• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olur bir sey diyin :(

Insallah, simdi biraz onunla da konustum artik boyle yapmayacak soz verdi :) durumlar duzelince yazacagim

Annem canlandı gözümde
Oda böyleydi, yalvar yakar dışarı çıkaramazdım
Kahve saati yapmıştım ben, her akşam aynı saatte kahve içiyorduk, konuşuyorduk, takılırdı bana rahmetli, okuduğun psikoloji kitapları bir işe yarayacak diye. Aslında bu tüm sorumluluğu taşıyan anneler çok güçlü kadınlar, sadece yoruluyorlar bazen, umutlarını yitiriyorlar. Ona kitap alabilirsin, birlikte yemek yapın vaktiniz varsa çok iyi bir terapidir mutfak, küçük hediyeler alın. Bazen sosyalleşmek işe yaramıyor insanlarda, olduğu yerde güven arıyor, zamanla çıkacaktır dışarıya da. Doktora gitmek tabi ki önemli ama bir destek, bir umut bambaşka bir şey, arkadaşı olabilirsin bu ona çok iyi gelecektir.

Ne diyeceğimi tam olarak bilemesem de; 16 yaşında, babası kanser ve annesi perişan olmuş kuzenime söylediklerimi dediğimi sana söyleyebilirim cow.
Annene onun için sosyal yaşam sağlayamıyorsan kendin için sağla. nasıl mı? '' anne ya ben çok bunaldım artık bu hayattan bıktım !'' ve benzeri cümleler ile odağı kendiniz yapın. Daha sonra dışarı çıkmak istediğinizi sinema, tiyatro kahve içmek ya da ne bileyim bir tur programı gibi aktivitelere sanki siz çıkmak istiyormuş gibi davranın ve onun kafasını meşgul etmesini sağlayın. Sürekli kafasını meşgul edecekler işler bulun. Evde yapabilecek şeyler de olabilir. El işi boncuk işi ya da ne bileyim internette okey oyunu gibi.. bunlar onu epey meşgul edecektir.
Bu arada devlet ya da eğitim araştırma hastanelerinin psikolog ya da psikiyatri servisine de gitsin. Kendi de istiyormuş zaten zor olmaz.
Bu arada babanızla problemleri hala devam ediyor mu?

Annene senin için ne kadar önemli olduğunu hissettir bence
Eminim bir şeyler yapıyorsundur bunun için ama benim aklıma bir mektup yazmak geldi
Şöyle küçüklüğünden beri onunla ilgili yaşadığın güzel anıları yazsan
Seni okula götürmesi saçını taramasından tutta ona hangi zor zamanlarında ne kadar destek olduğunu
sana ne kadar iyi hissettirdiğini eğer o olmasaydı çoğu şeyle başedemeyeceğini falan yazsan

Okula giderken bulacağı bir yere bıraksan sen döndüğünde okumuş olurdu güzel olmaz mı acaba ya ?
Ve bundan sonrası için onu hep yanında görmek istediğini yazsan
En azından şu ölüm fikrini kafasından atmasına yardımcı olurdu sanki

Back
X