Ne yapacagim simdi?

Lohusa halimle o kaynanayi yolar kocamla birlikte kapının önüne atardım.
Artık çocuğunuz var böyle şeylere kafanızı takmayın sütünüz azalır stresten.

Su dönem en özel ve çalkantılı olduğun dönemken bunları yaşatmaya hakları yok.
Bu arada tek başına bak çocuğuna annenler de bi müddet yemek göndersin.

Kizlar dertlesmeye ve yardimlariniza ihtiyacim var. Lohusayim. Sezaryenle bir kiz cocugu dunyaya getirdim ama mutlulugumu yasayamiyorun. Kizimda sarilik cikti. Düşmedi stabil duruyor. Bekliyorum sağlığına kavuşmasını. Kayınvalidem yanımda. Çok pimpirikli ufacik birşey de ağlıyor sürekli kötü şeyler getiriyor aklına. Benim de moralim bozuluyor. Bir de sürekli yok şu icirelim yok zeytinyağı sürelim diye başlıyor. Inanin bebeğimin sağlığından endisemin yanısıra bir de bunlarla uğraşıyorum. Yok annem kalmamis yok babam hayirli olsun diye aramadi gibi ufacik bir olayda eşim ailemi cephe alip surekli ayrılmakla tehdit ediyor.2.evliliğim. Eşimin ilk. Sanki ailem eşimi zorlamış gibi muamele görüyorum. Gelelim bugünkü olanlara. Kayınvalidem etegindeki taslari döktü. Kız kardeşim sağlıkçı oldugu için onu arayıp soruyorum bebek bakımında ama kv kardesimin şakaları bile yanlış anlayip saydırdı. Ağzına geleni saydı kizkardesim için. Eşim de O şakacidir kötü niyetle birşey demez dese de ikna edemedik. Düğün öncesi de laf söylemişti diye açtı konuyu yok kimlerle muhattap olmuşta yok senin bu evliligin yürümez diye tehditler savurdu. Bana şimdiye kadar 2 yıldır tek kırıcı laf söylemeyen kadın eşimin yanında senin yüzünden deyip deyip ağzına geleni kardeşime ve bana saydırdı. Yarın gidicem alın çocuğa kendiniz bakın diye tutturdu. Eşim de sen gidersen bu evlilik biter sen adım atma ben de çocuğu anasına bırakıp çeker giderim falan dedi. Bir de kaynanam bütün olanları arayıp kocasına söyledi. Şuan ev çok gergin. Ben eşimin iki yıl önce zaten beni yaktınız sizi affetmiyorum sözü kulaklarimda. Şimdi de ayrıl bu evlilik yürümez bunlarla bas edemeyiz diye söylendi. Kızlar inanın ne yapacagimi bilmiyorum.Kardesime ve bana söylenen onca lafı hiç haketmedim. Nasıl yedirecegim bunları içime.
Nasil insanlarla karsilastin sen😕
Allah yardimcin olsun🌸

Bu nasil anneymis, eşinizde annesi gibi maalesef o evde sizi düşünen eden yok. Kv insan olsa lohusa kadina bunu yapmazdı ,yapmayacağını bilirdi. Kardeşiniz hakkında ne diyor o konu cok havada siz telefonda konuşuyorsunuz o nerden duyuyor sizin konuşmalari.ne şakası yaptı alındı deli kadin
Benim kardeşimden getirdiğim cocuk eşyalarını başıma kalktı. Siz döküntü doldurdunuz ondan simarikligiymis. Kardeşim sağlıkçı olunca şunu yapın şunu yapmayin diye uyarılarda bulundu .Pamukla sil. Yağ sirke sekerli şu gibi şeyler kullanmayin dedi. 60 yaşındaymış nasıl kardeşim ukalalık yaparmış. Kardeşim bebegimi severken kara kızım kıllı kızım diye şakasına seviyordu. Onları nasıl söylermiş dana oğluna baksinmis . Yok kayınvalidesi ile arası bozukmus bizimde aramızı bozmuşmuş.

Ne ameliyat yerimin acısıni yaşayabildim ne göğüslerimin acısını ne de cocuk sevincimi. Eşim zaten zor agresif biri. Tahammül sınırı az. Şimdi ben bütün olanları nasıl olmazmış gibi sayacağım.
Ay bir kendinize gelin ya, zor, agresif, ana kuzusu bir adama için mi bu kadar üzüleceksiniz? Hala adamı affetme unutma çabasındasınız ya. Kendinize gelin. Siz para kazanan bir kadınsınız. Öyle ezik bir adam için kendinizden ödüm vermeyin

allah kocanada anasınada vicdan merhamet versin şu mübarek günlerde ,

ayaklarına kapansınlar özür dilesinler inşallahhhhhhhh

Annem giderse ben de giderim dedi demek..
S.. Git demeli böylesine.
Lohusa halinizle alt tarafı birkaç gün bakacaklar, nasıl da zorlarına gitmiş. Dolmuş da taşmışlar.
Bu ülkede kocaman bir problem bu lohusalık döneminin rezil edilmesi.
Arkadaş, gelmeyin yaa, evinizde oturun, gelmeyin böyle davranacaksanız. Yeni anneden daha çok hassas oluyor bir tuhaf alınganlıklar şeytanlıklarla ortalık karıştırıyorlar.
E karaktersiz bir adam da varsa ortada, olan kadına oluyor işte.
Eşinizin suratına tükürsek az kalır.
Boşanın demem. Boşanmayın demem.
Ama o içinizden çıkmayan lafları telafi edecek mi bu adam? Etsin edebilirse.
Edemezse de defolsunlar. Paranız işiniz varmış. Kaçıncı evlilik olursa olsun sakın kendinizi ezik görmeyin böyle bir durum yok.
Hakkınızda hayırlısı..

bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle sağlıkla büyütün . öncelikle kv nizi evden gönderin gitmek istiyorsa gitsin kalması sizin yararınıza değil zararınıza . eşinizlede o gittikten sonra konusun oda gitmek isterse engel falan da olmayın . .buarada bebeğin sarılığı bol bol emzirme ile düşüyor . su vs gibi sağlığını tehlikeye atacak saçmalıkları denemeyin

Ortada bir evlilik yokmuş maalesef. Ailesinin zoruyla evlendiyse de memurmuşsunuz büyük ihtimalle ailesi o yüzden istemiştir sizinle evlenmesini de. Lohusa halinizle yaptıkları çok ayıp, keşke gönderebilseniz ikisini de rahat bir nefes alsanız.

cesaret edemiyorsunuz şimdi belki ama bu utanmaz kadınla bu pasif adamı hayatınızdan bi çıkarsanız omuzlarınızdaki bütün yük gidecek. arkadaşların dediği gibi isterseniz 10. evliliğiniz olsun ya, bebeğinizde var, asıl o düşünsün.

Eşiniz ailesinin ısrarıyla sizinle evlenmiş. Beni yaktıniz demiş.
Şimdi anne sen gidersen bu evlilik biter diyor.
Tehdit eden,edene.
Siz de hâlâ yapıcı olma derdindesiniz. 🤷
Ortada yapıcı olmayı gerektirecek ne eş ne evlilik var.
Haklısınız sanırım. Ben sadece oyuncuyum bu tiyatro da.

Ortada bir evlilik yokmuş maalesef. Ailesinin zoruyla evlendiyse de memurmuşsunuz büyük ihtimalle ailesi o yüzden istemiştir sizinle evlenmesini de. Lohusa halinizle yaptıkları çok ayıp, keşke gönderebilseniz ikisini de rahat bir nefes alsanız.
Bakalım annesi bugün beni bırak otagara demişti. Zaten o kadar laftan sonra nasıl kalacaksa. Ogleden sonra evi temizledi. Yok pis evde yasanmazmis yok temizlikçi tutacakmışım. Yok telefonda yazisiyor konusuyormusum. Cocuklu amineymişim. Neler neler saydırdı. Kavga sebebini benden bulmasınlar diye seslenmedim

delirmemek elde degil.
size iyi gelmiyorsa, yukunuzu hafifletmiyorsa kalsa neye yarar kalmasa neye? defolsun gitsin.

benim annem sadece 1 hafta kaldi yanimda. kayinvalidem alt katta oturmasina ragmen gelmedi bir gune bir gun.

agladim, zorlandim ama bir gun bile yalvarmadim.

cok sukur 15 gun icerisinde de duzen oturdu, alistim.

siz hasta degilsiniz, muhtac degilsiniz. kendiniz bakabilirsiniz cocugunuza.

kocaniz da anasini da alsin gitsin mumkunse. baska bir halta yaramiyor cunku. sevgiymis. yerim oyle sevgiyi. benim hassas zamanimda benim yanimda olmayacak adam alsin sevgisini cebine soksun.

ben sizi anlamadım.

e bırakın gitsinler.

ayrılın nolcak.

sevgi değil sizin hissettiğiniz şey, acıdan ve işkenceden, psikoljik şiddetten zevk almak.

gitsinler sağlıklı bir şekilde bebeğinizi büyütün.

bu kadar mı güçsüzsünüz ya.

olsun ikinci evliliğiniz, kader. belki üçüncüde belki de dördüncüde mutlu olacaksınız.

kendinizi ezdirmeyin bu varoşlara.

Anası ne ki danası ne olsun. Lohusa kadına yapılacak şey mi bunlar ? Adam olup anasını susturamıyorsa neresini seviyorsunuz bu pasifin?
Haklısınız ama önceki yaşadıklarımdan sonra tekrar başa dönmek hele ki çocuğumla ne yapabilirim.

Niye yedireceksiniz? Bunlar yenilecekler laflar ve davranışlar mi?

İki koldan sindirildiginiz için normal dusunemiyorsunuz. Sesiniz çıksın biraz! O kayınvalide musveddesini de, onun ağzına bakan oğlunu da kovun evden. Gelip özür dileyip insan olurlarsa, affetmeyi belki düşünürsünüz bebeğinizin hatirina. Yok, gundemlerinde boşanma varsa, siz de geri adım atmayın. İlk evliliğinizi size karşı koz olarak kullanıyor kayınvalide. ikinci kere cesaret edemez, ezelim başını diyor. Bu düşünceyi yerle bir edin. susarsaniz iyice üstünüze gelecekler belli.

İlk dogumumda kayınvalidem de her şeye karıştı, bebeğimin altını sık sık değiştiriyorum diye kendi kendine triplere girdi. Bebek usurmus, bu kadar sık degistirilmezmis. Sofraya oturuyordum, bismillah daha iki lokma yemeden, hadi çabuk ol emzir hemen diye baskı yapıyordu.

E be insan, yemeden içmeden nasıl emzireyim!

Üçüncü gün tartıştık, oğlu da vardı evde. Gidiyorum deyip cinlendi. Sandı ki dur diyecegim. Güle güle dedim. Oğlu ağzını acamadi. Acsaydi onu da kovardim. O gittikten sonra anladım anne olduğumu. İkinci dogumumda cagirmadim bile, tektim. Yani demem o ki, ezilir buzulurseniz, ezen çok olur. Ezdirmeyin kendinizi!

Back
X