Ne yapacağım bilemiyorum :(

Ama sıkıntıları varmış. Yani az çok aldığınız para belli. Yeni iş bulana kadar idare edebilirsiniz. Yani maaşı vermeye zorlanan bir şirketten zam beklemek ne kadar doğru

hak değil mi ama? her şeyin fiyatı artıyor en basitinden yıldan yıla işe giderken kullanılan dolmuşun ücreti dahi artıyor. nasıl aynı parayla çalışılsın ki :)

Canım bilmedigin icin sordum zaten bir mesaj oncesi. Ben yurtdışında yaşıyorum. 5 10 yılda bir zam yapiyorlar. Durumu yokmuş arkadaşın idare etsin yeni birsey bulana kadar diye soyledim. Benimde basima geldi oyle. Iflas ettik dediler. Baska şirket adı yapmışlar. Devam çalışılmış benimde param verilmedi. Mahkemeye çıktımda aldim. Bende böyle bir durum yaşadım

5-10 yıl mı?
Ekonomi gözönünde bulundurulduğu zaman hiç bir şeye zam yapılmaması lazım o zaman yaşadığınız yerde. Çok ilginç..

Neyse sonuç olarak siz de işverene acımamak duygusal yaklaşmamak gerektiğini tecrübe etmişsiniz..

5-10 yıl mı?
Ekonomi gözönünde bulundurulduğu zaman hiç bir şeye zam yapılmaması lazım o zaman yaşadığınız yerde. Çok ilginç..

Neyse sonuç olarak siz de işverene acımamak duygusal yaklaşmamak gerektiğini tecrübe etmişsiniz..
Bizde coook uzun seneler sonra zam geliyor birşeylere. 2 3 yılda bir oda çok az bir miktar. Mesela metro ücretleri gibi. Çalıştığn branşa gore devlet zam yapıyor arada bir 2% 3%. Yani patrona gidip zam isteyebiliyorsun ama kimse durup dururken zam vermiyorum ben denk gelmedim

3 yilda zam'mi oluyor. Bilmedigim icin soruyorum. Yani adamlar belliki sıkıntıda. Zam bekleyisi nedir

Onlar sikintida olabilir fakat zam da personelin hak ettigi birsey. Cunku patron dediklerimiz cook guzel kazandigi donemlerde nasil bizleri paraya bogmadiysa, dar doneminde bizden kismamali benim sahsi gorusum bu sekilde.

amaa hakkinin hakkini veren bir patronsa personeli el ustunde tutuyorsa dara dustugunde yaninda olmak insanlık gorevidir ..

Bizde coook uzun seneler sonra zam geliyor birşeylere. 2 3 yılda bir oda çok az bir miktar. Mesela metro ücretleri gibi. Çalıştığn branşa gore devlet zam yapıyor arada bir 2% 3%. Yani patrona gidip zam isteyebiliyorsun ama kimse durup dururken zam vermiyorum ben denk gelmedim

Anladım.. İstikrarlılar en azından..
Biz nefes aldığımız için vergi ödeyecek duruma geldik. Geçen gün vergi dairesinde işim vardı 40 tane vezne arı gibi işliyordu çin çin ötüyordu numaralar insanlar ödeme yaptığı için..

G giresun25 ödemeler tam olarak nasıl bilmiyorum ama bence zaman kaybetme. Alacağın tazminat ile bir süre idare edebilir o arada yeni iş bakarsın..

Özel sektörü bilmediğiniz çok açık. Maaş ve zam vermezler ama kendileri için her zaman harcar ve tutarlar. Onlar işçiye üzülüyor mu sanıyorsunuz?

Ben hiç acımıyorum çünkü zamanında yaşadım bu durumu. Bize harçlık gibi (o da belki haftada bir) ödeme yapan şirket patronu, bize 3 kuruş harçlık vermediği bir cuma akşamı oltasını ve şnorkelini bagaja koyup, gözümüzün önünde lüks arabasına atlayıp gitti keyif yapmaya..
Kaldı ki ben bekardım idare ederdim ama geçim derdinde olan insanlar vardı..
Sonunda insanlar tek tek iş bulup ayrıldılar tabi. Kimisi kalan parasını parça parça aldı benim gibi, kimisi dava açtı. Ve aralarında emektarlar da vardı..

Konu sahibi şimdi dava açsa direk haklı. Zam ile birlikte hesaplanır çünkü hakkı senede en az 1 zam. Ama o davalar da çok uzun sürüyor. O yüzden bence önce konuşmalı eğer tazminatı vermeye yanaşmıyorlarsa dilekçesini sunmalı. İş hayatında duygusallığa yer yoktur malesef..

Haklısınız çok duygusal davrandığım için bu durumdayım galiba :( Ama sorun şu ki onlar beni çıkartmazlar tazminat vermemek için tek çarem ben kendim evlilik nedeniyle ayrılırsam tazminat hak ederim ama onu ne zaman öderler bilmiyorum

Hakli sebeple sozlesmenizi fesh edebilirsiniz. 3 aydır maaş almıyorsanız ve son 1 senedir sürekli aksıyorsa notere gidin ihtarname cekin. Iceriginde maaşları düzenli alamadığım için iş kanunu 24.madde 2/e ye gore haklı sebeple fesh ediyorum deyin. Zaten noterde de yardımcı olurlar. Sonra kideminizi ve yıllık izninizi almaya hak kazanirsiniz. Ihtarnamede kıdem izin varsa fazla mesai gibi tazminatlarımın örneğin 10 gün içinde hesabıma yatırılmasını diyerek süre de verebilirsiniz

Back
X