Ne yapacağımı bilemiyorum ...

Ceren, bence paylaşmanda sakınca yok sitede....Çünkü dr.arkadaşlar da var sitede....Fikir verebilirler bence bu konuda sana...Dediğim gibi heyet raporunu düşün istersen canım......

yazdım zaten akciğer ile kalp naklinin aynı anda olması gerektiğini ...ailem neresi olursa oraya götürecek yeter ki çare bulunsun bir yerden bir umut çıksın ...3 haftadır ailece çok üzgünüz ...doğru düzgün okula gidip gelemiyorum 2,3 adım dahi atamıyorum neredeyse ...psikolojim çok bozuldu keşke öğrenmeseydim ...

Son güncelleme : 29 Ekim 2008 10:16

İzmir'de geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri provasında rahatsızlanınca kalp ve akciğer yetmezliği ortaya çıkan lise öğrencisi, 1 ay önce aynı anda yapılan akciğer ve kalp nakliyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın Demerek ilçesinde geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni yürüyüşünde fenalaşan Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi Arif Sağlamer, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerinde kalp ve akciğer yetmezliği teşhisi konulan Sağlamer, nakil için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Mart ayından Eylüle kadar 7 ay boyunca yapılacak akciğer ve kalp bağışını bekleyen Sağlamer, 23 Eylülde Tire ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Kemal Ufakcık'tan bağışlanan organların nakliyle yeniden hayata ''merhaba'' dedi.

''AKCİĞER VE KALP NAKLİ OLDUKTAN SONRA YAŞAYAN TEK HASTA''

Nakil operasyonunu gerçekleştiren DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, 35 gün önce nakil yapılan Sağlamer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Türkiye'de şu ana kadar aynı anda akciğer ve kalp nakli yapılan hasta sayısının 10 civarında olduğunu ve bu hastaların kısa süre içerisinde hayatını kaybettiğini belirten Oto, ''Arif'in sağlık izlenimi devam ediyor. Şu anda yürüyor, yemeğini rahatlıkla yiyor. Günlük aktivitelerini yapabiliyor. Akciğer ve kalp naklini aynı anda yaptığımız hastalarımız kısa süre yaşamıştı. Arif, akciğer ve kalp nakli olduktan sonra uzun süre yaşayan tek hastamız'' dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşması için Sivas'tan İzmir'e gelerek 7 aydır burada yaşayan anne Gülten Sağlamer ise oğlunun sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

alıntı....

Öncelikle geçmiş olsun
Ciğer nakli yaptıran bir kızı tv de izledim imkansız değil
Canlıdan canlıya yurt dışında yapılıyor

Öncelikle geçmiş olsun
Ciğer nakli yaptıran bir kızı tv de izledim imkansız değil
Canlıdan canlıya yurt dışında yapılıyor

Teşekkür ederim canım ...yapılıyor ama yaşama şansı çok az ...nerede olursa olsun biz gitmeye hazırız ama gerçekten bu işi çok iyi yapan ekip olması lazım Türkiye'de bu tür ameliyatlar başarısız ...

Bilmiyorum canım hemen bulunabilecek birşey değil hem aynı anda kalbi hem akciğeri zor yani aylarca beklemek gerek ...sonucu ne olur hiç bilemiyorum...

Türkiyede ne doğruku sağlık işi doğru yapılsın zaten iyikide yapılmıyor
Maddi durumun uygunsa arastır narmik in dediği hastaneye raporlarını yollayın
Eminimki seni hemen çağıracaklardır

Kotü şeyler düşünme niye yaşama şansı az olsun azsa bile şuanda az değilmi
Ameliyat olursan en azından denedim dersin

Pes etme asla
Allah yardımcınız olaun

Bozuk plak gibi aynı şeyi yazıyorum gerçi ama...Ameliyat olduğun yerlerden heyet raporu çıkardığında sağlık bakanlığı yönlendiriyormuş ameliyatın yapılabileceği dış ülkeye...............

Bilmiyorum canım hemen bulunabilecek birşey değil hem aynı anda kalbi hem akciğeri zor yani aylarca beklemek gerek ...sonucu ne olur hiç bilemiyorum...

Annen yada babndan alıcaklar ciğeri tahminimce
Kalbi bekleyeceksinki organ bağışı artık çok yaygın

Maddi durumumuz o kadar iyi değil ama ailem peşimden koşturuyor heryere başvuruyorlar ellerinden geleni yapıyorlar...zaten ssk karşılıyor bu tür ameliyatları belki yurtdışı olursa kalacak ,yeme felan masraf olur onlarda birşekilde halledilir ...yeter ki çaresi olsun ama umudum hiç yok ...

Ooooo olmazki sen şimdiden yenilgiyi kabullenmişşin
Kredi çekersiniz bişekilde karşılAnır
Dene denemeden bilinmez
Artık teknoloji uçtu gitti çaresiz değilsin

Yapma lütfen

öyle yapacağız canım inşallah bir çare bulunur...

Ooooo olmazki sen şimdiden yenilgiyi kabullenmişşin
Kredi çekersiniz bişekilde karşılAnır
Dene denemeden bilinmez
Artık teknoloji uçtu gitti çaresiz değilsin

Yapma lütfen

hergeçen gün daha kötü oluyorum yurtdışına gitsem de bulunacak mı bulunana kadar ben hayatta olabilecek miyim? en çok beni üzen eğitimime ara vermem olucak

canım öncelikle geçmiş olsun inşaallah tez zamanda sağlığına kavuşursun çok yakınında ki bir insan önemli bir nakil ameliyatı olmuş birisi olarak sana kesinlikle özel hastaneye gitmeni tavsiye ederim canım . çünkü maalesef devlet hastaneleri yoğunluktan dolayı çok zaman kaybettiriyor. mesela bizim nakilmiz kadavradan olmadı hastanın oğlundan oldu devlet hastanesinde organ verecek kişiye yapılan tahlil sonuçları daha çıkmamıştı düşün biz o sürede çoktan ameliyatı yaptırmıştık.her şeyin hayırlısı olur canım dualarım seninle

hergeçen gün daha kötü oluyorum yurtdışına gitsem de bulunacak mı bulunana kadar ben hayatta olabilecek miyim? en çok beni üzen eğitimime ara vermem olucak

Sağlık herşeyden önde gelir canım...Sağlığına kavuşur,yeniden devam edersin kaldığın yerden........

Allah şifa versin canım, çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun.

canım bu hastalıklarda ne olursa olsun en önemli şey moraldir..okuduğum kadarıyla kendini çoktan koyvermişsin hayır! sen mücadele edeceksin doktorlarımız ne gerekiyosa yapacak ve sen asla ümidini kaybetmeyeceksin ve buraya gelip bizlere nekadar sağlıklı oldugunu, iyi oldugunu yazacaksın :) artık her hastalığın bi çaresi var :) bak sana bi örnek vereyım benım dedeme 30 yıl önce mide kanseri teşhisi koyulmuş 'çok yaşamaz ölür yakında ' demiş doktorlar falan sonra dedem tedavisi bitince eve yollamış zaten yaşamaz diye bi süre sonra tekrar kontrol için aynı doktora gitmiş ve doktor inanamamış hiç bir kansere dair belirti yok ! resmen hastalıktan eser kalmamış :) neolur hayata karşı güçlü dur daha genceciksin :)

Son düzenleme:
çok üzüldüm bu konuda bilgim yok sana tavsiye veremeyeceğim ama kalp-akciğer nakli çok da ekstrem bir durum değil türkiye de yeterince gelişmemiş olabilir çok bilgim yok ama seni yönlendirebileceklerini düşünüyorum doktorların, yurtdışı vs de olsa bu işin içindeki cerrahlar daha iyi bilir sana tavsiyede bulunmadılar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…