(ne olur eleştırecekseniz yorum yazmayın )çok çekiniyorum ama...

Sargoz

güncel 80 => 70 e inecegim inşallah :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
12.563
7.620
198
buraya yeni üye oldum kuzenim ve dayımın eşi buraya üyeymiş ama nicklerini sormadım
neyse bi kaç gündür bakıyorum agır eleştirenler oluyor malesef
benim derdim ogluşum Allah eksikliğini göstermesin maddi zorluklar yüzünden oyuncak alamadık
sadece 3.5 aldıgımız bloglar ve yegenlerimin eski oyuncakları ve görümcemin aldıgı bi oyuncak dışında oyuncagı yok tek çocuk oyuncaklar eski oldugundanmıdır bilmiyorum oynamıtyor sürekli ya tv izliyor yada tel çizgi film izliyor
benimlede oynamıyor
defter ve boya kalemleri aldım ama onlardan da sıkıldı
28 aylık çok zeki aklı başında ama bi okadar da inatçı bi çocuk
renkleri ve sayıları ögrettim
ama egitici oyuncaklardan istiyorum ve oglumu tv den telefondan uzaktutacak oyun oyuncaklar ama maddi açıdan yetişemiyoruz çünkü çok pahalı
(2.çocuk diye bi konu açmıştım ne olur ordan vurmaya çlışmayın zaten eşimle konuştum ve rafa kaldırdık o konuyu )
konyada ucuz ve serifikalı oyuncaklar satan yerler varsa öneri

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gerek yok çok oyuncağa beraber oynayın evde yeterli bizimkilerin oyuncakları varda ne oluyor oynamıyorlar bizimkilerin 3yasinda senin cocuk daha küçük parka gidin evde beraber oynayın çocuğun renkleri vb şeyleri öğrenmesi için oyuncak gerekmez

Bence gerek yok çok oyuncağa beraber oynayın evde yeterli bizimkilerin oyuncakları varda ne oluyor oynamıyorlar bizimkilerin 3yasinda senin cocuk daha küçük parka gidin evde beraber oynayın çocuğun renkleri vb şeyleri öğrenmesi için oyuncak gerekmez
renkleri ögrettim zaten benimle oynamıyor ki telden pepeyi izliyor halası alıştırdı bende egitici oyuncak yada kitap tv ve telden uzak tutar mı diye düşünmüştüm malesef yakınımızda park yok yaşıtı da yok

Internet'in var madem montesorri diye araştır

Kase kaşık evdeki pirinç vs gibi materyaller ile hem eğlenceli hem eğitici oyunlar var

Yazlıkları kaldır renk ve grup çalışması
Kurabiye yap çocukla birlikte parmak kasları çalışsın vs vs

Eğitici oyuncak da blok vs yeterli zaten yaratıcılığı ortaya çıksın

Çocuklara aman aman oyuncak almanın lüzumu yok ki. Buradan ya da bir yerden eğitici oyuncak temin ederseniz diğerlerini ortadan kaldırın. İnternete erişim gibi bir imkanınız olduğuna göre oyuncak olmadan da evde üretebileceğiniz oyunlar hakkında bilgiler edinin. Üzgünüm ama tv izleyen , telefonla oynayan çocukların ailelerinde çok büyük hata var. Sınır koymasını bileceksiniz. Çocuk olan o, ebeyevn olansa siz.

çocuklar bir değişik bazen o kadar para verdiğin oyuncakla oynamıyorlar gidip oyuncak olmayan şeylerle oynuyorlar
biz mesela mandal hastasıymışız ailecek yeğenlerde öyle evde mandal bırakmıyorlar onları lego gibi birbirine takıp kırıp kaybediyorlar
böyle şeylerle sayıları falan öğretebilirsiniz
birde çocuğu oyuncağın başına tek bırakınca sıkılıp bırakıyorlar gördüğüm
ama yanında oturup boyama vs. birlikte yapınca yapıyorlar
arada sokağa parka çıkarın değişik yerler görüp sorular sorması zekasını geliştiriyormuş

Internet'in var madem montesorri diye araştır

Kase kaşık evdeki pirinç vs gibi materyaller ile hem eğlenceli hem eğitici oyunlar var

Yazlıkları kaldır renk ve grup çalışması
Kurabiye yap çocukla birlikte parmak kasları çalışsın vs vs

Eğitici oyuncak da blok vs yeterli zaten yaratıcılığı ortaya çıksın
tamam araştırırım renkleri ve sayıları ögrettim kendini rahatlıkla anlatıyor ikl kucagıma aldıgımdan beri oglumla konuşuyorum kelime haznesi çok geniş 12 .aydan beri rahatlıkla konuşuyor derdini anlatıyor kişileri ayırt ediyor misal kaynım evlendi daha biz yenge de demeden kendisi söylemeye başladı benim derdim oglumun oyun oynamayı bilmiyor olması ve oyuncaklarn az ve kullanışsız olması

Çocuklara aman aman oyuncak almanın lüzumu yok ki. Buradan ya da bir yerden eğitici oyuncak temin ederseniz diğerlerini ortadan kaldırın. İnternete erişim gibi bir imkanınız olduğuna göre oyuncak olmadan da üretebileceğiniz oyunlar var. Üzgünüm ama tv izleyen , telefonla oynayan çocukların ailelerinde çok büyük hata var. Sınır koymasını bileceksiniz. Çocuk olan o, ebeyevn olansa siz.
oglumun aşırı bi siniri var aglama nöbetleri var tv yi kaldırdım 2 aydır bakmıyoruz tele sagolsun görümcem alıştırdı yoktan anlamıyor dün gece pepeyi izletmedik diye aralıksız 3.5 saat agladı bagırdı kafasını duvara vurdu en son dayanamadık verdik teli bir aydır mücadele ediyoruz ama malesef biz vermesek amcası yada halası veriyor teli

Çocuğunuzla oyuncak yapın. Kibrit kutusundan araba, yapın, ip bağlayın.saklambaç oynayın saymayı öğretir.masal anlatın, resimler çizin.
Çocuklara hangi oyuncağı verirseniz verin kısa sürede sıkılırlar.zeka gelişimi açısından da sizinle birlikte yapacağı oyuncaklar çok daha faydalı olacaktır.

çocuklar bir değişik bazen o kadar para verdiğin oyuncakla oynamıyorlar gidip oyuncak olmayan şeylerle oynuyorlar
biz mesela mandal hastasıymışız ailecek yeğenlerde öyle evde mandal bırakmıyorlar onları lego gibi birbirine takıp kırıp kaybediyorlar
böyle şeylerle sayıları falan öğretebilirsiniz
birde çocuğu oyuncağın başına tek bırakınca sıkılıp bırakıyorlar gördüğüm
ama yanında oturup boyama vs. birlikte yapınca yapıyorlar
arada sokağa parka çıkarın değişik yerler görüp sorular sorması zekasını geliştiriyormuş
sayıları makarna ve fasulye taneleriyle ögrettim

Oyuncakla oynayan çocuk kaldı mı yavo_O:
Şimdiye kadar gördüğüm çocukların elinde ya telefon ya tablet
Hiç oyuncakla oynayan çocuk görmedim
İnşallah sizin çocuk bu çocuklar gibi olmaz :KK69:

Çocuğunuzla oyuncak yapın. Kibrit kutusundan araba, yapın, ip bağlayın.saklambaç oynayın saymayı öğretir.masal anlatın, resimler çizin.
Çocuklara hangi oyuncağı verirseniz verin kısa sürede sıkılırlar.zeka gelişimi açısından da sizinle birlikte yapacağı oyuncaklar çok daha faydalı olacaktır.
resim yapıyorum saklambaç çuf çufculuk yakalamaca oynuyorum ama sıkılıyor sayıları ögrettim ve renkleri de ben derdimi anlatamadım galiba

oyuncak yok zaten malesef sadece bi kaç eski oyuncak var telefon a baglı yasıyor

oglumun aşırı bi siniri var aglama nöbetleri var tv yi kaldırdım 2 aydır bakmıyoruz tele sagolsun görümcem alıştırdı yoktan anlamıyor dün gece pepeyi izletmedik diye aralıksız 3.5 saat agladı bagırdı kafasını duvara vurdu en son dayanamadık verdik teli bir aydır mücadele ediyoruz ama malesef biz vermesek amcası yada halası veriyor teli
Kararlı bir şekilde cocuğun sizin çocuğunuz olduğunu ve kendi kurallarınıza göre eğiteceğinizi belirtin. Eğer öfke nöbetleri varsa yardım almalısınız diye düşünüyorum. Hiç pedagogla görüştünüz mü ?

Bu durumun artık kanıksanmış olması ne üzücü:KK43:

oyuncak yok zaten malesef sadece bi kaç eski oyuncak var telefon a baglı yasıyor
Zaten çocuk oyuncakla da oynamiyorki hemen sıkılıyor
Benim oglum oynamazdi sıkılırdı tencere tabak plastik kap kaşıkla oynardı
Önceden dokunmatik tel yada internet yoktu iyki de yokmuş

Back
X