- 12 Temmuz 2006
- 57.335
- 219.276
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi z e y n o m
-
Sebebini bilemem ama evinde yapmadığı bir şeyi sizde yapması tuhaf, benim jenerasyonmuş ben de 72’liyim, kesinlikle benzer şekilde yetiştirilmişizdir, iç çamaşırı ortada bırakılmaz ayıptır diye büyütüldük, misafir gittiğimiz yer en yakınımızın evi bile olsa çamaşırlarımızı saklayarak kuruturuz öyle yetiştirildik öyle alıştık, çocuğuna gelinine ayıbı olmayabilir ikinizde evladısınız ama o eve misafir geliyor, tamir için usta gelir vs. mesela aynı şeyi kızının evinde yapar mıydı, damadı var mı bilemiyorum lakin damadı olsaydı duşakabine asarak damadının gözünün içine sokar mıydı çamaşırlarını ?Evet genel anlamda iyiyiz. Birbirimizi kırıp dökmeyiz, çok didişiriz ama hep böyle şaka ile karışık ya da ne bileyim birimiz diğerinin kırıldığını anladığı zaman hemen bir şekilde toparlar ortalığı .
Aynen, biz bir şekilde idare ediyoruz. Gördüğümde kaldırıyorum ya da görmezden geliyorum ama ve biri geldiğinde gerçekten hiç hoş olmuyor. Üstelik bunun muhabbetini bir çok kez yapmamıza rağmen.
69 doğumlu kayınvalidem..
Yani yatagım dagınık olduğu için misafire ayıp olur diyen bir kadının neden ısrarla camasırlarını kabinden aşağı sallandırdığına gerçekten anlam veremiyorum. Dert değil, kendimi doldurmakta değil.
Ama neden, gerçekten merak ediyorum. Üstelik bu durumu kendi evinde yapmıyor iken
Tam olarak paylaştığım resim ile aynı, teşekkür ederim :)Paylaştığınız resme benziyorsa banyonuz çok güzel. Nazar boncuğu olsun artık ne diyelim.
Huy değişmiyor belli yaştaki - kimse yanlış anlamasın- özellikle köyden gelen insanlarda.
Evet damadı var, görümcemler bize geldiğinde de çamaşırlar banyo da duruyor genelde; tabi ben kaldırıyorum :)Sebebini bilemem ama evinde yapmadığı bir şeyi sizde yapması tuhaf, benim jenerasyonmuş ben de 72’liyim, kesinlikle benzer şekilde yetiştirilmişizdir, iç çamaşırı ortada bırakılmaz ayıptır diye büyütüldük, misafir gittiğimiz yer en yakınımızın evi bile olsa çamaşırlarımızı saklayarak kuruturuz öyle yetiştirildik öyle alıştık, çocuğuna gelinine ayıbı olmayabilir ikinizde evladısınız ama o eve misafir geliyor, tamir için usta gelir vs. mesela aynı şeyi kızının evinde yapar mıydı, damadı var mı bilemiyorum lakin damadı olsaydı duşakabine asarak damadının gözünün içine sokar mıydı çamaşırlarını ?
Orada rahat edemiyor zira sizde çamaşırlar fora ama kızında kök söktürürler bence.Evet damadı var, görümcemler bize geldiğinde de çamaşırlar banyo da duruyor genelde; tabi ben kaldırıyorum :)
Kızına çok gitmez zaten genelde de, kızı bana yakın oturuyor. Bazen hafta sonları sıkılıyor; x' e bırakalım seni orada kal diyoruz, yokkk ben burada daha rahat ediyorum orda rahat değilim diyor.
Valla bilmiyorum abla, inat mı yapıyor; yoksa kamera şakası mı çözemedim
Her seferinde o çamaşırlar, ciciklikler hep duşakabinin üzerinde.
Millet neden bizim cicikliğimize donumuza maruz dıyorum.
tek sorun ciciklik
Ciciklik ve don yine kabinde asılı idi
İkizlere takke işte
bu nasıl bir alıskanlık üstüne üstlük ben hiç kendi evinde kabine ciciklik astıgını görmedim
Ama işte cicikliklere çare bulamıyoruz
kabinden sarkan don ve ciciklik bana göre aynı şey mesela
H.sonu da gitsin evine ya.Daral gelmiyor mu kvdeyle surekli ,h.sonu bile ayni evde.Birakamayacagim kadar iyi isim varsa,oraya buraya donunu asan kvdeyle oturmam sahsen.İnsanin ozeli kalmaz.Yatagimin toplu olmadigini bile soyluyor bide.Masallah sabirliymissiniz.Evet damadı var, görümcemler bize geldiğinde de çamaşırlar banyo da duruyor genelde; tabi ben kaldırıyorum :)
Kızına çok gitmez zaten genelde de, kızı bana yakın oturuyor. Bazen hafta sonları sıkılıyor; x' e bırakalım seni orada kal diyoruz, yokkk ben burada daha rahat ediyorum orda rahat değilim diyor.
Valla bilmiyorum abla, inat mı yapıyor; yoksa kamera şakası mı çözemedim
Kv'nin üstüne gitmek doğru gelmiyor bana. Kadın düzenini bozup yatılı torun bakmaya gelmiş. Neredeyse iki yıl kalıyor. Çok az kişi yapar bunu. Maalesef her ailenin maddi durumu 2 yıla yakın tek maaşla geçinmeyi kaldıramıyor.H.sonu da gitsin evine ya.Daral gelmiyor mu kvdeyle surekli ,h.sonu bile ayni evde.Birakamayacagim kadar iyi isim varsa,oraya buraya donunu asan kvdeyle oturmam sahsen.İnsanin ozeli kalmaz.Yatagimin toplu olmadigini bile soyluyor bide.Masallah sabirliymissiniz.
Duvara sabitlnen 2 kollu havluluklar var. Onu dus kabininin icine sabitleyeceksiniz. Tabi cam degil de icini gostermeyenlerdense. Oraya asacak. Daha da anlamiyosa baslarim donuna deyip bi cildirma gelir banaSelam Hanımlar,
Çok komik aynı zaman da benim aaşşşıırıııı sinirimi bozan bir durumdan bahsetmek istiyorum
Kayınvalidem ve kayınpederim ile beraber yaşıyoruz şuan. ( Çocuk bakımından sebep, 10 aydır birlikteyiz, önümüzde ki yaz Temmuz gibi kendi evlerine dönecekler ).
Genel olarak aramız iyi, kendisini zaten evlenmeden çok önce de tanıyordum, 6 senelik evliyim şimdiye kadar da hiç öyle büyük sorunlarımız olmadı. Bir durum olduğunda her seferinde kırmada, dökmeden orta yolu bulup anlaştık.
Laakinnnn bir konu var ki asla çözüm bulamıyorum.
Konu ne mi ? Banyoda olan Çamaşır.
Evet bildiğiniz çamaşır. Mesela duş alıyor diyelim öğlen alt üst çamaşırını hemen orada yıkayıp duşakabinin üzerine asar orada bırakır. Eve misafir geliyor, gidiyor her seferinde onlar orada. Almaz da.. öyle durur .
Geçen hafta sonu evlerine gittiler mesela çamaşırları yine oradaymış; bende görmedim normalde hep bakarım banyoya bu sefer kontrol etmemişim. Annemler gelmişti bana da. Amcamlar da yemeğe gelecekti.. Annem çocugu uyutuyorken babam banyodan çıktıktan sonra bana 'Kızım bi banyoyu kontrol et babacım gelir amcanlar birazdan ' dedi.. bende gidip bakınca çarşaf gibi çamaşırları gördüm tabi
Bunu kayınvalideme çok kez söyledim 1-2-3 ..
Aynı şekilde eşime de , o da annesine söylüyor; ama yok. Her seferinde o çamaşırlar, ciciklikler hep duşakabinin üzerinde. Çoğu kez alıp banyo dolabının içine fırlatıyorum ama gerçekten gına geldi.
Sizin her mesajınızda az çok zaten farkediyorum amacınızın ne olduğunu :) Herkese karşı bir yargı dağıtma durumundasınız :)İlgili çamaşırın adı ne ciciklik ne de ikizlere takke ; çamaşırın adı sütyen.
Şu kadar insanın gülüp geçip yorum yaptığı şeye sizin takılıp benim çocuğumun eğitimine kadar düşünüyor olmanız....Sütyene , ciciklik veya ikizlere takke demek çok daha rahatsız edici.
Yok hafta sonları genelde gidiyor zaten; ilk başlarda gitmiyordu ama şuan Cuma dan gidip Pazar akşam geri dönüyorlar.H.sonu da gitsin evine ya.Daral gelmiyor mu kvdeyle surekli ,h.sonu bile ayni evde.Birakamayacagim kadar iyi isim varsa,oraya buraya donunu asan kvdeyle oturmam sahsen.İnsanin ozeli kalmaz.Yatagimin toplu olmadigini bile soyluyor bide.Masallah sabirliymissiniz.
Diğer bir arkadaşa verdiğim cevap sizin içinde geçerlidir.Ciciklik kelimesi bana da itici ve tuhaf geldi. Kaç yaşına gelmiş çoluk çocuk sahibi olmuşsunuz sutyen deyin bence de.
Evde 2 banyom var; sabah 8 de evden çıkıp akşam 6 da eve giriyorum.Peteklere asılan ufak kurutmalıklar var onlardan odasına bir tane koyabilirsiniz. Bir tane banyonuz varsa evde, nasıl unutuyorsunuz ya da gün içinde hiç mi girmiyorsunuz oraya onu da anlamadım ama neyse…
İşte bunu söylerken bir üslup vardır.her yerden çıkan ciciklik kelimesinden içim daraldı benim de, esprili olsun gülelim demişsiniz ama hiç komik durmuyor bilginize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?