sahibi Dou_You_Wanna
-
Bir akşam, yaklaşık 2 yıl önce abimle oturmuş konuşuyorduk. Bana canımı sıkan bir durumun olup olmadığını sormuştu. O an da yine kavga etmiştim beyfendiyle ve durumu abime anlattım. Nerelerde anlaşamadığımızı felan. Yüzüme baktı ve aranızdaki kültür farkını görmeden bu şekilde ilerlemeye daha ne kadar devam edeceksin? İkiniz birbirinize uygun değilsiniz. Biz seni hür bir ortamda büyüttük. Çevrende gördüğün bir çok arkadaşın bu özgürlükten yoksun yaşarken sen herşeyi bize anlatıp arkadaşlığımızı arkana alabilecek bir olanağa sahiptin halada öylesin. Seçim senin seçimin. İllede o dersen bazı şeylere göz yumacaksın. Sen yabancı müzik dinlerken, son çıkan kitapları takip edip arkadaşlarınla daha seviyeli ortamlarda yaşarken o da aynı şekilde hayatında yalnızca arabesk dinleyip eline bir kitap dahi almamış birisi. Senin ak dediğin ona karar.. Sen daha geniş bir açıdan bakarken hayata o dar görüşlülüğünü görmeyip senin yaklaştığın olumlu tavrı başka btürlü bir genişlik olarak algılayacak. Bununlada kalmayıp senin hayatından bir çok şey götürecek. Sana kendi doğrularını baskıyla yaptıracak. İlk başlarda ne kadar çok dirensende sonunda onun isteklerini kabul etmiş bulacaksın kendini. Ve en kötüsü, herşeyin sonunda onun yanında hiç bir değerin kalmadığını anladığında tamiri zor bir sürece gireceksin demişti. Ne kadar haklıymış...
Benimkinin abisi bir kızı çok sevdi. Tam 4.5 yıl çıktılar. Aralarında 45 dakika vardı. Ama kzıın ailesi zengin benimkinin abisinin durumuda haliyle iyi değildi. Bir gün sonunda abisi annesini kızın annesinin karşısına dikti. Kızın ailesi kızı vermedi tabi. ( Bu ayrıma çok karşıyım yeterki karşıdaki insan olsun ) Benimkinin abisi tam 2.5 ay süründü. Ama sonra ne oldu? Gitti görücü usulüyle bir kızla evleniyor şimdi. Ama o kız yani sevdiği dön dese hemen dönecek vaziyette. İşte bu görücü usulüyle evleneceği kız kapalı. Benimkinin müstakbel yengesi. Benimki birgün karşıma dikildi ailem o kızı kapalı diye hemen istedi ve aldı sende kapan aşkım demeye başladı. Yanımda olsaydı yüzüne indirecektim o kadar sinirlendim. Ailen benim en başından beri açık olduğumu biliyor alıcaklarsa gerçekten istiyorsan ben buyum dedim. Ama bu baskılar mahvetti beni. Tazeyumurtacım belliki senide mahvetmiş. Allah galiba ilk önce yanlış insanları çıkartıyor karşımızaki doğru kişi çıktığında kıymetini bilelim diye. Şükürler olsun yinede. Ben ömrümde hiç kinci olmadım. Bana yapılan kötülüğü 2 dakika sonra unuttum geçtim. Ama bu sefer kin tutuyorum içimde. Biliyorum Allah bize yapılan haksızlıkları boş çevirmeyecek. O da mutlaka cezasını çekecek ama ben intikam almak istiyorum ondan. Bir şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?