Ne yapacağım karar veremedim?

sunshy56

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2025
25
4
1
20
Mezuna kaldım 2. Kez yksye gireceğim. Önceki sınavda İzmir'de bir üniversite çıktığı için ailem beni göndermemişti. Çünkü onlara göre bir kız asla bir erkekle evlenmeden başka bir sehirde tek başına yaşayamaz. O zamanlar bir iste calismiyordum bu yüzden ekonomik özgürlüğüm yoktu ama şimdi çalışıyorum ve kendime bakacak kadar para kazanıyorum. Bu yüzden farklı bir şehirde üniversite kazanıp orada okumaya gideceğim ama çok kararsızım. İçimde hala bir çocuk aile sevgisiyle kalmak istiyor ama diğeri de özgür olmak istiyor. Eğer evden ayrilirsam ailem bunu asla kabul etmeyecek ve beni silecek yani ailem falan kalmayacak. Tabiki bunu erkek çocuklarına yapmıyorlar erkekler istediği şehirde okuyabiliyor. Neyse çok uzattım sizce ne yapmalıyım?

Sondan 3.siradaki kelimeyi degistir veya sansurle ablacim, gencecik bir kiza hic ama hic yakismiyor (erkek olsaydinda yakismiyor derdim)

Is hayatini gidecegin sehirde surdurebileceksen, kendinide yalniz basina idare edebilecegine inaniyorsan yolun acik olsun, mutlu ve basarili bir ömrün olmasini dilerim.

Özür dilerim klavye öyle düzeltmiş gerçekten fark etmemiştim orda silecek yazması gerekiyordu gerçekten çok özür dilerim ya nasıl görmemişim

Hayat senin hayatın. Ailen seni şehir dışında okumak istediğin için silecekse, zaten ya o ilişki bir gün bi yerde kopacaktır ya da sen hep baskıya boyun eğerek idare edeceksindir. Ama muhtemelen böyle bir şey zaten olmayacak. Belki biraz tavır yaparlar, sonra eski düzene dönersiniz.
Bir kadının kendi ayakları üstünde durması, eğitimli ve meslek sahibi olması o kadar önemli ki. Eğer psikolojiyi isteyerek seçtiysen sakın vazgeçme. Ben de psikoloji mezunuyum, ileride belki de meslektaşım olacaksın. :)

Aileni en iyi sen bilirsin, gerçekten tüm ilişkilerini keserler mi seninle? Ailede şiddet vs yoksa, sadece bu gerikafalılık varsa hemen kırıp dökmemelisin bence. Şehir dışında okuyamıyorsun ama çalışabiliyorsun, durum çok vahim değil gibi. Aklı başında bir aile büyüğün var mı, önce onunla konuşup aileni ikna edebilirsin belki.

Kazanacağın bölümde önemli. İşletme kazanıp aileyi silip gitmek anlamsız olur. Mezuniyetten sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşamam dediğiniz bölümde istediğiniz şekilde yol alabilirsiniz. Amma aile destekken bile okumak maddi-manevi zorken tek başınıza daha da zor olacaktır. Bunu göze alıp çıkın yola. Gül dolu bir bahçe beklemeyecek sizi. Kolaylıklar diliyorum.

İşletmenin bile gideri var ya. İyi bir okuldaysa, okurken boş durmayıp kendini geliştirdiyse, birazcık da kafası çalışıyorsa işletme mezunlarının iyi yerlere gelme ihtimali var. Alan geniş çünkü. Psikoloji mezunlarının iyi yerlere gelme, iyi para kazanma ihtimali %1 falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…