ne olur bir fikir verin!!!!!

immortalwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
712
3
26
İzmir
hanımlar ben kötü birşey yaptım ve bundan dolayı çok ama çok huzursuz ve üzgünüm. 4 gün önce bir daha sigara içmeyeceğime dair kuran-ı kerimi elime alarak söz verdim.( yemin etmedim sadece bir daha sigara içmeyeceğime dair söz verdim.) bunu yapmamın nedeni ise sigarayı bırakamamamdır. caydırıcı olur ve içemem diye düşündüm.4 gündür çok sıkıntı çektim evet ama hiç sigara içmedim ve isteğim azalmaya başlamıştı kendimi de çok iyi hissediyordum ki evde 1 tek sigara bulana kadar :( hanımlar büyük mücadele verdim ama kırıp atmak yerine yakıp içtim en sonunda.şu an çok huzursuzum ve sinirimden oturup ağladım ya.ben nasıl telafi edebilirim bu durumumu acaba fikri olan varmı.yani tam anlamıyla yemin etmesem bile günaha girdim ben.tabiikide asla sigara içmek veya tekrar başlamak gibi niyetim yok ama ne yapsam ben acaba? internetten araştırdım yeminin kefareti 3 gün oruç tutmakmış bozulduktan sonra.fikri olan varmı acaba ?

Lütfen böyle şeylere kuran-ı kerimi alet etmeyin.
Madem iradeniz zayıf neden elinize kuranı alıp yemin ediyorsunuz

Kefaret gerektirir.
10 fakiri günde iki kez doyurmakla yada 3gün ouç tutmakla kefaret edilir

ne yapmanız gerektiğini zaten öğrenmişsiniz.

kefaret gerektirir.

ayrıca nefsinize hakim olmak Kuran-ı Kerim'e el basmakla olsaydı.. :17: millet gözünün önünde içecek yeri geldiğinde o zaman ne yapacaksın.

tamamen beyinde bitirmen gerekli

Ohooo her kötü alışkanlık Kuran-ı Kerim'e el basmakla bitseydi, herkes basardı kurtulurdu.. Bu kadar da dertli insan görmezdik filan..

Neyse artık... 3 gün oruç tut..

Sigara bıraktıran ilaç tanıtımları görmüştüm onları dene

ilaçlar işe yaramıyor denedim bittikten sonra tekrar baslıyorsunuz çünkü.bir arkadaşımın dediği gibi kafada bitmeli.benim derdim şu an sigarayı bırakmak değil evet hata yaptım kabul ediyorum kimsenin sert çıkmasına gerek yok herkesmi gergin arkadaşım anlamıyorum!!!! ben hatamın zaten farkındayım bana tekrar edilmesine gerek yok ben gercekten bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve bana kesin kefareti şudur hak katında desin bende yapayım yoksa zaten burda konu açmamın gereği yok değil mi yine bir arkadaşımın dediği gibi camiye gider hocaya da sorarım.haa eleştirilmek zoruma falan gittiğinden değil ki zaten eleştirilecek bir sey yaptığım sadece su an ihtiyacım olan eleştirilmek değil gerçekten yardım ve fikir!!!!! eğer oruç tutmaksa kefareti hemen yarın baslarım.ben zaten fazlasıyla su an huzursuzum.

Bir anlık şeytana uymak..
3 gün oruç tutun.
Zaten pişmansınız rabbim görüyor.
Bir daha da kuranı kullanmayın bu tur seylere..

Back
X