• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemiyorum

2. Çocuğumdan öncesine kadar böyle bir şey yoktu hayatımızda az çok da olsa yardım ederdi eleştirmezdi. Tabi o zamanlar çalışıyordum. O zamanlar az bir miktarda olsa ona para verirdim. Şimdi işten çıktım çalışmıyorum haliyle para da veremiyorum acaba diyorum asıl mevzu bu mu yani çalışıp para verirken hiç bir şey denmiyordu ama şimdi herşey göze batar oldu...
O zaman tekrar işe girebilirsiniz.

Şimdi linç başlayacak ama fikrimi söyleme özgürlüğüm vardır herhalde 😂 bunları yaşamayan yoktur, varsa da yurtdışından yazan ya da çok sosyetik olan bazı üyelerdir 😂 şimdi gelip benim kocişim evin her işini yapar, gece kalkıp bebek bakar, maaş kartını elime verir falan gibi şeyler yazarlarsa kendininkiyle kıyaslama. Bebek varken veya çocuk sayısı ikiye çıkmışken annelerin yükü beş katına çıkar ve babalar bunu anlamaz. Kendisiyle oturup açıkça konuşun. Buraya yazdıklarınızı anlatın.. Eve temizlikçi çağırmıyorsanız çağırın, izin gününde baba çocuklara baksın ve buzluğu doldurun. Anneler yakındaysa destek isteyin. Bugünlerde anlaşmazlıklar yaşanması normal ve boşanmaya gidecek kadar mühim değil
bunu anlamayacak, yükün en azından yarısını azaltmayacak adamları baba yapmayı hiç normal bulmuyorum , keşke kimse bulmasa.
4 aylık bebeği olan kadına paspal geziyosun diyebilecek adamın baba olmaması gerekiyordu.

Evet. Eskiden benden böyle şikayetçi değildi. İnanır mısınız doğumu sezeryanla yaptım göbeğim kaldı biraz bana bakıp kadın dediğin göbekli mi olurmuş bile dedi😞
2. çocuktan sonra olmamıştır ,
eşiniz her zaman dağ ayısıdır ama siz evlilik kurumuna delice bir anlam yüklediğinizden fark etmemişsinizdir.
insan 3*5 ayda insandan dağ ayısına dönüşmez.
bu adam erkek çocuk eğitecek bir de.

Bugün ne çok benzer konular var.
Hatta benzerini kendimde yaşadım. O yüzden bu konuya yazayım istedim cevapta içinde gizli çünkü...
Eşim geldi bugün ev süpürüyordu kırıntıdan hiç hoşlanmaz çocukların döktüklerini alıyordu yani kendi sevmediği için yapıyor çocuklar uyuyorken bende bir köşeye çekildim azıcık dinleniyordum. Dışardan insanlar çok kılıbık yemeğe, temizliğe,çocuklara yardım ediyor diyolar mıdır diye sordu. Bende evet dedim kesin öyle söylüyorlardır çünkü çevreden,babadan gördükleri o. E o zaman bende yapmayayım dedi. Mutsuz olmak istiyorsan yapma dedim. Tamam ben aldım cevabımı dedi.

İşin özü farkında olmakta. Sen mutsuzsan eşini mutlu edemezsin önce bunu öğretmekle başlamalısın. Sonra hayatı beraber yaşadığınızı yardım etmeyip o evi birlikte sırtladığınızı öğrenmeli ki herşey yerine otursun.
vala bence işin özü kadın hakları konusunda bu kadar sığ durumda olan adamları bırak eş baba yapmayı , kahve bile içmemekte olmalı.

vala bence işin özü kadın hakları konusunda bu kadar sığ durumda olan adamları bırak eş baba yapmayı , kahve bile içmemekte olmalı.

Yok ki 😂😂 Yani beceremiyoruz biz erkek yetiştirmeyi galiba 🫢 Kadınların ağzına bakan erkek atalardan bunlara 🤦 Anaerkil toplum nasıl böyle ataerkilleştirildi tarihçiler şunu bir açıklasa kendimi iyi hissedicem ama oda yok 😂

Şimdi linç başlayacak ama fikrimi söyleme özgürlüğüm vardır herhalde 😂 bunları yaşamayan yoktur, varsa da yurtdışından yazan ya da çok sosyetik olan bazı üyelerdir 😂 şimdi gelip benim kocişim evin her işini yapar, gece kalkıp bebek bakar, maaş kartını elime verir falan gibi şeyler yazarlarsa kendininkiyle kıyaslama. Bebek varken veya çocuk sayısı ikiye çıkmışken annelerin yükü beş katına çıkar ve babalar bunu anlamaz. Kendisiyle oturup açıkça konuşun. Buraya yazdıklarınızı anlatın.. Eve temizlikçi çağırmıyorsanız çağırın, izin gününde baba çocuklara baksın ve buzluğu doldurun. Anneler yakındaysa destek isteyin. Bugünlerde anlaşmazlıklar yaşanması normal ve boşanmaya gidecek kadar mühim değil
Yani bi bakıma haklısınız. Ne bileyim çocuğa gece hep ben kalkıp baktım mesela. Ya da eşim gelip de cam silmedi, banyo temizlemedi. Ama ne yaptı evi de süpürdü, yemeğimizi de hazırladı, çocuğu da oyalaladı, temizlik içim yardımcı tutuldu vs vs.
Mükemmel bir iş bölümü olmadıysa bile en azından eleştirmedi, vay sen bana neden kahvaltı hazırlamıyorsun, yok yemek geç kaldı falan demedi yani. Demeye de asla hakkı yoktu. Yazıktır yani iki çocuklu lohusa bir kadına bunlar söylenmez.

Yok ki 😂😂 Yani beceremiyoruz biz erkek yetiştirmeyi galiba 🫢 Kadınların ağzına bakan erkek atalardan bunlara 🤦 Anaerkil toplum nasıl böyle ataerkilleştirildi tarihçiler şunu bir açıklasa kendimi iyi hissedicem ama oda yok 😂
var da kadınların önceliği bu değil ,
bir ton bekar kadın var çevremde hiç kimseden kadın hakları konusunda gelişim benim öncelikli kriterimdir dediğini duymadım

var da kadınların önceliği bu değil ,
bir ton bekar kadın var çevremde hiç kimseden kadın hakları konusunda gelişim benim öncelikli kriterimdir dediğini duymadım

Hepsi kanıksamıştır .Alıştırıldı normali bu sanıyolar 😂 Konulara bak hepsi ama hepsi hatayı kendinde arıyor. Aldatılanlar bile 🤦 Ama erkek hiç suçlu değil tek suçlu karşıdaki kadın gibi yani bu paşaların nesi var bu kadar önemli , kadınlar neden kendilerini bu kadar değersiz , önemsiz hissediyorlar ve değersiz önemsizleştiriyorlar anlamak güç . Bu değersizleştirme çözülürse bence herşey çözülür.

Ne yaltın
7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin 😭
7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin 😭
Ne

Ne yaptınız suan hala aynı durumda mısınız ?

Ne yaltın

Yani barışmıştık ama dündendir gene kavgalıyız. Paşamız sözde dün hastayım diye kendini yataklara attı gecesi arkadaşlarıyla okey oynamaya gitti. Haliyle bende şalterler attı. Bugünde tüm gün yataktan çıkmadı sözde "hastaymış" sonra akşamı kalktı acıktım diye. Ya bu adam gerizekalı mı kafası mı basmıyor anlayamıyorum her seferinde anlatıyorum yardıma desteğe ihtiyacım var diye sonra kızınca bağırınca bağırdı oluyorum. Gerçekten sinirlerim çok bozuk anı sinirleniyorum bağırarak konuşuyorum anlaşılamamaktan yalnız olmaktan yoruldum artık 😟

Yani barışmıştık ama dündendir gene kavgalıyız. Paşamız sözde dün hastayım diye kendini yataklara attı gecesi arkadaşlarıyla okey oynamaya gitti. Haliyle bende şalterler attı. Bugünde tüm gün yataktan çıkmadı sözde "hastaymış" sonra akşamı kalktı acıktım diye. Ya bu adam gerizekalı mı kafası mı basmıyor anlayamıyorum her seferinde anlatıyorum yardıma desteğe ihtiyacım var diye sonra kızınca bağırınca bağırdı oluyorum. Gerçekten sinirlerim çok bozuk anı sinirleniyorum bağırarak konuşuyorum anlaşılamamaktan yalnız olmaktan yoruldum artık 😟
Bende acıktım. Dışardan söyleyelim deseydiniz keşke.

2. Çocuğumdan öncesine kadar böyle bir şey yoktu hayatımızda az çok da olsa yardım ederdi eleştirmezdi. Tabi o zamanlar çalışıyordum. O zamanlar az bir miktarda olsa ona para verirdim. Şimdi işten çıktım çalışmıyorum haliyle para da veremiyorum acaba diyorum asıl mevzu bu mu yani çalışıp para verirken hiç bir şey denmiyordu ama şimdi herşey göze batar oldu...

yani ikinci çocukla beraber mi değişti eşiniz? bu dediğiniz size gerçekçi mi geliyor?

Ne yaltın

Yani barışmıştık ama dündendir gene kavgalıyız. Paşamız sözde dün hastayım diye kendini yataklara attı gecesi arkadaşlarıyla okey oynamaya gitti. Haliyle bende şalterler attı. Bugünde tüm gün yataktan çıkmadı sözde "hastaymış" sonra akşamı kalktı acıktım diye. Ya bu adam gerizekalı mı kafası mı basmıyor anlayamıyorum her seferinde anlatıyorum yardıma desteğe ihtiyacım var diye sonra kızınca bağırınca bağırdı oluyorum. Gerçekten sinirlerim çok bozuk anı sinirleniyorum bağırarak konuşuyorum anlaşılamamaktan yalnız olmaktan yoruldum artık
yani ikinci çocukla beraber mi değişti eşiniz? bu dediğiniz size gerçekçi mi geliyor?
Yani evliliğimizin ilk zamanlari da böyleydi ama belki yeni evliyiz diye çok üstüne düşmüyordum. İlk oglumdan sonra epey düzeldi bana karşı çok iyi anlayışlı yardımcıydı. 2. Oğluma hamileykende iyiydi ben çalışıyordum o zamanlarda. Ne zaman ki doğurdum işi bıraktım adamin evdeki halı konum mankeni gibi oldu. Zaten bugün de dedim antrede duran ağaçtan hiç bir farkın yok gözümde sadece orada duruyorsun işte...

Back
X