- 14 Ağustos 2018
- 21.525
- En iyi cevaplar
- 2
- 82.061
- 598
Piskoloji mi? Psikoloji yazmayı bilmeden kazanılan bir okulsa okuma zaten.Piskoloji kazanmiştım
İzmir Psikoloji güzel bölüm ama aileyi silip atıp hiçbir bölüm okunmaz,çok zorlanırsınız oku çalış hiç kolay değil.Akrabalarinizdan falan hiç mi aklı başında kimse yok onları razı edecek arayı bulacak?Benim bir arkadasim vardı lise bile okutmamislar.Disardan gizli bitirmiş ama ünv kazandığını öğrenince başka şehre gitmesine razı olmuslar sonra ülkenin en doğusunda öğretmenlik yaparken tanıştık onunla.İmkansiz diyorsanız da aynı şehirde okuyun çalışırken şehir degistirirsiniz.Mezuna kaldım 2. Kez yksye gireceğim. Önceki sınavda İzmir'de bir üniversite çıktığı için ailem beni göndermemişti. Çünkü onlara göre bir kız asla bir erkekle evlenmeden başka bir sehirde tek başına yaşayamaz. O zamanlar bir iste calismiyordum bu yüzden ekonomik özgürlüğüm yoktu ama şimdi çalışıyorum ve kendime bakacak kadar para kazanıyorum. Bu yüzden farklı bir şehirde üniversite kazanıp orada okumaya gideceğim ama çok kararsızım. İçimde hala bir çocuk aile sevgisiyle kalmak istiyor ama diğeri de özgür olmak istiyor. Eğer evden ayrilirsam ailem bunu asla kabul etmeyecek ve beni silecek yani ailem falan kalmayacak. Tabiki bunu erkek çocuklarına yapmıyorlar erkekler istediği şehirde okuyabiliyor. Neyse çok uzattım sizce ne yapmalıyım?
Nesi güzel allah aşkına umut satmayın şu çocuklara. İzmirdeki farklı farklı üniversitelerden mezun 6 tane psikolog 25-27 bine çalışıyor benim çalıştığım kurumda. Her hafta da birkaç tanesi cv bırakıyor.İzmir Psikoloji güzel bölüm ama aileyi silip atıp hiçbir bölüm okunmaz,çok zorlanırsınız oku çalış hiç kolay değil.Akrabalarinizdan falan hiç mi aklı başında kimse yok onları razı edecek arayı bulacak?Benim bir arkadasim vardı lise bile okutmamislar.Disardan gizli bitirmiş ama ünv kazandığını öğrenince başka şehre gitmesine razı olmuslar sonra ülkenin en doğusunda öğretmenlik yaparken tanıştık onunla.İmkansiz diyorsanız da aynı şehirde okuyun çalışırken şehir degistirirsiniz.
Umut satmiyorum.Yuksek lisanssız hicbirsey olmaz zaten .Klinik yüksek lisans yaparsa direk hastanede çalışabiliyor.Çocuk psikolojisi üstüne yaparsa özel ana okullarinda calisabilyor.Gelinimiz İzmir Psikoloji mezunu unv doçent,kardeşim psikoloji mezunu hastanede psikolog .Ünv tek başına Türkiye'de değersiz ,siz üstüne birsey koyacaksınız.Ne okursanız işiniz hazir ki bu ülkede?Nesi güzel allah aşkına umut satmayın şu çocuklara. İzmirdeki farklı farklı üniversitelerden mezun 6 tane psikolog 25-27 bine çalışıyor benim çalıştığım kurumda. Her hafta da birkaç tanesi cv bırakıyor.
Yengeniz de (sizin gelininiz değil) kardeşiniz de en az 6-7 sene önce mezun olmuştur. Hatta muhtemelen 10-12 seneleri var.Umut satmiyorum.Yuksek lisanssız hicbirsey olmaz zaten .Klinik yüksek lisans yaparsa direk hastanede çalışabiliyor.Çocuk psikolojisi üstüne yaparsa özel ana okullarinda calisabilyor.Gelinimiz İzmir Psikoloji mezunu unv doçent,kardeşim psikoloji mezunu hastanede psikolog .Ünv tek başına Türkiye'de değersiz ,siz üstüne birsey koyacaksınız.Ne okursanız işiniz hazir ki bu ülkede?
Ne dememi istersin acaba? Herkes mi dört dörtlük kimse mi hata yapmıyor bu hayatta bir harfi yanlış eklemişim ne olmuş yani? Gözümden kaçamaz mi? Klavye düzeltemez mi?Piskoloji yazan bir insan psikoloji mi kazanıyor bu ülkede?
Telefondan yazdım, elim kaymış falan deme sakı
Düzeltemez çünkü klavyeler yanlış yazılan kelimeyi doğrusuna çevirirler.Ne dememi istersin acaba? Herkes mi dört dörtlük kimse mi hata yapmıyor bu hayatta bir harfi yanlış eklemişim ne olmuş yani? Gözümden kaçamaz mi? Klavye düzeltemez mi?
Ya offff tek takildiginiz şey bu mu gerçekten ya bir harfi yanliş koydum diye en cahil ben oldum tamam. Klavye gayette başka kelimelere düzeltebiliyor. Kaç kere bunu yaptığına şahit oldum. Yada duzeltmedi diyelim ya insanım bende ya bir harfi yanlış yazmışım olamaz mıyım?Düzeltemez çünkü klavyeler yanlış yazılan kelimeyi doğrusuna çevirirler.
Mezuna kaldım 2. Kez yksye gireceğim. Önceki sınavda İzmir'de bir üniversite çıktığı için ailem beni göndermemişti. Çünkü onlara göre bir kız asla bir erkekle evlenmeden başka bir sehirde tek başına yaşayamaz. O zamanlar bir iste calismiyordum bu yüzden ekonomik özgürlüğüm yoktu ama şimdi çalışıyorum ve kendime bakacak kadar para kazanıyorum. Bu yüzden farklı bir şehirde üniversite kazanıp orada okumaya gideceğim ama çok kararsızım. İçimde hala bir çocuk aile sevgisiyle kalmak istiyor ama diğeri de özgür olmak istiyor. Eğer evden ayrilirsam ailem bunu asla kabul etmeyecek ve beni silecek yani ailem falan kalmayacak. Tabiki bunu erkek çocuklarına yapmıyorlar erkekler istediği şehirde okuyabiliyor. Neyse çok uzattım sizce ne yapmalıyım?
Olduğum şehirde birsuru üniversite var ama farklı şehirde okumak istiyorum. Bu arada İstanbul'dayım.Üniversite okurken çalışmak çok zor. Bulunduğun şehirde iyi üniversiteler yok mu. Hangi şehirdesiniz acaba. En azından özellik olarak söylerseniz fikir vermeye çalışırım.
Valla artık kıralar çok pahalı ama ogrencı yurdu çıkarsa gıdın. Psıkolojıde güzel bölüm. Ben de kendım ıcın okumak ısterdım. Ama hayat tek basına ev tutup yaşamak ıcın çok çok pahalı.Mezuna kaldım 2. Kez yksye gireceğim. Önceki sınavda İzmir'de bir üniversite çıktığı için ailem beni göndermemişti. Çünkü onlara göre bir kız asla bir erkekle evlenmeden başka bir sehirde tek başına yaşayamaz. O zamanlar bir iste calismiyordum bu yüzden ekonomik özgürlüğüm yoktu ama şimdi çalışıyorum ve kendime bakacak kadar para kazanıyorum. Bu yüzden farklı bir şehirde üniversite kazanıp orada okumaya gideceğim ama çok kararsızım. İçimde hala bir çocuk aile sevgisiyle kalmak istiyor ama diğeri de özgür olmak istiyor. Eğer evden ayrilirsam ailem bunu asla kabul etmeyecek ve beni silecek yani ailem falan kalmayacak. Tabiki bunu erkek çocuklarına yapmıyorlar erkekler istediği şehirde okuyabiliyor. Neyse çok uzattım sizce ne yapmalıyım?
Tabiki isteyebilirsin. Konuda fikir danışmışsın söyleyeyim. İstanbul’da okumayı tabiki tercih ederdim ben olsam. Hem üniversiteleri kaliteli hem aile yanı. Sırf bu sebeple ailemi kırıp başka şehirde okumak istemezdim. Okurken çalışmak da çok zor ayrıca.Olduğum şehirde birsuru üniversite var ama farklı şehirde okumak istiyorum. Bu arada İstanbul'dayım.
Bence İstanbul'da okuyun.Siz İzmirde hem okurum hem çalışırım diye düşünüyorsunuz ama İzmir iş konusunda kısıtlı bir şehir .Psikoloji mezunları da ne yazık ki Türkiye'nin hemen hemen tamamında özel eğitim merkezlerinde asgari ücrete çalışmak zorunda kalıyorlar çünkü iş bulamıyorlarOlduğum şehirde birsuru üniversite var ama farklı şehirde okumak istiyorum. Bu arada İstanbul'dayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?