Ne yapacağımı bilemiyorum

yardm lutfen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2023
16
0
1
31
7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin 😭

7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin 😭
4aylik daha lohusa sayilirsiniz. Eşinize bir hosst diyin o ne yapıyor mesela işten gelip ? Ya da evde olduğu zamanlar. Ver çocuğu git rahat rahat duş al diyor mu ? Bu akşam yemekler bende diyor mu ? Bir sabah sen uyu çocuklar bende diyor mu ? O senin için güzel kiyafetler giyip parfümler sıkıyor mu ?

4aylik daha lohusa sayilirsiniz. Eşinize bir hosst diyin o ne yapıyor mesela işten gelip ? Ya da evde olduğu zamanlar. Ver çocuğu git rahat rahat duş al diyor mu ? Bu akşam yemekler bende diyor mu ? Bir sabah sen uyu çocuklar bende diyor mu ? O senin için güzel kiyafetler giyip parfümler sıkıyor mu ?
Yapmıyor maalesef. Bende öyle dedim hep ben ben diyorsun diye peki sen ne yapıyorsun dedim susuyor bir şey demiyor

Ne yapmalıyım sizce içimden konuşmak gelmiyor evde iki yabancı gibiyiz. Yaşam enerjim kalmadı gülmek bile gelmiyor içimden

Eşinizin saglam firca yeme zamani gelmiş
😤
Hizmetcisi degilsiniz evin yetişdirememeniz çok normal iki çoçukla bir zahmet bir işin ucundan yapişsin yapsa ölmez yada erkeklik gururundan birsey eksilmez

Sizi beğenmeyen adama yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Kimseye zorla yaranamazsınız. Beğenmeyen gelmesin eve. Beğenmeyen oturmasın sofranıza. Beğenmeyen bakmasın yüzünüze. Siz bunlar olurken değersiz olmazsınız. Ama bunları sineye çeker,bu kişiye boyun eğer susup evliliğe devam ederseniz değersiz olursunuz

Bence şu aşamada boşanma fikri pek sağlıklı değil (2 çocukla boşandım) Eşinize bi ayar cekilmesi gerekiyor sizin de biraz dinlenmeye ihtiyacınız var madem çalışmıyorsunuz bebek gün içerisinde uyuduğu zaman aralarında bi dinlenme bi işlere vakit ayırma şeklinde bölüştürebilirsiniz

Çok teşekkür ederim hanımlar bizim konuşmama hala sürüyor. Sadece kahvaltı ve yemek hazırlıyorum evin hiç bir işine bakmıyorum. Ailem şehir dışında 1 haftalığına oraya gitmek istediğimi söylüyecem okula giden oğlumla baş başa kalsınlar tüm işleri kendileri görsün bakalım...

Ne yapmalıyım sizce içimden konuşmak gelmiyor evde iki yabancı gibiyiz. Yaşam enerjim kalmadı gülmek bile gelmiyor içimden
Lohusalikla birlikte soylemleri ağır konuşup derdinizi anlatınca anlayan biri de yoksa karşınızda kendiniz mutlu olmaya bakın nasıl iyi hissedeceksiniz oyle

Şimdi linç başlayacak ama fikrimi söyleme özgürlüğüm vardır herhalde 😂 bunları yaşamayan yoktur, varsa da yurtdışından yazan ya da çok sosyetik olan bazı üyelerdir 😂 şimdi gelip benim kocişim evin her işini yapar, gece kalkıp bebek bakar, maaş kartını elime verir falan gibi şeyler yazarlarsa kendininkiyle kıyaslama. Bebek varken veya çocuk sayısı ikiye çıkmışken annelerin yükü beş katına çıkar ve babalar bunu anlamaz. Kendisiyle oturup açıkça konuşun. Buraya yazdıklarınızı anlatın.. Eve temizlikçi çağırmıyorsanız çağırın, izin gününde baba çocuklara baksın ve buzluğu doldurun. Anneler yakındaysa destek isteyin. Bugünlerde anlaşmazlıklar yaşanması normal ve boşanmaya gidecek kadar mühim değil

Şimdi linç başlayacak ama fikrimi söyleme özgürlüğüm vardır herhalde 😂 bunları yaşamayan yoktur, varsa da yurtdışından yazan ya da çok sosyetik olan bazı üyelerdir 😂 şimdi gelip benim kocişim evin her işini yapar, gece kalkıp bebek bakar, maaş kartını elime verir falan gibi şeyler yazarlarsa kendininkiyle kıyaslama. Bebek varken veya çocuk sayısı ikiye çıkmışken annelerin yükü beş katına çıkar ve babalar bunu anlamaz. Kendisiyle oturup açıkça konuşun. Buraya yazdıklarınızı anlatın.. Eve temizlikçi çağırmıyorsanız çağırın, izin gününde baba çocuklara baksın ve buzluğu doldurun. Anneler yakındaysa destek isteyin. Bugünlerde anlaşmazlıklar yaşanması normal ve boşanmaya gidecek kadar mühim değil
Yaşadığım şehirde kimsemiz yok maalesef. Konuşmadım mı sanıyorsunuz anlamıyor yada anlamak istemiyor. Ben ondan bir kadın gibi iş yapmasını istemiyorum ki sadece beni bu kadar eleştirmesin yaptığım şeyleri hiçe saymasın bu zoruma gidiyor.

Yaşadığım şehirde kimsemiz yok maalesef. Konuşmadım mı sanıyorsunuz anlamıyor yada anlamak istemiyor. Ben ondan bir kadın gibi iş yapmasını istemiyorum ki sadece beni bu kadar eleştirmesin yaptığım şeyleri hiçe saymasın bu zoruma gidiyor.
Yapma o zaman. Ben evde yemeği yeyip bitirdiğim, çamaşırların sepetten taştığı günleri yaşadım. Bırak yığılsın bulaşıklar.

Çok haklısınız. Tavrını iğrenç buldum. Bu adamların brad pitt havaları beni benden alıyor. Sen nesin ki karşıdakinden ne bekliyorsun? Sağlam bir ayar gerek

Bugün ne çok benzer konular var.
Hatta benzerini kendimde yaşadım. O yüzden bu konuya yazayım istedim cevapta içinde gizli çünkü...
Eşim geldi bugün ev süpürüyordu kırıntıdan hiç hoşlanmaz çocukların döktüklerini alıyordu yani kendi sevmediği için yapıyor çocuklar uyuyorken bende bir köşeye çekildim azıcık dinleniyordum. Dışardan insanlar çok kılıbık yemeğe, temizliğe,çocuklara yardım ediyor diyolar mıdır diye sordu. Bende evet dedim kesin öyle söylüyorlardır çünkü çevreden,babadan gördükleri o. E o zaman bende yapmayayım dedi. Mutsuz olmak istiyorsan yapma dedim. Tamam ben aldım cevabımı dedi.

İşin özü farkında olmakta. Sen mutsuzsan eşini mutlu edemezsin önce bunu öğretmekle başlamalısın. Sonra hayatı beraber yaşadığınızı yardım etmeyip o evi birlikte sırtladığınızı öğrenmeli ki herşey yerine otursun.

Mutsuzsanız niye çocuk yaptınız ki?
2. Çocuğumdan öncesine kadar böyle bir şey yoktu hayatımızda az çok da olsa yardım ederdi eleştirmezdi. Tabi o zamanlar çalışıyordum. O zamanlar az bir miktarda olsa ona para verirdim. Şimdi işten çıktım çalışmıyorum haliyle para da veremiyorum acaba diyorum asıl mevzu bu mu yani çalışıp para verirken hiç bir şey denmiyordu ama şimdi herşey göze batar oldu...

Back
X