- Konu Sahibi siddeteyatkinhatun
-
Herkes kendi yaşantısına baktığında bir istisna bulur. Evet ben şu huyumdan yada bu meziyetimden dolayı diğer insanlardan fırklıyım diye düşünür. Bence sıkışıp kalmış olduğunuz kişilik karmaşasından kurtulmaya çalışın ikilemde kalmış gibisiniz ne olmak istiyorsanız onu olun kimse sizi zorla evde oturmaya vs zorlamıyordur 37 yaşınıza gelmişsiniz mutlaka kendinizi meşgul edecek meziyetleriniz vardır onlarla ilgilenin...
hmmm... ilginç? benim anlattıklarımı değil, onların sizin aklınızda kalan gölgesini irdelemeye başladık galiba? çünkü onca şey yazdım, ama aralarında şu söyledikleriniz yoktu...
peki madem, yanlış anlaşmayı hemen çözelim:
1- benim içinde sıkışıp kalmış olduğum herhangi bir kişilik karmaşam YOK.
2- ikilemde kalmış filan değilim. tercihimi uzuuun zaman önce açık biçimde yaptım, öyle de yaşamaya devam ediyorum.
3- beni kimse evde oturmaya filan zorlamıyor, zaten deneseler de sökecek gibi değil. erkek şiddetinden asla ürkmedim, bundan sonra da ürkecek değilim. (bana kimsenin gücü yetmeyeceğinden filan değil, bir sürü yeten çıkar elbette. ama öyle birşey bile yaşasam zerre kadar korkutmaz beni. biraz acır geçer, ben yine hayatıma aynen devam ederim. belki de onu hissettirdiğim için olsa gerek, deneyen de pek çıkmadı zaten.)
4- eee o zaman derdin ne ki, sorusunun yanıtı da yine aynı:
buçukluk kadar da olsa kas gücünü kullanmaktan çekinmeyen, piknikte plajda veya halının üstünde yuvarlana egeşe boğuşmaktan, şakalaşmaktan benim kadar keyif alan, hatta "uzakdoğu şeylerine" ilgisi varsa birlikte antreman bile yapabileceğim bayan arkadaş(lar)ım olmasını özlüyorum. onları nerede, nasıl arayacağımı bilemiyorum. karşıma kendiliğinden çıkmıyorlar. belki iki haftalık tatillerde, bulunduğum geçici bir ortamda filan öyle bir karakterle karşılaşmışımdır, tadı damağımda kalmıştır... ama yollarımızın kısa sürede ayrılmayacağı kadar bana yakın hiçbir çevrede böyle bir tanıma uyan hatuna rastlayamıyorum.
onun için kendimi nete vurdum şimdi... buralardan derdimi anlatmaya, kulağına sıcak gelen kimse var mıdır diye yoklamaya uğraşıyorum.
yoksa kimseyi eksik görmekle, kendimi müstesna ilan etmekle, veya ona benzer herhangi bir rahatsız tavıra girmekle ilgim alakam yoktur. eğer kurduğum herhangi bir cümle zihninizde öyle bir imaj bıraktıysa, kesinlikle yanlış anlaşılmaya düşmüş demektir, güvenle yok sayabilir ve aslını sorabilirsiniz, memnuniyetle açıklarım.
buralarda bir dost, niye ille bayan arkadaş olması lazım, diye sormuştu, yeri gelmişken onu da ileteyim... çünkü böyle "fizik temas dozu yüksek" bir iletişim biçimine, bizim kültürün hiçbir erkeğinin er ya da geç "cıvıtmadan" katılımda bulunabileceğini sanmıyorum. (yaptıkları baskı dönüp kendilerini vurduğu için hepsi, belli etmeyecek kadar kendilerini yetiştirmiş olsalar da, mutlaka içlerinde birer mart kedisi taşıyor çünkü.)
genellemeyi haketmeyen erkek dost tanıyan var mı? hemen notunu düşüp kafamda yeni kategori açayım... =D
Teşekkür ederim deniz barışcığım...
Bence de,burada ki asıl sorun konu sahibinin hangi amaçla bu topiği açtığı.
"Ben buyum" demek için mi, "benden başka varmı" yı aramak içi mi, birilerini kendince olan farklılığını farkettirebilmek için mi...
Bu arada ben yazdığım şeylerde hiçbir zaman kendimi farklı görmedim. Hiç kendimi "istisnayım" diye nitelemedim.
Benim yaptıklarım bana normal gelmeli, çünkü bunu 'ben' yapıyorum. Benim için bir başkasının benim yapmadığım herhangi birşeyi yapması farklılıktır kendi adıma.
Yani açıkcası ben konu uzamış gitmiş, konu sahibinin her dediğini harfiyen anladım ama ana topic cümlesini anlamadım!
Zira bende komşu ağırlayan, kek çırpıveren kadınlardan değilim. Ama kendimi farklı falan görmüyorum. Kişilik ve beklentilerimiz ayrı sadece. Ama ben gibi bir sürü kişiyi biliyorum.
Ne dalış yapan ne de boks yapan kadınların sayısı hiç ama hiç az değil...
Çokta anormal değiliz yani.
Aslında hepimiz aynı dili konuşuyoruz, bu konu hepimizin ilgisini çekebildiğine göre hepimizin içinde aykırılık oluşturan bir kemirgen var.
Ama bu bende işle ilgilidir, senle evlilikle ilgilidir, diğerinde dostluklar diğerinde aile diğerinde para vs vs...
Eminim hepimiz saymaya kalksak yüzlerce aykırılık tespit ederiz hayatımızda.
Ama ortak derdimiz bu aykırılıklara kılıf uydurmakta sanırım.
Toplum bize uzaylı gibi bakmasın diye yaptıklarımızı normalleştiririz, bu açıdan hepimizde normalin üstünde bir zeka vardır.
Herşeyi canım istedi yaptım diyemeyiz.
Toplumla yaşamanın bazı ödünleri vardır işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?