Ne olursunuz bana yardım edin ..

Bu nasıl bir memnuniyetsizlik her yapılan yorumu görmezden gelme bildiğini okuma şekli şaşırdım kaldım. Herkes aynı şeyleri söylüyor ama sen takıntılı bir şekilde yok ille de böyle olsun diyorsun farkındaysan bu durumda sence hatalı düşünen kim? Hergün 6 saat yolla da okumazsın bu isteksizlikle onuda söyliyim okuyan okur o ayrı tabi ama sende hergün istabul ankara yolu çekicek ışık yok sadece okumak için. Birde semti sevmemişsin malum çok öenmli birşey bu insanlar okumak için doğuya gidiyo çıtları çıkmıyo. Sen en iyisi evlen canım evlen koşa koşa evlen de gör keşke okusaydım de.

Son düzenleme:

Ne alakası var şimdi evlen sen git koşa koşa falan diyorsunuz . Eğer okulum evime yakın olsa asla böyle yapmazdım severek giderdim . Şimdi başka birşey buldum üniversiteye kayıt olduğum için açık öğretime kayıt olabiliyomuşum beklemeden sınava girmeden onu öğrendim . hem araştırdım benim bölümmden bin kat daha iyi veteriner ve laborantlık bölümü .

E bu okulu siz kendiniz yazdınız sonuçta nerde olduğunu biliyodunuz yazdığınız bölümü de. Evet bahsettiğiniz hakkınız var ancak insanlar bunu üniversiteleriyle beraber yapıyolar iki üniversite olarak ki farklı bölümlerden çift diplomaları olsun diye. Kolayı seviyorsunuz herneyse yorumumu yaptım sizin bileceğiniz şey

Kusura bakma da seninki resmen şımarıklık. Bu ülkede okumak isteyip ailesinin imkanları olmadığı için hayallerinden vazgeçen bir sürü genç varken. Geçim derdi yüzünden çocuğunu şehir dışına göndermeye gücü yetmeyen,yurt parasını ayarlayamayan bir sürü aile varken sen gelmiş ben mutlu değilim diye bıdı bıdı yapıyorsun. Neyse sinirlerim bozuldu.:S

okuduğun okulu beğenmiyorsan notlarını biraz yüksek tutup başka bir üniversiteye geçmeni öneririm. Alışma her zaman başlarda problem olur fakat bir süre sonra geçer bence sabret derim hem neden mezun olunca meslek kursları ve evlenme yerine dikey geçiş sınavına girip lisans tamamlamıyorsun? beslenme ve diyestetik, gıda mühendisliği ,kimya gibi bölümlere geçiş yapıp daha iyi koşullarda iş sahibi olabilirsin

bunda sorun edicek bişey yok ki okula yakın bi yerden ev tut o zaman sende sanki herkes üniversite okurken ailesinin evinde mi kalıyo herkes farklı illere üniversiteye gidiyo

Son düzenleme:
Bak benim eşimde nefret ettiği ,kafa yapısına göre bi arkadaşı olmayan bi yerde ve 1100 tl gibi bi rakama 6 gün çalışıyor..1 sene olucak sürekli şikayet ama başka çaremiz yok iş olanağımız şu aralar kısıtlı..nefret ediyor bazen 5 karış suratla geliyor dayanamıyor..düşün üzerine para aldıgı hatta o parayla geçindiğimiz halde dayanmak istemiyor..yeni yeni alışıyor sevmiyor ama artık eskisi kadar içlenmiyor ..yani öyle her başın sıkışıp sıkılıp bunaldığında kaçamazsın.... merak etme bunu yaşayarak öğrenirsin..ne olacak bigün evleneksin belki kocanla kavganız olacak bazen tahammül edemeyeceksin daralacaksın için yanacak ama dayanacaksın sabırla geçmesini bekleyeceksin durumu iyileştirmeye çalışacaksın..sen böyle kaçmaya alıştırma kendiniiii

ya bırak tamam boşver kocaya git sen evlenmek istiyorsun sadece kandırma kendini. burdaki biçok kişi senin durumundaydı üniversiteyken. ben yalnızca annene babana üzülüyorum boşu boşuna para savuruyorlar kızları okusun diye.

Ayaz sen kaç yaşındasın Allah aşkına bi'tutturmuşsun evlenmek diye?
Kaçıyor mu bi'yere de sen böyle geleceğini karartmak için acele ediyosun.
4 yıllık kazansaydın okulu mu bırakacaktın 2 yıla evlenmek istiyorum diye.
Evet ailen en iyisi yapıyo şükret ki seni okutmak için çabalıyolar.
Eve gittiğinde tabii ki çalışacaksın okulu bırakıp evde sevgilinin istemeye gelmesini beklememelisin zaten.

Merhaba.Yanlis anlama ama sen okumak istemiyorsun galiba.Evet yurtta kaldigin kisi sayisi biraz fazla ama bu sartlardaki tek kisi sen degilsin.Yurtta kaliyorum hic de abartilacak bir yani yok yemeksiz bir yurt oldugu icin her gun hazirlanip disari cikiyorum.Ben de cogu zaman tek yiyorum.Hazirlanmak da bi pantolon t shirt yani.Sen cok gozunde buyutmussun.Yurtta genel olarak yapcak bisey yok.Muzik dinlersin nette takilirsin kitap okursun ders calisirsin.Geneli boyle.Kimse eglenemiyor yani.Sevmedigin bir okulu okuma tabiki de sirf evlenmek icin okumayi kisaltiyorsun.4 yil da olsa uzun bir zaman degil ki.Daha yuksek lisans doktora okuyanlar var yani.Bilmiyorum her insan sartlarini kendi belirler senin de ana cizgin evlenmek uzerine biz ne desek bos.

Senin yerinde olmayı çok isterdim okul konusunda.Bence herşeyi boşver ve sadece okuluna yoğunlaş.Koca evlilik çeyiz hep yapılabilir ama zamanında okumak o kadar güzel ki.Umarım bunu sende anlarsın.Alışma süreci her yerde aynı.Sancılı geçiyo ama kısa sürüyo.

Son düzenleme:
Daha yeni başladın. Ortama yabancısın, okula yabancısın.
Arkadaş çevren olduktan sonra, hazırlanıp dışarı çıkmak gayet eglenceli gelicek emin olabilirsin.
Yurt arkadaşlıkları çok sağlam olur.

Benim aklıma sen değilde sanki sevgilin yurtta kalmanı istemiyomuş gibi geldi.:44:
Her türlü başladıgın bi işi yarım bırakman çok yanlış. Ki bu kadar ufak sebeplerden dolayı bırakman seni sonradan pişman eder.
Ya bu düşündüklerini yapamazsan?
Hem örgün eğitim varken açıköğretimi neden seçeneklerin arasına alıyosun ki?
Hangi bölüm olursa olsun örgün eğitim sana sadece bölüm derslerini katmaz.
Gün gelir devran döner onun için okulu bıraktıgın sevgilin bunu yüzüne vurur vs.

Önce gelecek sonra gelecekte ki eş.
Sıralaman bu olsun.

merhaba ortama yabancısın biraz alışmaya çalış bu kadar psikolojik baskı yapma kendine hiç anlaşabileceğin arkadaşın yok mu oda da?? bence bu dönem oku sonra parasal durumunuz müsaitse özel yurtta git orada odalar 4 kişilik hem yemekte çıkıyor daha rahat edersin yada yurtta anlaşacağın arkadaşlarınla ev tut ailen izin verirse...
okulunu bırakma 2 yıllık okuyup açıktan tamamlarsın dediğin gibi daha avantajlı olur bence bir daha düşünün...

Son düzenleme:

Bunun sevgilimle hiç bii alakası yok ki ben ortamdan nefret ettiğim için düşünüyorum tüm bunları

Sevgilimle alakası yok bunların hiç birinin sürekli oraya bağlıyorsunuz da . Ben ortama alışamadım insanın kendi evi kendi yatağı en rahatı ve ev yemeği olmadan olmuyo sokaklarda sürünmek zorunda kalıyo insan çok zor oluyo . 8 kişilik odada kalmak da zor oluyo biri pat diye gecenin köründe ışığı açıyo birisi herkes uyurken bağıra bağıra telefonda konuşuyo . herkes sürekli lavaboya giderken odanın kapısının kilidini açmak zorunda kalıyo ve sürekli ses çıkıyo . Sonra onlar uyanınca bizim dersimiz onlardan geç saatte olduğu halde uyanıyoruz . Çok ses çıktığı için . Gecenin 1ine kadar bağıra bağıra konuşup gülüyolar . Hatta bi kız rahatsız oldu artık biraz sessiz olur musunuz diye uyardı öteki gün de ben uyarmak zorunda kaldım . Vs.. vs.. + orda kendimi çok yalnız herkesten uzakmış gibi hissediyorum sürekli içim sıkılıyor . Uyuyamıyorum kaç gündür gece bile 4-5 kere uyanıyorum iç sıkıntısından ve bunlar iyice düşündüğümden dolayı artık sevgilimle bile konuşamaz onu düşünemez duruma geldim . Onunla alakası olsa sürekli onu düşünür ondan ayrı kaldığım için üzülüp dururdum ama ben bu iç sıkıntısından onu bile hiç özlemez oldum düşünmez oldum . Aşkm cnm bile demez oldum .
Gerçekten ortam hiç bana uygun gelmedi . Bu yüzden de evimden ayrı biyerde olmak istemiyorum . zaten kararımı da verdim ben . açık öğretime kayıt olacağım 30 eylülde başlıyormuş kayıtlar . araştırdım çok hem araştırdığım bölüm benimkinden bin kat daha iyi . Ki zaten benim bölümüm iyi bi bölüm değildi o kadar ben yurda gidince herşey iyi güzel olur diye düşündüm ama ne biliyim böyle olacğaını . ilçeninde buraya bu kdr uzak olacağını bilmiyordum izmir içi diye yazmıştım . 1 bçk saat olduğunu biliyordum aama tren ve otobüsle böyle 3 saat olacağı hiç aklıma gelmemişti . Zaten bölümdeki öğretmenler bile bizim bölümden mezun değiller başka bölümlerden daha iyi bölümlerden mezunlar mesela veterinerlik mezunu biri giriyo dersimize öyle profösör ya da doçent ya da akademisyen olmaıdğı halde giriyormuş kendisi söyledi . + Bölümü tercihlerime yazarken bile dershane öğretmenim sütçü mü olacaksın diyip gülmüştü ve ablam da kazandığım zaman faceye yazdığımda sil şunu kızım bölümün çok iyi gibi yazmışsın bi de rezil olacaksın demişti .
Ben sevgilimle ilgili konular açıp burdada bunlardan bir kısım bahsettim diye hemen herşeyi böyle o konuya kaydırıyorsunuz da sevgilimde okumamı istiyo meslek sahibi olman gerekiyo diyo . O da aileme hak veriyo bizim çocuğumuz olsa biz de mahvederdik onu düşünsene o kdr yurda bile yerleşip vazgeçiyosun diyo . Alışırsın diyo . Ama ben onu da dinlemiyorum . Gerçekten oraya gitmek hiç istemiyorum . İçimden gelmeyen ve hiç bi şekilde istemediğim bişeyi nasıl yapmamı bekliyebilirsiniz ki ?
Eğer okulum bizim buraya yakın olsaydı asla bunlar olmazdı çünkü evimde rahat olurdum ama böyle gerçekten ben çekemiyorum.
Sonuçta okulumu bırakmamış olacağımı yine okumuş olacağım netten de araştırdım . açık öğretim laborant ve veteriner sağlık bölümüne kayıt yaptıracağım ve onu okuyup meslek sahibi olacağım .

Son düzenleyen: Moderatör:

Tekrardan hazırlanmak istemiyorum iki yıl sonra evlenebilecekken 3 seneye çıkacak diyen sen değil miydin belki bu yüzden evliliğe bağlıyoruzdur durumunu.

Hayat senin hayatın hepimiz yurtlarda okuduk bu arada

Tekrardan hazırlanmak istemiyorum iki yıl sonra evlenebilecekken 3 seneye çıkacak diyen sen değil miydin belki bu yüzden evliliğe bağlıyoruzdur durumunu.

Hayat senin hayatın hepimiz yurtlarda okuduk bu arada

evet öyle yazdım ama tek nedenim bu değil ailem o kdr dershaneye gönderdi bi sene dershaneye gidip çok iyi bölüm kazanamamışken 2.sene hiç biyere gitmeden kazanmam biraz zordu o yüzden bende girmek istedim ilk seferinde bir daha hazırlanmak da zor geldi açıkçası . Çok sıkıntılı bi dönem oluyo o da . Öteki dediklerime hiç bi şey demediniz ?
Ablam bile eziyodu bölümü öğretmenler de öyle şimdi nedense herkes başıma oo çok iyi bi bölüm der gibi hadi oku oku gibisinden çıkmaya başladılar . Madem çok iyiydi neden böyle söylediler ? Babam bile kendini bişiy sanma en fazla okumuş sütçü olursun dedi kazandığım dakikadan itibaren ve herkese dalga geçti benle ilgili sütçüüü diye . Hala mantıksızmı ondan daha güzel bi bölümü açıktan okuyacak olmam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…