ne yapacagım

KK nın klasik cıkarımları.

Kadın konu açar "kocam beni aldatıyor" diye "allah belasını versin pipisi düşesice" deriz

Kadın konu açar "kocamı aldatıyorum" diye "ah canımmm aşık mı oldun sen ya boşan ya devam et" deriz.

Bunun adı pozitif ayrımcılık değil, bunun adı vicdansızlık ve adamına göre muamele.

Yalan her yerde yalan. Kadının altınlarını caktırmadan bozdurmasıyla, kocanın altınları caktırmadan bozdurması arasında hicbir fark yok.

İyi de arkadaşım dışlarda x bir adamın yaptığını alakasız bir insanın ödemesi mi gerekiyor? Kocasının yaptığı bizim bilmediğimiz bir durum mu var? İlerde bizim başımıza gelirse dediğimiz ne ki? Yani açıkçası ben konu sahibinin başına ne gelmiş bu konudan hiç bir şey anlamadım. Hani dövülse ezilse aldatılsa helali hoş olsun o altınlar da yazdıklarından sanki bir elim yağda diper baldaydı ama kaçtım gibi bir anlam çıkıyor. Sen nasıl bir anlam çıkardın merak ettim.

zaten işkence gördüğünü anlatıyor. bakma bı elım yagda bı elım bagda deıdıne psikolojik sorunları da olmuş olabilir... her ikisininde. ben o yüzden kimse çirkin eleştiriler yapmasın diyorum kimse kimsenin ne yşadığını bilemez ...

Sırf kaçırdım mı diye konunun başından beri konu sahibinin yazdıklarını bir daha okudum. İşkence gördüğünü nerde söylüyor? Eşinin ailesine olan düşkünlüğünden bahsetmiş. Altınları bozdurduğunu duyunca aralarının bozulduğundan. Alyansları alıp kaçmış. Şimdi bulursa öldürür diyor ama 16 gündür eve gelmeyen bir kocam olsa ben de lafın gelişi elime bir geçirsem öldürürüm derim. Yani ortada işkence diye tanımlanacak ne var ben göremedim. Eski konularında sanırım kayınababadan yenen bir dayak var ama o zaman boşanmadıysa ve eşi de sahip çıktıysa yanına getirdiyse bu gene eşinin yaptığı bir işkence değil.

Herşey tamam da harçlık veriyormuş zaten adam şırnak gibi biryerde 250 TL. sigara hariç harçlığı varmış zaten. Üstüne gitmiş altınlar. Aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor. Hem o adama sadece özel ihtiyaç diye mazeret bildirmek kusura bakmayın da aptal yerine koymak olur. Kocası yahu bilseydi bari evinde neler olup bitiyor.

eşimden sogumuştum o işi için başka yere gitmişti bende haber vermeden çektim gittim

CNM BEN HUKUK BÜROSUNDA ÇALIŞIYORUM. "altınlar takılar kadına yapılan bağıştır" bu yüzdendir ki onlar kaçırman söz konusu değil. onlar zaten senin ziynetin ve senin tasarrufundalar.

yalnız evi terk ettiğin için kusurlu tarafsın. boşanmada nafaka tazminat alman sıkıntı olabilir. dayak fln varmı. şahitlik edecek komşun varmı. bunlar önemli
sanırım sende ayrılıyım yeter derdindesin. altınlarda sorun yok onlar senin. hiçbir hak iddia edemez eşin. boşanma davası açarsa terk sebebi ile sana eve döne ihtarı yaparlar 3 kez dönmezsen direk ayrılırsınız. benden bu kadar

Merhaba ,

kanunlar ; kadını şiddete ve ezilmeye karşı korumak için düzenlenirken erkekleri de korumaya başlamasının zamanı geldi sanırım ki. Kapıyı çekip çıkan , evlilik birliğini gözetmeden nereye aktarıldığı belirsiz bir tutarı özel harcamam diye geçiştirebilen bir bireyin sadece cinsiyet unsuru nedeni ile nafaka veya tazminat alması ve istemesi halini aklım almıyor , alamıyor.

Kusura bakmayın sizin mesajınızda görünce dayanamadım. umuyorum ki bu çifte standart son bulur ve erkekler sosyal güvenlik kurumu yerine konup maaş bağlayan kurumlar olarak görülmezler.

cnm mesajımda belirttiğim gibi evi terk eden kadın kusurlu olduğu için nafaka ve tazminat alamayabilir dedim. ama dayak vs varsa alır. altında kadınındır. eğer erkek kusurluysa nafaka verip eşinin çocuğunun giderini karşılamaya mecbur. kanunda bunu öngörür.

bu konuda konu sahibi kusurlu gibi görünüyor. evi terk etmek için geçerli sebebi yoksa tabiii

ay bencede bence tamamen suçlu madem birlikte biriyle hayat kuruyosun onunda seninde paraların nerye gittiğini bilmesi lazım özel ihtiyaçmış kocandan gizli nasıl bi özeldir anlamadım onu geçtm kocasınında alyansını almış heralde seviyordu değer veriyordu harçlığımı bırakıyordu diyor e kaynanasındanda ayrı eşiyle konuşmayı deneyebilirdi iyi o zaman kocalarımızda kendine takılanları harcasın hesap vermesin bizlere gerekli bi yere gitti ama söyleyemedm annem hastaydı yardım ettim veya şu kişinin ameliyat masrafı içindi fln olsa neyse özel ihtiyaç bence konu sahibi kuruntulu kendini beğenmiş cahilin dibi biri git ananın evine o zaman koca olunca koşarken iyiydi şimdi herşeyden böbürlenirken nasıl bi sıkıntıya düştüğünü düşün bencede o adam seni köpek yerine bile koymaz harca alyanslarını ömrün boyunca :)

baştan yazayım... eşimle nısanlandıktan 2 ay sonra ben takıları bozdurup harcadım 2013 şubat 14 te sırnaktan gelip nikah yaptı baanım hamburger na binevi süpriz oldu.. bana birhafta sonrada ben takıları bozdurdum gidince mayıs 20 de dügün oldu bana yine süpriz sekilde tatile gidelim dedi önceden ayarlamış zaten rezarvasyonu ordan gelince takılarımı sordu ortaya çıkaramayınca özelime harcadım dedim kayınbabam bana 2veya 3kez vurdu eşim beni babamın evine gönderdi 1 hafta durdum beni aldı şırnaga götürdü orda hiç sormadı takıları falan benim biraz bagırıp çagırmam eski defterleri açtı konu uzadı iyice beni dövdü sonra 3 gün küs kaldık evin içinde sonra yine barıştık evde yemek yapmama dahi karışmazdı hergün kahvaltılık hazırlasam ses etmez yer giderdi işine yapmış oldugum yemegi 3 ..4 gün yerdi yine azını açmazdı hatta çogu zaman iş yerinde yer gelirdi benimde işime gelirdi gün içinde sadece çayı çok severdi 4 kereden az çay demlemezdim... nişanlıykende haftalık 250 tl ve sigaram gelirdi bana hediyeler cabası ama bir türlü ısınamadım evlilige evlendik 100 tl aylık veriyordu... almış oldugu hediyeler cabası hiç unutmam tvde telefon gördüm çok güzeldi hosuma gitti düşündüklerimi sesli olarak ifade etmişim... sordu hosunamı gitti evet dedim 4 gün sonra o telefon elimdeydi aradan zaman gecti tablete heveslendim 4 gün sonra oda geldi...

Ne ilginç bir durum.
Şu durumda zaten olan olmuş bizden nasıl bir yorum bekliyor ki?
Kaçmadan önce açsaydın bari

cnm şiddet bu altın meselesi yüzünden olmuş anladığım kadarıyla. ayrıca eşinde iyi biriymiş. neden ısınamadın evliliğe. birde altınları bozdurup neye harcadın çok merak ettim. evlilik birliği içinde eşim altınları habersiz bozdursa kıyametleri kopartırım. eşinden ayrılsan altınlar senin ama evliyken eşlerin birbirine sorumluluğa vardır

vallahi ben eşimden habersiz böyle bir şeyi yapamazdım şahsen

devamı........... sonra birgün canım hamburger çekti en yakın yer 6 saat uzaklıktaydı arkadasının arabasını aldı beni hamburger yemeye götürdü... evimde herşey vardı dijitürk ttnet türkcell vın tivibu dsmart sınırsız telefon sakız dahi istesem bakkaldan gelirdi ama bunları yapan eşim olmasına ragmen eşimden sogudum... izin tarihlerini bile ben ayarladım tain yazacaktı yazma dedim... ben nedersem o oluyordu bişekilde ama eşimden ve evlilikten sogudum işte simdi sıgınma evindeyim eşim beni çok sever çok kıskanırdı şimdi gitsem eşim kabul etmez adım gibi eminim.... birgün evi komple kırdı döktü ve sonra kalkıp evi komple temizledi ütü yapmayı sevmezdim benden ve çogu kadından güzel ütü yapardı çoraplarına kadar ütülerdi hiç üşenmezdi hafta sonları yemekleri kendi yapardı harikada yemek yapardı yalana gerek yok... ne yapacagım kaldım böylece işte şimdi biraz daha ayrıntılı olmuştur kafam çok karısık işteeeeeee

pardon onca şey yapmışsın hala eşinin ufak tefek şeylerine takılıp kalmışsın evlenmeden önce ısınmıştında evlenince niye soğudun sana eşinin tam tersi lazım kıymetini bilirsin sen öylelerinin çok saçma eşin iş için uzaktayken kaçmışsın insanın aklına neler gelir düşündünmü başkasıyla yatmadığı ne malum diye çıldırır eşin seni seven birine bunları yapmışsın anlayamadım eşin ailesine düşkünse sanada çok düşkün neyini çekemedinki ailesi onun eşi değil eşi olan ve her zaman yanında olacak sensin ama sen ailesini çekemediğin için kaçmışsın kendini ailesiyle nasıl kıyaslarsın kp dövdü demişsin nedenini bilmiyorum ama şırnaktaki yaşlılarında çok medeni olduğu düşünülemez adam gavatmış ama sen ne yapmayı düşünüyosun şimdi onu çok merak ettim ben senin bu yaptıkların orda duyulsa nasıl bi damgayla dolaşırsın hiç düşündün mü ? bu tip şeyleri hiç düşünmeden böyle bişey yapman en baştan sona kadar senin hatan anladığım kadarıyla eşin seni eski defterler açıldı diye dövmüş para mevzusuda yok ortada şuan tamamen sen suçlusun bir masumluğun dayak yemen o kadar oda adamı nasıl zorladın kimbilir

Palin cim ben senin anlatmak istediğinin farkındayım. Ben kanunların kadına karşı pozitif ayrımcılık yaparken artık erkekleri mağdur etmeye başladığı görüşündeyim. O yüzden yazdım.

Konu sahibesine dairse tek görüşüm lütfen eşinizi madden ve manen yıpratmadan hayatlarınızı ayırın.

senin düşüncene sonuna kadar saygı duyuyorum cnm
benim düşüncemde erkekler mağdur olsun hiç umrumda değil valla. bir erkek bir şekilde hayatını idame ettirebilir. ama çoğu kadın kendini eşine çocuklarına adıyor(doğru bulmuyorum ama böyle) boşanınca ortada kalıyor

ayrıca kadına dul diyorlar. elinin çocuğuyla evlenmesi zor oluyor. dul diye çoğu erkek ailesi istemiyor. ama erkekler bekar gibi evleniyor. evlenince çocuğuda tınlamıyorlar. "hiçbir kadın (istisnalar hariç) sebepsiz yere eşinden ayrılmaz" erkeklerde bu kadarcık bedel ödesin. ortak kusur varsa o başka tabii

benimde naçizane düşüncem bu

Canım kendini ifade etmekte o kadar güçlük çekkiyorsun ki doğal olarak insanlar senin anlatmaya çalıştıklarından anladıklarını çekerek yorum yapıyorlar...İlk yazdığına göre haksızsızsın, sonra bi mesaj daha yazdın orada haklısın şimdi yazdığından anladığım kadarıyla yine haksızsız..Yada benmi yanlış analdım bilemiyorum Seni nişanlıyken nişan paranı harcadığın için dövmüşler ki sen buna rağmen evlenmişsin, kime ne nişanda taklınları harcadığın için, sonra bi kocanı savunmuşsun her istediğimi yapıyor diye ama ısınamadım diyorsun..Sonra oda beni dövüyor demişsin..Ben cidden bu durumdan çıkamadım..Bence sen ne istediğini bilmiyorsun yada bu yazdıkların gerçek değil sen bunlara inanıyorsun dolayısıyla her mesajında farklı şeyler yazıyorsun...Bilemedimmmmm

Bütün yazdıklarınızı okudum ve anladımm size rahatlık batmış madem her dediğin oluyormuş keşke birde ısıtıcı taksaydın ya ısınırdın belki evliliğe ve eşine Bazı insanlar vardır sırtında on kez hacca götürsen bir kez indirsen sırtından,senden kötüsü olmaz ya o misal işte....

adamı bırakıp kaçmışsın. adamın iyi yönlerini sıralıyorsun. böyle kaldım ortada diyorsun. hani ısınamamıştın. bu ne tezat anlayamadım kusura bakmada

yani anlattıklarına göre eşin seni fazlasıyla şımartmış hep deriz erkeklere fazla yüz vermeyin diye kişiden kişiye değişiyor sanırsam :) rahat batmış sana canın sıkılmış sonra napsam diye eşimden soğudum evden kaçıyım birazda böyle bi macera yaşıyım demişsin :) 21 yaşında diye çocuk görüyosunuzda şunları 15 yaşındaki çocuk okusa hak vermez yani 21 yaşında ne akıllı insanlar var ama nasıl bi ergenlik geçirdin onu merak ediyorum o ütüleri vınları ıpadleri unutursun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…