ne olur yardım edin kararsızlıktan düşünmekten mideme kramp giriyor

içkiyi bana tercih ediyosun dedim.bir içki yüzünden silcek misin beni diyor. sen beni bırakıosun ben seni bırakmıyorum beni terkeden sensin dedi en son.yok hic yanasmıor sizce ayrılsam daha mı iyi?

Evet bir içki yüzünden sileceksin onu. Vazgeçmeye niyeti yok, illaki içecem diyorsa ayrılmalısın ondan. Ne yuvalar yıkılıyor içki yüzünden.

bırakıcam derse dönmiyim mi yani

Canım ben bir şeyi anlayamadım. Erkek arkadaşın alkolik mi yoksa alkol kullanıyor mu?
Biliyorsun ki her ikisi farklı şeyler.
Her akşam 2 kadeh içmek alkolik demek değildir. Bizim bir tanıdığımız bir zamanlar bu durumdaydı. Ben daha küçüktüm o dönemlerde hatırlıyorum hayal meyal konuşmaları. Mesela aklıma kalan şu dr un dediği: Alkolizm her gün içki içmek değil,, belli belirsiz zamanda içki içmek istemektir. Yani tv seyrediyorsun, bir anda aklına geldi kalktın 1 bira içtin bu bile bağımlığın işaretiymiş.
Bağımlılığın ön işaretleri:

1. Her gün aynı şekilde içki içilir.
  2. Sınır konur ama bu sınır aşılır.
  3. İçkinin içilmediği faaliyetler bırakılır.
  4. İçkiden kaynaklanan sorunlar yaşanır ama bunlar fark edilmez ve/veya yapmasına izin verilir.
  5. Aynı etkiyi yapması için daha fazla içkiye gereksinim duyulur.
Bağımlılığın ileri işaretleri:

1. Uyku sorunları yaşanır.
  2. Sabahları sinirli, hasta, terlemiş veya titreyerek uyanır.
  3. Uyandıktan sonra üç saat içinde içki içilir.
  4. Bazen aşırı çekilme belirtileri yaşanabilir: Kişiler içki içmeyi bıraktıktan saatler veya günler sonra sara nöbetleri yaşayabilir, bilinçlerini yitirebilir, bazen kollarda ve bacaklarda çekilme hissedilebilir, nefes kesilebilir, kişi sayıklayabilir, nerede veya kiminle olduklarını bilmeyebilir ve sanrı görebilir.
Bence en önemlisi bu. Eğer erkek arkadaşın bağmlılık olunda ise, zaten tedavi olmadan bırakma imkanı yok. Çünkü bu kimyasal bir bağımlılık.

Yok eğer bağımlı değil sadece alkol seviyor ise, o zaman işin daha kolay diye düşünüyorum. Mutlaka ki seni seviyorsa içkiye sevdiği kadını tercih etmeyecektir.

Almış olduğunuz karar bence yerinde bir karar,
bak canım,içki aile düzeninizi de bozar,yuvanızı da yıkar.
ne demekmiş o,her Tekirdağlı olan alkolik mi yani??
evlendikten sonra sorun yaşamak istemiyorsanız,huzursuz olmak istemiyorsanız
çok çok iyi düşünüp,doğru karar verin.

Bırakıcam laflarına sakın inanmayın,
önce bıraksın,tedavisini olsun ,sonra tamam dersiniz,
ama kendiniz de ateşe atmayın...

bırakıcam derse dönmiyim mi yani

kesinlikle dönme.ilk başlarda zaten belirtmiş alkolü bırakamayacağını.
eğer şimdi bırakacağını dile getirirse bence seni geri kazanmadan başka birşey değildir.
yine alkol alacaktır.
hayatını zehretme!
yol yakınken vazgeç.

emin olki mahveder. benim babam içerdi. içince hep kavga hep huzursuzluk. sonuç mutsuz aile, mutsuz çocuklar. vazgeçirmelisin onu. alkolikse tedavi olsun. değilse seni üzmemeli zaten içki yüzünden. tabi ara sıra birlikte ya da arkadaşlarıyla azıcık içmesine izin verin. biz eşimle aile bir araya geldiğinde, özel günlerde ya da keyfimiz yerindeyse işte kırk yılda bir birlikte içeriz. ama bunun sürekliliğine izin vermeyin lütfen. hem sizin hem olacak yuvanızın huzuru için.

Canım sakın üzülme hakkında en hayırlı kararı vermişsin sen ...bırakıcam dese dahi sakın ona karşı bir adım atma 10 yıldır sürekli içen kişi içkiyi kolay kolay bırakamaz çünkü artık vücuda bağımlılık yapmıştır ne kadar bıraksa da birgün bir yerde kendine hakim olamayacaktır...daha yaşın ufak seninde karşına daha iyi insanlar çıkacaktır...

Ben de alkoliklik ile alkol almanın karıştırıldığını düşünüyorum.

Erkek arkadaşın arada bir içen bir insan mı yoksa düzenli olarak her gün alkol alan biri mi?
Bu ikisi arasında çok fark var.
Eğer ben ara sıra içki içen bir insan olsam, hadi onu geçtim Tekirdağlı olsam ve ailemde ve çevremde bir içki kültürü olsa, sevgilim bana "alkolü bırakacaksın" dese "hadi ordan" derim.
Eğer sevgilin yukarda A_L_A'nın bahsettiği özelliklerde bir bağımlı değilse o haklı, sen haksızsın.
Kimseye onu yapmayacaksın bunu yapmayacaksın diyemezsin.
Haaa isteklerine "peki aşkım" diyerek karşılık verip senin isteklerini yapıyorsa, sen istemiyorsun diye içkiyi, sigarayı vs tamamen bırakıyorsa iyi bişey tabi.
Ama illa ki bunu yapacak diye bir şey yok. Herkes aynı karakterde olamıyor.
Ben de kimse için bir alışkanlığımı bırakmam, zaten akıllı olgun bi insanım bana göre. O yüzden de kimsenin beni yönetip yönlendirmesine ihtiyacım yok. Nişanlım da benim gibidir. Şunu yapıcaksın bunu yapıcvaksın asla diyemem ona.

Hem unutma ki içki onların kültüründe önemli bişey ve tamamen bırakması mümkün olmayabilir.
Sen de ona göre tavrını koyarsın. Evlenince öyle zırt pırt içki alemi yapamayacağını iyice kafasına sokmalısın.

nasıl üzülmiyim o hiç üzülmüyor mu anlamıyorum bir içki için beni bu kadar üzüyo bunu yapmaya hakkı var mı ben ona hiç bi kötülük yapmadım alt tarafı içmeyi bırakcak ya da azaltcak buna hiç yanaşmıyor ve ben daha cok korkuorum beni bile gözü görmüyor demekki içki diyince bu kadar bağımlı diyorum

söyledğim gibi haftanın 3-4 günü içiyor ve buna azalttım diyor onceden sen butun gün alkolik geziyordun o zaman diyince de bir şey demiyor. bilmiyorum bana yanlışı da olmadı tv seyrederken müzik dinlerken evlenince içerim diyor evde içki bulundururum diyor yani . geçen istanbul ünivversitesi tıp fakültesi dekanı konustu eşleri ve bayanlar hamile kalmadan 100 gün evvel içkiyi bırakmalı cocugun sağlıklı olması acısından dedi bunu pona soyledim ne 100 günü saçmalama dedi bana yoktur oyle bişey dedi

ona evet dersen,evlendikten hemen sonraki kurduğun cümleler aynen böyle olacak.kendisi bağımlı ve bunu kabul etmiyo çünkü.alkolizmin ilk aşaması böyle oluyo.

tamamen kes bırak içme demiyorum zaten en azından azaltsın buna beni ikna etsin ama olmucak gibi artık sildim onu telfnumdan her yerden

tamamen kes bırak içme demiyorum zaten en azından azaltsın buna beni ikna etsin ama olmucak gibi artık sildim onu telfnumdan her yerden
hayırlısı olsun arkadaşım,anlattığın kadarıyla fikir yürütüyos burda ama bence doğru kararı verdin.bağımlı bi insan azaltarak zaten bırakamaz.alkolik birinin mutlu bi yuvası olduğunu ben hiç görmedim zaten.şimdi ayrılmasaydın yıllar sonra çocuğun elinde ayrılacaktın büyük bi olasılıkla...bu yüzden direk noktalamam doğru oldu.

Canım haftanın 3-4 günü içmek alkolizm değil ki? Şimdi mutlaka bana tepki veren arkadaşlar olacaktır ancak olay haftanın 3-4 günü içmekse o zaman iş değişir diye düşünüyorum.

Zamanla o 3-4 haftada 1-2 ye sonra ayda 1-2 ye kadar düşebilir. Evde alkol bulundurmak de kötü irşey değil ki insan kendini bildikten sonra. Bizim de evimizde alkol vardır. Eşim maç seyrederken tv seyrederken içer bir iki kadeh, ya da arkadaşlarımız gelir kurarız sofra.

Yani gerçekten ikisi çok farklı. He diyorsan ki ben ağzına alkol koyan bir insanla beraber olmam bu bir tercihtir saygı duyarım ancak haftada 3-4 gün içki içen (hiç yanlışını görmedim diyorsun demek ki durması gerektiği yeri biliyor. alkolikler bilinçleri kapanıncaya kadar içerler) bir insan bence sevgi ile ilgi ile, o 3-4 ü azaltır. Benim düşüncem bu yönde...

ricaya rağmen bi insan azaltmıyorsa,evlenecek kadar ciddi düşündüğü sevgilisini kaybetme pahasına içkiye sarılıyorsa,bu alkolizmin başıdır bu sizin bizim gibi arada bi bira çakmak yada bi kadeh şarap içmek gibi değildir.bu ciddi bi sorundur.

Ben de A_L_A'ya katılıyorum.
Haftada 3-4 gün içki içmek bana ters gelen bir şey değil. Burdaki bir çok arkadaş ters gelebilir ama.
Sana da geliyorsa o zaman o da senin kararın, saygı duyulması gerekir.
Alkol sana tamamen ters gelen, evde bulundurulmaması gereken bir şeyse o zaman ayrılman en doğrusu.

Son düzenleme:
Canımmm inan çok üzüldüm baştan fikir uyuşmazlıkları varsa inan bana o evlilik yürümüyor ve evlendikten sonra ayrılmak daha zor bence ve dul bir kadın olarak yaşamak ..Şöyle birşey var herşeyinle anlaştığın insanla da sonumuz belli olmaz tabiki ama bu durum sanki bile bile lades gibi ben de bir kadın olarak asla bir kadının üzülmesini istemem belki başta zorlanıcaksın ama sonra ne kadar doğru bir karar verdiğini anlayacaksın bence alkol sigara şiddet en çok evliliği bitiren unsurlar..bak konuyla bir ilgisi yok ama sana bir örnek vermek istiyorum bir arkadaşım görücü usulu bir genç ile tanıştı aşık oldu çocuk illa tutturdu ailem ile aynı evde oturucaz kız olmaz dedi istemedi ayrıldılar daha sonra kız tabiri caizse tükürdüğünü yaladı barıştı sonradan çocuk işte tamam ev alıcaz şöle yapıcaz böle yapıcaz dedi sonra ne ev ne bişey evlendiler bu sefer bi kaç ay içinde çıkıcaz tamam diye diye evlilikleri bitti şuan kız annesinin evine döndü ..O annenin evinden çıkıyorsun ya hiçbirşey aynı olmuyor kendimden de örnek veriyim eşim yurtdışına gidiyor iş için çok nadir olsada annemde kalıyorum insan yabancı gibi hissediyor kendini düşünüyorum allah korusun ama ayrılıpta da dönsem demek çokkk zorrrrrrrrrrrr

Bende sana katılıyorum arkadaşım heleki erkek arkadaşlarına düşkünse yarın öbür gün sürekli onlarla gidicek bi gelicek eve leşş gibi ee dicek ben sana söylemiştim ben arkadaşlarımdan alkolden vazgeçmem diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…