Allah'ım ya biz nasıl bir toplum olduk, araştırmadan dinlemeden vur gitsin. Bir anne bu kadar panik yapıp uykuları kaçtıysa sizce gerçekten tek kaygısı estetik midir? Bir zahmet edip baktınız mı acaba "nevüs sebaseus" nedir diye? Yargılarken bunu düşünmek aklınıza geldi mi?
Bir anne adayıyım belki henüz sizi anlayamam ama, bu konu buradan bizlerin yardım edebileceği yada fikir verebileceği bir konu değil. Bu tamamen tıbbi bilimler alanına giriyor ve açıkçası ben kendi adıma bir fikir beyan edemem. Eğer doktorunuz aldırmanızı söylediyse, aldırmanız iyi olabilir. Ayrıca, çok ufak olmaları narkozu kaldıramayacakları anlamına gelmez bebeklerin, bizlerden çok daha güçlü bünyeleri vardır.Ya da bir kaç doktoradan daha fikir alabilirsiniz?
http://www.tpog.org.tr/pdf/kongre_sunumlar35.pdf şöyle bir bilgi buldum, belki size fikir verebilir. Lütfen içinizi ferah tutun, iyi düşünün herşey iyi olsun bebeğiniz için, çok geçmiş olsun.
Şuan tüylerim diken diken oldu yemin ediyorum sinirden..
Çok çok haklısınız.İnsanlar söz konusu kendi çocukları olmayınca hemen toz pembe yorumlar yapıyor.
Estetik kaygılarla olsa ne olur?Bir annenin çocuğunu kusursuz görmek istemsi kadar daha doğal ne olabilir?
Benim konumu belki biliyorsunuzdur.Kraniosinistoza bağlı plagiosefali var kızımda.Ben 4 aylıkken kızımı ameliyat ettirdim kafatasından.Hiç de pişman değilim.
Çünkü çocuğun suratı sola doğru eğriliyodu,bir göz çukurlaşıyodu,kafası tek taraflı büyüyordu.Şuan düzeliyo yavaş yavaş.Ama 2.ameliyat riski de var.Bakalım bekliyoruz.
Konu sahibi beni iyi dinle,
kendi çocuğunla ilgili en sağlıklı,en doğru kararı sen verirsin.Sana boşver zamanla düzelir diyen hiç kimseye doktor bile olsa aldırış etme.
İÇİN RAHAT EDENE KADAR DOKTOR DOKTOR GEZ ALLAH AŞKINA.
Ben 4 ay teşhis koydurana kadar yırttım kendimi.En sonunda internetten hastalığı buldum ve çok iyi bir beyin cerrahına gittim.
Çoğu insan 2 yaşına kadar teşhis koyduramazken,ben hiç kimseyi dinlemeyip 4 ay kafasındaki hafif eğrilik için kaygı yaşadım..
Çevrem sağlıkçı kaynıyo,ama herkes beni evhamlı olmakla suçladı.Yemin ederim tepki almamak için gizli gizli gezdiriyodum çocuğu hastanelerde.
Estetik kaygıysa estetik kaygı yaptır hiç kimseye aldırış etme.
İnsanlar söz konusu kendi çocukları olmayınca bol keseden toz pembe konuşurlar..