Konuşma Problemleri Ne olur yardım edin! !

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Zeynep771

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
10
3
6
36
Bayanlar ben aranıza yeni katıldım bir sorum olacak kızım 14 aylık ve hiç bişe demedi daha henüz baba mama git Vs gibi bişey demedi sadece ses çıkarıyo bebeği böyle olan var mı acaba ya da fikri olan

Son düzenleme:
Çok tuhaf bizimkiler o yaşta ilkokul 2 den başladı :KK53:

Şaka bir yana daha söyler merak etme 14 aylık ne ki normal yani sende hemen hatip olsun istiyosun yavaş yavaş konuşur sıkma canını her çocuk bir olmaz

Az önce yalnış yazdım canım ama baba mama bile demiyo sadece ses çıkarıyo o yüzden çok takıldım

Ben napıyım 20 aylik olcak oğlum baba, dede hadi cee diyo sadece anne bile demiyo mesela emziriorum memeye baba diyo gelip üstümü açıp baba diyo endiseleniyorum artık

Banada bi akıl verin doktor normal diyo ama ben çok takiyorum diğer her şeyi çok normal her komutumu anliyo ismine tepki veriyo eve kim gelse oynar oyuncaklaiyka amacına uygun oynuyo göz temasimiz yerinde git diyorum suyunu bul iç gidip buluyo iciyo, bunu yatak odasına yatağa bırak gidip yapıyo , arabanı sür diyorum gidip bulup suruyo telfnu kumandayi getir yapıyo kapıyı yada ışığı kapa anliyo gezmeye gitcez hadi üstünü değiştirelim diyorum bneden önce gidiyo odaya kıyafet çıkarıyor otur kalk komutlarını zaten saymama gerej yok işaret parmağını da kullaniyo aklıma gelmeyen daha bisürü şey işte gel gelelim konusmuyor buda canımı sıkıyor lütfen yardım edin nette araştırma yapmaktan canım çıktı kusura bakmayin uzun oldu

yegenimde bu sekildeydi hatta daha ileri bi yaştaydi...
bi kaç kelime dışında , ki onlarda tam anlamıyla değildi hicbirsey söylemiyordu.
endişeleniler.
doktorlar hiçbişeyi yok çocuğu rahat bırakın dediler. 3 yaşında oyun grubuna baslamasiyla bülbül oldu eşşeksıpasi :KK45:
hercocuk aynı değildir doktorla gorustuysen sabırlı olmalisan.

Bayanlar ben aranıza yeni katıldım bir sorum olacak kızım 14 aylık ve hiç bişe demedi daha henüz baba mama git Vs gibi bişey demedi sadece ses çıkarıyo bebeği böyle olan var mı acaba ya da fikri olan
başka bir etkinliği erken yapmıştır.Erken yürüme gibi mesela .14 ay normal geldi bana korkulavak bir duruım yok bence .

Bayanlar
başka bir etkinliği erken yapmıştır.Erken yürüme gibi mesela .14 ay normal geldi bana korkulavak bir duruım yok bence .
Bugün doktora gittik normal biraz daha zaman verin 18 aya kadar kadar dedi bebeğinizde otizm gibi bi durum asla yom tepkileri çok iyi dedi sadece zaman dedi bol bol hikaye anlatın kitap okuyun dedi 4 yaşına kadar konuşmayan bebekler var sorun yok dedi

size şöyle diyeyim benim ablam çocuk doktor ve yeğenim tam 4 yaşına kadar konuşmadı.Ablam normal dedi en son konuşmaya başladı falan,sonra zeka testine götürdüler çocuk süper zeka çıktı:)

Benim de 20 aylık bi oğlum var anne baba mama gitti del (gel) al hadi falan diyo ama etrafımızdaki çocuklar gibi iyi konuşmuyo bende ilkin cok ama cok endiseleniyodum ama meger benim sipa benim onu çok iyi anladigim ve her istedigini konusmasina gerek kalmadan yaptığım için konuşmaya gerek duymuyormus:)dr zeka seviyesi yaşıtlarından biraz fazla olduğu için konuşması gecikebilir 4 yasindads konuşmuyorsa bi problem vardır dedi.zaten benim oglumun herseyi farklı mesela aşırı titizdir ev ve kiyafeti hep temiz ve ozenli olacak:)gurmedir mesela önce kokusuna sonra tadina bakar begenirse yer beģenmezse yemez.:))biz anneler viraz fazla sabredicez ve sürekli ne istiyorsun söyle diycez onlarda zamanla ögrenecekler

Banada bi akıl verin doktor normal diyo ama ben çok takiyorum diğer her şeyi çok normal her komutumu anliyo ismine tepki veriyo eve kim gelse oynar oyuncaklaiyka amacına uygun oynuyo göz temasimiz yerinde git diyorum suyunu bul iç gidip buluyo iciyo, bunu yatak odasına yatağa bırak gidip yapıyo , arabanı sür diyorum gidip bulup suruyo telfnu kumandayi getir yapıyo kapıyı yada ışığı kapa anliyo gezmeye gitcez hadi üstünü değiştirelim diyorum bneden önce gidiyo odaya kıyafet çıkarıyor otur kalk komutlarını zaten saymama gerej yok işaret parmağını da kullaniyo aklıma gelmeyen daha bisürü şey işte gel gelelim konusmuyor buda canımı sıkıyor lütfen yardım edin nette araştırma yapmaktan canım çıktı kusura bakmayin uzun oldu

Bence bu kadar sıkmayın canınız. Her bebeğin gelişimi erken olacak diye bir şey yok. Bakın doktrunuz da demiş normal diye. Bu kadar hırpalamayın kendzi. Benim yeğenim 4 yaşında konuştu düşünün.

14 ay erken değil mi zaten. Bebeğinizin diğer motor gelişimleri yerindeyse çok dert etmeyin. Tabiki bi doktora kontrole götürün ama konuşmuyora zorlamayın ve üstüne gitmeyin. Bunalmasın yavrucak. Bol bol şarkılar söyleyin ve kitap okuyun. Zaten kitap okumaya çok daha önceden başlanmalı bana göre. Siz sıkmayın canınızı. Zamanı gelicek o kadar çok konuşacakki başınız ağrıcak:)

Bayanlar doktora götürdüm kızınız canavar gibi hiç bişeyi yok biraz sabır dedi öyle rahatladım ki anlatamam.ilk doğduğum günden beri klasik müzik olsun dinletirim kitap okuyorum bol bol hikaye anlatarak uyuturum hep tv arada sırada o da sadece reklam günde yarım saat bile değil elimden geleni yapıyorum inşallah tez zamanda bişey derde mutluluktan uçarım. Bu arada desteğiniz için çok sağ olun :-)

Bayanlar doktora götürdüm kızınız canavar gibi hiç bişeyi yok biraz sabır dedi öyle rahatladım ki anlatamam.ilk doğduğum günden beri klasik müzik olsun dinletirim kitap okuyorum bol bol hikaye anlatarak uyuturum hep tv arada sırada o da sadece reklam günde yarım saat bile değil elimden geleni yapıyorum inşallah tez zamanda bişey derde mutluluktan uçarım. Bu arada desteğiniz için çok sağ olun :-)

Ben size demiştim sıkmayın canınızı diye:)) Sevindim sizizn adınıza. Hiç telaş yapmayın. Kendinizi ve bebeği strese sokmayın. Yavaş yavaş büyüyor bebeişlerimiz. Sakın başka bebeklerle kıyaslamayın bebeğinizi. Allah sağlık sıhhat versin.

Back
X