bırakıcam derse dönmiyim mi yani
içkiyi bana tercih ediyosun dedim.bir içki yüzünden silcek misin beni diyor. sen beni bırakıosun ben seni bırakmıyorum beni terkeden sensin dedi en son.yok hic yanasmıor sizce ayrılsam daha mı iyi?
Merhabalar
Öncelikle kendimi tanıtayım ben 23 yasındayım erkek arkadasım 30 yasında biz yaklasık 1senedir birlikteyiz. ailelerimiz birbirlerinden haberdar yaza kadar tanıstırmayı düşünüyoruz fakat 3 gündür ayrıyız . Sebep şu erkek arkadasım haftada bi kaç kez bazen bu haftada 3-4günü buluyor arkadaslarıyla bulusup içiyor. yanında olmadıgım icin nasıl içiyor neapıyor bilmiyorum ve arkadaslarına cok onem veriyor . evlenince gelirler gderler diyor bu durum beni cok korkutuo ailemde kimseyi ben alkolik gormedim yıllar once annemle babam icerdi ama 1 kac kadeh bir şey o da cok bir şey değil. Şimdi onu da içmiyorlar . ama o alkolden asla vazgecmem dedi bana. kız arkadasları onu bu yuzden bırakmıs daha onceki. ama onları sevmiodum hayatımda ilk kez evlenmeyi bu akdar istiorum ama sende içirmezsin sürekli karısırsın içki içerken diyor biz tekirdağlıyız içeriz diyorara verdik düşünelim karar verelim diye dün aradı beni ben ona karar verene kadar arama dedim sesini duymadan yapamam ararım dedi ben yine de acmadım dün içki kötü bişey sana faydası yok diorum ama anlamıor bu ilerki hayatımı mahveder diye cok korkuorum
ona evet dersen,evlendikten hemen sonraki kurduğun cümleler aynen böyle olacak.kendisi bağımlı ve bunu kabul etmiyo çünkü.alkolizmin ilk aşaması böyle oluyo.nasıl üzülmiyimo hiç üzülmüyor mu anlamıyorum bir içki için beni bu kadar üzüyo bunu yapmaya hakkı var mı ben ona hiç bi kötülük yapmadım alt tarafı içmeyi bırakcak ya da azaltcak buna hiç yanaşmıyor ve ben daha cok korkuorum beni bile gözü görmüyor demekki içki diyince bu kadar bağımlı diyorum
hayırlısı olsun arkadaşım,anlattığın kadarıyla fikir yürütüyos burda ama bence doğru kararı verdin.bağımlı bi insan azaltarak zaten bırakamaz.alkolik birinin mutlu bi yuvası olduğunu ben hiç görmedim zaten.şimdi ayrılmasaydın yıllar sonra çocuğun elinde ayrılacaktın büyük bi olasılıkla...bu yüzden direk noktalamam doğru oldu.tamamen kes bırak içme demiyorum zaten en azından azaltsın buna beni ikna etsin ama olmucak gibi artık sildim onu telfnumdan her yerden
söyledğim gibi haftanın 3-4 günü içiyor ve buna azalttım diyor onceden sen butun gün alkolik geziyordun o zaman diyince de bir şey demiyor. bilmiyorum bana yanlışı da olmadı tv seyrederken müzik dinlerken evlenince içerim diyor evde içki bulundururum diyor yani . geçen istanbul ünivversitesi tıp fakültesi dekanı konustu eşleri ve bayanlar hamile kalmadan 100 gün evvel içkiyi bırakmalı cocugun sağlıklı olması acısından dedi bunu pona soyledim ne 100 günü saçmalama dedi bana yoktur oyle bişey dedi
ricaya rağmen bi insan azaltmıyorsa,evlenecek kadar ciddi düşündüğü sevgilisini kaybetme pahasına içkiye sarılıyorsa,bu alkolizmin başıdır bu sizin bizim gibi arada bi bira çakmak yada bi kadeh şarap içmek gibi değildir.bu ciddi bi sorundur.Canım haftanın 3-4 günü içmek alkolizm değil ki? Şimdi mutlaka bana tepki veren arkadaşlar olacaktır ancak olay haftanın 3-4 günü içmekse o zaman iş değişir diye düşünüyorum.
Zamanla o 3-4 haftada 1-2 ye sonra ayda 1-2 ye kadar düşebilir. Evde alkol bulundurmak de kötü irşey değil ki insan kendini bildikten sonra. Bizim de evimizde alkol vardır. Eşim maç seyrederken tv seyrederken içer bir iki kadeh, ya da arkadaşlarımız gelir kurarız sofra.
Yani gerçekten ikisi çok farklı. He diyorsan ki ben ağzına alkol koyan bir insanla beraber olmam bu bir tercihtir saygı duyarım ancak haftada 3-4 gün içki içen (hiç yanlışını görmedim diyorsun demek ki durması gerektiği yeri biliyor. alkolikler bilinçleri kapanıncaya kadar içerler) bir insan bence sevgi ile ilgi ile, o 3-4 ü azaltır. Benim düşüncem bu yönde...
ricaya rağmen bi insan azaltmıyorsa,evlenecek kadar ciddi düşündüğü sevgilisini kaybetme pahasına içkiye sarılıyorsa,bu alkolizmin başıdır bu sizin bizim gibi arada bi bira çakmak yada bi kadeh şarap içmek gibi değildir.bu ciddi bi sorundur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?