• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olur fikirlerinizi yazın...

anneniz size çalışan gözüyle bakıyor, sütünüzden etinizden..
ve ne alaka sosyal hayatına karısılmayack diyo anneniz?? 28 yasındasınız yahu 28! kendi fikirlerinizi isteklerinizi kendiniz konusmayı öğrenmeliydiniz. anneniz sizi etkisi altına almıs bir tü kaka kv gibi davranıyor..
erkek arkadasınızın ailesi de cıkkks olmaz bence.

ikiniz de birey olamamıssınız , bazı seyler oturmadan evlenilmez diyorum

Siz neden orada burada kalıyorsunuz anlamadım. Erkek arkadaşınız askerde zaten sürekli tayin gorecksiniz. Hayatınız boyunca böyle mi yasayacaksiniz? İki tarafta sizi birey olarak görmüyor, bildiğiniz eziklemisler

Eşiniz nerede görevde olursa sizde orada olursunuz.bunun usulü budur.ayrica farzedelim ki farklı şehirlerde oldunuz.neden ailesinin yanında kalacaksınız?koskoca insansiniz ,tek başınıza kalabilirsiniz.kiracilik zor.kardesiniz evlendiğinde anneniz ne onun ne sizin yanınızda rahat eder.ev sahibi olmak istemesini anlıyorum.hem siz hem kardesiniz(iş buldugunda) destek olup kadini ev sahibi yapın diyeceğim ama bu arada mevcut ödemeniz var mi yada birikmiş paranız?evler çok pahalı.en azından baştan konuşup, aylık annenize belli bir miktar vereceğinizi söyleyebilirsiniz.

öyle saçma bir ilişki ağı gördüm ki ben kendimi sizin yerinizde bulsam reset tuşuna basıp hiç alakasız bir şehirde kendime 1+1 ev tutup tek başıma yeni bir hayata başlardım. annenizin ayrı beklentileri, sevgili tarafının ayrı alakasız beklentileri arasında sizin beklentileriniz neler?

Yaşlarınız 28 ama sanki 8 yaşinda çocuklardan bahsediyor aileler.
Annen kızım 3 yıl daha bana yardım edecek diyor, sevgilinizin ailesi kafasına göre ev açıyor, sizi eşinizin yanına gönderiyor. Ne sizsiniz siz tam olarak, çanta falan mı?

Ben konuda kendi hayatları hakkinda söz sahibi olamayan, adı yetişkin kendi çocuk kalmış iki kişi ve çocuklarının hayatını istediği gibi yönetecek anne babalar görüyorum.

Aklı selim kimse yok konuda.

Arkadaşlar merhaba acil fikirlerinize ihtiyacım var.Ben 28 yaşındayım erkek arkadaşımda 28 yaşında.Kendisi teğmen urfada bende özel sektörde amcamın yanında çalışıyorum.Babam üç yıl önce vefat etti.Bir erkek kardeşim var annem ben erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz.Erkek kardeşim üniversite son sınıfta okuyor.Anneminde babamdan kalan maaşı var.Erkek arkadaşımla sekiz yıldır birlikteyiz.Dün akşam erkek arkadaşımın annesi,babası,ablası,eniştesi,kız kardeşi annem ve kardeşimle tanışmaya geldiler.Bu sene en azından nişanlanalım diye.Görüşmede ablası konuyu açarak gelme maksatlarını belirttiler.Babası evlendiğimiz zaman artık onların da kızı olacağımı dolayısıyla oğlu görevde olduğu zamanlar onların yanında kalmamı belirtti en fazla kendi binamda ev tutarım dedi annemde kesinlikle benim en az üç yıl daha çalışıp destek olmam gerektiğini belirtti kendisine çünkü annemin bir evi yok kirada şuan ev almak için uğraşıyoruz.Babası üç yılın çok olacağını ben ne dersem o olura getirerek çok buldu süreyi.Erkek arkadaşımın tayini nereye çıkarsa benim orda olmam gerekirmiş.Ki erkek arkadaşım başta anneme böyle söylemedi.Kızın evlendiğimiz zamanda çalışır sana destek olur ben ev tutarım demişti.Annem çok bozuldu ben garantici bir insanım dedi annemin bu lafına ve bir kuzenimin erkek arkadaşıyla 6 yıl konuşup eniştemin içine sinmediği için olmadığını söyledi ki annemin burda ki söyleme amacı zorla olmayacağı onlarda neden kuzenim ve bizim ilişkimizi kıyasladığı için anneme bozulmuşlar.Sosyal hayatı kısıtlanmayacak dedi annem buna da bozulmuşlar.Onlar çalışmama bişey demiyorlar ama oğlumuz nerde olursa göndeririz diyorlar ayrı tutmayız sizi diyorlar erkek arkadaşımda kendi ailesinde bir oda yapacağını bizim için benim annemde de bir oda yapacağını her birinde o yokken biraz kalmamı istiyor orta yol olarak. Babası benim anneme kölelik yaptığımı vs düşünmüş annesi de aynı şekilde benim bu üç yılımın daha fazla süreceğini düşünüyorlar ki böyle bişey yok ama anlatamıyorum.Annemin sorup araştıracağım sizleri demesine de bozulmuşlar (aynı köydenler) erkek arkadaşım iki aile evi varken ayrı eve kira da ödemek istemiyor lütfen objektif yorumlarınızı yazın
Hmmm çok
Arkadaşlar merhaba acil fikirlerinize ihtiyacım var.Ben 28 yaşındayım erkek arkadaşımda 28 yaşında.Kendisi teğmen urfada bende özel sektörde amcamın yanında çalışıyorum.Babam üç yıl önce vefat etti.Bir erkek kardeşim var annem ben erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz.Erkek kardeşim üniversite son sınıfta okuyor.Anneminde babamdan kalan maaşı var.Erkek arkadaşımla sekiz yıldır birlikteyiz.Dün akşam erkek arkadaşımın annesi,babası,ablası,eniştesi,kız kardeşi annem ve kardeşimle tanışmaya geldiler.Bu sene en azından nişanlanalım diye.Görüşmede ablası konuyu açarak gelme maksatlarını belirttiler.Babası evlendiğimiz zaman artık onların da kızı olacağımı dolayısıyla oğlu görevde olduğu zamanlar onların yanında kalmamı belirtti en fazla kendi binamda ev tutarım dedi annemde kesinlikle benim en az üç yıl daha çalışıp destek olmam gerektiğini belirtti kendisine çünkü annemin bir evi yok kirada şuan ev almak için uğraşıyoruz.Babası üç yılın çok olacağını ben ne dersem o olura getirerek çok buldu süreyi.Erkek arkadaşımın tayini nereye çıkarsa benim orda olmam gerekirmiş.Ki erkek arkadaşım başta anneme böyle söylemedi.Kızın evlendiğimiz zamanda çalışır sana destek olur ben ev tutarım demişti.Annem çok bozuldu ben garantici bir insanım dedi annemin bu lafına ve bir kuzenimin erkek arkadaşıyla 6 yıl konuşup eniştemin içine sinmediği için olmadığını söyledi ki annemin burda ki söyleme amacı zorla olmayacağı onlarda neden kuzenim ve bizim ilişkimizi kıyasladığı için anneme bozulmuşlar.Sosyal hayatı kısıtlanmayacak dedi annem buna da bozulmuşlar.Onlar çalışmama bişey demiyorlar ama oğlumuz nerde olursa göndeririz diyorlar ayrı tutmayız sizi diyorlar erkek arkadaşımda kendi ailesinde bir oda yapacağını bizim için benim annemde de bir oda yapacağını her birinde o yokken biraz kalmamı istiyor orta yol olarak. Babası benim anneme kölelik yaptığımı vs düşünmüş annesi de aynı şekilde benim bu üç yılımın daha fazla süreceğini düşünüyorlar ki böyle bişey yok ama anlatamıyorum.Annemin sorup araştıracağım sizleri demesine de bozulmuşlar (aynı köydenler) erkek arkadaşım iki aile evi varken ayrı eve kira da ödemek istemiyor lütfen objektif yorumlarınızı yazın
Çok arada kalmışsınız doğal olarak..
Annenizin çalışsın bana yardım etsin kafasından uzaklaşın eğer kendi düzeninizi kurmak istiyorsanız..
Lakin evlenince de bu aileyle biraz zor gibi durumunuz...ailelere ne kadar yakın o kadar çok problem oluyor.sizin hayatınız tabiki siz karar vereceksiniz ama bu tarz işler nasıl başlarsa öyle devam ediyor

onlar bizim ev varken kirada oturtmak istemiyor ki oturtsak bile babası aynı binamdan alt ya da üst dairelerden birini tutarım diyor oturdukları yer iş yerime çok ters
Şu forumu bir araştırın lütfen. Aileyle aynı binada oturan kadınların dertlerini bir okuyun kendiniz görün neler olduğunu.
Ayrıca siz mi evleneceksiniz aileleriniz mi? Babası onu dedi annem bunu dedi... Ne bu adamla evlenilir ne de bu aileye girilir. Annenizi kayırdığımı sanmayın sakın. Lafın büyüğü ona. İnsan kendi kızına bunu nasıl söyler? En az 3 sene daha çalışıp ev almaya destek olunacakmış. Hele de böyle bir zamanda kızına ev şartı koşuyor. Bir anne kızına alınıp satılan mal gibi davranırsa elalem de eve ne gerek var der. Garanticiymiş madem zamanında kendi de çalışıp evini alsaymış.

Kayınpeder, en fazla aynı binada daire tutarım veya oğlumuz yokken bizim yanımızda kalacak deme hakkını nerede buluyor? Tam sen de kimsin beybaba denecek tip. Yazık durumunuza üzüldüm. Kimseye ses çıkartamıyor arada kalıyorsunuz. Konunuzda adı geçen herkes cahil mi cahil. 8 sene içinde sevgilinizle hiç mi fikir birliği kuramadınız? Görücü usulü olsa hadi dersin kimse kimseyi tanımıyor. Hiç kendi planlarınızı isteklerinizi paylaşmadınız mı bu adamla?
Bu kafayla giderseniz asla mutlu olamazsınız. En başta annenize bir dur demeniz lazım.

Annenizin bakışı kesinlikle anormal ama öteki taraf ve oğulları da öyle o yüzden olmaz bu iş. Anneni bahane et ve ayrıl bence 👍

Bu iş olmaz. Doğruyu söylemek gerekirse enteresan bir anneniz var, çıkarcı ve bencil. Eş ailesi dediğim dedik, erkek arkadaşınız da pısırık gibi geldi. Ev üstüne ev olmaz, nerede olursa olsun nereye gidecekseniz gidin daima kendi eviniz olmalı, yuva kuruyorsunuz. Odalarda, bir orada bir burada mı kalacaksınız?

Babası ve annesi sizin annenize kölelik yaptığınızı mı düşünmüş kendilerine bakmadan.
Sanki kendileri farklıymış gibi.
Yok uzağa gidemezsiniz yok oğlum yokken bizde kalırsın yok aynı binadan ev tutarım.
Ona neymiş evlenecek sizsiniz.
Ve ikinizin de evlenecek olgunlukta olduğunu sanmıyorum.
Hele eş adayınız size oda yapacakmış iki evde de bak bak. Değişik ya

onlar bizim ev varken kirada oturtmak istemiyor ki oturtsak bile babası aynı binamdan alt ya da üst dairelerden birini tutarım diyor oturdukları yer iş yerime çok ters
Babasına ne sizin oturacağınız evden
Sevgilin tutacak yaşayacağınız evi babası niye tutuyor
Elinden tutup ilkokula yazdırır gibi evlilik mi olur
Sizin aklınız başınızda mı
Babası şöyle diyor öyle olacak annem böyle diyor böyle olacak, ben 5 yaşındayken bu kadar anne baba güdümünde değildim sizin yaş kaç
Sevgiliniz evlenecek yaşa gelmiş iş sahibi, siz keza öyle, onun bunun lafıyla evcilik oynuyorsunuz
Babası kendi yaşadığım binadan başka yerde ev tutmam diyorya demek istiyorki: 1.patron benim sizler benim emir erlerimsimiz
2.siz iki salak ev bile tutamazsınız hayatınıza evinize bile ben karar veriyorum
3.gelin dediğin gözümün önünde olacak ben onun namusuna sahip çıkacam yoksa oğlum görevdeyken eve erkek alır
Kayınpedere göre eve kedi yada koltuk almaktan bir farkınız yok
Anneniz ise ayrı felaket, annemin evi yok diyorsunuzya sizin var mı? Herkesin annesinin evi mi var bu bir kural mı evi olmayanlar vatandaşlıktan mı atılıyor? Çok ev sahibi olmak istiyorsa çalışsın alsın
Anneniz için de koyundan farkınız yok, etimden sütünden yününden faydalanmaktan başka derdi yok, ne demek evlenebilir ama 3yıl bana para verecek, kızın bir hayatı yok kendi çalışıp kazandığı para bile kendinin değil o kim ki zaten bu kızın bir yuvası kocası da yok….
Sevgilin zaten adam değil
Bu derece pasif algıları kapalı nasıl yetiştiriyorlar sizi ya resmen beyninizi ele geçirmişler farkında bile değilsiniz

3yıl calışıp anneye yardım edeceksiniz, sonrada birikimim yok biraz birikim yapayım öyle evlenelim dersiniz...anneniz sizi gelir kapısı görüyor,yazık nasıl bir annelik...erkek tarafıda normal değil .siz en iyisi bu ilişkiyi bitirin 3 sene sonra başka bir aday bakarsınız

anne baba 25 yıl bi şey yapamamışlar. baba öldükten sonra anne 28 yaşında olan kızın hayatına ipotek koyup ev aldırmaya çalışıyor. bu ne bencilce bir şeydir. erkek arkadaşın ailesi daha ikna edilebilir bence. bir kere kızına yatırım gözüyle bakan anneyi anlayışla karşılamışlar

Her biriniz ayrı bir antikasınız. 28 yaşındasınız zaten, mesleğe yeni de başlamamışsınızdır, anneniz daha ne kadar kullanacak sizi? Bu devirde ev almak kolay mı öyle, üç sene daha çalışsanız kesin alabilecek misiniz anlamadım o kısmı.

Adamın ailesine ne oluyor sizin nerede nasıl yaşayacağınıza onlar niye karar veriyor?

Asker ve polis eşleri aileleri nereye tayin çıkarsa beraber gidiyorlar. Ayrı yaşamak ne alaka? Ayrı bile değil, anne babaların evinde birer oda. Kafaya bak. Cimrilikte arşa ulaşmış adamlar. Çok aradınız mı bunları?

Back
X