Ne yapacağım bilemiyorum :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,
3 yıldır özel sektörde sekreterlik ve ön muhasebe yapmaktayım. 1/2 sene boyunca düzgün maaş alıyorduk ama son 1 senedir maaşımızda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, maaşta gecikmeler zam vermemeler olmaya başladı şirkette çalışan 4 personel kaldık işler baya kötüleşmeye başladı bununla alakalı çok kez müdürümüzle konuşmamıza rağmen düzeleceğini söyledi fakat hiçbir gelişme yok ve benim umutlarım tükendi 5 aydır iş bakıyorum hiçbir yerden dönüş alamadım :( Müdür ile konuşup çıkışımı verin desem hayatta vermezler tazminat yüzünden kendim çıkıp tazminatımı yakmak istemiyorum bide yeni evlendim borçlarımız var ..Şöyle bir durum var temmuz ayında evlendim 1 yıl içinde ayrılırsam kıdem tazminatımı hak ediyorum bundan sebep çıksam ne kadar süreyle tazminatımı yatırmak zorunda çünkü şirket zor durumunda hemen ödeyeceklerini sanmıyorum:(
Kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım?

Temmuz ayına kadar alabilirsiniz sadece Kıdem Tazminatı o ayın maaşı ve de varsa yıllık izin ücretleriniz . Ihbar sürenizde yok . Hemen vermek zorundalar vermezlerse ihtarname çekersiniz

3 yilda zam'mi oluyor. Bilmedigim icin soruyorum. Yani adamlar belliki sıkıntıda. Zam bekleyisi nedir

Temmuz ayına kadar alabilirsiniz sadece Kıdem Tazminatı o ayın maaşı ve de varsa yıllık izin ücretleriniz . Ihbar sürenizde yok . Hemen vermek zorundalar vermezlerse ihtarname çekersiniz

Biraz araştırdım internetten 1 yıl gibi bir süreden bahsediliyor o yüzden kafam karıştı :(

Alında her sene zam verilmesi gerekiyor fakat bizim şirket zam verme taraftarı değil.
Ama sıkıntıları varmış. Yani az çok aldığınız para belli. Yeni iş bulana kadar idare edebilirsiniz. Yani maaşı vermeye zorlanan bir şirketten zam beklemek ne kadar doğru

Yeni evlenmişsin, 1 yıl içinde ayrılma hakkın var. Gidip işverene söylüyorsun, tazminatını talep ediyorsun. Sonra doğru işkur'a vermek zorundalar hiç bir kaçışları olamaz.

Ama sıkıntıları varmış. Yani az çok aldığınız para belli. Yeni iş bulana kadar idare edebilirsiniz. Yani maaşı vermeye zorlanan bir şirketten zam beklemek ne kadar doğru

Özel sektörü bilmediğiniz çok açık. Maaş ve zam vermezler ama kendileri için her zaman harcar ve tutarlar. Onlar işçiye üzülüyor mu sanıyorsunuz?

Ben hiç acımıyorum çünkü zamanında yaşadım bu durumu. Bize harçlık gibi (o da belki haftada bir) ödeme yapan şirket patronu, bize 3 kuruş harçlık vermediği bir cuma akşamı oltasını ve şnorkelini bagaja koyup, gözümüzün önünde lüks arabasına atlayıp gitti keyif yapmaya..
Kaldı ki ben bekardım idare ederdim ama geçim derdinde olan insanlar vardı..
Sonunda insanlar tek tek iş bulup ayrıldılar tabi. Kimisi kalan parasını parça parça aldı benim gibi, kimisi dava açtı. Ve aralarında emektarlar da vardı..

Konu sahibi şimdi dava açsa direk haklı. Zam ile birlikte hesaplanır çünkü hakkı senede en az 1 zam. Ama o davalar da çok uzun sürüyor. O yüzden bence önce konuşmalı eğer tazminatı vermeye yanaşmıyorlarsa dilekçesini sunmalı. İş hayatında duygusallığa yer yoktur malesef..

maaşlar ne kadar geç yatıyor eğer ayın 20sinden sonra yatıyorsa ve bunu şikayet ederseniz işten ayrıldığınızda kıdem tazminatı alabilirsiniz diye biliyorum.

Bir yakınım işinden memnun değildi. Evlendikten bir süre sonra ayrıldı. Güzel de tazminat aldı sayılır. Tazminatı da hemen verdiler.
Bir de belirteyim onlar resmi tatillerde falan da çalışıyorlardım çoğu zaman. Bu tatillerde çalışması falan da tazminata ilave oluyormuş. Eğer senin de böyle bir durum varsa aklında bulunsun.

Özel sektörü bilmediğiniz çok açık. Maaş ve zam vermezler ama kendileri için her zaman harcar ve tutarlar. Onlar işçiye üzülüyor mu sanıyorsunuz?

Ben hiç acımıyorum çünkü zamanında yaşadım bu durumu. Bize harçlık gibi (o da belki haftada bir) ödeme yapan şirket patronu, bize 3 kuruş harçlık vermediği bir cuma akşamı oltasını ve şnorkelini bagaja koyup, gözümüzün önünde lüks arabasına atlayıp gitti keyif yapmaya..
Kaldı ki ben bekardım idare ederdim ama geçim derdinde olan insanlar vardı..
Sonunda insanlar tek tek iş bulup ayrıldılar tabi. Kimisi kalan parasını parça parça aldı benim gibi, kimisi dava açtı. Ve aralarında emektarlar da vardı..

Konu sahibi şimdi dava açsa direk haklı. Zam ile birlikte hesaplanır çünkü hakkı senede en az 1 zam. Ama o davalar da çok uzun sürüyor. O yüzden bence önce konuşmalı eğer tazminatı vermeye yanaşmıyorlarsa dilekçesini sunmalı. İş hayatında duygusallığa yer yoktur malesef..
Canım bilmedigin icin sordum zaten bir mesaj oncesi. Ben yurtdışında yaşıyorum. 5 10 yılda bir zam yapiyorlar. Durumu yokmuş arkadaşın idare etsin yeni birsey bulana kadar diye soyledim. Benimde basima geldi oyle. Iflas ettik dediler. Baska şirket adı yapmışlar. Devam çalışılmış benimde param verilmedi. Mahkemeye çıktımda aldim. Bende böyle bir durum yaşadım

@birgariporhanveli canım ben bilmiyordum yurtdışında öyle olmadığı icin sordum. Turkiyede sıkıntılı evet sürekli zamlar falan oluyor. Yani maaştan başka herşeye

Back
X