- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi Canparcam055
-
Aminiyosentezden önce nifty ya da serenity gibi ABD de yapılan testlerden yapılıyor. Bana serenity yapıldı o negatif olunca Aminiyosentez gerek kalmadı.Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Hayir malesef demedi ama sadece iki belirti verdi kalp parlaklığı ve böbrek şişliği.Ene kalınlığı burun kemiği gibi testler ikili ve üçlü tarama testleri değil mi ?onkar da yapıldı sonuç çok iyi çıkmıştıburun kemiği ense kalınlığı için birşey dedi mi
32 yaşındayımNifty? Test diye bir test varmış. Adı tam olarak bu olmayabilir ama buna yakın. Daha net sonuç veriyormuş. Bir de yaşınız ileriyse zaten öyle testlerin hepsi kritik sonuç veriyor diye biliyorum.
O yaşta riskli değil diye biliyorum. Arkadaşım 35 inde hamile. Onun testleri yüksek riskli çıkacak diye doktor size bahsettiğim testi yapmış direkt ve sonucu temiz çıkmış.32 yaşındayım
Burun kemiği ölçümü ense kalinligi hersey çok güzeldi.İkili ve üçlü tarama testlerim çok güzel çıkmıştı.Ayrıntılı ultrasyonda çıktı bu sorunlar.Eyüp Ekici.hangi hastanede ?öncelikle sakin olun benzer şeyler yaşadım hatta ıkılı testım rısklıydı saglıklı bır bebek bebek doğurdum... burun kemığı olçümü yapıldı mı ıkılı testte ? kalpte parlaklık böbreklerde genişleme sadece ıkı tane kriter down sendromu ıçın çok daha fazlası lazım hangi ilde iseniz lütfen ayrtıntılı ultrason yapan bir radyolog bulun ankarada ısenız eyüp ekiciyi tavsiye ederim...
Onlarin sonuçları çok güzel çıkmıştıburun kemiği ense kalınlığı için birşey dedi mi
Oğlumda neler dediler,sol bonregi büyüyor dediler. Karni,beyni şu topluyor engelli doğacak dediler. Yaşamaz dediler neler dediler,eşimi hıçkıra hıçkıra ağlarken bir o zaman gördüm. Şimdi maşallah sapasağlam 9 yaşında aslan gibi delikanlı. Tevekkül edin,Allah korktugunuza ugratmasin. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ama bebeğim büyüdü artık.Ultrasyonda tüm hareketlerini görebiliyorum.parmağını emiyor eliyle gözlerinı kapatiyor vbMerhaba benim kızım için ikili testte söylediler down sendromlu diye. Amniyosentezin riskleri var ben fetal dna testi yaptırdım biraz pahalı bir testtir. Ama insanların benimde dediler öyle bişey olmadı laflarıyla da doldurmayın kendinizi ve bu konuda tıbba güvenin. Eğer özel çocuk için maddi manevi hazır hissetmiyorsanız fetal dna testine başvurabilirsiniz. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız
Canim iyi bir prof bulupona git bence adana da ebru hanim var kayseri de mustafa basbug var bence madem aminiyosenteze gitti olay o zaman dedigim gibi iyi bi dr bulArkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Uzun biraz ama şunu da anlatayım.
Hamileliğimin 7. Haftasında lekelenmem oldu ve düşük tehlikesi dendi, ilaçla atlattık çok şükür ama doktorumun “sağlıksız gebeliklerde bu tip şeyler olabilir, perinatologa görün, için rahat etsin” tavsiyesi üzerine çevre ilde herkes tarafından çok tutulan muayene ücreti de 350 TL olan perinatologa gittik. Her şey yolunda görünüyor dedi, açıkçası adamın tarzı ve şanı hoşuma gittiği için ona da kontrole gitmeye devam ettim.
Tam amniyosentez yapılabilecek son haftada, o zamana kadarki 4 kontrolde gayet sağlıklı hiçbir şeyi yok dediği bebeğim için baktı baktı “hımm beyinde kist var önemsememiştim ama böbrekte de genişleme var, iki bulgu olduğundan bebekte anomali olabilir, hemen amniyosentez yapalım” dedi. İki gün sonraya randevu verdi. Ben şok, tutuldum. Ve ayrıca o kontrolde muayene ücretini de 400 TL. Yapmıştı. Çıktık, eşim “söyleyiş tarzını hiç beğenmedim, zaten zam da yapmış, belli ki ihtiyacı var, sen kendi doktorumuzla konuş, gerekiyorsa yaptırırız” dedi.
Sonraki gün kendi doktoruma gittim, bu arada taşındığımız için ilk bahsettiğim doktorla devam etmedik, ondan da memnundum daha sonra takibi yapan doktordan çok daha memnundum, doğumumu da onunla yaptım. Bu doktora yeni gitmeye başlamıştık, böyle bir durum var dedim. Önce, bir doktor amniyosentez demiş ne diyebilirim ki dedi. Yanlış anlamayın gerekliyse tabiki yaptırırım ama sınır haftasında söylenmesi, daha önce problem görülmemesi kafamı karıştırdı dedim. Öyle diyince tekrar baktı, ben sorun görmüyorum ama burda da renkli ultrasona gir konuşalım dedi. Girdim, orda da beyinde kist ve kalpte ekojenik nokta görüldü, böbrekte genişleme görülmedi. Doktoruma çıktım, ben bunların hiçbirini görmüyorum ve emin ol böbrek genişlemesi çok daha önemli bir sorundur ama hiçbiri yok kalpte ekojenik nokta ve beyinde kist varsa dahi ki bence yok Doğuma kadar %99 bu bulgular kaybolacak bebeğin sağlıklı, amniyosentez senin için tıbbi gereklilik değil ama bana bunlar söylendi ben Doğuma kadar rahat edemem dersen kan testi yaptırabilirsin dedi. Yani kan testi yaptırayım mı dedim, tıbbi gereklilik yok sen bilirsin dedi, yaptırmıyorum dedim bence de yaptırma dedi.
Bir daha da o perinatologa gitmedim. Aradım amniyosentez randevumu iptal ettim, ısrar ettiler hayır dedim, hemen geri aradılar hoca sizi tekrar kontrol etmek istiyor diye, tamam dedim salladım, randevu günü aradılar, gelmiyorum ben size eşimle imzalar amniyosentezi bizim yaptırmak istemediğimizi yazar gönderirim dedim. Gönderdim. O oldu aramadılar.
Bebeğim çok şükür sağlıklı doğdu, bir problemimiz olmadı.
Herkesin memnun kaldığı, methiyeler dizdiği doktordan ben huylandım ve bir daha gitmedim.
Bu biraz enerji işi bence, başkasına iyi bana kötü, başkasına kötü bana iyi. Sonuç olarak benim içime sinmesi önemli
Bakın burada kimse size fikir veremez çünkü hayatınızı siz yaşıyorsunuz. Eşim dahil ailemim tüm bireyleri kürtaj olmamı daha ilk gebeliğim olduğunu söyledi. 14.haftalıktı henüz. Ben kabul etmedim ne olursa olsun o benim dedim ve başladım down hakkımda bişeyler öğrenmeye çalışmaya. Tamamen duygusal değil mantıkende kabul etmiştim bebeğimi. Tüm eğitim süreçleri ve hayata karşı savaşlarımda yanında olacağıma güvendim. Eşimin ısrarıyla fetal dna testi yaptırdık sonra ve sonuç negatifti. Yani ben o gün ailemin ve bana down bildirimini yaptığını belirten kağıda imza attıran doktoru dinleseydim eğer şuan uyuyan 2.5 yaşındaki kızım hayatımda olmayacaktı. Sizden tek ricam eğer sonuç dna testiyle de pozitif çıkarsa eğer maddi ve manevi ben bunla başa çıkabilirmiyim cevabını vermeniz. Çünkü biz burdan ne desek boş sizin yanınızda değiliz. İnşallah Allah gönlünüze göre verir sağlıkla kucağınıza alırsınız.Ama bebeğim büyüdü artık.Ultrasyonda tüm hareketlerini görebiliyorum.parmağını emiyor eliyle gözlerinı kapatiyor vb
HaZir olmasam bile ona kıyamam
bugüne kadar böbrek genişlemesi için normal kontrollerde Bi şey denmiş miydi.. bebek erkek mi.. erkeklerde de olabiliyor...Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Hayır ayrıntılı ultrasona girmemiştim henüz ozaman. Tabi down denince perinatoloji uzmanı bir prof ta ayrıntılıya girdim oda bana down sendromlu değil diyemem dedi ve dna testini önerdi böbreklerle ilgili bir yorumda bulunmadı sadece bebeği besleyen sol damarımda tıkanıklık olduğunu teşhis etti ve doğuma kadar coraspin kullandım. Bana imza attıran devlet hastanesinde bir doktordu. Kızım var Allah bağışlarsa.bugüne kadar böbrek genişlemesi için normal kontrollerde Bi şey denmiş miydi.. bebek erkek mi.. erkeklerde de olabiliyor...
çok teşekkür edrrim insalalj ben de sağlıkla alırım yavrumu kucağımaArkadaşım sakin ol, bak geçenlerde bir konuda yazmıştım onu alıntıladım uzun diye. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Yengemin ablasının çocuğunada down sendromlu olabilir denmişti hemde kendisi radyolog bir ay bekledi amiosentez testi için saçına ak düştü üzüntüden sağlıklı bir bebeği oldu on sene önce Rabbim bilir Allah yardımcınız olsun sabırlı olun dua edin pozitif düşünün bu testleri yaptırmak aslında insana üzüntü verebiliyor verilene teslim olmak kabul etmek daha güzel en azından doğuma kadar üzmezdiniz kendinizi.Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
ankara eyüp ekici yazarsanız muayene adresi çıkıyor kendısı çok tecrubelıdır...Burun kemiği ölçümü ense kalinligi hersey çok güzeldi.İkili ve üçlü tarama testlerim çok güzel çıkmıştı.Ayrıntılı ultrasyonda çıktı bu sorunlar.Eyüp Ekici.hangi hastanede ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?