- 23 Ekim 2011
- 19.418
- 23.893
- 598
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
evet öyle yazdım ama tek nedenim bu değil ailem o kdr dershaneye gönderdi bi sene dershaneye gidip çok iyi bölüm kazanamamışken 2.sene hiç biyere gitmeden kazanmam biraz zordu o yüzden bende girmek istedim ilk seferinde bir daha hazırlanmak da zor geldi açıkçası . Çok sıkıntılı bi dönem oluyo o da . Öteki dediklerime hiç bi şey demediniz ?
Ablam bile eziyodu bölümü öğretmenler de öyle şimdi nedense herkes başıma oo çok iyi bi bölüm der gibi hadi oku oku gibisinden çıkmaya başladılar . Madem çok iyiydi neden böyle söylediler ? Babam bile kendini bişiy sanma en fazla okumuş sütçü olursun dedi kazandığım dakikadan itibaren ve herkese dalga geçti benle ilgili sütçüüü diye . Hala mantıksızmı ondan daha güzel bi bölümü açıktan okuyacak olmam ?
ya madem begenmıycektın nıye yazdın o zaman?yazdıklarına dıkkat ettımde herseye bı bahanen var burdakı kımse pamuklara sarınıp okumadı senın o begenmedıgın yurtta allah bılır durumu olmayıpta kalamayan kac ınsan vardı acaba bunu hıc dusundunmu?neyse bosa yzıyoruz zaten bız ne soylersek soyleyelım sen kendı bıldıgını okuycaksın gene
evet öyle yazdım ama tek nedenim bu değil ailem o kdr dershaneye gönderdi bi sene dershaneye gidip çok iyi bölüm kazanamamışken 2.sene hiç biyere gitmeden kazanmam biraz zordu o yüzden bende girmek istedim ilk seferinde bir daha hazırlanmak da zor geldi açıkçası . Çok sıkıntılı bi dönem oluyo o da . Öteki dediklerime hiç bi şey demediniz ?
Ablam bile eziyodu bölümü öğretmenler de öyle şimdi nedense herkes başıma oo çok iyi bi bölüm der gibi hadi oku oku gibisinden çıkmaya başladılar . Madem çok iyiydi neden böyle söylediler ? Babam bile kendini bişiy sanma en fazla okumuş sütçü olursun dedi kazandığım dakikadan itibaren ve herkese dalga geçti benle ilgili sütçüüü diye . Hala mantıksızmı ondan daha güzel bi bölümü açıktan okuyacak olmam ?
İyi de o bölümü yazan sensin arkadaşım. Okadar hazırlanıp hiç araştırmadan mı yazdın o bölümü?
Ailenin okulu bırakma demesi mantıklı çünkü girmişsin artık hiç olmazsa diplomanı al sonra dgs yaparsın.
Bak staj için gittim adam direk lisans mı önlisans alamıyoruz prosedür gereği dedi. Diploma malesef önemli.
Burda herkesin tepki göstermesi çok alakasız bi'konuda evlilik muhabbetini de katman. Haliyle aa bak zaten niyeti yok diye algılandın.
Ne diyim o halde açıköğretimden oku ama cidden oku malesef okumadan iş hayatı çok çok zor.
Açıkta kalmayım diye yazmıştım ama böyle olacağını bilsem yemin billah yazmadım.
bak asla senı aşşagılamak yermek ıcın yazmıyorum ama okumaya hevesın olsaydı oncelıkle derslerıne daha cok asılıp daha ıyı bı bolum kazanmaya bakardın hadı onu yapmamışsın tercıh donemınde aman acıkta kalmayım dıyerek degılde acaba nereyı tercıh edersem benım ıcın daha ıyı olur dıyerek tercıh yapardın bak bunuda yapmamışsın sımdıde pısmanım napıyım dıyosun oncelıkle bu kafayla bu kararsızlıkla olmaz ben sana soylıyım bende cok zor okudum buyuksehırden doguda kucuk bı sehıre gıttım kısın soguk kar buz ortam yurt kı ben ozel yurtta tek kısılık oda da kalıyodum bende cok bbunaldım ama asla okulu bırakmadım kı emın ol burdakı cogu kısı bısuru zorluga gogus gererk okumustur benden cok kotu durumu olan arkadaslarım vardı devlet yurdunda 6 kısılık odada kalanlar vardı ama hıcbırısıde tutupta aa ben bırakıp gıdıyorum demedıler otur adam akıllı dusun ne yapabılırım ne yapmak ıstıyorum dıye kararını ver ve o yolda aklını sadece derslerıne vererk devam et senın aklın derslerınde dııl ben nezaman evlenıcem derdınde bak 24 yasındayım bende ıstıyorum evlenmek ama daha zamanı var senınde daha zamanın var once ıs sonra evlılık ve kararını verdıkten sonrada buraya gelıp ben laborantlıgıda begenmedım yapamıyorum dersen o zaman kımsede konuna yazmak ıstemez ben sana soylıyım
bende izmirde okudum ailemden uzakta. ilk sene yurtta kaldım . Devlet yurdunda 8 kişilik odada. Her şey başlarda çok zordu yalnızsın oda arkadaşlarınla anlaşmak zor. Okulda kimseyi tanımıyorsun. Başlarda tek eğlencem yemekhaneye gidip yemek yemek tek başıma dolaşmak yürüyüş yapmaktı. Ailem 7 saat uzakta bir şehirde idi. Ve ben neredeyse her hafta gidip geldim alışamadım. Ev hayatından sonra yurt çok zor banyo lavobo katta ortak duş sırası bekle sıcak su saatini bekle hijyenik olmayan ortamlar. her yerde değişik insanlar konuşacak kimsem yoktu. Oda arkadaşlarımın yarısı ikinci öğretim uyuma saatleri uymuyor. Ufacık odada gerçekten çok zor. bu insanlarla nasıl anlaşırım diye çok düşündüm.Okulu bırakmayı düşündüm .Dersler çok ağır geldi. Ama bir kaç ay sonra herşey kendiliğinden düzeldi. Çünkü orda herkes seninle aynı durumda. Okumak için gelen yüzlerce kişi var. Ve zaman o kadar değerli ki her gün 6 saat yol çekmek kolay değil. buna bir kaç ay dayanırsın kış geldiğinde sana o yollar soğukta işkence gibi gelir. Sınavlarına çalışamaz yorgun hissedersin. Öncelikle bunu düşün . Gidip gelirim kolay olur deme o derslerden sonra o kadar zor geliyor ki. Hiç bir şeyi kaldıramaz hale geliyorsun. Ve ailen okumanı ister . OKULUNU BIRAKMA. Eğer sevmediğin bir bölüm ise ve daha iyisini yaparım diyorsan sen bilirsin ama hayat o kadar zor ki. Çalışmaya başladığında o öğrencilik hayatının en güzel zamanları gelecek sana. Ve çok güzel arkadaşlıkların olacaktır yeni insanlar tanıyacak çevren genişleyecektir. Ayrıca açıktan okumak hiç kolay değil . Eğer sevdiğin bi bölüm ise ve eğitim senin için önemli ise kimse için hayatını değiştirme. Planlarını değiştirme. Burda binlerce insan var okumak için sıkıntı çeken sevdiği için hayatını veren. Ama sonuçları her zaman olumlu olmuyor. Bir arkadaş tavsiyesi bir abla tavsiyesi olarak görebilirsin bunlar kendi fikirlerim . Her geçen gün eğitim zorlaşıyor koşullar zorlaşıyor. . Yurt bazen kötü bazen iyidir. Güzel arkadaşlıkların olur. İnsan zaman zaman eğlenir.
ayaz senin yerinde ben de olsam yurtta kalmazdımya sen yokken ablan gelip odanda kalırsa ne yaparsın
ayrıca açık öğretim okuma fikrin çok güzel.ailen içinde süper olur.hem çalışır masraflarını karşılarsın,hem de okursun,ailen de masraftan kurtulmuş olur
Yorumun için teşekkür ediyorum ama bana laborantlık bölümü iyi gelecekmiş gibi geliyo tercihlerimde de ilk sıralara yazdım ama tutmamıştı . Buna bir şey söylemiyor musunuz peki ? Daha çok istediğim bir bölüm ve evimde rahat rahat masrafsız okuyacak olmam daha iyi değl mi ?
Zaten nebiliym bana konuları versinler ben çalışp sınava giriyim aslında bu tam bana göre . Lise son da da öyle olmuştu hiç dersleri dinlemiyordum evde kendim çalışarak geçtim lise hayatımda en yüksek ortalamamdı son sınıfta aldığım puan
Dalga mı geçiyosun ?
açık öğretim laborant ve veteriner sağlık bölümüne kayıt yaptıracağım ve onu okuyup meslek sahibi olacağım .
Sadece şu yorumuna cevap vermek istiyorum.
Çok yanlış düşünce içindesin.
Açık öğretimden veterinerlik okuyup meslek yapamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?