- 1 Ekim 2023
- 5.019
- 19.322
- 168
Aslında boşa kendimi üzmüşüm. Benim olayım uzun zaman dilimini kapsıyor. Benim eşimde vardı evlenmeden zaten bir tedavi olmuş. Doktorum bana sürekli test yaptığını ama bir şey olmadığını söylüyordu. Meğerse bana sadece smear yapıyormış. Bütün smearlerim hep temiz çıkıyor bu arada. Neyse işte en son 3.çocuğumu doğurduktan sonra hpv yapıyor öğreniyoruz şok, tabi smear yine temiz. Hatta doktorumla bu konuda çatıştım çok kırıldım bu zamana kadar nasıl yapmadınız diye. Aslında takip de etmeliydim ama kaçırdım bende hiç belirti yoktu çünkü/Nasıl başa çıktınız acaba![]()
Çok keyfim kaçtı kolposkopi falan filan hpv16 olduğumu öğrendim. Çok iyi bir doktor buldım onda ameliyat oldum. Kendisi bana aşı falan biz bekarken yapıyoruz şimdi yapmanın bir anlamı yok dedi, 2 doktor da öyle söyledi. Kanser değil ama kesin sonuç konizasyondan sonra çıkıyor. Benim cin2 çıkan kolposkopi sonucum konizasyonda cin3 çıktı ve cerrahi sınırlar temiz şükür temizlenmiş. Neyse geçen kontrolüm vardı test yaptık temiz çıktım kurtuldum yani. Yılda 1 tekrar test vereceğim.
Kanser değilsiniz bir kere ama kesin sonuç için konizasyon şart. Ben de kendimi harap etmiştim de boşa etmişim. Bir de kanser anne tarafı genleriyle alakalı dedi doktorum. Benim anne tarafımda kanser yok. Hpvnin tekrarlama riski de yüzde2 dedi yani çok düşük. Darısı başınıza.