Ne yapacağim bilmiyorum...

Bizim ki de ben beceremiyorum ayakları yapıyordu, bşr şey istediğimde on kez bana sormalar, yapamam edemem, anlamıyorum vs, görmezden gelmeler, bir gün artık çıldırdım, yapmıyorum, kadın vs de tutmayacağım, ben yapıyorsam sen de yapacaksın, yetenek değil ki bu, meslek öğrenen bunu da öğrenir dedim ve bağırıp çağırdım ki sakin yapıda biriyimdir, çok çok çok nadirdir ve sesini yükseltenlerden nefret ederim. “ Benim” diyen kadından daha iyi düzenlediğini ve temizlik yaptığını gördüm. Kendinize yapmayın bunu. YouTube videosu açsın izlesin yapsın. Kocam yapmaz, yapamaz diye bir şey yok, hayat müşterek.
 
Kızlar başından beri çok zor geçen bir hamilelik yaşıyorum.Yedinci ayımı bitirdim.Resmen doğum içjn gün sayıyorum kurtulacagim diye.Allahın gücüne gitmesinden de çok korkuyorum bunu yazarken.Neyse buna şükür diyip asıl konuma geçmek istiyorum.
Malum hamilelik sıkıntilarimdan dolayı istediğim gibi evimi temizleyip temiz tutamıyorum.Bir süre önce evime genel.temizlik için bayan arkadaş gelecekti.Ama bu virüs olayından dolayı korkup erteledik.Ben aynı zamanda astım hastasıyım.Virüs ülkemize geldiği andan beri evden çıkmıyorum.Ailemde dahil kimseyi eve almiyoruz.Ama şu birkaç gündür evin durumu o kadar gözüme batip beni rahatsız etmeye başladı ki acaba temizlik içjn gekecek olan bayanı cagirsam mi diye düşünmeye başladım.O.gelmeye hazır.Biliyorum yanlış ama tek başıma altından kalkamiyorum.Evimin genel büyük bir temizliğe ihtiyacı var.Perdeler camlar ...vb.Halılarımi yıkamaya verdim geldi ama.sermedim bir köşede bekliyor.Her yer her yerde.Bebeğime aldigim kıyafetleri bile yıkayıp ütüleyemedim.Bugün sabaha karşı acile gitmek zorunda kaldık.Dolabımdaki daginikliktan dolayı giyecek bisey bile bulamadım...Allah korusun erken doğum olsa bisue olsa hazır kenarda ne pijama ne bişey hazirlayamadim.Ailemde bana yardımcı olacak kimse de yok virüs olmasa da yok:))Eşim yardimci oluyor ama beceremiyor kesinlikle.Dolaplarımin içi evin düzeni hamilelik sürecinde heşi bozuldu.
Bir de bakımsızliktan ölüyorum.Sekizinci ayıma kadar sekiz kilo aldım catlagim vb de uok suan için ama her yerim patates gibi oldu.Hamilelik için özellikle büyük aldiğim ayakkabım bile ayağıma sığmıyor şişlikten.
Psikolojim çok bözür arkadaşlar.Korunmama rağmen ki iğneyle hamile kaldım hemde evliligimin 3.ayında.Evliliğin en güzel zamanları olacak günlerim hastanede veya hastalıkla geçti.Çalışma hayatum yarım kaldı.Bebeğimin sagligi ile ilgili bir suru sorun çıktı suan çok sukur iyi.İlk zamanlar üzülüyordum hazır değilim diye ama suan o minik ayaklarını karnımda hissettikce onu deli gibi istiyorum.Ama ben o mucizevi hak ediyor muyum bilmiyorum...Bebeğim için en.heyecanlı olmam.geerken günler şikayetle hastalıkla geçiyor.Aslında bu kadar mızmız değilim inanın ama hamirliğin başından beri o kadar çok sağlık sorunu yaşadık ki bebeğimle beraber.İnsanın en çok bu dönemlerde annesine ihtiyacı oluyormus ve malesef ben annemi küçük yaşta kaybettim..
Kizlar her derdimi içime atan biriyim.Lütfen bana kendimi iyi hissettirecek bişeyler yazın.Evimi kendimi hayatımı toparlayıp düzenlemek istiyorum.Bebeğimi iyi bir şekilde hazır bir şekilde mis gibi evde karşılamak istiyorum. Doğuma 2 ayım var bu süreyi çok iyi değerlendirmem gerekiyor.Sizce temizlik içjn birini çağırayim mi yoksa az az esimle olduğu kadar yapmaya mi.çalışayım?Lütfen sizlerden duyacagim moral motivasyona çok ihtiyacım var
Öncelikle saglıkla gelsin insallah bebis
Sonra bi sakin olun.
Kimseyi almayın.Evin dagınıklıgından daha tehlikeli yabancının eve gelmesi.
Esinizle oda oda yapın.
Gerekirse bir odayı 1 haftada toplayın.
Perdeler makinada yıkanack seyler sonucta,gözünüzde büyütmeyin.
Baslayınca biter😊
Kolay gelsin
 
Aynen ben onu bekliyorum sanırım adam evi süpuruyor ki bu adam evlenmeden önce yatağını toplamayan biri...Ben ona azıcık toz kaldı diye içten içe kızıyorum
Daha napsın evi süpürüyorsa diğer isleri de yapıyordur. Temizlik hastası bir annenin cocugu olarak tozlu kirli ortamlar bana parıl parıl ortamlardan daha huzur verici geliyor.
 
Ben gerçekten anlamıyorum nasıl beceremiyorlar. Yani 5 yasindaki cocuk dahi kıyafetlerini katlayıp dolabına koyabiliyor. Herhalde kocası peynir tabağına zeytin koydu ya da kıyafetini 3e katlamak yerine 2ye katladı ondan beceremiyor.
3.5 yaşında ki oğlum yapıyor be... neyse inşallah bir gün enişte porçöze alışır..
 
Allah kolaylik versin . Yaşadığımız bu süreç üstüne bir de hamilelik eklenince bunalmış olmanız çok çok normal . Aaaa hayır bunalamazsin 45 kaplan gücünde olmalısın diyenleri ben asla anlamıyorum anlamayacağım.
Benimde dolaplar çekmeceler korkunç durumda el atmam lazım. Karar verdim insallah ben yarın her gün çok değil 1 dolap rafi yaparak bitirmeyi hedefliyorum . Yazlık kışlık diye de ayırırım hem . Yatağın altında baza varsa siz katlayın düzgünce eşiniz bazanin altına yerlestirsin. Yapmaya başlayınca devamı gelir :)
 
Çok mu ağır durumumuz,çok mu halsizsiniz. İnsana en kötü gelen şey kendini salmak ve hareketsizlik.hele hamilelikte aktif olmak daha iyi hissettiriyor insana. Diğer türlü sürekli hasta gibi hissediyor insan. Azar azar yapabildiğinizi yapın, kendinizi yormadan.
 
Eve birinin girmesi riskli. Yavaş yavaş başlayın eşinle beraber yapın.
Nereden başlayacağını bilmiyorsan önce kirli olan herşeyi yıkamakla başla. Kirli çamaşır, nevresim, havlu ne varsa sırayla makinaya at. Eşin assın. Ona da beceremez dersen sepetten alıp senin eline versin ki çok eğilip kalkma. Kirlilerin yıkandığı sürede dolap içlerini de beraber katlayın. Sen otur bir yere katla, eşin alsın alsın dizsin dolaba.
Sonra yatağın nevresimini değiştirin. Bunu tek başına eşin de yapabilir.
Sonra mutfakta kirli olan ne varsa bulaşık makinasına. Bulasik makinası yoksa biriniz sabunlayin biriniz durulayın. Mutfak dolabı içlerinin öyle çok dağıldığını düşünmüyorum ama indir sil tekrar diz işine girme o kadar dip köşe yapmana gerek yok. Sonra tezgahı şöyle güzelce yika. Ocak silinecekse sil bunlar ağır işler değil. Eğer buzdolabını silmek istiyorsan sen sadece içindekileri tezgaha boşalt. Eşinin eline de ver bi deterjanlı bez, önce o bezle silsin sonra sadece ıslak bezle de deterjanını alsın yeter çok dip köşe temizlemenize gerek yok.

Evde sil süpür işinde koltuk falan çekilecekse esin çeksin süpürsün sen pesinden viledayla geç.
Toz alma işi zaten basit onu tüm güne yayıp biraz biraz bile yapabilirsin.

Tuvalet banyo yikanacaksa ovalama işini yine eşinin başında dur yönlendir o yapsın sen hirpalama kendini. Sonra şöyle bir su tut bitti.

Bütün bunlar toplasan 1 haftanı bile almaz. Her gün birini yapın işte beraber.
Bebeğinin giysi işini sen kendin zevkle 2-3 gün ayriyeten yaparsın zaten.
Gözünde büyütme. Bir sabah kalk mis gibi kahvaltını yap ve başla 💪🏻
Ev temizliği nedir Allah aşkına.

Not: çok istiyosan perdeleri en son at makinaya, eşin assın sonra. Islak islak astigin zaman ütüye gerek kalmiyo kururken kırışıklıklar gidiyo. Ama camları boşver.
 
Aslında ne kadar hareket o kadar bereket. Şişliklerin de bir nebze düzelir. Hem hareketli olursan dogum esnasında da sana kolaylık saglar. Her gun 3 4 saatini ayirarak oda oda halledebilirsin
. Gelecek kadin evin daginikligini toplamakla gunu gider zaten. Camasirlari halledip dolaplarini düzenleyip öyle cagirmalisiniz bence
 
Kendinizi cok yormadan yavas yavas yapin esinizle beraber. Dolap icleri en kolayi. Siz katlayin oturdugunuz yerde, esiniz yerlestirsin. Camasir islerini bitirin oncelikle. Utuyu yapin. Bebek kiyafetlerini de oturdugunuz yerde utuler katlarsiniz. İmkan varsa kurutma makinesi alin,utuye gerek kalmaz. Yerleri supurusun silsin esiniz. O islere girismeyin. Alisik degilseniz erken doguma sebep olur sakin fazla is yaparken kendinizi yormayin. Camlari silmeyin su an gerek yok en sona o kalsin.
 
Benim bir tanıdığım böyle yapıyor: temizlgi yapan kişi gelecek zaman kapıyı açıp direk bir odaya geçip kapıyı kapatıyor. Yardımcısı maske ve eldiven kullanıyor evde. Temizlik bittikten sonra yardımcısı camları açıp evi terk ediyor (parasını ev sahibi hazırlayıp dolabın üstüne bırakıyor önceden) . Ev sahibi sonra odadan çıkıyor ancak.
 
Simdi sabah guzelce bir kahvalti ve vitaminleri aldin. Rahat bir sandalyeyi dolabinizin onune cekin katlamaya baslayin oturarak yavas yavas. Telefondan o sirada sevdiginiz bir muzik veya dizi acin katlayin kendinize.tum dolaplara bir gun ayirin ama nevresimlerden esinizin dolabina kadar o bir gunu yavas yavas katlayin.eskileri kullanmadiklarinizi ihtiyac sahiplerine ayirin kurtulun.ertesi gun kjrlileri yikayin onlar yikanirken esiniz tozlari alsin eve supurge tutsun. Sizde oturdugunuz yerde utu masasinda bebek kiyafetlerini utuleyip temiz dolaplarina yerlestirin.o sirada dogum cantanizida hazirlayin koseye koyun. Havalar henuz serin camlar kapilar perdeler kalsin simdilik.tuvaletlere esiniz camasir suyunu doksun iki firca yapsin tamam. Viledayla size spor olur acik yerleri silin. Hergun azar azar. Surec bitincede dip kodegi yardimxiniz yapar
 
Eğer yapabilecek durumdaysanrz dolabın önüne bi sandalye çekin düzenleyin, eşinizde silsin süpürsün evi beceremeyecek birşey yok ki.
 
Dolap içlerini öncelikle bir halledersen kafan rahat eder. Çok ayakta kalamiyorsan esin önüne yığsın kıyafetleri sen katla o yerleştirsn. Her gün biraz biraz yaparsan çok sarsmaz. Kadını çağırıp hem onu hem kendini riske atma
 
Back
X