ne olur sanki şu toplumdan bir tanecik daha istisna çıksa...

Belki bende benzer sorunlarla karsılatığım için sizi çok iyi anladım okurken aaa evet bende de böyle oluyor dedim hatta ...Bana göre sizin sorununuz çocukla aile ile ilgisi yok tamamen kendin olmak istiyorsun hayallerini gerçekleştirmek istediğde her zaman seni yadırgayan gözlerle karşılaşıyorsun sen o tavırlardan o yıkılmaz tabulardan sıkılmışşın ...Benim hissettiğim kadarı ile sende bunları aşacak ve istediğiklerini gerçekleştirecek güç zaten var sadece biraz daha bu toplumda sabırlı ve istikrarlı olman gerekiyorkaydirigubbakcemile5

yerini bulamamis yasaminda umarim deyiminle bir on sene sonra geriye baktiginda hayiflanmazsin ama kendin olmak istemen konusunda mucadeleni verdikten sonra umdugun yasama tam ulasamazsanda bir teselli olur en azindan cunku mucadelesiz bir yasam bastan kaybedilmistir ve birilerin kolayca egemenlik kurmalari kacinilmazdir;;

2'ci sayfayi okumamisim.. Enerjinizi fizik kondisiyonu gerektiren sporlarla harcamak istiyorsaniz bence spor kuluplerindeki hatunlara ulasmaniz gerekecek daha kolay kucuk bir grup olusturun. eminim bu ihtiyacinizi paylasacak insanlar cikacaktir
Izmir bence musait gibi(mi) ama keske burda olsaydiniz yardimci olurdum ziraa disinize gore cok arkadas bulabilirdiniz.. Ama siz uretici bir insan olarak internetten bir grup kurun kendinizi ifade edin iyi sanslar

ya o diil de şu ayrıkotu lafına bayıldım :) cuk oturan bi laf olmuş cidden.. nikimi mi değiştirsem naapsam ben de... kaydirigubbakcemile3
bence yapabileceğin en güzel şey kızını da kendin gibi yetiştirmek.. ayrıkotu hatta otları lazım topluma da hayata da erkeklere de kadınlara da.. bence hiiiiiç izole gibi hissetme kendini.. senin gibi kişilerin varlığı bile kişisel olarak tanışmasak dahi biliyo olmak iyi hissettiriyor.. a.s.

mesaj sayım elliyi bulana dek kimseye özel mesaj atamıyormuşum arkadaşlar...

sevgili ecinnilibarones... yanıtınıza bayıldım... çok güzel tarif etmişsiniz, üstelik hayat tecrübniz de cümlelerinize yansımış. günün birinde yüzyüze sohbet etmek kısmet olur umarım...

sevgili amonra, haklısın, ortak noktalarımız da var ve bunu burada bir kez daha gördüğüm için çok mutlu oldum...

sevgili dilser, onursuzluğu kabullenmene hiç gerek yok kardeş... sadece erkekler (hepsi değil, ama aralarından "kötü tarafı açığa çıkmış" durumdayken hayatına müdahil olan bazıları) senin öyle sanmanı gerçekten işlerine gelerek isterler... onlar da seni "-mış gibi" sansalar yeter de artar bile..

sevgili navb, ank06 ve frknlfr... haklısınız hayatı dirsekleyerek kendime elbette ki yol açabilirim. ama ben keyiflerimi "başkalarına rağmen ve onları ezip geçerek" elde etmekten pek doyum alamıyorum. (alsam mütecaviz erkek tipinden farkım kalmazdı herhalde.) onun için toplumumdan kabul ve takdir görmek benim gözümde önem arzediyor. dedim ki önce kendimi samimiyetle tanıtıp, zararlı bir nane olmadığım verisini bir aktarayım hele... belki toplumum varlığımın farkına varıp, beni azıcık kabullenip, olduğum şekilde bağrına basar bu sefer... umut işte... :) (hayal kırıklığına uğratmadığınız için hepinize teşekkürler :) )

sevgili esila... bir tane daha çıkınca, ben potansiyel bir antreman arkadaşına kavuşmuş olacağım... :)

sevgili helenic, yorumunuz sayesinde ayrıkotunu bir ayrı sevmeye başladım... ve yola devam deyişinizden büyük moral buldum... teşekkürler :)

sevgili derinss ve duyguçıkmazı... ramiz dayı kim ayol, pek merak ettim? =D

sevgili ela_ekin, öndelik-arttalık davası gütmek istemem, bence vakit kaybıdır. zaten benden lider olmaz, ancak becerikli bir ikinci kaptan olur, o yüzden kim istiyorsa buyursun, önden gitsin. sindiremediğim şey ise, bu topluma doğmuş olan ne kadar hatun nüfusu varsa hepsinin, tek tipten ibaret bir yaşam tarzı ve hayat görüşüne mahkum edilmeye çalışıldığı verisi. sanki bizi kendi zevkine uygun tutmak isteyen birileri eline bahçe makasını alıp başımıza geçmiş, çıkarabileceğimiz tüm standart-dışı sürgünleri çatır çatır budayıp uçuruyormuş gibi. ya da belki kolay yönetilir halde kalalım diyedir, veya ikisi birden geçerlidir, bilemem.

emin olduğum ise şu: bundan sonra hayatta parmak kıpırdatacak mecali veya azmi bulmam ancak, ruhumdaki şu Allah vergisi güçlü itkiyi, önüme yaşam rolü diye konan şeyin içine dahil etmemle ve önemli bir parçası haline getirmemle mümkün olabilir.

işte burada yazdıklarım da o çabamın bir ürünüdür.

ve sevgili hayatsya, sanırım haklısın. sabır ve istikrarla derdimi anlatmaya gayret ederken, dinleyenlerin umut verici yaklaşımlarını gerçekten de görebiliyorum artık...

hele de bugünden sonra, belki de bir daha kendimi yalnız filan hissetmeyeceğim bile... baksanıza insanıma yav... hepinize sarılasım geldi... hatta kendinizi muhabbetle kucaklanmış olarak addetmenizi saygılarımla arzederim efem... =)

Canım sen de farklı ol.Sıradan olacağına farklı ol.Ne güzel.Ayrık otu ol.Bu dünyaya ait olmadığını ya da bu dünyanın sana ait olmadığını düşünüyorsun olsun.Sen de başkası ol.Ne çıkar...

ben okudum okudum anlayamadım. parçadaki ana düşünceyi çıkaramadım...

olmuyorsa zorlamanın alemi yok. elimizdekilerle mutlu olalım ddemekten başka birşey gelmez elden...
:asigim:

kendinizce biseyler anlatmışsınız, soyle bi okuyunca guzel bi yaziya benziyor ama dusunceler daginik ve kapalı ben anlayamadım detayını...Yani genel olarak ortayas bunalimi ve kendini gerceklestirememe sorununuzu anladım sadece...Omrun ortasına geldiginizde esas kendi icinizden geldigi gibi bir insan olamamaktan, toplumun size bictigi rol-model olmaktan yakiniyorsunuz sanırım. Ortayasa gelmis kadin ve erkeklerde bunu goruyoruz hep ama bence soyle dusunun diyelim ki istediginiz gibi surdurdunuz hayati gecmiste ve bugune kadar, o hanimhanimcik kadın olmadınız da olmak istediginiz gibi oldunuz. Bence o zaman toplumca dislanacaktiniz, garip, ucuk-kacik, deli diye adlandirilacaktiniz ve yaslandiginizda yalniz kalacaktiniz, buyuk ihtimal evlenmeyecekytiniz, cocugunuz da olmayacakti, iste o zaman etrafinizda aileleriyle mutlu mesut gezen ciftleri, torunlariyla oynayan nineleri gordukce bu sefer onlara ozenecektiniz...

Insan hep elde edemedigine uzulur, doyumsuzdur, bana kalirsa ortayas bunaliminin en onemli sebebi mutlulugu bu dunyada aramak oysaki fani dunyada mutlak mutluluk yok. Hep birseyleri elde ederken mutlaka birseylerden de vazgecmek zorundayız....Egiliminiz varsa birazmanevi dunyaya egilerek bu bunalimdan cikabilir, elinizdekilere ne kadar sukretseniz de bunun az oldugunu, aslinda ne kadar mutlu oldugunuzu farkedebilirsiniz belki...

Aa ne tesadüf, ben de delileri severim :icecream:
Nasıl sorulur demişsiniz ya... Şöyle... Azcık çılgın gördüğünüz birine yaklaşıp pardon deli misiniz diyeceksiniz.
Eğer aradığınız insan değilse ne münasebet diyecek, kızacak, tersleyecek.
Ama gerçekten deliyse hunisini saklayacak sempatiksalakcinni
Çünkü biliyorsunuz ki deli deliyi görünce hunisini saklarmış :lepi:
Bir gün karşılaşırsak ben de hunimi saklayacağım kaydirigubbakcemile3

toplumun bayana yüklediğini değil yüklemedğini yaşayın. ve bunu farklılık olarak görüp takılmayın.
hayat işte herkes bir şekilde yaşayp tamamlıyor.

kickbox çok güzel enerjiyi boşaltan bir spor. bende bir dönem kickbox ve basketle ilgilenmiştim.
3 yıl kadar yaptım. şehir değişikliğinden dolayı artık ev hanımıyım evimde iki köpeğim kocaman akvaryumum var:) bende anne olacak kabiliyet olmadığına karar verdim. çocuk yapma deneyimim olmadı:))
iki güzel kuçumla beraber evde keyif yapıyoruz. bir tane de annemde var kuçum. köpekleri çok seviyorum. aynı zamanlarda evlendiğimiz arkadaslar çocuklarını kucaklarına aldılar.sorup duruyorlardı bebek ne zaman diye. dünya durunca derdim. artık bıktılar:))
ileride annelik duygularım olursa evlat edinmek isterim.
evde yemek yapmam arada yapardım pek güzel olmuyor. annemlerden birine gidip yer kaçarız:))
''evimin kadını çocuklarının anası olacak insan değilim'' demiştim eşime o da kabul etti. şimdi gül gibi geçinip gidiyoruz.
şimdi en sevdiğim şey pc de oyun oynamak köpeklerimle gezmek alışveriş yapmak:) tüm günüm bunlardan ibaret.
boşverin sevgili ayrık otu.. aykırı şeyler hissediyorsanız öyle yaşayın.. sürüden ayrılanı artık kurtlar kapmıyor:)

Sadece kadınlara has bir rol model oluşturma ve dayatma, beklenti içine girme durumu değil toplumsal sorunumuz, erkeklere biçilen rol de bizatihi insan söz konusu olduğunda bir o kadar eğreti duruyor. İnsan kendi üzerine oynanan oyunu fark ettiği anda zaten o çemberin dışına çıkmış bulunur lakin asıl olay da bu noktada başlar; yalnızlıkla ya da farklılıkla mücadele edecek gücüm var mı yoksa o eleştirdiğim toplumun beğenisi ve takdirini kazanmak hayat memat meselesi mi... bu sorunun yanıtına göre de yaşamımız şekillenmeye başlar ya diğerine öykünerek ya da yalnızlığa ve marjinal duruşa rağmen kendi yolumuzu tutarak... Az yürünmüş yollar tedirgin eder kitleleri haliyle ama nihayetinde o yollarda kendimizi de bulma ya da gerçekleştirme imkanı vardır yalnızca... Bir de şu var tabi: Bir başkasının mutsuzluğunu dilemek yerine kendi mutluluklarımıza odaklansak hiç yoktan kendini gerçekleştirme ve o çemberin dışına çıkmak isteyenlerin kaygılarını bir ölçüde azaltabiliriz. Ama işin bir de siyasi yönü var burda hiç değinmenin doğru olmadığını düşündüğüm...

Toplumun dayatmalarından o kadar sıkıntı geldi ki!! Onu böyle değil şöyle yap..Burdan kalk buraya otur..
Hanım ol,ağır ol,kadın ol,hizmet et,kul ol,köle ol,çocuk doğur...

Hiç bana göre değil halbuki..Hiç bir zaman öyle misyonlar yüklenmedim kendime ama hayat yükledi malesef,tabiaat dediğimiz meret yükledi..

ıyi bir insan olmak,sevmek,sevişmek,sarhoş olmak,gezmek isterim sadece..

Kendim olamamanın,dayatılanları kabullenmenin,basmakalıp bir hayat sürmenin öfkesindeyim bende..Yalnız değilsin!!!

37 yıllık yaşamınız boyunca dilediğiniz gibi yaşayamamanın vermiş olduğu bir burukluk var sanırım üzerinizde...

Hayatınızı içinizden nasıl geliyorsa o şekilde yaşasanız çevreniz tarafından tuhaf bakışlara tabi tutulacak,yadırganacaksınız.

Yaşamasanız,hayatınız böyle durgun ve kalıplaşmış şekilde sürüp gidecek.

Toplumumuzda ne yazık ki bayanlar herzaman erkeklerden bir adım geridedir ,öyle olması gerekir (!)

Kadın kendini gösteremez,hep bir adım geride durmak zorundadır .

Bu düşüncenin hakim olduğu bir toplumda,kadın iyi şeyler de yapsa bazen yadırganabiliyor işte...

Hayat sizin hayatınız,bu hayata bir daha gelme şansınız olmayacak.

Bunu iyi değerlendirmelisiniz.

Dar bir çemberde hissetmeyin kendinizi...Herkesin yaşam tarzı kendine özgüdür.

Neyi nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın,kendiniz olun ve mutlu olun hep.

Son düzenleme:
Amacım muhalafet olmak değil onu baştan söyleyeyim. Yanlız ben hala anlayamadım, çünkü bence herkes bu hayatta bir istisna. Herkes en az sizin kadar bazı şeylerin içinde sıkışmışken, en az sizin kadar bunlardan sıyrılmış olabilir. Genel bakınca sıkışıp kalanlar fazla olsa da, çok farklı, bazı şeyleri aşmış, hayata sadece çocuk, koca diye bakmayan, hatta hiç evlenmeyi düşünmeyen, çocuk sahibi olmak istemeyen, başka ilgi alanlarıda olan inanıyorum ki büssürü kadın vardır. Ben kendi adıma bu bayanlara bile istisna diyemiyorum. Çünkü herkes ayrı bir alem ve ayrık otu, bir cinskaydirigubbakcemile3 Ve yazdığınız şeylerden yanlış anlamayın çok ta bir istisna göremedim, çünkü siz de bazı şeylerin ister istemez içinde sıkıştığınızı, herşeye çok geniş bakamadığınızı, standartlar içinde kaldığınızı yazmışsınız. Sizinde kendinize göre sınırlarınız var ve bunlar niye var diyorsunuz heralde, sınırlar olupta ben onlara göre değil, bana göre sınırlar olsun diyorsunuz heralde. Ve aslında öyle, kimseyi kırmak istemeseniz de, başkasının tercihlerine ve sınırlarına göre yaşamak durumunda değil kimse. Bu durumda kimseyide kırmış olmuyorsunuz. Hayat sizin, hayat benim, hayat onun.

Son düzenleme:
kısacası toplumda dayatmalar var. bir kalıp var ve onun dışındaysan tuhaf karşılanıyosun..
ben kendimi gizleme gereği duyuyorum kalıplarını ilahlaştırmış beyinciklerin ağzına sakız olmaktansa ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…