Onu ben de çözemedim canım, cidden yani.Toplum böyle bir toplum oldu ne yazık ki
Tahammülsüz kavgacı
Ama siz sırada beklerken neden yerimi kapma dedi onu anlamadım.
Onu ben de çözemedim canım, cidden yani.
Şimdi onlar da kısım kısım canım, tavrına göre, karakterine göre davrananlar da var. Bakıyor ki sen eziksin sana çemkiriyor. Yoksa ağzını açamıyor. Doğru mu asla değil. O da aynı ne farkı var ki benim olayımdan şimdi?Bu arada konu açılmışken ben de hastanelerdeki tıbbi sekreterlerin hatta güvenliklerin bile doktorlardan daha egolu olmasına katlanamıyorum.
Saat daha 8.30 hani öğleden sonra olsa yoruldu, usandı diyeyim ama daha yeni oturmuşsun masana be.
İnsanları üşenmeden azarlıyorlar.
Ben de öyle sesi yüksek çıkabilecek biri değilim.
Pasiflikten değil, kendime yakıştıramıyorum.
Terbiyesizlikten başka bir şey değil maalesef.
İnanın sen bile demedim, hala siz diyordum. Beni annem fazla kibarcık yetiştirmiş, acısını çekiyorum.İnsanca uyarmak var sonuçta.
Yani hakikaten fark etmemiş olabilirsin bağırmak ne, bir de olayı bilmeyen direk sana ne gözle bakacak. Kibarlık, insanlık, merhamet kalmadı cidden. Gerçekten cahillik...
Böylelerine saygıyla değil laf sokarak yaklaşmalısın.
Bağırınca olayı hızlandırmıyorsun ki aksine karşı tarafı tahrik edip üzerine salıyorsun.canım ya çok haklısın . bizim millletimiz böyle tahamülsüz sabırsız . fransaya gidiyorum bazen mesela seyhate fransızlar çok kibar böle sabırlı kimse kimseye bağırmıyor insan özeniyor ya . ordada olay çıkaranlar hintliler,araplar ve zenciler maalesef . ırkçılık yapmak istemiyorum ama gözlemlerim bu yönde maalesef . o yüzden özeniyorum bazen oraya keşke bizde öyle olsak . ..
bende yapmadım ama hakedıyorlarYok güzelim daha hiçbir canlıyı dövmedim, yapamam da :)
İnanın, yerini almadığımı söyleyip ardından, isterse öne geçebileceğini zaten söyledim. Banko görevlisi bile kadının tavrına irite oldu. Ama buna rağmen daha bağırıyor. Bu hak savunmak mı şimdi?
O zaman ben de hakkımı helal etmiyorum.
İnanın sen bile demedim, hala siz diyordum. Beni annem fazla kibarcık yetiştirmiş, acısını çekiyorum.
Ya tabiki öyle.İnsanca uyarmak var sonuçta.
Yani hakikaten fark etmemiş olabilirsin bağırmak ne, bir de olayı bilmeyen direk sana ne gözle bakacak. Kibarlık, insanlık, merhamet kalmadı cidden. Gerçekten cahillik...
Böylelerine saygıyla değil laf sokarak yaklaşmalısın.
Her milletin bir şeyi var. Ben de Fransızlar kadar sigara içen insanlar görmedim.canım ya çok haklısın . bizim millletimiz böyle tahamülsüz sabırsız . fransaya gidiyorum bazen mesela seyhate fransızlar çok kibar böle sabırlı kimse kimseye bağırmıyor insan özeniyor ya . ordada olay çıkaranlar hintliler,araplar ve zenciler maalesef . ırkçılık yapmak istemiyorum ama gözlemlerim bu yönde maalesef . o yüzden özeniyorum bazen oraya keşke bizde öyle olsak . ..
Tek sussun diye verdim yani, o kadar bağırıyordu ki mahalle karılarının kavgaları gibi. İnanın ben utandım.ben olsam cemkiren insana sirami vermezdim
Canım, vermesem daha ne kavgalar çıkarırdı ya! Herkes bize bakıyordu bir görsen...sen orda susup cvp vermezsen, kadın zaten gemisini böyle yürütmeye alışır ve yarın başka yerde yine böyle yapar...
bence sıranıza vermemeliydiniz
Yandaki kadın da o yaşlı sen sus kızım diyor ya. Yaşlı ya ağzımıza etse susacağız! Tövbe tövbe ya...2 tanesini yaşına başına bakmadna pataklayacaksın adam olacak. Bu yaşına sığınanlara da kıl oluyorum.
Bunlara hep gördün deli dön geri yapmışlar cesaret bulmuş edepsizler. Ondan deli biri bir gün alır ifadesini kendine gelir.
Tamam diyorum geçin diyorum daha mıy mıy mıy sonra geçti de sustu, ama devam etseydi bu sefer ben de çirkinleşecektim. Az kalmıştı yani.sen ona sira vermeyecektin istedigi kadar bagirsin madem cok yasli degil esek gibi bekliyecek an fazla guvrnligin cagirilmasini rica ederdin ordaki gorevliye
olabilir sigara kendisine zarar beni ilgilendirmiyor açıkcası . evet sigara içerler çok haklısın .ama dediğim gibi beni ilgilendirmez . bana zararı yok ki . en azından sinir bozmuyorlar .Her milletin bir şeyi var. Ben de Fransızlar kadar sigara içen insanlar görmedim.
Kadınlar bile iş kıyafeti üstünde ellerinde sigara sokaklarda mekik dokuyor. Herkes neredeyse sigara içiyor.
sigara da en az agrasif olmak kadar kötü bence.
Yok anam bu karı, ne açıkgöz, cazgırdı ki anlardı üzerine bir de onun için kavga çıkarırdı.Kibarca laf sokma yöntemleri de var canım, ben de kibar biriyimdir, insanlara hayt höyt yapmayı sevmem (çok damarıma basılmadıkça) ama damarıma basarlarsa kibarca söverim, hanfendiliğimi bozmadan, inceden, karşı tarafı ölçe ölçe, tarta tarta, anlayacağı şekilde ve dilde..
Ya sigara kokusundan daha beter bu durum bence İpek. Üstü değil içi kokmuş bu tip insanların.Her milletin bir şeyi var. Ben de Fransızlar kadar sigara içen insanlar görmedim.
Kadınlar bile iş kıyafeti üstünde ellerinde sigara sokaklarda mekik dokuyor. Herkes neredeyse sigara içiyor.
sigara da en az agrasif olmak kadar kötü bence.
yani aslında aynı ortamı paylaştığım zaman beni etkiler. Artı çocuğumun da o kadar çok sigara içen insan görmesini istemezdim. Demek ki bizi etkileyen ya da etkilemeyen şeyler de kişiselmiş.olabilir sigara kendisine zarar beni ilgilendirmiyor açıkcası . evet sigara içerler çok haklısın .ama dediğim gibi beni ilgilendirmez . bana zararı yok ki . en azından sinir bozmuyorlar .
maalesef agresif bir toplumuz bunu kabul edelim . tartırşmayı bile beceremiyoruz . bir kibarlık yok insanlarda . hemen bağırış çağırış . valla sıkılıyorum bu yüzden istanbulu çok sevmeme rağmen bu tip insanlar yoğunlukta olduğu için soğuyorum .Bağırınca olayı hızlandırmıyorsun ki aksine karşı tarafı tahrik edip üzerine salıyorsun.
Cidden delinin teki olup, onu orada yere yatırıp dövseydim nolacaktı?
Bağırmaya gıcık olup adam döven yok mu dolu yani.
sabunluklar :)İnsanların yaşı geçtikçe tahammül sınırları çok düşüyor.
Hastane ortamı da iyice geriyor tabi ki.
Ama yaşlı teyzeler amcalar takmışlar bir saygıya ki gerçekten de en büyük saygısızlığı hep kendileri yapıyor.
Ya tabiki öyle.
Ama bu kadar cazgırlaştığına göre sırasını almış olabilir mi diye düşündüm.
Değilse bağırmak tabikide normal değil, insanca konuşmak varken.
sigara sadece bir örnekti tabi. Ama toplum olarak da çok nedenimiz var aslında sinirli insanlar olmak için.Yok anam bu karı, ne açıkgöz, cazgırdı ki anlardı üzerine bir de onun için kavga çıkarırdı.
Ya sigara kokusundan daha beter bu durum bence İpek. Üstü değil içi kokmuş bu tip insanların.
sigara içmekten daha büyük sorunlar var burda . sigarada kötü birşey tabi sokakta içilmesine karşıyım .ama böyle bir yasak yok bildiğim kadarıyla . fransızlar çok sigara içer bu konuda haklısın . ama türkiyedede sigara içilmiyor değil .yani aslında aynı ortamı paylaştığım zaman beni etkiler. Artı çocuğumun da o kadar çok sigara içen insan görmesini istemezdim. Demek ki bizi etkileyen ya da etkilemeyen şeyler de kişiselmiş.
Beni az çok bilirsin, melek sayılmam, sütten çıkan ak kaşık hiç sayılmam ama toplum kurallarına uyarım.rezalet, tek kelime ile rezalet.. insanımız çok saygısız.. sadece bu yüzden toplum içinde agresif ve sinirli bir moda geçiyorum kimse bana bulaşmasın diye.. tırsıp bulaşmıyorlar o zaman tavsiye ederim sorunlum..
Burası İstanbul bile değil ama yine de fark etmiyor canım. İğrenç insan her yerde iğrenç.maalesef agresif bir toplumuz bunu kabul edelim . tartırşmayı bile beceremiyoruz . bir kibarlık yok insanlarda . hemen bağırış çağırış . valla sıkılıyorum bu yüzden istanbulu çok sevmeme rağmen bu tip insanlar yoğunlukta olduğu için soğuyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?