her eyrde var bir tahamülsüzlük bu ülkede . yaşam şartlarına bağlıyorum ben bunu . gelir düzeyi yüksek olan ülkelerde medeniyet daha gelişmiş . tabi birde yapı meselesi . bizde gelir düzeyi yükselince sonradan görmelik başlıyor hemen .Beni az çok bilirsin, melek sayılmam, sütten çıkan ak kaşık hiç sayılmam ama toplum kurallarına uyarım.
Ya ayı ile insan arasında bir fark olmalı değil mi ama ofiş?
Bağırmadan, iki cümle kurup derdini anlatmak bu kadar mı zor? Ağız eğrilmiyor yani...
Burası İstanbul bile değil ama yine de fark etmiyor canım. İğrenç insan her yerde iğrenç.
Ben de pis pis bakarım hakkım yenince. Ama bunun gibi edepsiz insanlarla karşılaşınca avukat olup kendini TCK' ya göre savunsan gene işlemez.sigara sadece bir örnekti tabi. Ama toplum olarak da çok nedenimiz var aslında sinirli insanlar olmak için.
Vesselam benden bakarsan bir başlarım şimdi iş konularını dökmeye. Özelle kamu arasındaki adaletsizliği saymaya. Bu beni zaman zaman gergin yapıyor arkadaş. Bu kadar stres arasında izin alıp hastaneye gitmişim az önce anlattıklarım oluyor, bir de üstüne "sonuççç göstericem kızım"
"çocuk bekliyor aşağıda girsem olur mu?"
"doktora bir şey soracağım"
bu gibi durumlarda ben de geriliyorum. Zaten insanlar sırada panter gibi bekliyor gözlerden okunuyor
yalnız burası kişi başına düşen milli gelir senin bahsettiğin ülkerin yarısından daha az.her eyrde var bir tahamülsüzlük bu ülkede . yaşam şartlarına bağlıyorum ben bunu . gelir düzeyi yüksek olan ülkelerde medeniyet daha gelişmiş . tabi birde yapı meselesi . bizde gelir düzeyi yükselince sonradan görmelik başlıyor hemen .
hahahah zaten savunma olmuyor ki. Bir sahne gibi karşılıklı söylüyor insanlar diğerleri izliyor.Ben de pis pis bakarım hakkım yenince. Ama bunun gibi edepsiz insanlarla karşılaşınca avukat olup kendini TCK' ya göre savunsan gene işlemez.
aynen bu hasta bakıcının dışarıda bekleyen hastaları neredeyse tartaklama seviyesine gelmesi ama doktorun ona karşı çok kibar olması.İnsanlarımızda aslında o kadar ezilmiş ,sindirilmiş sendromu var ki !!
Bu tip insanlarda işte böyle hastahanede, dolmuşta, metrobüste,yolda kendinden daha pasif görünümlü birini seçip aklı sıra egolarını tatmin ediyorlar.
Kıdemli iş yeri gibi patron altına ,onun altındai onun altına gibi..
Yazık bu kadar hoşgörüsüz ve konuşma özürlü bir toplum olduk.
Canım para pulla alakası hiç yok. Yetiştirilme tarzı tamamen. Şu madenci vardı ya hani, sedyeye yatmıyordu kirlenecek diye. E bak o da yoksuldu. Zenginlikle alakası yok, terbiye yoksunluğu vermesin Allah!her eyrde var bir tahamülsüzlük bu ülkede . yaşam şartlarına bağlıyorum ben bunu . gelir düzeyi yüksek olan ülkelerde medeniyet daha gelişmiş . tabi birde yapı meselesi . bizde gelir düzeyi yükselince sonradan görmelik başlıyor hemen .
Konuşma özrü konusunda o kadar haklısın ki.İnsanlarımızda aslında o kadar ezilmiş ,sindirilmiş sendromu var ki !!
Bu tip insanlarda işte böyle hastahanede, dolmuşta, metrobüste,yolda kendinden daha pasif görünümlü birini seçip aklı sıra egolarını tatmin ediyorlar.
Kıdemli iş yeri gibi patron altına ,onun altındai onun altına gibi..
Yazık bu kadar hoşgörüsüz ve konuşma özürlü bir toplum olduk.
Bunun toplumsal nedeni ne sence?Canım para pulla alakası hiç yok. Yetiştirilme tarzı tamamen. Şu madenci vardı ya hani, sedyeye yatmıyordu kirlenecek diye. E bak o da yoksuldu. Zenginlikle alakası yok, terbiye yoksunluğu vermesin Allah!
Konuşma özrü konusunda o kadar haklısın ki.
Hani bir mikrofon uzatıp bir şey hakkında fikirlerini soruyorlar ya, rezil cevaplar çıkıyor. Cevap da denemez, çünkü cümle kuramıyoruz, ifade edemiyoruz.
Canım sosyolog değilim, ama yine de şöyle düşünüyorum o hastaneye gelen herkes hasta. Ve özel hastane değil, gelenlerin gelir durumu yaklaşıktır birbirine. Ama herkes o kadın gibi davransa ne olurdu sence? Katliam çıkardı herhalde değil mi?Bunun toplumsal nedeni ne sence?
Genelde böyle bir sorun olduğunu düşünüyorsan bir nedene bağlamışsındır.
Ondan bahsetmiyorum uzatılan mikrofona bile adam gibi cevaplar verilmemesiyle ilgili yazdıklarından.Canım sosyolog değilim, ama yine de şöyle düşünüyorum o hastaneye gelen herkes hasta. Ve özel hastane değil, gelenlerin gelir durumu yaklaşıktır birbirine. Ama herkes o kadın gibi davransa ne olurdu sence? Katliam çıkardı herhalde değil mi?
Canım para pulla alakası hiç yok. Yetiştirilme tarzı tamamen. Şu madenci vardı ya hani, sedyeye yatmıyordu kirlenecek diye. E bak o da yoksuldu. Zenginlikle alakası yok, terbiye yoksunluğu vermesin Allah!
para tek kriter değil elbet ama önemi var .
Para sıkıntısını aşmış gelir seviyesi yüksek toplumlarda sosyal devlet olmuş devletlerde bu tip sıkıntılar daha azdır .
otellerde bakın yabancılar birbirini tanımasa bile günaydın derler bir mekana girerken .
Biz ise stresliyiz .Tatilde bile stresliyiz .
Birçok nedene bağlanabilir aslında. Ama temelde eğitimle alakalı canım.Ondan bahsetmiyorum uzatılan mikrofona bile adam gibi cevaplar verilmemesiyle ilgili yazdıklarından.
Yani bunun altındaki sosyal sorun ne sence?
ben zengin insanlarada baktığımda pek farklı değil ama neyse . konuşmuyorum artık avrupa hayranı falan oluyoruz konuşunca . işte sorunumuz bu zaten hatamızı kabul etmemek .yalnız burası kişi başına düşen milli gelir senin bahsettiğin ülkerin yarısından daha az.
Bunun psikolojilere yansıması kısmen normal.
Her şey çocuklukta başlar, başladığı gibi devam eder, devam ettiği gibi biter.Birçok nedene bağlanabilir aslında. Ama temelde eğitimle alakalı canım.
Hiç kitap okumamakla övünen edebiyat mezunumuz varken diğerleri napsın tabi.
Sınıfta kürsüye çıkıp 2.5 dakika konuşmaktan korkuyoruz, korkmayan da aynı şeyleri 5 defa tekrarlayıp cümlelerini toparlayamıyor.
Bunun temel nedeni, hem çocukken sen sus her şeye karışma, sen bilmezsin tavrı. Hem de okullarda işimizin gücümüzün matematik ve fen bilimleri olması. Tamam onlar da önemli ki önemli sayılan tüm mesleklere giriş bileti onlarda. İşte bundan dolayı sosyallikle alakalı hiçbir şey bilmiyoruz. Sonra da konuşamaz hale geliyoruz.
Her şey para demek değil ki.ben zengin insanlarada baktığımda pek farklı değil ama neyse . konuşmuyorum artık avrupa hayranı falan oluyoruz konuşunca . işte sorunumuz bu zaten hatamızı kabul etmemek .
Hem aile hem de okul eğitimi düzgün vermeli işte canım. Zaten formal eğitimden önce informal eğitim alır çocuk. Yani ailede ne gördüyse onu taklit etmekle başlar işe. Gözlemler, fotoğraf çeker gibi tıpkı.Her şey çocuklukta başlar, başladığı gibi devam eder, devam ettiği gibi biter.
O gözler neyi görmeye alıştıysa, o kulaklar neyi duymaya alıştıysa hep öyle reaksiyon verir.
Başarılı, mutlu çocuklar mutlu ailelerden çıkar.
Canım bağırmadım bile, saygısızlık babında hiçbir hareketim olmadı ki.Toplum olarak stresliyiz o kesin, maddi sıkıntı elbette etkendir yanında başka şeyler de vardır, sana saygılı ol diyen kadının saygı anlayışı da çarpık bana göre, o yaşlı herseyi diyebilir sen her lafı yutmak zorundasın, halbuki saygı insan hayvan her canlıya her yaşta gösterilmeli, gösterilmediği zaman ben cennet Mahallesi pembeye bağlarım anında atar atar gidere gider kavga da olabilir yanımda eşim varsa oğlumu veririm eline tamam
Ovv onu deseydim bir de kendine yandaş çetesi toplardı geçik eşkiyaBilerek ya da bilmeden sırası kapılmış bile olsa, güzel bir dille hanımefendi benim sıramı aldınız diyebilirdi.
Böyle bağırıp çağırmayla sorun çözmeye çalışanlara ben de sinir olurum.
Keşke deseydin. Yaşına yakışır davranmazsan hanımlığımı bozacağım diye.
İnsan=problem cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?