Kızlar merhaba.
Bugün hastaneye gittim. Neyse doktor 3 tahlil istedi. Ben de indim aşağıya tahlillerin kayıtlarını yaptırmaya.
Bir baktım bir sürü sıra var. Neyse dedim, girdim bekliyorum. Bana bir kişi kala arkamdaki kadın bağırmaya başladı.
"Nereye geciyorsun sen sıra bende!" diye. Ama bir bağırış ki sanki etini yoluyorlar.
Ve la havle dedim, sırasını falan almadigimi güzelce izah ettim. Ama kadın hala bağırıyor.
Dedim ki neyse uğraşmaya gerek yok, siz geçin önden hadi. Ama buna rağmen susmadi kadın ya!7
Ondan bir kadın da kızım sen sus o yasli saygı göster dedi bana. Dedim ki ben saygısızlık etmiyorum.
Zaten kadın da çok yasli değildi, hem ben bagirmadan sizli bizli konuşurken o tam tersiydi.
Yine de mi susmam gerekirdi? Bence hayır.
Ayrıca bu insanlardaki cesaret nereden geliyor? Tanımadıkları insanlara bağırmak Çemkirmek ne alaka? Esas saygısızlık bu bence. Hadi ben de kavga çıkaracak biri olsaydım, yoldaşım saçını basini? Yapacaktı o zaman?
Hasta psikolojisi diyeceksiniz ama ben de hastayım, ben de bekliyorum sinirim bozuk. Ama bir kişilik sıra için millete bagirmiyorum.
Zaten hiçbir yerde yapmam, önüme geçtiyse ses tonumu yukseltmeden uyaririm. Bağırınca noluyor ki?
Azıcık ya azıcık su toplumda yaşamayı öğrensek ne olur? Ne kaybederiz?
Şiddetsiz hiçbir şey cozemeyecek mıyız?
Yok gülüm, 20 kişilik sıra bekledim bildiğin, en öne gelince mi aklına geldi?Durduk yere mi bağırdı sıra kapma diye..
Hani farketmeden kadının sırasına geçmiş olmayasın?
Her yerde böyle, otobüsler, tramvaylar, metrolar her yerde ezici bir üstünlükleri var. Nereden geliyor bu ya?sakin ol sorunlu, sende sorun yok :)
zaten yasca daha buyuk olanlara herseyin reva gorulmesi oyle sacma ki bizim milletimizde.
buyuklerin kucukleri idare edip hos gormesi lazimken, kucukler buyukleri idare ediyor. hergun ama heergun boyle.
bende, tingir tingir topuklularla gezen, pur makyajli teyzelere otobuste yer verilmeyince cok fena kinanmalara acayip uyuz oluyorum :)
Canım evet, ben de güle oynaya gitmedim hastaneye, yüreğim ağzımdaydı benim de. Ama o haldeyken bile yardım edene yol gösterene teşekkürler, iyi günler demek gibi görgü kurallarına uyarım, bağırıp çağırmam.Hastanede herkes gergin oluyor kimin ne derdi var bilemiyorsun ama işi acilse rica eder siz de verirsiniz yerinizi 5 dk fazla beklersiniz ne olacak ki.
Ama böyle saygısız insanlara ben olsam yerimi vermezdim hanfendi bende sırada bekledim bir tek sizin sesiniz çıkıyor haksızlık yapmıyorum rahat olun derdim sıramı da vermezdim.
Herkes nasıl davranması gerekiğini bilecek yani.
Böyle sesini yükseltenlerin dediği olursa giderek devam eder bu durum.
sen ona sira vermeyecektin istedigi kadar bagirsin madem cok yasli degil esek gibi bekliyecek an fazla guvrnligin cagirilmasini rica ederdin ordaki gorevliyeKızlar merhaba.
Bugün hastaneye gittim. Neyse doktor 3 tahlil istedi. Ben de indim aşağıya tahlillerin kayıtlarını yaptırmaya.
Bir baktım bir sürü sıra var. Neyse dedim, girdim bekliyorum. Bana bir kişi kala arkamdaki kadın bağırmaya başladı.
"Nereye geciyorsun sen sıra bende!" diye. Ama bir bağırış ki sanki etini yoluyorlar.
Ve la havle dedim, sırasını falan almadigimi güzelce izah ettim. Ama kadın hala bağırıyor.
Dedim ki neyse uğraşmaya gerek yok, siz geçin önden hadi. Ama buna rağmen susmadi kadın ya!7
Ondan bir kadın da kızım sen sus o yasli saygı göster dedi bana. Dedim ki ben saygısızlık etmiyorum.
Zaten kadın da çok yasli değildi, hem ben bagirmadan sizli bizli konuşurken o tam tersiydi.
Yine de mi susmam gerekirdi? Bence hayır.
Ayrıca bu insanlardaki cesaret nereden geliyor? Tanımadıkları insanlara bağırmak Çemkirmek ne alaka? Esas saygısızlık bu bence. Hadi ben de kavga çıkaracak biri olsaydım, yolsaydim saçını basini? Yapacaktı o zaman?
Hasta psikolojisi diyeceksiniz ama ben de hastayım, ben de bekliyorum sinirim bozuk. Ama bir kişilik sıra için millete bagirmiyorum.
Zaten hiçbir yerde yapmam, önüme geçtiyse ses tonumu yukseltmeden uyaririm. Bağırınca noluyor ki?
Azıcık ya azıcık su toplumda yaşamayı öğrensek ne olur? Ne kaybederiz?
Şiddetsiz hiçbir şey cozemeyecek mıyız?
Durduk yere mi bağırdı sıra kapma diye..
Hani farketmeden kadının sırasına geçmiş olmayasın?
Yok güzelim daha hiçbir canlıyı dövmedim, yapamam da :)öyle ınsanların hakkı adam akıllı bı tokat bence ,
İnanın, yerini almadığımı söyleyip ardından, isterse öne geçebileceğini zaten söyledim. Banko görevlisi bile kadının tavrına irite oldu. Ama buna rağmen daha bağırıyor. Bu hak savunmak mı şimdi?Artık öyle tuhaf bir dönemdeyiz ki insanlar hırçınlık ve kabalıklarıyla sözüm ona ''hakkını savunduğunu''
düşünmeye başladılar.
Oysa belki yer istese yer bile verilir ama ama pekçoğumuz artık kibarlığın kimseye sökmediğini (!) düşünmeye başladık.
Yine de ben bazen şunu düşünüyorum: Belki dünya tatlısı bir insan normalde ama o gün çok çok kötü bir gün geçirmişti ve bana patladı.
Hüsnü zan etmek bir nebze rahatlatıyor beni.
Siz de deneyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?