Ne yapabiliriz?

Ya bu karantina zamanı çocuklara da hak vermek lazım. Eve tıkıldılar. Bizler bile arada markete gitmemize rağmen üf püf diyoruz evde. Şahsen ben diyorum. Onlar ne yapsın. Biraz daha görmezden gelmek lazım bence. Normal zaman değil ki anne baba parka bahçeye çıkarsın, ne kadar sus otur sessiz ol diyebilecekler ki onlarda.

Küçük çocuğa söz geçer mi duymamazlıkdan gelin evi başınıza yıkmıyor apartmanda olur böyle şeyler ne güzel ki insanlar var etrafınızda ayrıca siz her şikayette çocuğu dövsünler istiyorsanız vicdanen rahatsanız buyurun şikayet etmeye devam edin.

Mesajı düzenleme süresi bittiği için geri dönüp düzenleyemedim. Bu gürültü sadece karantina sürecinde mi var konu sahibi? Bu seferlik müsamaha gösterediliyorsanız gösterin. Düşününce çocuğa da yazık.. Normal bir süreç değil çünkü.. Çocuk içinde zor bir durum gerçekten .. (üstteki yazdığım mesajdan vicdanen rahatsızlık duydum tekrardan çocuğu ve o durumu düşününce)

Karantina sürecinde çocuklarda zor benim oğlanda ses yapma dedıkçe inada bindiriyor ters tepıyor binalar ince dişarı çıkamıyorlar annede faaliyet ödev falan yaptırsada Bi arkanı dön koltuktan zıplıyorlar kızıyorum dahada geriliyorlar ne yapalım bilemedim konuyu takipteyım

Bu komşudan gelen şikayetler konusunu ben hiçbir zaman anlayamadım özellikle çocuklarla ilgili olanları,
Anlamak icin soruyorum;sabah başlıyor geceye kadar devam ediyor demişsiniz sizin uyku saatlerinizde sizi uyutmayacak düzeyde bir ses mi(mesela ben nöbetten geliyorum gündüz uyuyorum haliyle insanların en aktif olduğu saatlerde uyumaya çalışıyorum)
Çok fazla gürültü mü oluyor evde rahatca oturup kendi günlük yaşantınızı devam ettirmenizi mi engelliyor?yoksa siz ses yapmadığınızı düşündüğünüz için diğer insanlardan da ayni hassasiyeti mi bekliyorsunuz ki bunu beklemek bence yanlış olur çünkü aynı koşullarda değilsiniz bizim çocuğumuz yok ama onların var ve ister istemez çocuğu olan evlerde ses olur.
Benim oturduğum apartmanda yan dairelerim üst katım hep çocuklu ve 2 ile 10 yaş arasi ortalama çocuklar ister istemez birisi ağlıyor birisi koşuyor ve bu çocukların uyku uyanıklık süresine göre değişiyor,beni de rahatsız etmiyor(çocuğum yok)
Apartmandan ses gelmese bile yaz geldi, dışardan gelen çocukların oyun sesleri,yoldan geçen taşıt sesleri vs vs bunları şikayet edemezsiniz ettiniz diyelim geri dönüş alamazsınız.Komşu konusunda uyarmışsınız onlarda doğru yada yanlış kendi seviyelerince çocuklarını uyarmışlar! ama daha fazlasının olacağını sanmıyorum,uzun lafın kısası son cümlenizi yapmayın yani sinir olmayın canımıza mı yazık değil, çözüm yoksa sinir olarak sadece kendi psikolojinizi bozarsınız takıntı olur.

Bazı çocuklar deli ya da psikolojileri bozuk inanin pek yaşa da bakmiyor artik etkileniyorlar birseyden gerçekten dinlemiyorlar inanin saç baş yolarınız, adamlar dövmus birde yazık bebeye. anne babasına da acıyın biraz idare edin derim ben komşunuz sonuçta ay çok. Utanç vericidir onlar açısından da

Kendimi bildim bileli önüm arkam sağım solum cocuklu aile hic sikayet edeceğim bir durumla karşılaşmadım. Siz de cocuğa normal değil etiketi falan yapıştırmayın. Ailesi tarafından siddet gören cocuk daha hareketli olur daha çok ağlar

Çocuk gerçekten normal değil, diye 1500 kere tekrarlamışsınız da, normal olmayan ne acaba? Ayrıca bu çocuk evin bütün odalarında mı gürültü yapıyor, hiç mi başka odada oturma seçeneğiniz yok? Ayrıca dövmek lafını duyunca dehşete kapılmadınız mı? "Ne dövmesi yazık değil mi yavrucağa" diyemediniz mi? Dövdüklerini duyunca, şikayete devam edip gerilimi artırıp dayağın şiddetini de artırdığınızı hiç düşünmediniz mi? Ev seçerken gürültü konusunda hassas iseniz en üst kat seçseydiniz keşke. Yada çocuksuz apartman daireleri var. Sizin çekeceğiniz gürültü en fazla 4-5 saat ama o çocuğun ruhundaki yaralar ömür boyu kalacak.

Mahremiyetini nasıl biliyorki çocuk

Kimse kimsenin çocuğunun sesini çekmek zorunda değil evet, ama birde şöyle düşünün, anne baba ortamlarda ne kadar kızarıp bozarıyor bebek, çocuk ağlayınca. Anne babaya kalsa çocuk hiç ses etmesinde kendide kafa dinlesin ister ama "sadece çocuklar kıymetli!" cümlenizden sonra kesinlikle bu hassasiyeti sizden beklemem. Evet! Çocuklar herkesten daha kıymetli, çünkü onlar masumlar, çaresizler, muhtaçlar. Dayak yedikleri evden ceketini alıp çıkamazlar.

Bizim binada var sizin gibi bir komşu
Geçen diğer komşuya diyor ki " çocukta bir yere kadar " bak bak lafa bak
Nereye kadar dedim
Hangi yerden sonra boğup atalım?
Kendi doğurmuş büyütmüş şimdi sese gelemiyormuş
Biraz empati lütfen hangi anne baba ister çocuğum ses yapsın sorun çıkarsın durmasın vs vs şu ara şu durumda bari bir miktar daha hoşgörü lütfen

Mesajın süresi dolduğu için tekrardan düzenleyemedim. Bir sonraki sayfada ekleme yapmıştım mesajıma.
Beni ne kadar tanıyorsunuz da o hassasiyetin bende olmadığını dile getiriyorsunuz? Çocuklar kıymetli ancak -bu konu dışında söylüyorum- çocuk diye de her gürültüyü çekmek zorunda değil bir yetişkin. Herkesin çocuğu kendisine kıymetli. Neyse polemiğe girmek istemiyorum. İyi forumlar.

Ay bu dert yüzünden şuan katil olacaktım bende
Bir yildir evin içinde ben sabah sekizde yatarsam sekizde başlıyor
Birde yatsam birde başlıyor akşam beste yatayım diyorum beste başlıyor ve sürekli iki buçuk üç saat süren bı gumgumgum vura vura yürüyor sanki yada koşuyor .aşırı sinirliyim ağzım dolu hakaret şuan .ve bunu yapan çocuk değil!

Arkadaşlar misafonyasi olabilir elestirmeyin...ben misofonyayim tahammül edemiyorum gözünüz görmüyor tedaviside yok

Tamamda ona göre ev seçecek en üst kat yada çocuksuz apartman seçecek
Ben bu eve tasindigimda apartmanda kimse daha oturmamısti mesela. Gelenlere ev tutanlara tutma diye bariyer kuramazdim

bu iş biraz sıkıntı ..gumgum çocuk koşar yetişkin gürültü yapıyorsa ayıp dedim zaten

Sabah 10 dan akşam 10 a kadar gürülta olabilir apartman ortamı demekki
Anne babasını suçlamayın onlarda çocuk koştuğunda rahatsız oluyolardır ama aklı daha ermediği için çocuk anlamıyodur küçükken bende öyleydem annemgil yapma kızım gürültü yapma dedikte daha çok yapasım gelirdi ee bu durumda anne baba ne yapabilir ki
Apartmanda yaşayınca böyle şeyleri sorun etmiceksiniz hele ki bide küçük çocuksa

Müstakil eve tasinin yada en üst daireli bir yere polise ne diyeceksiniz çocuk kosuyormu ne kadar tahammülsuz bir milletiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…