• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabilirim kızlar ?

atalay_

Prense gerek yok. Ben kralın kızıyım!
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
727
293
108
1 yıldır çalışmakta olduğum işyerinde hiç bir resmi tatili, öğle molasını vs kullanamıyorum. 1 Ocak normalde resmi olarak tatilim olmasına rağmen yalvardım yakardım 1 saat izin alamadım. Ertesi günde eşim işe gitmemi istemedi. Açıkçası bende istemediğim için gitmedim. Sabahta ben gelemiyorum diye aradım.

Bugün de kayınpederim öğlende yemeğe çıkalım diye aradı adam izin vermiyor. Deli olacağım. Hamileyim yemek yiyemiyorum. Yemek yiyemiyorum söyletmiyorum bile kendime. Yemek ziyan oluyor, bulantılarım var ücretini alsam kendime yiyebileceğim tarzda şeyler alsam ( En azından meyve ) dedim yok dediler. Tamam dedim 3 aydır kimse de birşey demiyor. Doktora giderken bile binbir takla ile izin alıyorum. En son 5 ay önce aldığım izinden sonra genel müdürümüz benimle konuşmuyor. Kuzenimin düğününe gitmek zorundaydım ve izin istedim vermediği için patrondan istedim iznimi, 5 aydır suratıma bakmıyor adam. ( çokta hayran değilim o ayrı mesela tabi )

Haziranda doğumum var, sabredeyim diyorum. Yıllardır çalışıyorum aynı firmada olmasa da 6 ay daha sabredeyim en azından doğum paramı hakedeyim diyorum ama sanırım dayanamayacağım. Ama neden durup dururken benim evladımın rızkı olan neredeyse 5000 TL den olayım ki işi bırakıp ? Bu arada işe başladığım gibi sigortam başlamadığı için giriş tarihim şubatın başı görünüyor. Bilgisi olan yanıtlayabilir mi? Yapabileceğim birşey var mı hukuki açıdan ? Şayet dayanamayıp işi bırakırsam bana herhangi bir hak doğuyor mu ? Çünkü çalıştığım işyerinde hiçbir şekilde işten çıkarma yok, yıldırma politikası uygulamayı ve istifa ettirmeyi tercih ediyorlar...

Öncelikle siz gebesiniz ,sizi bu şartlarla çalıştıramazla .Şikayet edin çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına.Bir dilekceye bakar.

Şikayet edeceğinizi dile getirin. Ciddi ciddi konuşun bu konuyu, ve kararlı olduğunuzu söyleyin. Ya sizi işten çıkarırlar tazminatınızı alırsınız-ki bu durumda hamile olduğunuz için işten çıkarıldığınızı belgeler tazminat davası da açarsınız- ya da şikayet eder haklarınızı alırsınız. Biraz gözü kara olmak lazım.

Bu ne kadar iğrenç bir yermiş kardeşim ya.. Gerçekten üzüldüm senin adına ama sessiz kalmayı tercih ediyorsun. Bu yüzden adamların umrunda değilsin. Şikayet etsene, kovacaklar diye neden korkuyorsun zaten hamilesin ve hakedişini aldıktan sonra bırakacaksın işi..Olmadı doğumda mecbur bırakacaksın..Hiç korkma lütfen, hakkını da kimseye yedirme.. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrı merkezi var. Alo 170 burayı ara, içinde bulunduğun durumu anlat..Senin başında olan yönetici- patron müsveddeleri de anlasın dünyanın kaç bucak olduğunu..

Bu konuda en iyi bilgiyi bulunduğunuz yerdeki bölge çalışma müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Onlar size hem kıdem tazminatı, hem de doğum paranızı almanız için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgilendiriyorlar. Alo 170 aracılığıyla da ulaşabilirsiniz.

Şu şartlarda çalışıyor olsaydım, her türlü resmi yolu izler, onları itin kulağına sokar, bütün maddi haklarımı alır, öyle bırakırdım.

Elbette bende hamile iken bunları yaşamak moralimi bozmak ve bebeğimi de kötü etkilemek istemiyorum ama bebeğimin rızkı olan ve doğumdan sonra ihtiyacım olan bir parayı da boşa heba etmek istemiyorum. Bu yüzden korkuyorum aslında :KK43: Resmi olarak 1 yıl dolmuş görünmüyor çünkü :(

Ne demek öğle paydosu yok.. resmi tatillerde bile çalıştırıyorlar...
Yemek konusunda kesinlikle haklısınız. Size yemek parası vermeliler.
Ne biçim şirketler var ya.. ne yapıp edip şikayet edin.
Ha birde Sık sık rapor alında görsünler günlerini..
Madem onlar çıkartmıyor. Yıldırma politikasını prensip haline getirmişler
Siz yıldırın sık sık rapor alın... hamilesiniz dinlenin...

Bu ne kadar iğrenç bir yermiş kardeşim ya.. Gerçekten üzüldüm senin adına ama sessiz kalmayı tercih ediyorsun. Bu yüzden adamların umrunda değilsin. Şikayet etsene, kovacaklar diye neden korkuyorsun zaten hamilesin ve hakedişini aldıktan sonra bırakacaksın işi..Olmadı doğumda mecbur bırakacaksın..Hiç korkma lütfen, hakkını da kimseye yedirme.. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrı merkezi var. Alo 170 burayı ara, içinde bulunduğun durumu anlat..Senin başında olan yönetici- patron müsveddeleri de anlasın dünyanın kaç bucak olduğunu..
Aslında kovacaklar diye korkmuyorum, çok kolay iş bulabilirim. Çok şükür işimde iyiyim hatta şimdi geliyorum desem hemen atlayacak firmalarda var. Ama işte yine iş değiştirme söz konusu olur ise doğum paramdan olmayacak mıyım ?

Aslında kovacaklar diye korkmuyorum, çok kolay iş bulabilirim. Çok şükür işimde iyiyim hatta şimdi geliyorum desem hemen atlayacak firmalarda var. Ama işte yine iş değiştirme söz konusu olur ise doğum paramdan olmayacak mıyım ?
http://www.ssk.biz.tr/ssk-dogum-parasi/ sorunun cevabı burada detaylı olarak yazıyor canım istersen bir ara hem kesin bilgi almış olursun

Korkun yoksa lütfen çekme bu insanların ağız kokosunu..Sen gebesin ve bir can taşıyorsun, bu halinde seni memnun etmeye çalışacakları yerde bir de rahatlık vermiyorlar. Ara öğren bakanlığın çağrı merkezini, iş değiştirirsen sanırım aşağıdaki maddeyi tutmuyor olacak senin sigorta primin.
  • Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin yatırılmış olması,

Korkun yoksa lütfen çekme bu insanların ağız kokosunu..Sen gebesin ve bir can taşıyorsun, bu halinde seni memnun etmeye çalışacakları yerde bir de rahatlık vermiyorlar. Ara öğren bakanlığın çağrı merkezini, iş değiştirirsen sanırım aşağıdaki maddeyi tutmuyor olacak senin sigorta primin.
  • Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin yatırılmış olması,
Bende 170 i aramayı düşünüyorum şu saatten sonra bir bilgi almam gerek gerçekten çok teşekkür ederim. Elbette şuan işyerinde olduğum için arayamayacağım. Bir fırsatımı bulup arayacağım. Tekrar çok teşekkür ederim.

Bende 170 i aramayı düşünüyorum şu saatten sonra bir bilgi almam gerek gerçekten çok teşekkür ederim. Elbette şuan işyerinde olduğum için arayamayacağım. Bir fırsatımı bulup arayacağım. Tekrar çok teşekkür ederim.

Lütfen ihmal etme!! Çünkü bu şekilde haklarına sahip çıkmadan çalışan insanlar oldukça işveren kısmı daha çok afedersin b...nu çıkarıyor..Ya adam gibi bir düzenleme istediğini söyle ya da şikayetle yola getir kardeşim..Bu arada inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın :)

Back
X