Ne yapacagimi bilemiyorum.

lifeis_life

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2019
1
0
1
27
Yazdiklarim biraz uzun olacak fakat kendimi hic iyi hissedemiyorum. Ben kucuklugumden beri tip istiyordum ama kazanamadim. Farkli bolume tercih yaptim fakat mutlu olamadim.2 yillik saglik bolumu Okudum ama hala aklimda tip vardi. Bazi nedenlerden dolayi hazirlanamadim. Sonra mezun oldum. Simdi calismiyorum is ariyorum. Ailem kpss ye hazirlanmam yonunde. Baslarda ben karsiydim okul okumak istiyordum fakat sonra dusundum ben okulumu okudum mezun oldum. Onlar tekrardan benim okul masrafimi karsilamak zorunda degiller ki... zaten ailemden de mezun oldugum gunden beri okumam yonunde bir destek goremedim henuz. Onlarin tek istedigi devlet memuru olmam. Babamin yasi artik calismaya cok el vermiyor. En fazla 3 5 sene calisir. Ilk isimde kendi sagligimla ilgili borcumu odedim. Aileme katkim olamadi. Simdi aileme katkim olsun hem de aileme yuk olmamak adina is ariyorum. Kpss ye de calisicam. Ama aklimda hala hayallerim.. belki tipi eskisi kadar istemiyorum ama istedigim mutlu oldugum bolumu okuyamamak beni o kadar mutsuz yapiyor ki.. istiyorum ki insanlara faydali olayim, basarili olayim bir suru guzel hayaller.. Simdi hicbirinden eser yok. Ortada bambaska birisi var. Seneye kpss ye giricem eger kazanirsam yeniden okurum diyorum. Ama memurken birinci ogretim okumak cok zor diyorlar. Izin vermeyebilirler. Yeniden okusam da ne okumak istedigimi bilemiyorum. Psikoloji dusundum bana gore olmadigini anladim, diyetisyenlik ayni sekilde..sonra zaten bunlari okusam bile memur olurken bu bolumlerin hakkini verecek vaktim olamayacak. Yeteri kadar hakkini veremeyecegim.. Tip zaten hic okuyamam artik..ikisi bir arada hic olamaz. Ancak calismamam gerekir tipi okumak icin. Aileme 6 yil boyunca boyle bir durumdaykan maddi sikinti yasatmaya hakkim olmadigini dusunuyorum. Bilmiyorum tip disinda nerede mutlu olacagimi bulamiyorum. Simdi hayatimin oyle bir noktasindayim ki her sey bitmis vaziyette benim icin.. hayatim gittikce daha da geriliyor sanki. Yasitlarima bakiyorum yurtdisina gidiyorlar ikinci dil ogreniyorlar her yonden gelistiriyorlar. Ben ise daha da geriye gidiyorum. Artik hic tadim tuzum bile yok. Cunku bir idealim yok bir hedefim yok.:KK43:

Son düzenleme:
Tıp tan vazgecme...Ünv sınavına hazırlan kpssdeğil...tıpı kazanırsan okurken de calışıp kendine harclık yaparsın...Hedefinden vazgecmezsen mutlaka başarırsın...Hiçbişey bitmedi...Hedefine odaklan bütün ömrün mutsuz gecer yoksa...dr olunca ailene kat kat ödersin

Part time çalışıp okusanız ?
Bunu yapan bir sürü insan var. Yazdan başlayın mesela çalışmaya. Biraz para biriktirin . Ama her durumda sizin kamp kurup çalışmanız gerekiyor.
Bunu yapabilecek misiniz ? Malum TIP bölümünün puanları çok yüksek ve siz 2 yıllık bir yeri ancak tutturmuşsunuz.
Hayaller insanı yaşatır ama gerçekçi olmayan hayaller insanı üzer...

canınızı sıkmak yada kalbinizi kırmak istemem.
ama biraz gerçekçi mi olsanız acaba?
2 yıllık bölüm puanından tıp fakültesi kazanacak puanı almanız biraz mucize olur.
ve öğrencilik siz de biliyorsunuz ki ucuz değil.
aile desteği olmadan okuyamazsınız.
tıp fakültesi de okurken çalışabileceğiniz bir bölüm değil.
bence elinizdekilerle fırsatları değerlendirip, kendinize yeni bir yol çizmeye bakın.

Yazdiklarim biraz uzun olacak fakat kendimi hic iyi hissedemiyorum. Ben kucuklugumden beri tip istiyordum. Aldigim egitim temelimdeki eksikligi kapatmama yeterli olmadi. Lise son da cok calistim ama tipi kazanmam icin yeterli degildi tercih doneminde ailem cok stres yaptigimi gordu ki tekrardan hazirlanmami istemedi ve ben de kaldiramadim gittim 2 yillik saglik bolumu tercih ettim. Fakat mutlu olamadim.Okudum ama hala aklimda tip vardi. Bazi nedenlerden dolayi hazirlanamadim. Sonra mezun oldum yine yanlis tercihlerle baska bir sektorde calistim. Orada cok kotu tavirlarla karsilastim ve psikolojim cok harap oldu, ayrildim. Simdi calismiyorum is ariyorum. Ailem kpss ye hazirlanmam yonunde. Baslarda ben karsiydim okul okumak istiyordum fakat sonra dusundum ben okulumu okudum mezun oldum. Onlar tekrardan benim okul masrafimi karsilamak zorunda degiller ki... zaten ailemden de mezun oldugum gunden beri okumam yonunde bir destek goremedim henuz. Onlarin tek istedigi devlet memuru olmam. Babamin yasi artik calismaya cok el vermiyor. En fazla 3 5 sene calisir. Ilk isimde kendi sagligimla ilgili borcumu odedim. Aileme katkim olamadi. Simdi aileme katkim olsun hem de aileme yuk olmamak adina is ariyorum. Kpss ye de calisicam. Ama aklimda hala hayallerim.. belki tipi eskisi kadar istemiyorum ama istedigim mutlu oldugum bolumu okuyamamak beni o kadar mutsuz yapiyor ki.. istiyorum ki insanlara faydali olayim, basarili olayim bir suru guzel hayaller.. Simdi hicbirinden eser yok. Ortada bambaska birisi var. Seneye kpss ye giricem eger kazanirsam yeniden okurum diyorum. Ama memurken birinci ogretim okumak cok zor diyorlar. Izin vermeyebilirler. Yeniden okusam da ne okumak istedigimi bilemiyorum. Psikoloji dusundum bana gore olmadigini anladim, diyetisyenlik ayni sekilde..sonra zaten bunlari okusam bile memur olurken bu bolumlerin hakkini verecek vaktim olamayacak. Yeteri kadar hakkini veremeyecegim.. Tip zaten hic okuyamam artik..ikisi bir arada hic olamaz. Ancak calismamam gerekir tipi okumak icin. Aileme 6 yil boyunca boyle bir durumdaykan maddi sikinti yasatmaya hakkim olmadigini dusunuyorum. Bilmiyorum tip disinda nerede mutlu olacagimi bulamiyorum. Simdi hayatimin oyle bir noktasindayim ki her sey bitmis vaziyette benim icin.. hayatim gittikce daha da geriliyor sanki. Yasitlarima bakiyorum yurtdisina gidiyorlar ikinci dil ogreniyorlar her yonden gelistiriyorlar. Ben ise daha da geriye gidiyorum. Artik hic tadim tuzum bile yok. Cunku bir idealim yok bir hedefim yok.:KK43:
Bu sizin ikinci üyeliğiniz mi? Aynı konu daha öncede açıldı buraya. Tıp isteyen ama iki yıllık okuyan biri vardı. İşten çıkmıştı tekrar çalışmak için ama ailem destek olmazsa ne yapayım diyordu. Her şey aynı da ondan merak ettşm. Oraya çok tavsiye yazmıştık çünkü. Hatta ban yemiş o üye tiiredgirll adı da. Aynı şeyleri yazmışsınız her şeyiyle ayni 😒😑

Son düzenleme:
Tıp fakültesi masrafını aileniz karşılayacak maddi güce sahip değilse çok zor olur. Hem çalışıp hem okurum diyorsanız o olabilir.
Ama şu durumda mantıklı olan kpss sınavına hazırlanıp bir an önce kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz gibi görünüyor.

canınızı sıkmak yada kalbinizi kırmak istemem.
ama biraz gerçekçi mi olsanız acaba?
2 yıllık bölüm puanından tıp fakültesi kazanacak puanı almanız biraz mucize olur.
ve öğrencilik siz de biliyorsunuz ki ucuz değil.
aile desteği olmadan okuyamazsınız.
tıp fakültesi de okurken çalışabileceğiniz bir bölüm değil.
bence elinizdekilerle fırsatları değerlendirip, kendinize yeni bir yol çizmeye bakın.
2 yıllık okuduğunu nasıl anladınız ben göremedim yazıda 6 yıldan kastı ilk eğitimi de mi dahil tıpa

Bu kadar mutsuz olmaya değmez. Hiçbir meslek sonsuz mutluluk ya da mutsuzluk vaat etmez, iş arkadaşları iş ortamı o kadar önemli ki.

Bırak tıpı mıpı önüne bak derim, kpssye çalış memur ol. Her zaman da hayırlısını dile.

Ha bi de, 2 yıllık okumuşsun sanırım. 2 yıllık kazanan birinin cukka tıp tutturacağını pek sanmıyorum. Boşa kürek çekmenin âlâsını yaşarsan mutsuzluğuna mutsuzluk eklersin, aman diyim.

Ben tıp okuyorum ve bizde devamsizlik var ama kontrol edilmiyor. Burayı kazanabilirsen ilk 3 sene derslere girmeden okuyabilirsin. Bu arada çalışma şansın olur. Ama asıl soru şu olmalı. Sistem çok değişti. Ve puanın tahminen 300 lerdeymis. 470 480 e kadar yükseltebilecek misin? Kendine güveniyor musun. Cevabın evetse özelden görüşelim.

2 yıllık okuduğunu nasıl anladınız ben göremedim yazıda 6 yıldan kastı ilk eğitimi de mi dahil tıpa

konu sahibi değiştirmiş çünkü içeriği :)
hatta araya psikoloji, diyetisyenlik falan da eklemiş biz tıp okurken çalışılmaz dedik diye sanırım.

hayır anlamadığım gerçeklerden uzak yazınca burada vakit ayırıp yazan insanların tavsiyeleri kuş olup uçuyor.

Normal bölümler nasıl 4 sene ise tıp da 6 sene. Bitirdiğimiz yazan yüksek lisans mezunu oluyoruz direk. 4 sene okuyunca okul bitmiş sayılmıyor ne doktor ne de hekim olamıyoruz. 6 yıl boyunca okumak zorundayız. 6 yıl dediği tıp eğitim süresi

Aman tıp okuyan da bin pişman. Gerçekçi olmak lazım. Maddi yönden güçlü değilsen tıp okumak iskence hem çalışıp hem okurum düşüncesi tıp için çok ütopik. Çok stresli ve yorucu bir bölüm. Hele staj zamanı başladı mı neye uğradığını şaşırıyorsun. İnsan isteyince çoğu şeyi başarabilir ama ulaşılması imkansıza yakın hayal kurmak da kendimize yazık. Öğrencilerime de hep bunu derim. Kendinize hedef koyarken kişisel sınırlarınızı, becerilerinizi görmezden gelmeyin. Tamam hayal kurmak güzel ama hayat Amerikan filmlerinde pompalanandan çok daha farklı. Şu an yapacağınız memur olmaya uğraşmak. Belki çalışmaya başlayınca seversiniz. Tekrar üniversite okuma hayali de henüz hedefiniz belli değilken çok mantıklı değil bence. Memur olduktan sonra ikinci öğrenim için çalışırsınız veya açıktan okursunuz.

Tıp okumak isteyenin daha belli bir uzmanlık hedefi olur bildiğim kadarıyla.
Ayrıca psikoloji ve diyetisyenliğin tıp fakültesiyle ne alakası var? Psikiyatri olsa anlarım da. Psikoloji için psikoloji okunur sözel bir bölümdür, diyetisyenlik için de beslenme ve diyetetik.
Şevkinizi kırmak istemem ama hayaliniz ne kadar gerçekçi ve neden tıp?

Normal bölümler nasıl 4 sene ise tıp da 6 sene. Bitirdiğimiz yazan yüksek lisans mezunu oluyoruz direk. 4 sene okuyunca okul bitmiş sayılmıyor ne doktor ne de hekim olamıyoruz. 6 yıl boyunca okumak zorundayız. 6 yıl dediği tıp eğitim süresi
Herkes 2 yıl mezunluk falan demişler ben de 3 kez okudum yok göremedim acaba 6 yılın içinde mi ki dedim meğerse konu sahibi yazıyı düzenleyip 2 yıl okuduğunu kaldırmış ben de burda hesap yapayım durayım :KK70:

konu sahibi değiştirmiş çünkü içeriği :)
hatta araya psikoloji, diyetisyenlik falan da eklemiş biz tıp okurken çalışılmaz dedik diye sanırım.

hayır anlamadığım gerçeklerden uzak yazınca burada vakit ayırıp yazan insanların tavsiyeleri kuş olup uçuyor.
Bu Üyenin ban yediği üyeliğine de çok tavsiyeler verildi konular aynı. Bu kadar hayalperest olma dendi. Önüne bak dendi ama bir şey değişmemiş

9 alanda zeka testı dıye bısey var.Çoklu zeka denıyor buna
Orada iq olarak zekaya degıl neye yatkınlıgın var , hangı alanda ıyısın hangı alanda kendını gelıstırebılırsın gıbı net olan sonuclar cıkıyor .
Ve yonlendırme yapıyorlar.
Ben ogluma seneye bunu yaptırmayı dusunuyorum cunku ortaokula baslayacak ve aklında net oldugu bırsey yok. Yanlıs kararlar almasını ıstemıyorum .
Cogu ınsan artık okul tercıhını buna gore yapıyor daha ortasonda net bır hedefı olması gerekıyor.
Sız bu durumu kacırdınız mı hala yapılıyor mu bılmıyorum yasınızdan oturu ama aklınızda olsun arastırın bır

Tıp fakültesini kazanın. Aileniz destek olur. Sonra siz gerektiğinde onlara destek olursunuz. Ödersiniz borcunuzu istedikten sonra. Bahane uyduruyorsunuz yapmamak için.

Tek sıkıntı ailenin yaşadığı maddi zorluklarmis gibi anlatiyorsun.Sanki sen tip kazandin da ailen "yavrum okutamayiz seni" dedi.

Back
X