Ne yapacagim konusunda bana yardimci olabilirmisiniz?

Merhaba Arkadaslar,

ben 34 yasinda basindan bir evlilik gecmis bir kadinim. Cocugum yok. Yaklasik 4 yildir yalniz yasadim. Birisiyle tanistimyaklasik 5-6 ay önce. Iliskimiz gayet güzel gidiyor. Arada sirada eski evliligimden dolayi kiskanclik yasadigini hissettim ama problem cikmamasi icin dile getirmedim. Rahatsiz ediyorsa bu durumun böyle oldugunu ve istemiyorsa ayrilmamiz gerektigini söyledim.

kendisi 40 yasinda basindan iki evlilik gecmis ve cocugu yok. Ben cok dikkatli oldugum icin evlilik icin acele etme taraftaridegilim. Ama diger yandan aile olmak, anne olmak istiyorum. Keza kendiside baba olmak icin cok istekli.

Gelelim asil probleme;
Sevgilim nisan- söz istiyor. Evlenme teklifide yapti. Bende kabul ettim. Ancak o bana sürekli hevesli olmadigimi. Fikir beyan etmedigimi, isteksiz gözüktügümü söylüyor. Ben öyle olmadigini dile getiriyorum, ama inandiramiyorum. Nasil birsey istedigimi bende bilmiyorum. Eski evliligimde hicbiseyi düzgün yasayamadim zaten ölüm sevebiyle. Bu yüzden icimde kalsin istemiyor. Ama benden birsey cikmayincada sinirleniyor. Sürekli eskileri kafanda yasatiyorsun hala diyor. 🤔

Ben ne yapacagimi sasirdim. Ilgi odagi olmayi sevmiyorum. Pandemi sürecinde kilo aldim buda beni rahatsiz ediyor. Pandemiden dolayi kutlamalarda insan sayisi sinirli. Masraf cok yapmak istemiyorum. Sevgilimde bana kiziyor. Baska kadin olsa yüz tane fikirle gelmisti sen hic konusmuyorsun diyor. Sanki ben seni ikna etmeye calisiyormusum gibi hissediyorum diyor. Hevesimi öldürüyorsun diyor.

Daha nisani-sözü nasil yapacagimizi cözememisken, nikahida simdiden planlamak istiyor.

Ne istedigimi bilmiyorum...😥 Ne yapacagimi, nasil davranacagimida.
Evlilik kararı için henüz erken. Sizin konuya özel yorum yapıyorum. Bir seneyi doldurun. Bence karşı taraf bu konuda niye sizi anlamak yerine geçmişi kafaya taktığınızı söylüyor. Odak noktam bu. Geçmiş. Bi emin olun. Herşey gördüğünüz kadarmı🙏Eminmisiniz. Yürümeyen iki evlilik. Bakın kimseyi geçmişi ile yargılamam.Genelleme yada çok bilmişlik yapmam. Size diyorumki bu ilişkide Ağustos ayına kadar bekleyin 2021 ağustos. Sonra karar verin. Gelelim kilo vs çekincelerinize. Bunlar geçer hanımefendi bunlar sorun bile değil. Asıl sorun acele ettirilmeniz. Beni ister dinleyin ister dinlemeyin 🙏

Merhaba Arkadaslar,

ben 34 yasinda basindan bir evlilik gecmis bir kadinim. Cocugum yok. Yaklasik 4 yildir yalniz yasadim. Birisiyle tanistimyaklasik 5-6 ay önce. Iliskimiz gayet güzel gidiyor. Arada sirada eski evliligimden dolayi kiskanclik yasadigini hissettim ama problem cikmamasi icin dile getirmedim. Rahatsiz ediyorsa bu durumun böyle oldugunu ve istemiyorsa ayrilmamiz gerektigini söyledim.

kendisi 40 yasinda basindan iki evlilik gecmis ve cocugu yok. Ben cok dikkatli oldugum icin evlilik icin acele etme taraftaridegilim. Ama diger yandan aile olmak, anne olmak istiyorum. Keza kendiside baba olmak icin cok istekli.

Gelelim asil probleme;
Sevgilim nisan- söz istiyor. Evlenme teklifide yapti. Bende kabul ettim. Ancak o bana sürekli hevesli olmadigimi. Fikir beyan etmedigimi, isteksiz gözüktügümü söylüyor. Ben öyle olmadigini dile getiriyorum, ama inandiramiyorum. Nasil birsey istedigimi bende bilmiyorum. Eski evliligimde hicbiseyi düzgün yasayamadim zaten ölüm sevebiyle. Bu yüzden icimde kalsin istemiyor. Ama benden birsey cikmayincada sinirleniyor. Sürekli eskileri kafanda yasatiyorsun hala diyor. 🤔

Ben ne yapacagimi sasirdim. Ilgi odagi olmayi sevmiyorum. Pandemi sürecinde kilo aldim buda beni rahatsiz ediyor. Pandemiden dolayi kutlamalarda insan sayisi sinirli. Masraf cok yapmak istemiyorum. Sevgilimde bana kiziyor. Baska kadin olsa yüz tane fikirle gelmisti sen hic konusmuyorsun diyor. Sanki ben seni ikna etmeye calisiyormusum gibi hissediyorum diyor. Hevesimi öldürüyorsun diyor.

Daha nisani-sözü nasil yapacagimizi cözememisken, nikahida simdiden planlamak istiyor.

Ne istedigimi bilmiyorum...😥 Ne yapacagimi, nasil davranacagimida.
Yorar böylesi...

Klasik kacak kovalanir, hep böyle olur, kim gitmeye meyiili olduğunu hissettiriyorsa iliskide peşinden koşulan o olur.

Diğer üyeler de acele etmemenizi iyi araştırmanızı söylemişler ben de aynı fikirdeyim iki evlilik yaşamış insanı iyi araştırın sadece kendi gözlemlerinize güvenmeyin. Burda yorumlarda görüyorum boşanma davasının evraklarını görmeye çalışın orada ne sebepler sunulmuş. Çevremde iki evlilik yapmış adam vardı birisi üçüncüye evlendi yine bir kadının başını daha yaktı dye düşündük ki bir yıl sürmeden onunla da olaylı şekilde ayrıldı. Diğer adam da ikinci eşiyle ite kaka bir evlilik yürütüyor. Diğer konuda sevgiliniz haklı daha hevesli olmanız gerekir bu aşamalarda.

5 6 aylik bir iliski evlilik icin cok erken degil mi? Kendisinin neden bu kadar acele ettigini anlayamadim. Ayrica basindan iki evlilik gecmis bir erkek ucuncu kez evlenmeye bu kadar can atar mi, dogrusu bilemedim. Sahsi fikrim karsinizdaki adami cok iyi gozlemleyin.

Sürekli planı programı senden bekleyen ve ortaya çok iyi iş çıkarmanı isteyen adam ilerde seni darlayacaktır bana göre. Seni tanımıyorum ama evlilikte eşitlikçiysen, şehir kökenliysen, çalışan tahsilli bir kadınsan karşında gelenekçi bir erkek var bunu bil. Evin ve çocukların sorumluluğunun sana ait olduğunu söyleyecek. Evin dekorasyonu, pişen yemekler falan bütün bu domestik unsurların senin görevin olduğunu düşünüyor

Acikcasi bende kendisine söyledim. Iki evliligindede acele etmissin ve yanlis karar verdigini görmüssün. Yürümemis. En szindan simdi aceleci davranma diyorum. Yanlis karar vermis olma. Iyice düsün tart dedim kendisine. Ben eminim seninle olmazsa ben bu defteri kapatacagim diyor. Cok iyi niyetli birisi. Ama son zamanlarda ben cok sessiz kaldigim icin sinirlenmeye basladi. Beni istemiyormusun diyor. Ailesiyle iyi anlasiyorum. Evliliklerinde yalniz birakilmis. Yani ayni ortamlarda bile bulunmamislar. Cogu benim evli oldugumu bilmezdi diyor. Beni ama herkes ile tanistirma derdinde.
Don zamanlarda ara sira sesini cikartmasi benimde hosuma gitmiyor. Ama kis dönemleri depresif moda bürünebiliyor. Ki o konuda onu anlayabiliyorum. Ama bana kalsa nisan söz olayi bana bos geliyor. Ama aileler istiyor, bir yandan güzel animiz olur diyor. Sonrada birsey söylemiyorsun diyor.

Gelenekci biri hic degil. Fazla özgür yasamis hatta bosandiktan sonra. Brnim dgitimim , isim icin destek olacagini döylüyor. Cocuk olursa nasil yapariz vs bunlarin hrpsini düsünüyor. Sanirim acröedi cocuk meseledinden. Birde ben onun evinde kaliyorum. O benimde kaliyor. Cevre ne der benim icin fasa fiso. Ama sen rahat etmeyecegin icin bu prosedürleri yaoalim diyor.

Herşey bi tarafa cinsellikle de sorun edecekse eskiyi 'daha önce böyle yaptın mı' 'yatakta iyi miydi' gibi vallahi canın çok sıkılır.

5 6 ay evlenmek için çok erken, sizin ikinci evliliginiz olacak bence cok iyi düşünün. Acele etmesi ve 2 evlilik geçirmiş olması bende biraz şüphe uyandırdı. 40 yaşına gelmiş ve evlilikleri olmuş bi insanin ailesi neden bütün usulleri uygulamak ister ve bu adamda tamam der anlamadim. Gecmisi sorun etmesi kıskanması kötü, bilemiyorum oturmayan seyler var biraz bekleyin bence

Ben basindan eski yasadiklarimizi konusmayalim istedim. Cünkü illaki kafaya takar erkek kadin. Ancak bazi konusmalarda ben konusuyorssm konustugum herseyi eski evliligime dayandiriyor. Mesela suanda ayni evde oturuyorum, mobilyalar onunlayken mi aldin? Vs gibi seyler soruyor ve derhal kurtulmami. Ben burayi evim gibi hissedemem diyor. Ve sürekli keske on yil önce tanissaydik diyip duruyor. Ve tepkili basit olmuyor alinganlik yapiyor.

plan program yaparim ancak kenfisi herseyi banabirakiyor. Icinde hicbirsey kalmasin istiyorum diyor. Ben kac kere sade birsey istedigimi söyledim ama sanki söylediklerimde bosa. Bir arayüzüklere baktik, sonrada öyle kaldi. Yani herseye benim atak davranmami bekliyor. Hissiyatimi glstermiyormusum, isteksiz algiliyormus beni.
Bu adam çok net sinyaller veriyor. Zaman kaybetmeyin derim.

Kendisi 2 kere evlenmis ama sizin eski evliliginizi mi sorguluyor ?
Boyle hesap sorar tarzda yaklasan adamlar icin biraz supheci olmak gerektigi kanaatindeyim. Iyice arastirin bence. Adam size gecmisiyle alakali kotu bisey varsa soylemez tabiki, en iyisi cevresinden sordurmak.
Iyice emin olmadan da evlenmeyin derim.

Mesela suanda ayni evde oturuyorum, mobilyalar onunlayken mi aldin? Vs gibi seyler soruyor ve derhal kurtulmami. Ben burayi evim gibi hissedemem diyor.

Sizin evinize mi yerleşecek? Eşyalardan kurtulun madem evi kendi döşesin yeniden çok istiyorsa 😀 istisnalar oluyordur belki ama eski evliliğinde kendinin parasal olarak kullanıldığını düşünen kişiler genelde o konuda kendileri sıkıntılı oluyor bu konuya dikkat etmenizi öneririm.

Eski evliliğinizden dolayı alıngan ve kıskanç olması bana hiç sağlıklı gelmedi. Hepimizin bir geçmişi var bu çok doğal bir şey. İki kez evlenip boşanmış olması beni düşündürdü. Bitme sebeplerini size yalan söylemiş olabilir bence iyice araştırın.

Gelenekci biri hic degil. Fazla özgür yasamis hatta bosandiktan sonra. Brnim dgitimim , isim icin destek olacagini döylüyor. Cocuk olursa nasil yapariz vs bunlarin hrpsini düsünüyor. Sanirim acröedi cocuk meseledinden. Birde ben onun evinde kaliyorum. O benimde kaliyor. Cevre ne der benim icin fasa fiso. Ama sen rahat etmeyecegin icin bu prosedürleri yaoalim diyor.
Dışarıda özgürdür canım😂 evlilik hayatında çok çeşitli faktörler devreye giriyor biliyorsun. Birinin kocan olmasıyla sevgilin olması aynı değil, aynı evde yaşamışlığın olsa da tecrübe etmediğin şeyler çıkıyor karşına. İnşallah böyle devam eder , senin yazdıkların doğrudır 🙏

Birinci evliliginde cok gencmis, ikiside evli gibi yasamamislar. 7 yil sürfürmeye calismislar olmamis. Ikinci evliligindede kiz tarafinda sürekli parasal olarak kendisini kullanmislar. Nikah olmus ama hic beraber yasamadan ayrilmis.

Ikinci evliliginde güya dogru düzgün tanimadan evlenmis ve nikahtan sonra yeni tanayarak bosaniyor. Bana hikaye pek gerçekçi gelmiyor da diyelim öyle oldu. Böyle bir adam evlilikten korkmali normalinde. Agzi yanmis, nasil 5-6 ayda karsindakinden emin olabiliyor?

Senin isteklerini tinlamiyor bile. Niye ille büyük bir dügün felan istiyor? Bana tekin gelmedi. Dügün paralari alma derdi var bence oda. Yoksa çogu erkek, hele 3cü evliligini yapacak olan erkeklerin öyle dügün mügün hayalleri yoktur.

Bence fazla uzatmadan yol ver gitsin. Adam kesinlikle bir terslikler var.

Back
X