• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olur fikirlerinizi yazın...

konuda normal olan bir insan evladı göremedim. 28 yaşında iki yetişkin insansınız, sizin aklınız fikriniz yok mu? annem bunu istiyor, onun babası şunu istiyor... bir kere anneniz bencil. fakat 3 yıl zaten aynı evde olamayacaksanız şu an evlenmenin ne anlamı var onu da anlamadım? şu an zaten ailenizle yaşıyorsunuz, evlenip gidemeyecekseniz iki aile arasında bir odada yaşayıp gideceksiniz, adam görevde umru olmayacak tüm zorluk sizin üstünüzde olacak. bir de bizde kalsın, yok bizde kalsın kavgaları da oldu mu oh tadından yenmez.. kocam uzakta olacaksa ne diye 3 sene ailelerle evli(!) olayım ki.. mantıklı bir insanın yapacağı iş değil. bu arada annenizin sizi araştıracağım lafı da komik geldi bana.. karşı taraf benim aileme söylese bende bozulurdum. ama zaten konuşma başından beri fail olduğu için buna sıra en son gelir..

sizin ilişkinize neden aileler karar veriyor. İkiniz de kocaman bireylersiniz. nerde kalıp kalmayacağınıza siz karar vermelisiniz. Bu kadar müdahil olunan ilişkiden bir hayır geleceğini düşünmüyorum

%100000
İki aile de eşit derecede kötü, anne de kp de bu kızın kendilerine köle olmasını istiyor ayrı ayrı

Valla o kölelikten bu köleliğe geçiş kavgası yaşanıyor, sanki damızlık muamelesi.
Ne demek anca aynı binada ev tutarım yanında olacak vs, böyle diktatör kp ile çok zor.
Siz sevgilinizle bir hiçsiniz çünkü sizin adınıza kp ve anneniz karar verecek!
Lütfen ayrılın, hayatınızı heba etmeyin.

iki tarafda hatalı
onlar size bizle yaşayacaksın eşin yokken bizde kalacaksın annene köle olmuşsun diyemez şart koşamaz
annende evlendikten sonra hep bana bakacaksın burada da kalacaksın vs diyemez

kişiler ellerinden geldiği kadar ihtiyacı olan ebeveyne destek olur zaten
evlendiğinizde kendi düzeniniz olacak başkasının evinde yaşadıktan sonra evlenmenin hiç manası yok tek asker eşi de siz olmayacaksınız kuzenim subay bir arkadaşım askerle evli vs göreve bir gidiyorlar aylarca yoklar mesela yaşantılarını biliyorum yani ama kadınlar evlerinde kendileri yaşıyorlar normal olarak ... uzun yol şoförü olan mevsimlik çalışan birsürü adam var herkes kendi evinde düzeninde

bugün ki şartlarda ayrı yaşamamız gerekiyor en fazla üç yıl,çalışmam gerektiğini başından beri biliyorlar
3 yıl ayrı yasayacaksaniz hiç evlenmeyin çünkü böyle evlilik olmaz.3 yılın sonunda evlenin o zaman tabi o zaman da sizin elinizde evlenmek için birikim olursa.

Annenizin zoruyla yıllarca ev kredisi ödeyeceksiniz öyle mi? Ne cesaret nasıl bir bencillik bu? Ya kocaman kadınsın niye gıkını çıkarmıyorsun bacım. Herkes senin üzerinden plan yapıyor sende hangisine uyayım diye yine başkasından akıl alıyorsun. Ne bu evlilikten mutlu olursun, ne de o anneyle mutlu olursun. Git bi ev arkadaşı bul kiraya ortak ol adam gibi özgürce yaşa ya bu ne biçim bir çevre.. yok orda odamız olacak yok burada odamız olacak yok bizimle kalırsın yok 3 yıl eş olmayacak bir sürü şart bir sürü koşul yok 3 yıl bana maddi destek olacak bu ne ya ben olsam scarm ulan aşkına da evine de der kaçıp giderim bu ne ya. Taş olsa çatlar.

Kemal Sunal'ın "Yakışıklı" diye bir filmi vardı o geldi aklıma 😐 aileler çocukları kullanmak istedikleri için evlenmelerini istemiyorlardi. Falan filan. Konunuz onu anımsattı. Bu kayınbaba size kök söktürür söyleyeyim

Arkadaşlar merhaba acil fikirlerinize ihtiyacım var.Ben 28 yaşındayım erkek arkadaşımda 28 yaşında.Kendisi teğmen urfada bende özel sektörde amcamın yanında çalışıyorum.Babam üç yıl önce vefat etti.Bir erkek kardeşim var annem ben erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz.Erkek kardeşim üniversite son sınıfta okuyor.Anneminde babamdan kalan maaşı var.Erkek arkadaşımla sekiz yıldır birlikteyiz.Dün akşam erkek arkadaşımın annesi,babası,ablası,eniştesi,kız kardeşi annem ve kardeşimle tanışmaya geldiler.Bu sene en azından nişanlanalım diye.Görüşmede ablası konuyu açarak gelme maksatlarını belirttiler.Babası evlendiğimiz zaman artık onların da kızı olacağımı dolayısıyla oğlu görevde olduğu zamanlar onların yanında kalmamı belirtti en fazla kendi binamda ev tutarım dedi annemde kesinlikle benim en az üç yıl daha çalışıp destek olmam gerektiğini belirtti kendisine çünkü annemin bir evi yok kirada şuan ev almak için uğraşıyoruz.Babası üç yılın çok olacağını ben ne dersem o olura getirerek çok buldu süreyi.Erkek arkadaşımın tayini nereye çıkarsa benim orda olmam gerekirmiş.Ki erkek arkadaşım başta anneme böyle söylemedi.Kızın evlendiğimiz zamanda çalışır sana destek olur ben ev tutarım demişti.Annem çok bozuldu ben garantici bir insanım dedi annemin bu lafına ve bir kuzenimin erkek arkadaşıyla 6 yıl konuşup eniştemin içine sinmediği için olmadığını söyledi ki annemin burda ki söyleme amacı zorla olmayacağı onlarda neden kuzenim ve bizim ilişkimizi kıyasladığı için anneme bozulmuşlar.Sosyal hayatı kısıtlanmayacak dedi annem buna da bozulmuşlar.Onlar çalışmama bişey demiyorlar ama oğlumuz nerde olursa göndeririz diyorlar ayrı tutmayız sizi diyorlar erkek arkadaşımda kendi ailesinde bir oda yapacağını bizim için benim annemde de bir oda yapacağını her birinde o yokken biraz kalmamı istiyor orta yol olarak. Babası benim anneme kölelik yaptığımı vs düşünmüş annesi de aynı şekilde benim bu üç yılımın daha fazla süreceğini düşünüyorlar ki böyle bişey yok ama anlatamıyorum.Annemin sorup araştıracağım sizleri demesine de bozulmuşlar (aynı köydenler) erkek arkadaşım iki aile evi varken ayrı eve kira da ödemek istemiyor lütfen objektif yorumlarınızı yazın
Annenizi de onların araştırması gerek... Tabiki annelerimize ailelerimize destek olabiliriz de neden anneniz birilerine gebe kalıyor anlamadım. Yok damadı yanında olurum demiş buna mı güvenmiş yani. Şaşıyorum ya evet eşiniz neredeyse sizin de orda olmanız gerek. Oğullarının bir düzeni olsun diye bu insanlar oğullarını evlendiriyorlar. Evlendikten sonra da annenize yardimci olabilirsiniz. Annen garantisi bir insanmış gerçekten senet sepet işleriyle uğraşıyorum. Önce kendinizi ben bu evliliğe hazir miyim diye bir sorgulayın. 3 yıl koskoca 3 yıl. 3 yıl sonra o ev fiyatları ne olacak. Annenizde bir işe girip çalışabilir. Sizin açtığınız boşluğu böylece doldurmuş olur.Allah kolaylik versin

Arkadaşlar merhaba acil fikirlerinize ihtiyacım var.Ben 28 yaşındayım erkek arkadaşımda 28 yaşında.Kendisi teğmen urfada bende özel sektörde amcamın yanında çalışıyorum.Babam üç yıl önce vefat etti.Bir erkek kardeşim var annem ben erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz.Erkek kardeşim üniversite son sınıfta okuyor.Anneminde babamdan kalan maaşı var.Erkek arkadaşımla sekiz yıldır birlikteyiz.Dün akşam erkek arkadaşımın annesi,babası,ablası,eniştesi,kız kardeşi annem ve kardeşimle tanışmaya geldiler.Bu sene en azından nişanlanalım diye.Görüşmede ablası konuyu açarak gelme maksatlarını belirttiler.Babası evlendiğimiz zaman artık onların da kızı olacağımı dolayısıyla oğlu görevde olduğu zamanlar onların yanında kalmamı belirtti en fazla kendi binamda ev tutarım dedi annemde kesinlikle benim en az üç yıl daha çalışıp destek olmam gerektiğini belirtti kendisine çünkü annemin bir evi yok kirada şuan ev almak için uğraşıyoruz.Babası üç yılın çok olacağını ben ne dersem o olura getirerek çok buldu süreyi.Erkek arkadaşımın tayini nereye çıkarsa benim orda olmam gerekirmiş.Ki erkek arkadaşım başta anneme böyle söylemedi.Kızın evlendiğimiz zamanda çalışır sana destek olur ben ev tutarım demişti.Annem çok bozuldu ben garantici bir insanım dedi annemin bu lafına ve bir kuzenimin erkek arkadaşıyla 6 yıl konuşup eniştemin içine sinmediği için olmadığını söyledi ki annemin burda ki söyleme amacı zorla olmayacağı onlarda neden kuzenim ve bizim ilişkimizi kıyasladığı için anneme bozulmuşlar.Sosyal hayatı kısıtlanmayacak dedi annem buna da bozulmuşlar.Onlar çalışmama bişey demiyorlar ama oğlumuz nerde olursa göndeririz diyorlar ayrı tutmayız sizi diyorlar erkek arkadaşımda kendi ailesinde bir oda yapacağını bizim için benim annemde de bir oda yapacağını her birinde o yokken biraz kalmamı istiyor orta yol olarak. Babası benim anneme kölelik yaptığımı vs düşünmüş annesi de aynı şekilde benim bu üç yılımın daha fazla süreceğini düşünüyorlar ki böyle bişey yok ama anlatamıyorum.Annemin sorup araştıracağım sizleri demesine de bozulmuşlar (aynı köydenler) erkek arkadaşım iki aile evi varken ayrı eve kira da ödemek istemiyor lütfen objektif yorumlarınızı yazın

Ben kayınbabayı çok baskın gördüm. Ve çok çok kötü birşey, sizi çok yorar! Oğlu görevdeyken senin nerede kalacağına, nerede ev tutacağınıza, çalışıp çalışmayacağınıza, paranızı nasıl harcayacağınıza ilişkin “haddi olmadan” net şeyler söylüyor. E hadi o söylüyor ama siz neden “bunlar bizim karar vereceğimiz şeyler” diye adamı susturmuyorsunuz. Ya da en azından “düşünürüz baba” diye geçiştirmiyorsunuz.

Mesela beni kocam yokken, kimse kayınbabamlarda kaldıramaz. Evim barkım mı yok, niye kalim yani. Olmadı, anneme kardeşime giderim.

Eş adayınız ayrı saçma. Kendi görevde olup kalamayacak diye sizi de harcıyor. Ne yani legal bir şekilde sevişmek için mi evlenmek istiyor. Kendi yok zaten sürekli görevde, ev yok zaten anne babalarda kalınıyor. Bu ne yani.

Anneniz de talepkar geldi açıkçası. Ama oraya çok laf etmek istemiyorum. Çünkü belli ki babanız vefat etmiş. Ne şartlarda sizleri büyüttü bilemiyoruz. O nedenle annenizin taleplerini ne kdr haksız bulsam da yargılayacak kadar bilgi sahibi değilim.

Annenizin bencilliğini bir kenara koyarsak erkek tarafı sizi manipüle etmeye çalışıyor. Siz ne istiyorsunuz? Önemli olan bu değil mi?
Ayrıca, Allah aşkınıza sene olmuş 2022 hala yok çalışmama bir şey demiyorlar, yok şuna izin veriyorlar. Onlar kim acaba? Biraz kendinize gelmeniz gerekiyor.

Ben kayınbabayı çok baskın gördüm. Ve çok çok kötü birşey, sizi çok yorar! Oğlu görevdeyken senin nerede kalacağına, nerede ev tutacağınıza, çalışıp çalışmayacağınıza, paranızı nasıl harcayacağınıza ilişkin “haddi olmadan” net şeyler söylüyor. E hadi o söylüyor ama siz neden “bunlar bizim karar vereceğimiz şeyler” diye adamı susturmuyorsunuz. Ya da en azından “düşünürüz baba” diye geçiştirmiyorsunuz.

Mesela beni kocam yokken, kimse kayınbabamlarda kaldıramaz. Evim barkım mı yok, niye kalim yani. Olmadı, anneme kardeşime giderim.

Eş adayınız ayrı saçma. Kendi görevde olup kalamayacak diye sizi de harcıyor. Ne yani legal bir şekilde sevişmek için mi evlenmek istiyor. Kendi yok zaten sürekli görevde, ev yok zaten anne babalarda kalınıyor. Bu ne yani.

Anneniz de talepkar geldi açıkçası. Ama oraya çok laf etmek istemiyorum. Çünkü belli ki babanız vefat etmiş. Ne şartlarda sizleri büyüttü bilemiyoruz. O nedenle annenizin taleplerini ne kdr haksız bulsam da yargılayacak kadar bilgi sahibi değilim.
Bizim de anamızın babamızın evi var ama kendi evimizde yaşıyoruz😀 Kendisi evde olmayacağı için bir eve gerek duymuyor demek ki, eşi de nerde kalırsa kalsın artık. Tuhaf

Bizim de anamızın babamızın evi var ama kendi evimizde yaşıyoruz😀 Kendisi evde olmayacağı için bir eve gerek duymuyor demek ki, eşi de nerde kalırsa kalsın artık. Tuhaf

Sevgilinin zaten elle tutulur tarafı yok bana göre. Kayınbabanın o hadsizliği de, o sevgiliden geliyor zaten.

Belki adamı seviyor konu sahibi, belki onca yıl var diyor ama bile bile kendini ateşe atıyor. Nerde yaşayacağı belli değil, annesini yalnız bırakıp başka bir ilde yaşarsa mutsuz olacak. İş imkanı gittiği yerde kısıtlı. Baskın, dediğim dedik, her boka burnunu sokan bir kayınbaba var ortada. Yani mantıklı bakınca ayrılması lazım. Ama eminim ki herşeyi sineye çekip evlenecek ve gene üzülen o olacak.

Herkesi önce kendi kıymetini bilmeye davet ediyorum.

Ay fenalık bastı bu ne ya herkes sizin adınıza karar vermiş sizin düşüncenizi soran yok... 8 yıllık ilişki yeterince beklemişsiniz zaten bi rahat bıraksalar keşke

Bence siz ikiniz aradan cekilin aileler birbiriyle evlensin. Keza siz haric herkesin soz hakki var.
Kesinlikle evlenmeyin.
Siz daha zaten birey olamamissiniz. Ya annenize yardim edeceksiniz ya da esiniz yokken erkek tarafinda kalacaksiniz. Calismaniza da bisey demiyolar demek vay ne buyuk iyilik yaaa sag olsunlar allah razi olsun. Herkes ayri tuhaf bu konuda.

Evlenmeniz hata olur. O kişilerle aynı evde yaşamak, üstelik eşiniz de olmadan, fredy’nin kabusu gibi. Şahsen bekarlığı tercih ederdim. Bu arada anneniz de ayrı bir konu. Yazık size..

anneniz size çalışan gözüyle bakıyor, sütünüzden etinizden..
ve ne alaka sosyal hayatına karısılmayack diyo anneniz?? 28 yasındasınız yahu 28!
Annesi burda diyor ki ; evime 3 yıl destek olmasının yanında kızım beni ömrü boyunca gezdirecek, yedirecek, giydirecek...hep sosyal hayat bunlar malûm ihtiyaç...önceden haber veriyorum ki kimse de karişmayacak

onlar bizim ev varken kirada oturtmak istemiyor ki oturtsak bile babası aynı binamdan alt ya da üst dairelerden birini tutarım diyor oturdukları yer iş yerime çok ters
Kaç yaşındasınız? Niye kayınpeder tutuyor evi? Konunuz gerçekten absürtlükler silsilesi.

Back
X