• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne takmalıyım?

Adaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
48
89
3
24
Merhaba arkadaşlar,
Gelecek ay 8 yıllık çok yakın bir arkadaşım evleniyor. Yeni mezun oldum, şu an çalışmıyorum. Ailemle maddi olarak biraz zor bir dönemden geçiyoruz, borçlarımız var. Bu yüzden babamdan istemem söz konusu değil.
En fazla bir gram altın takabilirim, onu da annemden rica ederek. Ama annem de pek gönüllü değil; bizim de çok yakın bir aile dostumuzun çocuğu evleniyor ama onlara da altın takamıyoruz diyor, hak veriyorum.
Bu ay başka bir arkadaşımın düğününe zarfta 1000 TL koyabildim ancak. Şimdi çok daha yakın olan bir arkadaşıma ne takmalıyım, gerçekten kararsızım.
Sizce gram altın mı almalıyım, yoksa bütçeme göre zarfa koyarak ya da euro olarak bir şeyler takmak mı daha uygun olur? Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Gelecek ay 8 yıllık çok yakın bir arkadaşım evleniyor. Yeni mezun oldum, şu an çalışmıyorum. Ailemle maddi olarak biraz zor bir dönemden geçiyoruz, borçlarımız var. Bu yüzden babamdan istemem söz konusu değil.
En fazla bir gram altın takabilirim, onu da annemden rica ederek. Ama annem de pek gönüllü değil; bizim de çok yakın bir aile dostumuzun çocuğu evleniyor ama onlara da altın takamıyoruz diyor, hak veriyorum.
Bu ay başka bir arkadaşımın düğününe zarfta 1000 TL koyabildim ancak. Şimdi çok daha yakın olan bir arkadaşıma ne takmalıyım, gerçekten kararsızım.
Sizce gram altın mı almalıyım, yoksa bütçeme göre zarfa koyarak ya da euro olarak bir şeyler takmak mı daha uygun olur? Yorumlarınızı bekliyorum.
Çok yakın arkadaşınsa zaten durumunu biliyordur. Zarfa koymak istediğin parayı koy. Durumum düzelince sana güzel bir hediye alacağım de. Sorun ediyorsa çok yakın arkadaşın değildir zaten

Piyasa belli herkesin durumu belli hiç erkeklik yapmaya gerek yok maddi gücünüz gore koyun bin TL zarf. Milletin anası babası kaynana kayınpederi artık altın takmaktan imtina ediyor siz nasıl takacaksiniz .

Merhaba arkadaşlar,
İmkanın nispetinde zarfa koy, sonuçta senin durumunda belliymiş.
icime sinmiyor diyorsan, düğüne kadar kisa süreli calisabilecegin pirttime bir işe gir.

Çok yakın arkadaşın diye altın alma zorunluluğun yok. Bütçen neye müsaade ediyorsa onu yap ve en önemlisi de bunun mahcubiyetini hissetme. Yarın bir gün ister istemez arkadaşlık da kalmayacak bunu dert ettiğin için pişman olacaksın
Haklısın. Zaten şimdiden bile eskisi gibi değil arkadaşlığımız ama yine de yetersiz hissediyor insan

ben olsam almazdim o da bana almasin mesele yok:)
simdi kendini zorlasan ceyrek altin alsan sana yazik, ailene yazik. e aldın taktin bes seneye sen evlendin ceyrek olacak kac para kadin belki bebek bakacak calismayacaklar, senin borcun icin ugrasacak kendini kötü hissedecek falan.
ne gerek var?
almayarak kendini de onu da kurtar bu yükten.

*ben de bunca zaman hep arkadaslarimin düğününe gittim baska sehir olsa bile, gelinlik provalarina gittim, dugunlerinde oynadim falan. ama birsey taktigim cok nadirdir.
birkac aya da ben evleniyorum. esim dostum elini kolunu sallaya sallaya gelecek, beni öpüp mutlu anima eslik edip gidecek.
bence cok guzel bir sey
kendimi tebrik ediyorum:)
öte yandan bir de insan takinca bekliyor tanii ki. benim dugunune gittigim onca arkadasimdan hala iletisimi sürdürdüğüm, nikahima gelecek yakinlikta insan sayisi az. hele ki iş arkadaslari okul arkadaslari falan coktan bitti gitti:) iyi ki zamaninda kimseye birsey takmamisim, onun yerine o butceyle kendime altin almisim. bugun o sayede yatirim yaptim, kimseden de bir sey beklemiyroum:)
benden sana abla tavsiyesi olsun bence git eglenmene bak. cok istersen de bin lira koyarsin zarfa. ama arkadasin icin de dostlugun ve gelmen kiymetlidir zaten. cok kasip aileni de yorma. yarin ise baslayinca en guzel heidyeyi alirsin cocuguna vs

Aylar önce yakın arkadaşım evlense en az gram takarım gibi bir şey söylemişti o aklıma takıldı açıkcası
Ailenizi kırmaya ,kendinizi üzmeye gerek yok imkan dahilinde zorlamadan küçük bir miktar para yeter.Onun ilerde sizin düğüne , nişana gelmesi hiç mümkün değil gram taksanız size geri dönüşü olmayacak.Hatta düğünden sonra tüm bağınız kopacak .Okuduk ,gördük ,yaşadık,istisnalar hariç hiç değişmez bu durum.

Ailenizi kırmaya ,kendinizi üzmeye gerek yok imkan dahilinde zorlamadan küçük bir miktar para yeter.Onun ilerde sizin düğüne , nişana gelmesi hiç mümkün değil gram taksanız size geri dönüşü olmayacak.Hatta düğünden sonra tüm bağınız kopacak .Okuduk ,gördük ,yaşadık,istisnalar hariç hiç değişmez bu durum.
Evet, belli olmuyor örnekler çok...

ben olsam almazdim o da bana almasin mesele yok:)
simdi kendini zorlasan ceyrek altin alsan sana yazik, ailene yazik. e aldın taktin bes seneye sen evlendin ceyrek olacak kac para kadin belki bebek bakacak calismayacaklar, senin borcun icin ugrasacak kendini kötü hissedecek falan.
ne gerek var?
almayarak kendini de onu da kurtar bu yükten.

*ben de bunca zaman hep arkadaslarimin düğününe gittim baska sehir olsa bile, gelinlik provalarina gittim, dugunlerinde oynadim falan. ama birsey taktigim cok nadirdir.
birkac aya da ben evleniyorum. esim dostum elini kolunu sallaya sallaya gelecek, beni öpüp mutlu anima eslik edip gidecek.
bence cok guzel bir sey
kendimi tebrik ediyorum:)
öte yandan bir de insan takinca bekliyor tanii ki. benim dugunune gittigim onca arkadasimdan hala iletisimi sürdürdüğüm, nikahima gelecek yakinlikta insan sayisi az. hele ki iş arkadaslari okul arkadaslari falan coktan bitti gitti:) iyi ki zamaninda kimseye birsey takmamisim, onun yerine o butceyle kendime altin almisim. bugun o sayede yatirim yaptim, kimseden de bir sey beklemiyroum:)
benden sana abla tavsiyesi olsun bence git eglenmene bak. cok istersen de bin lira koyarsin zarfa. ama arkadasin icin de dostlugun ve gelmen kiymetlidir zaten. cok kasip aileni de yorma. yarin ise baslayinca en guzel heidyeyi alirsin cocuguna vs
Yani imkanları yoksa kimseden fazlasını ya da verdiğim kadarını da istemem. Her şeyinde yanındaydım yalnız bırakmadım ama yinede elim boş gitmek yakışık gelmiyor bana. Tabii işe başladığım zaman değecek insanlara en güzel hediyeleri alırım.

Yahu şu düğünde takı takma saçmalığı kaldırılsın artık. Durumu olan var olmayan var. Bu yaz düğününe altın taktıklarımızın seneye bebeklerine altın takacağız. Hediyeleşmek güzel bir şey ama bu zulüm artık.
Arkadaşınız durumunuzu biliyordur. Bütçenize göre zarfa para koyup verin.

Yani imkanları yoksa kimseden fazlasını ya da verdiğim kadarını da istemem. Her şeyinde yanındaydım yalnız bırakmadım ama yinede elim boş gitmek yakışık gelmiyor bana. Tabii işe başladığım zaman değecek insanlara en güzel hediyeleri alırım.
sen bilirsin, benden sana abla tavsiyesi yolun basinda takı takma işine hic baslama:)
ucu sonu gelmiyor.
ki şu an calismiyorsun bile, yazik degil mi ailene yani neden yok zamanlarinda kendilerini zorlayıp evlenen birine destek olsunlar?
bir de insanlar kendini zorluyor altin takiyor, sonradan duyuyorsun altinlari bir vesileyle kaynana almis vermemis :)
ya da takilan paralari es ailesi almis salon parasi odemis falan. böyle böyle insanin hevesi de kaçıyor. ben cok tanik oldum. hatta en son eski is yerinde bir arkadasa birlesip iki ceyrek alinmisti, kaynana bilezikleri birakmiş ceyrekleri cukkalamış. resmen kizin kaynanasini beslesin diye para toplamiş oldu is yerindekiler :)
cok cok icinden geliyorsa da parttime calisabilirsin iki gun.
sehrindeki organizasyon ajanslarini ara seni whatsapp hostes gruplarina eklemelerini iste. tam yaz da geldi tonla ilan var.
ortalama 1250 günlük islerin kazanci. en azindan arkadasina alacagin parayi ailenden almamis olursun, gönül rahatligiyla takarsin

Back
X