Ne tahammülsüz ne saygısız insanlar var ya!

canım ya çok haklısın . bizim millletimiz böyle tahamülsüz sabırsız . fransaya gidiyorum bazen mesela seyhate fransızlar çok kibar böle sabırlı kimse kimseye bağırmıyor insan özeniyor ya . ordada olay çıkaranlar hintliler,araplar ve zenciler maalesef . ırkçılık yapmak istemiyorum ama gözlemlerim bu yönde maalesef . o yüzden özeniyorum bazen oraya keşke bizde öyle olsak . ..

Şimdi onlar da kısım kısım canım, tavrına göre, karakterine göre davrananlar da var. Bakıyor ki sen eziksin sana çemkiriyor. Yoksa ağzını açamıyor. Doğru mu asla değil. O da aynı ne farkı var ki benim olayımdan şimdi?
İnanın sen bile demedim, hala siz diyordum. Beni annem fazla kibarcık yetiştirmiş, acısını çekiyorum.

Bağırınca olayı hızlandırmıyorsun ki aksine karşı tarafı tahrik edip üzerine salıyorsun.
Cidden delinin teki olup, onu orada yere yatırıp dövseydim nolacaktı?
Bağırmaya gıcık olup adam döven yok mu dolu yani.

bende yapmadım ama hakedıyorlar

İnanın sen bile demedim, hala siz diyordum. Beni annem fazla kibarcık yetiştirmiş, acısını çekiyorum.

Kibarca laf sokma yöntemleri de var canım, ben de kibar biriyimdir, insanlara hayt höyt yapmayı sevmem (çok damarıma basılmadıkça) ama damarıma basarlarsa kibarca söverim, hanfendiliğimi bozmadan, inceden, karşı tarafı ölçe ölçe, tarta tarta, anlayacağı şekilde ve dilde..

Ya tabiki öyle.
Ama bu kadar cazgırlaştığına göre sırasını almış olabilir mi diye düşündüm.
Değilse bağırmak tabikide normal değil, insanca konuşmak varken.

Her milletin bir şeyi var. Ben de Fransızlar kadar sigara içen insanlar görmedim.
Kadınlar bile iş kıyafeti üstünde ellerinde sigara sokaklarda mekik dokuyor. Herkes neredeyse sigara içiyor.
sigara da en az agrasif olmak kadar kötü bence.

ben olsam cemkiren insana sirami vermezdim
Tek sussun diye verdim yani, o kadar bağırıyordu ki mahalle karılarının kavgaları gibi. İnanın ben utandım.
sen orda susup cvp vermezsen, kadın zaten gemisini böyle yürütmeye alışır ve yarın başka yerde yine böyle yapar...
bence sıranıza vermemeliydiniz
Canım, vermesem daha ne kavgalar çıkarırdı ya! Herkes bize bakıyordu bir görsen...
Yandaki kadın da o yaşlı sen sus kızım diyor ya. Yaşlı ya ağzımıza etse susacağız! Tövbe tövbe ya...
sen ona sira vermeyecektin istedigi kadar bagirsin madem cok yasli degil esek gibi bekliyecek an fazla guvrnligin cagirilmasini rica ederdin ordaki gorevliye
Tamam diyorum geçin diyorum daha mıy mıy mıy sonra geçti de sustu, ama devam etseydi bu sefer ben de çirkinleşecektim. Az kalmıştı yani.

olabilir sigara kendisine zarar beni ilgilendirmiyor açıkcası . evet sigara içerler çok haklısın .ama dediğim gibi beni ilgilendirmez . bana zararı yok ki . en azından sinir bozmuyorlar .

rezalet, tek kelime ile rezalet.. insanımız çok saygısız.. sadece bu yüzden toplum içinde agresif ve sinirli bir moda geçiyorum kimse bana bulaşmasın diye.. tırsıp bulaşmıyorlar o zaman tavsiye ederim sorunlum..

Yok anam bu karı, ne açıkgöz, cazgırdı ki anlardı üzerine bir de onun için kavga çıkarırdı.
Ya sigara kokusundan daha beter bu durum bence İpek. Üstü değil içi kokmuş bu tip insanların.

olabilir sigara kendisine zarar beni ilgilendirmiyor açıkcası . evet sigara içerler çok haklısın .ama dediğim gibi beni ilgilendirmez . bana zararı yok ki . en azından sinir bozmuyorlar .
yani aslında aynı ortamı paylaştığım zaman beni etkiler. Artı çocuğumun da o kadar çok sigara içen insan görmesini istemezdim. Demek ki bizi etkileyen ya da etkilemeyen şeyler de kişiselmiş.

maalesef agresif bir toplumuz bunu kabul edelim . tartırşmayı bile beceremiyoruz . bir kibarlık yok insanlarda . hemen bağırış çağırış . valla sıkılıyorum bu yüzden istanbulu çok sevmeme rağmen bu tip insanlar yoğunlukta olduğu için soğuyorum .

sabunluklar :)

Ya tabiki öyle.
Ama bu kadar cazgırlaştığına göre sırasını almış olabilir mi diye düşündüm.
Değilse bağırmak tabikide normal değil, insanca konuşmak varken.

Mesela biri bernim yerimi alsa fark etmeden sıra bendeydi der gülerim ama bile bile yaparsa 32 numaralı "pislik yapma, pisliğin kralını yaparım" bakışımı atarım.

O değil geçen bankamatikteyim önümde bir kişi var, yan tarafta da başka bankaların bankamatikleri. Neyse önümdeki işini bitirdi tam kartımı yerleştircem yan bankanın bankamatiğinden amcanın biri geldi, taktı kartı. Dedim napıyosunuz ya, sıra bende. Ben dedi senden önce geldim, yan bankamatikteydim, işim bitti buraya geldim. Dedim saçmaladığının farkında mısın, o sıra ile bu aynı mı. İyi dedim geleyim burada bi bankamatiğe işimi göreyim, benden sonra geldiler diye diğer bankamatiktekilerin sırasını alıp işimi göreyim. Çok konuşma dedi. Bildiğin kör cahil, terbiye yoksunu, ne anlatsan boş. O İşini yaparken de taciz ettim, ne insanlar var ya, kul hakkı yiyor bir de bahane uyduruyor falan.

Ne biçim, ne cahil, ne çakal bir toplumuz. Bana yaptığı haksızlığın misli çıkacak ondan ama insan sinir olduğuyla kalıyor.

Yok anam bu karı, ne açıkgöz, cazgırdı ki anlardı üzerine bir de onun için kavga çıkarırdı.

Ya sigara kokusundan daha beter bu durum bence İpek. Üstü değil içi kokmuş bu tip insanların.
sigara sadece bir örnekti tabi. Ama toplum olarak da çok nedenimiz var aslında sinirli insanlar olmak için.
Vesselam benden bakarsan bir başlarım şimdi iş konularını dökmeye. Özelle kamu arasındaki adaletsizliği saymaya. Bu beni zaman zaman gergin yapıyor arkadaş. Bu kadar stres arasında izin alıp hastaneye gitmişim az önce anlattıklarım oluyor, bir de üstüne "sonuççç göstericem kızım"
"çocuk bekliyor aşağıda girsem olur mu?"
"doktora bir şey soracağım"
bu gibi durumlarda ben de geriliyorum. Zaten insanlar sırada panter gibi bekliyor gözlerden okunuyor

yani aslında aynı ortamı paylaştığım zaman beni etkiler. Artı çocuğumun da o kadar çok sigara içen insan görmesini istemezdim. Demek ki bizi etkileyen ya da etkilemeyen şeyler de kişiselmiş.
sigara içmekten daha büyük sorunlar var burda . sigarada kötü birşey tabi sokakta içilmesine karşıyım .ama böyle bir yasak yok bildiğim kadarıyla . fransızlar çok sigara içer bu konuda haklısın . ama türkiyedede sigara içilmiyor değil .
artı fransada ve avrupada kapalı mekanlarda sigara içemezsin .cezası var .zaten türkiye ab uyum süreci içersinde olduğu için sigara yasağı geldi .çocuğunun sigara içen insanlar görmesini istemiyorsan sokağa çıkarmaman gerek çünkü türkiydede siigara içenler var sokakta hemde çok var .

Beni az çok bilirsin, melek sayılmam, sütten çıkan ak kaşık hiç sayılmam ama toplum kurallarına uyarım.
Ya ayı ile insan arasında bir fark olmalı değil mi ama ofiş?
Bağırmadan, iki cümle kurup derdini anlatmak bu kadar mı zor? Ağız eğrilmiyor yani...

Burası İstanbul bile değil ama yine de fark etmiyor canım. İğrenç insan her yerde iğrenç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…