- 14 Ağustos 2018
- 21.077
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.763
- 598
psikoloğa git o zaman, biz burdan okuyup üfleyelim mi seni?Benim anlattığım şeye verdiğiniz cevaba bakarsak anlamamissiniz. Dert ettigim şey elimde olmadan annemi kırıyor olmam ve aşırı sinirli olmam. Dışarıda birşey yok ama eve girince ruhum patlıyor.
Sinirleriniz bozulmuş olabilir hepimiz insanız. Bence psikologa gıdın o sızı yonlendırır. Öfke kontrolu sorununuz var gıbı azcık. Birde sese asırı hassassınız. O konuda size Bısey diyemem cunku bende sese cok hassasım. Gurultuden bagırtıdan cok rahatsız oluyorumYa çok haklısınız. Bakın vallahi diyorum kahroluyorum. Ya ben sinek öldürmeyen insanım yemin ederim evde biri sinek öldürmeye kalksa yakalayıp dışarı salarim. Ama anneme karşı duramıyorum. Perişan oluyorum dusununce
Kocaya kacKızlar ben 23 yaşındayım, yaşadığım hayat o kadar boktan geliyor ki. Anlatsam çok uzun olacak. Kısa keseceğim. Çalışıyorum işten eve evden işe geliyorum. Bı babaannem var her üç ay da bı bı çocuğunda kalıyor ve iki buçuk aydır bizde kendisi alzaymir. Benim bı odam yok , içeride yatıyorum. Faksr aşırı derecede ses takıntım olduğu icin annemler odayı bana bıraktı onlar içeride yatiyor. İki buçuk aydır sadece odadayim , komşularımız aşırı iğrenç insanlar gece 1lere kadar ses yapıyorlar. Ben dışarıda çok mutlu neşeli esprili inssnimdir ama eve gelince kafayı yiyorum. Annem bana batıyor sanki. Kadın ne söylese ters anlıyorum aşırı üzülüyorum kızlar. Kendime engel olamıyorum. Annemle konusamiyoruz artık, sürekli nasihat vermesinden bıktım sürekli temizlik muhabbetinden bıktım . Konuşulmuyor artık ve ben de bunu ona düzgün bı dille söyleyemiyorum. Ne olursa olsun o benim annem , ama onu çok kiriyorum kızlar elimde olmadan. Kafayı yicem artık dışarı da mutluyum eve bı giriyorum dünyam başıma yikiliyor sanki. Bıktım bu ruh halinden. Yardım edin bana lütfen
ya alzheimer değildir siz kafanıza göre teşhis koymuşsunuzdur ya da kadına eziyet ediyorsunuz. Alzhemerli yaşlının yeri değiştirilmez. Teşhis konmuş olsa doktorunuz söylerdi gerçi, muhtemelen teşhisi doktor koymadı.
Gerizekalı misiniz ? Ben aldığım maaşla aileme yardım ediyorum. Bir sürü borcumuz var. Kimsenin hayatını bilmeden yargılamak ne kadar kolay ya23 yaşında koca çalışan kız çık git kendi hayatını kur o zaman , gerçekten istedikten sonra hiçbir şey imkansız değil.sadece şımarıklık, piremseslik sendromu
Oh be bı anlayan çıktı çok sagolunYa kız diyor ki isteyerek yapmıyorum,elimde olmadan bu şekilde davranıyorum,evde huzur yok zor şeyler atlattık ve psikolojim bozuldu. Nesini anlamıyorsunuz? Sitenin yaş ortalaması yüksek olduğu için anneyle empati kurmanız normal fakat şuan konu sahibine yardımcı olmanız gerekiyor. Fazla tepeden ve işin iç yüzünü bilmeden sivri sivri yorumlar yapıyorsunuz.
Çok haklısıniz gerçekten emin olun istediğim o ama akşam olup annemle konuşunca ben bunu basaramiyorumBak sana ne diyeceğim.daha hayatının baharında bir yaştasın.23yaşında.daha şimdiden nedir bu tahammülsüzlük.biliyormusunki yaşlar ilerlediğinde sabır etme olayı azalıyor.ya o anneciğin ne yapsın.gürültü patırtı hastası var kocası var kendinden haz etmeyen kızı var.yemeği var bulaştığı var evin temizliği var.iyiliği için nasihat çektiği ancak kendine bu sebepten gıcık olan bir evladı varbence o anacığından hemen helallik iste ne diyorsa can kulağı ile dinle.kırma.bu dünyadaki kanatsız meslektir anne
Yapmaya çalışıyorum. Ama akşam olup eve gelince üstüme bı karanlık çöküyorDışardaki sen ile evdeki sen arası ne fark var ?
Millete duydugun saygının aslını anneciğine göstermek zorundasın. Ve bunu yapmadığın için mutsuzsun , pişmanlık hissediyorsun. Sende farkındasın yaptığın büyük bir hata!
Ama ne mutlu sana.
Farkında olmak iyileşmenin yarısıdır.
Annenden özür dilemelisin.
Ve dışarıdaki eapirilerini annenede yap. Eğlen , elindeki odana şükret.
Ah ah , o memnun olmadığım bekarlık hallerimi ne çok özlüyorum. Annemi kaybedeli koskoca 10 yıl oldu. Mekanı cennet olsun.
Annem beni asla anlamıyor. Onunda yaşadıkları çok kolay değil ama bı anne de evladını anlamalı. Bı derdin mi var neyin var diye sormadı bile hiç. Sormasin da ama , ben hep yok goruldum evde. Şimdi de yok gorukCanım senin ümit ettiğin ama olmayan neyin var hayatda? Mesela okumak istiyorsun da olmuyor mu? Yoksa geleceğini mi göremiyorsun? Canını sıkan ne? Annen senin beklediğin önemli bir destegi mi veremedi?
Bu verdiğiniz fikirler inanın benim için çok değerli. Ben annemle aktivite yapiyorum, kahvaltıya gidiyoruz pikniğe gidiyoruz. Ama evdeyken sanki aramıza biri giriyor. Düzelteceğim. Spora yazıldım fsksr Corona sebebiyle ertelendiÇalışıyor musunuz? İşiniz var mı? Sorumluluk aldığınız bir işiniz varsa, kendinize fiziksel olarak yorulabileceğiniz bir aktivite bulabilseniz, spora yazılsanız ve haftada beş gün gitseniz rahatlama yaşardınız. Devlette danışma hizmeti veren psikologlar var, psikiyatristten de randevu alabilirsiniz. Ama size şunu söyleyeyim terapi almanız size yol gösterir ama egzersiz ciddi anlamda kişisel disiplin ve rahatlama sağlar. Eğer bulabilirseniz güvenilir bir dövüş sporları okuluna veya spor salonuna yazılın. Gürültü önleyici urbanears veya Sony marka white noise cancelling yapan ürünler var. Taksitle vs alabilirsiniz, spordan eve gelir takar ve yatarsınız.
Annenize de arada sırada onu alıp bir yürüyüşe götürün, beraber bir aktivite yapın. Yaşananlara bakılırsa anneniz artık yetişkin çocukları için endişelenmeyi bırakabilmesi ve birazcık kendisi için ev dışında zaman geçirmesi gerekiyor.
Psikologların ilaç verme yetkisi yok, gidip denediniz mi peki yoksa duyduklarınıza istinaden mi böyle söylüyorsunuz?Sadece ilaç veriyorlar uyutuyorlar o kadar
Öncelikle salak salak yorumlar yazanları dikkate almayın onlar her konuda böyleler. İkincisi eger pişman oluyorsan demek ki bile isteye böyle yapmıyorsun bi sorunun var. O sorunu bulalım. Öncelikle kan değerlerne, trioid bezlerine, böbrek üstü bezlerine baktır derim. Kan şekerinin aniden düşmesi de insanı sinirli yapar. Büyük ihtimal eve gelirken ac oluyorsun kan şekerin düşüyor haliyle de sinirli oluyorsun. Oruc tutarken, uzun süre ac kalırken nasılsın? Farkında olmadan depresyonda da ola bilirsin. Bir sinir hastaliklariyla ilgili doktora görünsen çok iyi olur. Sonra sinirli olmadığın zamanlar annenle konuş sarıl özür dile anne benim sinirlerim yerinde değil beni sakın dikkate alma de. O odaya da kapanna insan daha da sinirli olur. Evde haraket et temizlik yap, işe giderken yolunu uzatarak git haraket etmek insanda endorfin hormonunu artırıyor. Sonra evin kendi havası da ağır ola bilir evi silerken sirkeli suyla sil. Eve kötü enerjiyi kovan bitkiler al kaktüs aloe vera ve s. Belki kedi de sahiplene bilirsin o da sinirleri sakinleştirir. Sonra eve gelirken kendine kitap ala bilirsin. Mesela tolstoyun insan neyle yaşar kitabını tavsiye ederim küçücük kitap ama çok güzel. Evde telden bakara suresini ac okusun. Temizlik yaptiktan sonra aç ailenle bi güzel türk filmi seyret cüneyt arkinli türkan sorayli falan. Onlar vefat etdikten sonra çok özlersin bu günlerini
Tesekkur ederimYazdıkların çok hoşuma gitti. Çok güzel tavsiyeler harikasın. Senin gibi yorum yapan fikir veren kadınlar hep varolsun
psikolog degil psikiyatrı. psikologlar pahalı oldugu ıcın gıdemedım hıc. Devletın var mı bılmıyorumPsikologların ilaç verme yetkisi yok, gidip denediniz mi peki yoksa duyduklarınıza istinaden mi böyle söylüyorsunuz?
Evlenme vaktiniz gelmiş ya da ayrı eve çıkma vakti...Kızlar ben 23 yaşındayım, yaşadığım hayat o kadar boktan geliyor ki. Anlatsam çok uzun olacak. Kısa keseceğim. Çalışıyorum işten eve evden işe geliyorum. Bı babaannem var her üç ay da bı bı çocuğunda kalıyor ve iki buçuk aydır bizde kendisi alzaymir. Benim bı odam yok , içeride yatıyorum. Faksr aşırı derecede ses takıntım olduğu icin annemler odayı bana bıraktı onlar içeride yatiyor. İki buçuk aydır sadece odadayim , komşularımız aşırı iğrenç insanlar gece 1lere kadar ses yapıyorlar. Ben dışarıda çok mutlu neşeli esprili inssnimdir ama eve gelince kafayı yiyorum. Annem bana batıyor sanki. Kadın ne söylese ters anlıyorum aşırı üzülüyorum kızlar. Kendime engel olamıyorum. Annemle konusamiyoruz artık, sürekli nasihat vermesinden bıktım sürekli temizlik muhabbetinden bıktım . Konuşulmuyor artık ve ben de bunu ona düzgün bı dille söyleyemiyorum. Ne olursa olsun o benim annem , ama onu çok kiriyorum kızlar elimde olmadan. Kafayı yicem artık dışarı da mutluyum eve bı giriyorum dünyam başıma yikiliyor sanki. Bıktım bu ruh halinden. Yardım edin bana lütfen
İlk olarak yorumun için çok teşekkürler. Depresyonda oldugumu veya yasadıklarımın dışa yansıdıgını dusunuyorum. Genelde anneme bu olaydan sonra mesaj atıyorum. bugun sabahta işe gelirken attım. Beni dikkate almaması gerektigini soyledım dunyanın en melek annesı oldugunu soyledım ona. Seni anlıyorum ama bırbırımıze destek olmalıyız dedi. Kedi sahiplen demişsin, ben zaten surekli hayvanlarlayım. İki tanesini ölmek uzereyken sahıplendım suan bırı 2,5 bırı 3 yaasında :) Tolstoyun onerdıgınız kıtabını da okudum. soyle soyledıgınız gıbı temızlık yapıp sıreklı suyla sılecegım bugun evı bıtkılerde alacagım. ama içimden gelmıyor. işyerinde veya dışarıda eve gıder kahve yaparım annemle ıcerım dıyorum , odayı toplarım dıyorum kek yaparım dıyorum. eve bı gıdıyorumm hooop yalan oluyor hersey. Babaannemden asla şıkayetçı degılım , tek sıkayet ettıgım konu ses. katlanamıyorum ses olayına ve o yuzden kısıtlı bı alandayım. butun sorun bu gıbı gelıyor bılmıyorumÖncelikle salak salak yorumlar yazanları dikkate almayın onlar her konuda böyleler. İkincisi eger pişman oluyorsan demek ki bile isteye böyle yapmıyorsun bi sorunun var. O sorunu bulalım. Öncelikle kan değerlerne, trioid bezlerine, böbrek üstü bezlerine baktır derim. Kan şekerinin aniden düşmesi de insanı sinirli yapar. Büyük ihtimal eve gelirken ac oluyorsun kan şekerin düşüyor haliyle de sinirli oluyorsun. Oruc tutarken, uzun süre ac kalırken nasılsın? Farkında olmadan depresyonda da ola bilirsin. Bir sinir hastaliklariyla ilgili doktora görünsen çok iyi olur. Sonra sinirli olmadığın zamanlar annenle konuş sarıl özür dile anne benim sinirlerim yerinde değil beni sakın dikkate alma de. O odaya da kapanna insan daha da sinirli olur. Evde haraket et temizlik yap, işe giderken yolunu uzatarak git haraket etmek insanda endorfin hormonunu artırıyor. Sonra evin kendi havası da ağır ola bilir evi silerken sirkeli suyla sil. Eve kötü enerjiyi kovan bitkiler al kaktüs aloe vera ve s. Belki kedi de sahiplene bilirsin o da sinirleri sakinleştirir. Sonra eve gelirken kendine kitap ala bilirsin. Mesela tolstoyun insan neyle yaşar kitabını tavsiye ederim küçücük kitap ama çok güzel. Evde telden bakara suresini ac okusun. Temizlik yaptiktan sonra aç ailenle bi güzel türk filmi seyret cüneyt arkinli türkan sorayli falan. Onlar vefat etdikten sonra çok özlersin bu günlerini
ayrı eve çıkacak maddı gucum yok cunku aıleme destek oluyorum. Evliliğin yaş ile alakalı oldugunu sızden duyuyorumm :)Evlenme vaktiniz gelmiş ya da ayrı eve çıkma vakti...
Neden eskiler çok söyler:)ayrı eve çıkacak maddı gucum yok cunku aıleme destek oluyorum. Evliliğin yaş ile alakalı oldugunu sızden duyuyorumm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?