Ne yapacagim konusunda bana yardimci olabilirmisiniz?

Sadece-Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
241
336
33
Merhaba Arkadaslar,

ben 34 yasinda basindan bir evlilik gecmis bir kadinim. Cocugum yok. Yaklasik 4 yildir yalniz yasadim. Birisiyle tanistimyaklasik 5-6 ay önce. Iliskimiz gayet güzel gidiyor. Arada sirada eski evliligimden dolayi kiskanclik yasadigini hissettim ama problem cikmamasi icin dile getirmedim. Rahatsiz ediyorsa bu durumun böyle oldugunu ve istemiyorsa ayrilmamiz gerektigini söyledim.

kendisi 40 yasinda basindan iki evlilik gecmis ve cocugu yok. Ben cok dikkatli oldugum icin evlilik icin acele etme taraftaridegilim. Ama diger yandan aile olmak, anne olmak istiyorum. Keza kendiside baba olmak icin cok istekli.

Gelelim asil probleme;
Sevgilim nisan- söz istiyor. Evlenme teklifide yapti. Bende kabul ettim. Ancak o bana sürekli hevesli olmadigimi. Fikir beyan etmedigimi, isteksiz gözüktügümü söylüyor. Ben öyle olmadigini dile getiriyorum, ama inandiramiyorum. Nasil birsey istedigimi bende bilmiyorum. Eski evliligimde hicbiseyi düzgün yasayamadim zaten ölüm sevebiyle. Bu yüzden icimde kalsin istemiyor. Ama benden birsey cikmayincada sinirleniyor. Sürekli eskileri kafanda yasatiyorsun hala diyor. 🤔

Ben ne yapacagimi sasirdim. Ilgi odagi olmayi sevmiyorum. Pandemi sürecinde kilo aldim buda beni rahatsiz ediyor. Pandemiden dolayi kutlamalarda insan sayisi sinirli. Masraf cok yapmak istemiyorum. Sevgilimde bana kiziyor. Baska kadin olsa yüz tane fikirle gelmisti sen hic konusmuyorsun diyor. Sanki ben seni ikna etmeye calisiyormusum gibi hissediyorum diyor. Hevesimi öldürüyorsun diyor.

Daha nisani-sözü nasil yapacagimizi cözememisken, nikahida simdiden planlamak istiyor.

Ne istedigimi bilmiyorum...😥 Ne yapacagimi, nasil davranacagimida.

İki kere boşanmış, sebepleri nelermis sordunuz mu?

Birinci evliliginde cok gencmis, ikiside evli gibi yasamamislar. 7 yil sürfürmeye calismislar olmamis. Ikinci evliligindede kiz tarafinda sürekli parasal olarak kendisini kullanmislar. Nikah olmus ama hic beraber yasamadan ayrilmis.

Eski evliliğinizle ilgili kıskançlık yaşamasından kastınız nedir? Birlikte yaşadığınız şeyleri, daha once başkasıyla yaşamış olmanız mı? Buna olan tepkisini nasil belli ediyor mesela?

Onun dışında bana cok yanlis gelmedi. Ben de planı programi severim. Nişan olmadan nikahi en azindan kafamda çizmek isterim. Devamli isteksizseniz, bu onu rahatsiz ediyor olabilir. Evlenme teklif etmis ve kabul etmissiniz. Bundan sonra bi planlama yapmanız lazım. Acele etmek istemiyorsanız, bunu da söyleyebilirsiniz. 1 sene evlilik düşünmüyorum agirdan alalim deyin mesela. Itirazi olacak mi bakalım

Ve siz de isteksiz oldugunuzu düşünüyorsanız, cok uzatmayın bence. Ikiniz icin de zaman kaybı olur

Eski evliliğinizle ilgili kıskançlık yaşamasından kastınız nedir? Birlikte yaşadığınız şeyleri, daha once başkasıyla yaşamış olmanız mı? Buna olan tepkisini nasil belli ediyor mesela?

Onun dışında bana cok yanlis gelmedi. Ben de planı programi severim. Nişan olmadan nikahi en azindan kafamda çizmek isterim. Devamli isteksizseniz, bu onu rahatsiz ediyor olabilir. Evlenme teklif etmis ve kabul etmissiniz. Bundan sonra bi planlama yapmanız lazım. Acele etmek istemiyorsanız, bunu da söyleyebilirsiniz. 1 sene evlilik düşünmüyorum agirdan alalim deyin mesela. Itirazi olacak mi bakalım

Ve siz de isteksiz oldugunuzu düşünüyorsanız, cok uzatmayın bence. Ikiniz icin de zaman kaybı olur

Ben basindan eski yasadiklarimizi konusmayalim istedim. Cünkü illaki kafaya takar erkek kadin. Ancak bazi konusmalarda ben konusuyorssm konustugum herseyi eski evliligime dayandiriyor. Mesela suanda ayni evde oturuyorum, mobilyalar onunlayken mi aldin? Vs gibi seyler soruyor ve derhal kurtulmami. Ben burayi evim gibi hissedemem diyor. Ve sürekli keske on yil önce tanissaydik diyip duruyor. Ve tepkili basit olmuyor alinganlik yapiyor.

plan program yaparim ancak kenfisi herseyi banabirakiyor. Icinde hicbirsey kalmasin istiyorum diyor. Ben kac kere sade birsey istedigimi söyledim ama sanki söylediklerimde bosa. Bir arayüzüklere baktik, sonrada öyle kaldi. Yani herseye benim atak davranmami bekliyor. Hissiyatimi glstermiyormusum, isteksiz algiliyormus beni.

Birinci evliliginde cok gencmis, ikiside evli gibi yasamamislar. 7 yil sürfürmeye calismislar olmamis. Ikinci evliligindede kiz tarafinda sürekli parasal olarak kendisini kullanmislar. Nikah olmus ama hic beraber yasamadan ayrilmis.
Bunlardan emin misiniz? Ben temkinli yaklaşın derim. 5-6 ay erken bir süre sizin için

Bir de geçmişi kıskanan adam tehlikelidir bana göre. Evlendikten sonra da devam ederse ne yapacaksınız?

daha oncekı bosanma sebeplerı nelermıs
bızım buralarda kısılerı evlenmeden once mahallelıye bakkala cakkala arada ortak tanıdık bulunup sordurma adetlerı vardır ıyı ınsanlar mı husumetlılerı var mı cocuk nasıl bırı dıye
sızde arastırın bence cunku kendısıne sorsanız kendınce cevaplar verır bununda dogrulugu tartısılır

Ben basindan eski yasadiklarimizi konusmayalim istedim. Cünkü illaki kafaya takar erkek kadin. Ancak bazi konusmalarda ben konusuyorssm konustugum herseyi eski evliligime dayandiriyor. Mesela suanda ayni evde oturuyorum, mobilyalar onunlayken mi aldin? Vs gibi seyler soruyor ve derhal kurtulmami. Ben burayi evim gibi hissedemem diyor. Ve sürekli keske on yil önce tanissaydik diyip duruyor. Ve tepkili basit olmuyor alinganlik yapiyor.

plan program yaparim ancak kenfisi herseyi banabirakiyor. Icinde hicbirsey kalmasin istiyorum diyor. Ben kac kere sade birsey istedigimi söyledim ama sanki söylediklerimde bosa. Bir arayüzüklere baktik, sonrada öyle kaldi. Yani herseye benim atak davranmami bekliyor. Hissiyatimi glstermiyormusum, isteksiz algiliyormus beni.

yani adam eski eşten kalan eşyalar ile yaşasa kadına rahatsız olmak hakkın denirdi yine adam hevessiz hiç özenmiyor söz nişan olmasa da olur modunda istemiyor seni denirdi

burada kendiniz diyorsunuz "onda yaşamadıklarımı yaşayayım" diye yani bu da hala eski ile karşılaştırdığınızı gösterir

lakin bir de karşı tarafa bakalım 7 yıl bir evlilik bir de evlenip de evlenmemek

yani 7 yıllık olanda çocuk da yok biraz değişik genç yaşta evlenilince aileler vs çocuk baskısı da olur bence daha ayrıntılı bilgi almak lazım

Aileler ile tanistik. Hepsi ile cok güzel anlasiyorum. Sevgilimde benim ailem ile.

ilk evliligini ailesi istememis. Okumak istiyorum demis. O dürede destek olup ayaklari üzerinde dursun demis. Öylelikle ayrilmislar sonrasinda.
Sevgilim karsilastiriyor. O yasamadiklarimi yani evlilik kinsa gibi seyleri onunla yasamami istiyor. Yani eskiden olmayan seyi onunla yasamami. Ben karsilastirmiyorum ki.

Ben de kocama diyorum keske besik kertmesi olsaydik 🤣 ki cocuk gelin denecek bir yaşta evlendim diyebilirim 🤣
Bilmiyorum hevesli olmasi bana guzel geldi. Size bırakıyorsa, sizden de fikir bekliyordur.
Ama siz yaradılış olarak bir adim arkada kalmaya, duygularinizi icinizde yasamaya aliskinsaniz, uzun vadede yorabilir sizi. Adam hep heyecan bekleyecek, siz durağan olacaksınız.
Ayrica ben de olsam, sevdiğim kişi eski evinde eski esyalalar eski hatiralarla yaşasa uzulurdum. Ama bu uzuntusunu nasil belli ediyor, ne tepki veriyor kilit kisim bu. Nokta kadar bile bagirma, ses yükseltme, kapi carpma varsa, ileride şiddete bile dönüşebilir ben korkarim acikcasi

Ben geçmişimi soran sorgulayan adamlarla gelecek düşünmem.
Böyle biriyle eskiden bir ilişkim oldu. Bana dünyayı dar etti. Devam edemedik ayrıldık. O günden sonra da geçmişimi soran adamlardan korktum kaçtım.
Bu konuda soruyorsa sorguluyorsa tehlikeli bir adamdır.
Eğer amacınız sadece yaş geçiyor anne olayımsa acele etmeyin. Anne olacağım derken birinin baskısına girmeyin. O da zor.

Baska kadin olsa yüz tane fikirle gelmisti sen hic konusmuyorsun diyor. Sanki ben seni ikna etmeye calisiyormusum gibi hissediyorum diyor. Hevesimi öldürüyorsun diyor.
Tek bir cümleye takılmak istemedim ama elimde değil.

Sizi neden başkalarıyla kıyaslıyor. Sizi olduğunuz gibi kabullenemediğinin işareti. İlerisi için aklınızda bulunsun.

Boşanmalarda karşı taraf şöyle böyle diyenler bana hep suçluluk psikolojisinden gibi geliyor. Bir evlilik bitmişse az çok iki tarafın da eylemleri sonucu bitmiştir. (Şiddet hariç) İşi aceleye getirmeyin derim 34 yaş o kadar geç değil.Bu da yürümezse boşanma vs daha çok vakit kaybeder ve yıpranırsınız.

Ay bana çok rahatsız edici geldi açıkçası.
Bilmiyorum ben 27 yaşında tanıştım eşimle, geçmişim de kabarıktı. Bakire de değildim. Sormadı. Sorsaydı korkardım. Bu kıyafet onun hediyesi mi, daha önce bu eve eskilerden de gelen oldu mu, kaç kişi oldu gibi sorular sorsa gerçekten devam edemezdim. Geçmişle ilgili keşkeli cümleler, sorgulamalar bana biraz taciz yada manevi şiddet gibi geliyor. Dozu artadabilir. Kavga edip barışma seksi yapsanız daha önce bu pozisyonda da yaptın mı der, kurar kafasında. Hoş değil Yani.
En ufak bir acaba, endişe varsa aklınızda evet demeyin.

Back
X