Ne olur kötü birsey yapmadin deyin anneler =(

tüm mesajları okuyamadım, belki başkası da yazmıştır
öncelikle geçmiş olsun, bu kadar üzülmeyin, hepimiz çocuklarımıza karşı yapıyoruz bazı hatalarHoppa

fakat ben şu noktaya dikkatinizi çekmek istedim
bebeğiniz henüz 10 aylık.
bugün siz erken yatırmışsınız ama yarın 8 de yatırsanız da uyumak istemeyebilir
sizin uyguladığınız yöntemin bir adı var, şimdi hatırlayamıyorum
fakat bu yöntemin biraz sakince uygulanması gerekiyor
10 aylık bebek için
bu kadar katı disiplin henüz çok erken
"Bekledim, sinirlendim, kizdim cünkü uyumasi lazimdi." çok katı sanki

sizin arada uykunuz kaçmaz mı?
bebeğinizin de kaçabilir
daha da büyüdükçe 2-3 yaşına gelince bazı günler yatmamak için delirtecek sizi
tabi ki çocuklara uyku düzeni aşılamak lazım ama
istisnai durumlarda da anlayış göstermek lazım
Hoppa
Tabiki anlayis gösteriyorum. Sekizde yatiriyorum yanina yatiyorum 10 15 dakikada genelde uyuyor. cogu zaman sekiz bucukta isim bitmis oluyor. Bugün neden böyle yapiyor simarikliktan bagiriyor dedim. Aglamasindan anliyorum cünlü. Kizdi bana bagirdi ben de benim sözümü aglayarak dinlememezlik yapamazsin bilincini vermeye calistim ama zamanlamam yanlisti. Yoksa beni kullaniyor bir bana simariklik yapiyor bu durumnu engellemek icin böyle davrandim ama yanlis zamanda dedigim gibi. cocugum simarikliktan yapmamis malesef daha bir saati varmis bunun icin aglamis bagirmis bana =(

Biraz abartı olmuş gibime geldi. Sadece biraz sert davranmışsınız zorla uyumak zorunda kalmış dövmemiş ya da üzmemişsiniz ki. Yemek yedirip yatırmışsınız. uyanınca hatırlamaz diye düşünüyorum. Anne olmadığım için pek anlayamadım galiba ben..
Anne olmadan önce cocuklara karsi ilgim dahi yoktu, kucagima bile almak istemezdim icimden gelmezdi. Ama anne olunca böyle degisiyor insan. Gercekten o göbek bagi hala varmis gibi hissediyor insan. Cani yaninca benimki de yaniyor. Bu duyguyu yasayanlar anlar gercekten..

Bende oğlumu uyuttuğumda bakıp bakıp ağlamıştım.Neden kızdım? Diye.Biraz kendimizi kontrol etmeliyiz evet.Ben oğlumla büyük insan varmış gibi konuşuyorum.Senin zor dönemlerin canım oğlumda aynıydı şu an 2.5 yaşında uyudu sabah 10 gibi kalkar çok şükür hiç yormuyor evde oyunlar oynuyoruz bunaltmıyor hiç.Sende rahatlayacaksın canım biraz büyüsün
zor dönemler, geceleri deliksiz uyumuyorum hep emmek istiyor. Insallah bir an önce biter bu dönem. Yavrum aglamadan uyur. Lafimdan anlayip karsilik verecegi günleri dört gözle bekliyorum

Bir de olaya şu açıdan bak... Bebeğinin biyolojik saati tıkır tıkır işliyor, bu iyi bir şey...Sen iyi bir annesin endişe etme...

Tesekkür ederim, bu tür yorumlarla icimin alevi biraz olsun diniyor
O zaman sana rahatlayacağın başka bir şey daha söyleyeyim :) Bebişin istemediği hiç bir şeye boyun eğmeyecek kadar karakterli bir çocuk olacak. Gördüğün gibi o saat kaçta yemesi ve kaçta yatması gerektiğini öğrenmiş ve sen normal zamandan erken yatırmak istediğin için sana itiraz etti.Hayat açısından bakarsan, mantığına sığmayan şeyleri yapmayacağı için, hayatında hata yapma riski de düşük olacaktır.Sanırım o bir Akrep...Top sizde yani.

O zaman sana rahatlayacağın başka bir şey daha söyleyeyim :) Bebişin istemediği hiç bir şeye boyun eğmeyecek kadar karakterli bir çocuk olacak. Gördüğün gibi o saat kaçta yemesi ve kaçta yatması gerektiğini öğrenmiş ve sen normal zamandan erken yatırmak istediğin için sana itiraz etti.Hayat açısından bakarsan, mantığına sığmayan şeyleri yapmayacağı için, hayatında hata yapma riski de düşük olacaktır.Sanırım o bir Akrep...Top sizde yani.
Bözle yazgidiniz gibi karakterli olmasini istiyorum bu yüzden ona haksiz yere bagirip güvenini zedelemek istemiyorum. Hata benim. Insallah bu yaptigim onu etkilememistir. Iki kere haykirarak uyandi uykusunda =( Yarina bu hatami telafi etmek icin can atiyorum. Bebekleri ciddiye alalim, aslinda cok seyin farkindalar onlar..

Sevgili konu sahibi...
Bende sizin gibiydim aman saatunde uyusun 2 saate bir yesin meyvesini yesin sutunu mamasini bilmem pudingini yesin hepsini ayni gune sigdirmaya calisirdim... saatini sasirmadan tam 2 sene boyunca odasinda yatirdim... bu arada istahsiz oldugu icin bende zorla yemek yedirirdim bagir cagir aglat kustur... allahim ne kadar kotu zamanlardi... ablam annem esim hepsiyle kotu oldum... zorlayarak duran cocugumu kusmaya alistirdim.. ama oyle istahsiz ve zayifti ki oyle uzulup agliyordum ki kendimi sinir hastasi ettim... gel zaman yavastan uykusu gelmemeye saatini sasirmaya basladi... takmadim sonucta 3 yasinda yeni yasini daha yeni kutladik... hala yemeklerle arasi yok ama son 8 9 aydir kusmasi durdu.. ben k3ndime dur dedim ve cocuguma kotuluk yaptigimin zorladigimin farkina vardim ve kendimi frenledim.. cok sukur simdi 10 11 istedigi zaman uyuyor hic karismam sut ister icer ve uyur... gecenler de de konu acmistim biraz buyuklerimden fikir edindim ve inan cok rahatim resmen yemek istemeye basladi... size tavsiyem bu kadar dakik olmayin... cocuk bu oyle siJn emirlerinize gore uyumaz.. ne kendinizi nede yavrunuzu uzun... ben bu hatayi cok yaptimm... o kadar pismanim ki... siz yapmayin birakin gec uyusun bisey olmaz.. yarin birgun yasindan sonra hic uyumak istemez kendinizide bebeginizide yipratmayin...

Hassasiyetini ne kadar guzel ve anlamli bebegin senin gibi bir anneye sahip oldugu icin cok sansli hepimiz bazen sinirleniyoruz kiziyoruz insaniz olabilir uzme kendini yarin oper minciklarsin kuzuyu ohh mis gibi :) Benimde 2 yasinda kizim var ben oxellikle ergenlik donemlerinde ne yapcaz aramizda surtusmeler olacakmi felan bunlari merak ediyorum simdi bebeklikte hersey daha kolay uzmeyin kendinizi Allah yavrularimiza saglik sihhat versin hallolmayack birsey yok

Sevgili konu sahibi...
Bende sizin gibiydim aman saatunde uyusun 2 saate bir yesin meyvesini yesin sutunu mamasini bilmem pudingini yesin hepsini ayni gune sigdirmaya calisirdim... saatini sasirmadan tam 2 sene boyunca odasinda yatirdim... bu arada istahsiz oldugu icin bende zorla yemek yedirirdim bagir cagir aglat kustur... allahim ne kadar kotu zamanlardi... ablam annem esim hepsiyle kotu oldum... zorlayarak duran cocugumu kusmaya alistirdim.. ama oyle istahsiz ve zayifti ki oyle uzulup agliyordum ki kendimi sinir hastasi ettim... gel zaman yavastan uykusu gelmemeye saatini sasirmaya basladi... takmadim sonucta 3 yasinda yeni yasini daha yeni kutladik... hala yemeklerle arasi yok ama son 8 9 aydir kusmasi durdu.. ben k3ndime dur dedim ve cocuguma kotuluk yaptigimin zorladigimin farkina vardim ve kendimi frenledim.. cok sukur simdi 10 11 istedigi zaman uyuyor hic karismam sut ister icer ve uyur... gecenler de de konu acmistim biraz buyuklerimden fikir edindim ve inan cok rahatim resmen yemek istemeye basladi... size tavsiyem bu kadar dakik olmayin... cocuk bu oyle siJn emirlerinize gore uyumaz.. ne kendinizi nede yavrunuzu uzun... ben bu hatayi cok yaptimm... o kadar pismanim ki... siz yapmayin birakin gec uyusun bisey olmaz.. yarin birgun yasindan sonra hic uyumak istemez kendinizide bebeginizide yipratmayin...
Haklisiniz fakat benimki rutin bir uyku saati o da bu saatte uyuyor fazla zorlamadan. Bugün uzun zamandir yapmadigi tepkiyi verdi uyumak istemedi ve bu uzun sürdü ben de saati sasirmisim ondan. yoksa yavrum uyur genelde biray döner kalkar ama bu sekilde bagirmaz uzunca bir süre, hata benim. simardi sandim da zorladim. Yemegi yemedi diye zorlamadim. Sinirlendim diyorum evet ama cocuga bir yansimasi olmuyor, yemesini isterdim ama yemedi bu kadar aldim yataga götürdüm rutini bozulmasin diye. Zorlama yok ama saati hatam var. O da bundan memnun olmadi zaten =( anne olmak zor, iyi yapmaya calismissiniz cocugunuz icin siz de. Zamanla hersey daha da düzelir insallah. Anneligi de böyle hata yapa yapa ögreniyoruz iste..

Hassasiyetini ne kadar guzel ve anlamli bebegin senin gibi bir anneye sahip oldugu icin cok sansli hepimiz bazen sinirleniyoruz kiziyoruz insaniz olabilir uzme kendini yarin oper minciklarsin kuzuyu ohh mis gibi :) Benimde 2 yasinda kizim var ben oxellikle ergenlik donemlerinde ne yapcaz aramizda surtusmeler olacakmi felan bunlari merak ediyorum simdi bebeklikte hersey daha kolay uzmeyin kendinizi Allah yavrularimiza saglik sihhat versin hallolmayack birsey yok
Amin insallah. Ben de bazen düsünüyorum insallah benim gibi asi bir ergen olmaz diye. Ama icimizde herseyin cevabini biliyoruz. Ben kendi kücüklügümde neyden hoslanmadiysam bunu kizima yapmamaya calisiyorum ve onu sevgiyle güven icinde büyütmek istiyorum. Bu ikisi olmazsa cok büyük problemler gelecegini kendimden biliyorum.. Cocuklarimiz bizden daha iyi yetisir insallah

Aaaahhhh Belinsi, keske her anne senin gibi olsa be canim. Hiiccc kendini üzme, sen onun iyiligi icin yapmissin ve düzenli uyumasi icin caba gösteriyorsun.
Ona ne Kadar büyük bir iyilik yapiyorsun biliyormusun ? Iyiki annem beni düsünmüs ve beni tertipli düzenli yetistirmis diyecek büyüynce. Cok öpüyorum minigi, sende kendine bir kahve yap ve dinlen. Yarin hersey güzel olacak. Hic üzülecek seyler degil bunlar, Allah tüm bebekleri ve cocuklari baska kötü seylerden korusun canim. Annenin yaptiklari onlarin hep iyiliginedir. Sevgiler :KK68:

Aaaahhhh Belinsi, keske her anne senin gibi olsa be canim. Hiiccc kendini üzme, sen onun iyiligi icin yapmissin ve düzenli uyumasi icin caba gösteriyorsun.
Ona ne Kadar büyük bir iyilik yapiyorsun biliyormusun ? Iyiki annem beni düsünmüs ve beni tertipli düzenli yetistirmis diyecek büyüynce. Cok öpüyorum minigi, sende kendine bir kahve yap ve dinlen. Yarin hersey güzel olacak. Hic üzülecek seyler degil bunlar, Allah tüm bebekleri ve cocuklari baska kötü seylerden korusun canim. Annenin yaptiklari onlarin hep iyiliginedir. Sevgiler :KK68:
Cok tesekkür ederim. Insallah amin. Kendilerini savunacak hale gelseler daha rahat oluruz, bu zamanlar böyle biraz zor geciyor haliyle..

Haklisiniz fakat benimki rutin bir uyku saati o da bu saatte uyuyor fazla zorlamadan. Bugün uzun zamandir yapmadigi tepkiyi verdi uyumak istemedi ve bu uzun sürdü ben de saati sasirmisim ondan. yoksa yavrum uyur genelde biray döner kalkar ama bu sekilde bagirmaz uzunca bir süre, hata benim. simardi sandim da zorladim. Yemegi yemedi diye zorlamadim. Sinirlendim diyorum evet ama cocuga bir yansimasi olmuyor, yemesini isterdim ama yemedi bu kadar aldim yataga götürdüm rutini bozulmasin diye. Zorlama yok ama saati hatam var. O da bundan memnun olmadi zaten =( anne olmak zor, iyi yapmaya calismissiniz cocugunuz icin siz de. Zamanla hersey daha da düzelir insallah. Anneligi de böyle hata yapa yapa ögreniyoruz iste..
Evet diyorum ya ben tam 2 sene sasmadan uyuttum simdi gene istesem uyuturum ama oglumu o kadar yiprattim ki anlatamam.. simdi konusuyor azda olsa babamiz gekince uyumak istemiyor saat 10 10.30 kadar oyun oynarlar.. sonrada uyku saatimiz gelir.. yeterki o uzulmesin hala pismanlik icindwyim.. keskelwrim cok.. rutini zaten bebislerimiz bozmaz her ay yeni yeni seylee olur ogrenirler kendiliginden bozulur. Yemesi iscemesi her ay degisir fazla ustelemeyin inanin ben daha yeni kendime geldim ayni sekilde oglumda huylari degismeye baslayinca ona iyilik degil kotuluk yaptimin farkina varnca eski sakinlik ve huzuruna kavustu yavrum.. sizde uzmeyin kendinizi bebis unutmustur bile coktan ama dedigim gibi akisina birakin ..

image.webp
Aklıma bunu getirdiniz :)

Evet diyorum ya ben tam 2 sene sasmadan uyuttum simdi gene istesem uyuturum ama oglumu o kadar yiprattim ki anlatamam.. simdi konusuyor azda olsa babamiz gekince uyumak istemiyor saat 10 10.30 kadar oyun oynarlar.. sonrada uyku saatimiz gelir.. yeterki o uzulmesin hala pismanlik icindwyim.. keskelwrim cok.. rutini zaten bebislerimiz bozmaz her ay yeni yeni seylee olur ogrenirler kendiliginden bozulur. Yemesi iscemesi her ay degisir fazla ustelemeyin inanin ben daha yeni kendime geldim ayni sekilde oglumda huylari degismeye baslayinca ona iyilik degil kotuluk yaptimin farkina varnca eski sakinlik ve huzuruna kavustu yavrum.. sizde uzmeyin kendinizi bebis unutmustur bile coktan ama dedigim gibi akisina birakin ..
Ben düzeni oturtmaya calisiyorum ama cok bunaltmadan ama tabi zorlu zamanlar da oluyor. Siz galiba daha cok disiplin vermeye calismissiniz anladigim kadariyla. Cocuk fazla yedi mi kusar diye biliyorum. Zayif diye cok mu yedirdiniz anlayamadim. Simdi oglunuz daha iyidir insallah

Size basit gelebilir ama kendimi berbat hissediyorum. 10 aylik kizim var ve hep sekizde uyuturum. Bugün saati geldi diyip götürdüm yatagina, uyumadi. Bekledim, sinirlendim, kizdim cünkü uyumasi lazimdi. Hep bu saatte uyuturum. Bagirdi da bagirdi o da bana kizdi =(. Bir saatimizi böyle yatakta bagirarak gecirdik, o ayaga kalkti ben sinirle tekrar yatirdim. Kendimi berbat hissediyorum gercekten. Sonunda uyudu ve salona gectim. Acaba kac dakikadir yatakta ugrastik diye saate bir baktim daha saat yeni sekiz olmus. Cocugumu zorla yedide yatirmisim ve mamasini yemedi neden yemedi sinirlendim ama üszerine gitmedim megersem saati gelmemis daha acikmamis bile. Mamasini yer yatirirdim. Bir saattir cocugum ne cile cekti benden. Kendimi berbat hissediyorum gercekten. Kalbim atiyor. Ben ne kadar kötü bir anneyim. Aglamamak icin zor tutuyorum. Kizimi kaldirip öpüp özür dileyesim var ama uyudu yapamam da. Bagrima basasim var onu aglattigim icin cok pismanim. Anneler bana yürek verin biraz kmileri icin cok basit gelebilir ama benim gibi hissedenler bana destek olun ne olu. Yoksa bu geceyi atlatmam mümkün degil. Kalbim carpmaya basladi panik atagim sanelerdir gelmemisti su an kriz esiginde hissediyorum kendimi.
Bu kadar uzulduysen iyi bir annesin zaten. Bazen oyle hatalar olabiliyor. Merak etme, cok uzulme. Yarin ondan ozur dile, 10 aylik bile
Olsa anliyacaktir.

Back
X