ne olur sanki şu toplumdan bir tanecik daha istisna çıksa...

Karşılıklı diyaloğa döndürmek istemediğim için alıntı yapıp birebir sen şunu dedin ben aslında böyle demiştim demiycem, genel cevap vereyim....
Ben ortalık böyle hatunlar kaynıyor demedim.. Sadece senin bir tane daha benim gibi biri çıksa demenden yola çıkarak sen yok zannediyormuşsun ama var hem de hiç azımsanmayacak kadar dedim....
Valla sen istisna olmayı sadece güreşmekler dövüşmekle bir tutmuşun sanırım illa da karşına güreşecek sana meydan okuyacak birilerini arıyorsun ama benim işim olmaz... Ben dövüş sporlarını üniversite yıllarında spor olarak yptım, ve hiç kumların üzerinde birileriyle yuvarlanmadım, spor klübünde minder üzerinde devirdiklerimi ve devrildiklerimi saymmazsan....
Kızgın kumlar üzerinde bir tek kocamla yuvarlanırım :))
ıstisna olmak farklı olmak, sadece kadın olup boks yapmak değildir... 40 yaşına kadar toplumun ona biçtiği rolü oynayıp sonra 3 çocuğunu yanına alıp kocasına tekmeyi basabilen kadın olmak farklı olmak demektir..
Yoksa sırça köşkünde elinde hertürlü imkanı olan bzlerin ayy ben boks yapıyorum, ay ben 25te değil 30 da evlendim demek farklı olmak değildir..Benim anlatmaya çalıştığım bu..
Ben kendimi de asla farklı olarak görmem... Sadece sadece senin farklı olmadığını göstermek için kendimden örnek verdim. Niyetim ne kendimi övmek, ne ben farklıyım demek.... Ayy bi tane daha çıksa keşke benim gibi bu ülkede deme şımarıklığını da asla yapmam.. ünkü bence benim gibi ve senin gibi olmak çok da büyük bir meziyet değildir....benden çoookk daha zor koşullarda yaşayıp, buna rağmen benden çoook daha fazla şey başarmış olan kadınların önünde eğilirim ancak....Sonuçta ben büyük bir şirkette yöneticiyim, şirketimizin çaycısı benden daha farklı daha güçlü bir kadın der onun önünde eğilirim, ve keşke bu toplumdan 1 tane daha senin gibisi çıksa derim....
Neden mi, Sıcacık yuvalarda anasının kuzusu çocuklar olarak her türlü imkanla okullar okuyup belli biyerlere gelip sonra da senin deyiminle farklı hobiler ve zevkler edinip farklı olmak kolaydır...Ama okuma yazmayı ekmek su çay bakkal kadar bilip ancak 100e kadar sayıp sadece toplama çıkarma yapabilecek kadar bilgiyle 3 çocuğunu da yanına alıp baba evine geri dönemediği kocasını terkedip şirketlerde çaycılık temizlilk işleri yapan ve o şirketin deposunda çocklarıyla yaşayan yada tek göz odalarda maaşının yarısını kiraya veri gene de özgürlüklerinden vazgeçmeyen kadınlar, hayata kocasına babasına boyn eğmeyen kadınlar benim nazarımda çok daha farklı çok daha güçlüdürler...
ve keşke toplumumuz bizim gibilerden değil de onlar gibilerden daha fazla çıkarsa, çıkarabilse....

Yazdıklarına alınmadım kırılmadım, alınacak kırılacak bişey de yazmamışsın zaten..
Sadece hayata seninle çok farklı pencerelerden bakıyoruz...
Kadın olup kickbxla uğraşmak senin için bir farklılık ken benim için farklılık çok daha başka bişey....
Sen kendi farklını arıyorsan birçok spor klübü var oralarda dövüş sporlarıyla ilgilenen bayanlar mevcut, bol bol bulabilirsin, aramaya başla yeterki....

Son düzenleme:
öncelikle şunu belirtmeden geçemiycem yaklaşık bir yıl olcak bu siteye üye olalı ...bir derdim var
bölümünde o kadar enteresan konular okudum ki aslında hepside birbirinin aynı kişiler
farklıydı...artık içim bayıldığı için buraya uğramaz olmuşdum ...
senin başlığını ve nickini gülümseyerek açtım ve okudum..
aslında kimi insanın dile getiremediklerini yazmışsın...kimi korkudan yazamaz kimi de
daha kendine bile itiraf edemediği için; ama şu bir gerçek ki kadına yüklenen misyon çok ağır...
hani söz var ya "yuvayı dişi kuş yapar" ..erkekler bu sözün arkasına sığınan kişiler sanki.
tabi genelleme yapıyorum hepsi aynı olmayabiliyor...
yok iyi bir eş olacaksın sonra anne ...hem dışarda çalışcaksın hem evi idare ediceksin...
erkek arkadaşlarımız eşlerimiz ev işlerinde yardımcı olsalarda şu bir gerçek ki her şey
kadının sorumluluğunda ...çoğu erkek bazı şeyleri akıl edemiyor bile .
velhasıl hayat bu döngüde sürüp gidiyor...sizde içinizdeki fırtınaları paylaşmışsınız iyi de olmuş
umarım geriye dönüp bakdığımızda hiç pişman olacağımız şeyler yaşamayız
tabi bunun için uğraşanlar..

bu arada kicboks ve dövüş sporları benle alakası hiç olamayan şeyler...sanırım herkesin de
yapamayacağı bir şey içten gelmesi ve çok sevilmesi lazım...

Burada "istisna" diye tabir edilen sıfatın altını çizmek gerek...

Ben ilk şunu anlamıştım, bildiğimiz tipik ev hanımı rolünden uzak,özgür düşünen ve kendi sınırlarını çizen bir kadın... Hoşumada gitmişti.

Ha, eğer sizin bahsettiğiniz istisna şu ise; dövüştü,delikanlılık ayaklarıydı işte burda anlam rotası değişiyor biraz.

Bir arkadaşın dediği gibi, evet böyle düşününce herkesin kendisine göre istisnası vardır.

Mesela sizin anlattıklarınız sizin istisnanız, deniz barışın anlattığı ayrı bir istisna,benimkisi ise bambaşka...

Mesela benimde evliliğe bakış açım hemen hemen deniz barış gibi oldu. Sevdimde evlendim. Bir yuvam olsun,kocam olsun diye değil.

Yaptığım meslekte dizi senaryoları yazdım, belgeseller çektim öğrenciliğim boyunca. Şimdide yüksek lisans yapıyorum sinema-medya üstüne.

Bazı dergilerde röportajlarım çıktı,amatörce yada profosyönelce...

Şimdi ne yapıyorsun desen, canım istediği için herşeyi bir anda sıfırlayıp hobi olarak yaptığım profosyönel dalışı şimdi meslek olarak çizdim.

Şimdi dalış eğitmenliğine başladım,bu yolda aşmam gereken binbir sağlık sorunum ve cesaret olayım var; ve national geographic dalış merkezi açma peşindeyim. Dünyada sadece 16 ülkede var. Hedefim bu yani!

Çoğu kişi denizden,balıktan korkup yüzemezken, ben kızıldenizde kafessiz köpek balığı dalışı yaptım!

Ayol,kendimi ele vericem şimdi uzatmayım kaydirigubbakcemile3Demeye çalıştığım şey şu: Bende kendimi çoğunlukla kıyasladığımda, bende kendime göre istisnayım...

Çok genel yazınca siz, ifadeleriniz "ego tatminliğinden" tutun, " dalga" boyutuna kadar uzayıp gidiyor. Bence asıl sorun burda, belirtmek istediğiniz yada anlatmak istediğiniz sıfatın-cümlenin altını çizmek...

helenic cim aynen katılıyorum hayatım sana...
Konuyu açan arkadaşımızın anlatmak istediğinin altını çizme problemi olmuş..
ne olur sanki bu tolumdan bitanecik daha istisna ıksa derken.. Sanki çok özel çok farklı çok örnek bir bireymiş de toplumda bir tane daha çıksa memleket kurtulacakmış gibi bir hava yaratmış....
Bu toplumda ve her toplumda her birey birer istisna.. Yai bu dünyada 7 milyar kadar istisna var, sen bir tanecik daha olsa yeter demişsin ama bak ben 7 milyar çıkardım..
Düşünsene 7 milyar birbirinden farklı, parmak izinden göz engine saçının telinden karakterine kadar birbirinden farklı birbirinden özel 7 milyar insan....
Arkadaş maalesef bazı kavramarın, ve asıl demek istediklerinin altını tam olarak dolduramadığı için ben yazısından ben mükemmel harika istisnai biriyim, bu toplumda keşke benden bir tane daha olsa diyormuş gibi algıladım....
Aaa bu da labilir, ve asla yadırgamam, herkes kendi hayatında en özel en güzel en mükemmel insandır.. benim için benden daha ükemmel biri yoktor.. bazan bende derm benden bi tane daha olsa bu memleket kurtulur diye.. Ama gerçek mana da değil, memleketi kurtarma muhabbetleri çok uzayıp hkümetler devilip hükümetlerin kuruluğu muhabbetler fazla uzyınca dalga geçmek için....

ınsanın kendini çok özel ve farklı görmesi önemli ve karakter gelişimimiz için de gerkli bişeydr, hayatın gerçeklerinden uzaklaşmadığımız, sırça köşklerimizn pencerelerinden görüneni tek gerçek olarak alılamayıp sokağa çıkıp arka mahallelerdeki manzaraları da görüp bilip anlayabildiğimiz sürece....

hmmm... ilginç? benim anlattıklarımı değil, onların sizin aklınızda kalan gölgesini irdelemeye başladık galiba? çünkü onca şey yazdım, ama aralarında şu söyledikleriniz yoktu...

peki madem, yanlış anlaşmayı hemen çözelim:

1- benim içinde sıkışıp kalmış olduğum herhangi bir kişilik karmaşam YOK.
2- ikilemde kalmış filan değilim. tercihimi uzuuun zaman önce açık biçimde yaptım, öyle de yaşamaya devam ediyorum.
3- beni kimse evde oturmaya filan zorlamıyor, zaten deneseler de sökecek gibi değil. erkek şiddetinden asla ürkmedim, bundan sonra da ürkecek değilim. (bana kimsenin gücü yetmeyeceğinden filan değil, bir sürü yeten çıkar elbette. ama öyle birşey bile yaşasam zerre kadar korkutmaz beni. biraz acır geçer, ben yine hayatıma aynen devam ederim. belki de onu hissettirdiğim için olsa gerek, deneyen de pek çıkmadı zaten.)
4- eee o zaman derdin ne ki, sorusunun yanıtı da yine aynı:
buçukluk kadar da olsa kas gücünü kullanmaktan çekinmeyen, piknikte plajda veya halının üstünde yuvarlana egeşe boğuşmaktan, şakalaşmaktan benim kadar keyif alan, hatta "uzakdoğu şeylerine" ilgisi varsa birlikte antreman bile yapabileceğim bayan arkadaş(lar)ım olmasını özlüyorum.

onları nerede, nasıl arayacağımı bilemiyorum. karşıma kendiliğinden çıkmıyorlar. belki iki haftalık tatillerde, bulunduğum geçici bir ortamda filan öyle bir karakterle karşılaşmışımdır, tadı damağımda kalmıştır... ama yollarımızın kısa sürede ayrılmayacağı kadar bana yakın hiçbir çevrede böyle bir tanıma uyan hatuna rastlayamıyorum.

onun için kendimi nete vurdum şimdi... buralardan derdimi anlatmaya, kulağına sıcak gelen kimse var mıdır diye yoklamaya uğraşıyorum.

yoksa kimseyi eksik görmekle, kendimi müstesna ilan etmekle, veya ona benzer herhangi bir rahatsız tavıra girmekle ilgim alakam yoktur. eğer kurduğum herhangi bir cümle zihninizde öyle bir imaj bıraktıysa, kesinlikle yanlış anlaşılmaya düşmüş demektir, güvenle yok sayabilir ve aslını sorabilirsiniz, memnuniyetle açıklarım.

buralarda bir dost, niye ille bayan arkadaş olması lazım, diye sormuştu, yeri gelmişken onu da ileteyim... çünkü böyle "fizik temas dozu yüksek" bir iletişim biçimine, bizim kültürün hiçbir erkeğinin er ya da geç "cıvıtmadan" katılımda bulunabileceğini sanmıyorum. (yaptıkları baskı dönüp kendilerini vurduğu için hepsi, belli etmeyecek kadar kendilerini yetiştirmiş olsalar da, mutlaka içlerinde birer mart kedisi taşıyor çünkü.)

genellemeyi haketmeyen erkek dost tanıyan var mı? hemen notunu düşüp kafamda yeni kategori açayım... =D

Öncelikle alıntı yaptığın yorum gerçekten senin yazdıklarını çarpıtmış, tepki göstermekte haklısın....
Ama madem sorun seninle aynı hobiyi yani kickbox güreş boks yada dövüş sporları ile ilgilenen bayan arkadaşlar bulup tanışmaksa, bu kadar lafı dolandırmak niye....

"ızmirde yaşıyorum, hobi olarak dövüş sporlarıyla ilgileniyorum, ama etrafımda benimle aynı hobiyi paylaşan bayanlar varsa tanışmak isterim, yada böyle arkadaşlıkları nerede bulabilirim" diye bir konu açabilirdin tatlım...
Konuyu açarken kickbox yaptığın bile belli değildi, daha sonra bizim tahminimizle açıkladın...
Senin bahsettiğin benim gibi farklısı varmı, benim gibi bi istisna daha olsa falan gibi neyi anlattığı neyi kastettiği belli olmayan ucu açık cümlelerdi....

daha önce de söyledim senin derdinin çaresi dövüş sporlarının yapıldığı spor salonları kulüpler falan, ütye ol.. Bol bol seninle aynı zavki paylaşan senin gibi istisnalar bulacaksın....

Teşekkür ederim deniz barışcığım...

Bence de,burada ki asıl sorun konu sahibinin hangi amaçla bu topiği açtığı.

"Ben buyum" demek için mi, "benden başka varmı" yı aramak içi mi, birilerine kendince olan farklılığını farkettirebilmek için mi...

Bu arada ben yazdığım şeylerde hiçbir zaman kendimi farklı görmedim. Hiç kendimi "istisnayım" diye nitelemedim.

Benim yaptıklarım bana normal gelmeli, çünkü bunu 'ben' yapıyorum. Benim için bir başkasının benim yapmadığım herhangi birşeyi yapması farklılıktır kendi adıma.

Yani açıkcası ben konu uzamış gitmiş, konu sahibinin her dediğini harfiyen anladım ama ana topic cümlesini anlamadım!

Zira bende komşu ağırlayan, kek çırpıveren kadınlardan değilim. Ama kendimi farklı falan görmüyorum. Kişilik ve beklentilerimiz ayrı sadece. Ama ben gibi bir sürü kişiyi biliyorum.

Ne dalış yapan ne de boks yapan kadınların sayısı hiç ama hiç az değil...

Çokta anormal değiliz yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben buyum demek amaçlı açtığını ben sanmıyorum kuzum.

Öyle olsa bile kendi ne kazanacak ki bundan.Burda kendini över över sonrada çeker gider.

Ama konu o değil fikrimce.

Arkadaş kendini yalnız görüyor çevresinde.Tamam seviyor seviliyor ama bunlar yetmiyor işte.

Anlatmak istediği de o.Benden başka var mı diyor kısaca.

Kendi gibi uçuk kaçık deli dolu bir kişilik arıyor,arkadaş istiyor.

Ama bulamıyor çünkü çevresinde öyle kendine uygun bulduğu bir arkadaş yok.

Bunun arayışı içinde.

Aslında hepimiz aynı dili konuşuyoruz, bu konu hepimizin ilgisini çekebildiğine göre hepimizin içinde aykırılık oluşturan bir kemirgen var.
Ama bu bende işle ilgilidir, senle evlilikle ilgilidir, diğerinde dostluklar diğerinde aile diğerinde para vs vs...
Eminim hepimiz saymaya kalksak yüzlerce aykırılık tespit ederiz hayatımızda.
Ama ortak derdimiz bu aykırılıklara kılıf uydurmakta sanırım.
Toplum bize uzaylı gibi bakmasın diye yaptıklarımızı normalleştiririz, bu açıdan hepimizde normalin üstünde bir zeka vardır.
Herşeyi canım istedi yaptım diyemeyiz.
Toplumla yaşamanın bazı ödünleri vardır işte...

Kuzum ne güzel söyledin işte.:1hug:

Bence de başlık pek amacına uymamış gibi geliyor. Kimse kendini istisna olarak ayıramaz ki, herkes biribirinden çok farklı, bu durumda herkes bir istisna değil mi? Sizin sıkıntınız sa istisna olmaktan çok başka bir konu değil mi? Sizin ilgi alanlarınızla ilgilenmeyen, hayata sizin gözünüzle bakmayan kişiler, istisna olmuyor mu? Onlarda kendine göre istisna . Sizin yazdıklarınızın adı sadece, sizin ilgi alanınızla ilgilenen, size eşlik edebilecek bir arkadaş aramak. Ama bunu bulduğunuzda da ne siz, ne de o kişi yine istisna olmuş olmayacak.

ayyyy pardon duyguçıkmazııııııı... alıntıyı "truf" isimli arkadaştan yapmışım ama aklımda sen gibi kalmışşşş..... pardone mua. =}

liza'cım... burcum yengeç... burç yorumu dinlemeyi severim... bildiğin birşey mi var yoksa... çatlarım bak meraktan.... (çaat. ! )

denizbarış'çım... "dur şunlara bi şımarıklık yapiim de" türü bir niyetim asla olamaz, o konuda tıpkı senin gibi düşünüyor ve aynen katılıyorum.
ama yine de senin, fikirlerini belirtmek için yaptığın kelime seçimlerini biraz fazla suçlayıcı, ithamcı, hatta kırıcı buluyorum. yazdıklarından "kendini bişey sanıyorsun ama aslında bi nane değilsin, senin gibisinin değil öbürünün önünde eğilirim, seninki de neymiş haspam" filan gibi anlamlar fışkırıyor gözüme. belki yanlış anlıyorum, belki doğru anlıyorum. öyle ya da böyle, beni doğru dürüst tanımadan, bir forum alanında okuduklarından yola çıkarak yargısız infaza girişmek ne kadar isabetli olur bilemem. sana alınacak kırılacak birşey yazmadığımı söylemişsin, gerçekten de öyle. çünkü bunun için elimden gelen özenin hepsini gösterdim. aynı özeni senden de rica ediyorum şimdi, zira senin kaleminden okuduklarım arasında alınacağım epey malzeme mevcut. kendimi duygusal tepkilerime bırakacak olsam bayağı ağır gelebilirdi bazıları.

bunun dışında arkadaşlar, bir konuda hepiniz haklısınız: konuma başlık atarken pek isabetli bir ifade yakalayamamış olduğumu da kabul ediyorum. dedikleriniz ışığında tekrar okuyunca bana da kendi başlığım ofsayt geldi... pardon diyor, kusura bakmayın diye de ekliyorum.

laylaylom'cum, yaptığım çözümlemeye sonuna dek katılıyorum. aradığım türden arkadaşları niye bulamadığıma dair kafa yürütürken ben de benzer sonuçlara ulaşmıştım. bizim kültürde dönüp dolaşıp karşına bu kavramlar çıkıyor gerçekten. labirent gibi... yolu bulup dışarı çıkamayan kim olsa kendini başkasının biçtiği rolün içinde ömür sürdürürken buluyor.

helenic... çok geç dostum... ben galiba anladım o ele vereceğinizi... hehe...
sıfata gelince, doğrudur... bulabilsem ben de altını çizicem, hatta ona göre nette forum alanı arayacağım. ama nerdeeee.... (yalnız başlık konusunda haklısınız orada ıska geçmişim. onu tekrar belirteyim.)

burcu01'cim... aman etme, gönlü olmayanı zorbaca dövenlerin şiddetine ben de karşıyım... hatta yakalarsam, hangimiz daha güçlü bakmam, sonunda marizleneceğim bariz bile olsa araya girer belamı ararım... serde kahramanlık var ya... hiç değilse mağduru öyle kolayca mağdur edeceğine biraz zorluk çeksin zorba takımı... asla rahat bırakmam.

amma velakin söz verdin bak... burada herkesin huzurunda yazılı duruyooo... isteyeni özlediği şiddetten ömür boyu mahrum bırakmak da bir çeşit şiddettir kardeşşş... (hiyaah biri beni tutsun... buldumcuk oldum saçmalıyom... otur derin nefes al geçer.... ama ama yaşasın hatun bana dövüşücem senle dediii...) delikafadulden

burçla alakam yok canım.(çocuk istemeyenler benim gibi terazi mi diye sordum):)

bu arada sen bişeye mi sıkılıyorsun kendini şiddete veriyorsun acaba???
yani psikolojik bastırma...

hani bi dövüş tekniği vardı

böyle müzik eşliğinde dans eder gibi dövüşüyolardı adını bilmiyorum birkaç kere videolarına rastlamıştım

genelde sahil kenarında çekilmişti videolar

ben de demek ki bunlar kumsalı tercih ediyolar bu spor için diye düşünmüştüm

bu sporla ilgilenen birini bulursan hem kumsalda yuvarlanırsınız hem de dövüş sanatı yaparsınız:)

ama bi türlü hatırlayamadım o sporun adını ya :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…