merhabalar;yeni üyeyim ve yazılanlara ve yorumlara bakınca belki bana da yardımınız dokunur diye başladımözetle anlatmaya çalışacağım;3 seneyi biraz geçti evleneli flörtle beraber 4 sene ama bu 4 sene zarfında ilk 2 ay hariç hep kavga hep hakaret hep eşya kırıp dökme hep boşanacağım söylemleri ve eşimin valizini toplayıp gitmeleri benim kovmalarım ekonomik güçlükleri aşmada benim çabalarım ve onun kaygısızlığı...neresinden tutup yazayım bilemiyorum toparlayamıyorum.ilk zamanlar aşk sarhoşluğuyla göremediğim şeyleri geriye dönüp baktığımda görüyorum,meğer benim değişik ilginç bir adam diye nitelediğim eşim dengesizin biriymiş.birbirimizi çok seviyoruz hep birlikte vakit geçiriyoruz hala flört eder gibi günde bilmem kaç posta sms,insanlar bize gıpta ederdi öyle iyi anlaşıyorduk,son bir senedir hep kendimi mutlusun diye kandırır oldum.borçlu yaşamayı sevmiyorum eşimde borçsuz yaşamayı sevmiyor,özgürlük adına aileyi aksesuar olarak görür son derece kaygısız uykucu hiçbirşey üretmeyen sadece politik söylemlerde bulunan ve içen bir kocam var ve ben onunla içtiğim ve parayı dert etmediğim sürece çok mutlu olan biri.offfff en sonunda ikna ettim ve psikiyatristten randevu aldı,bu arada boşanma davamız açıldı mahkemeye gittik anlaşmalı açtığımız davayı ikimiz de seviyoruz diye kapattık.2 ay oldu söz söz üstüne değişen hiçbir şey yok.benim tutarsızlıklarım onu arsızlaştırdı,söyler ama yapmaz diye düşünüyor şimdi.16 sene yalnız yaşamış sık boğaz etmeyeyim ağırdan aldım evliliğe alışsın diye ama olmadı hala bekarmış gibi davranıyor.gerisini siz sordukça yazayım arkadaşlar dilim dolanıyor parmaklarım duruyor,bir akıl verin bana,son durum cuma sabah çıktı,akşam tlf açtım içmiş,bağırdım çağırdım gelme eve sakın bitti bu iş dedim,ertesi gün aramış ulaşamamış arkadaşına arattı ben de eşyalarını topladım onun yüzünü bile görmek istemiyorum bir ara sen alır mısın dedim ayrı kalın falan filan dedi yok dedim ağlamaktan yoruldum,şımarıklığından bıktım 42 yaşında hala çocuk gibi...yarın randevusu vardı beraber gidelim bana yardım et dedi tamam demiştim ama cuma gününe kadar böyleydi,şimdi ne yapayım ben???
Alkol,hakaret,borçlar...
Benim için bunlardan bir tanesi bile boşanma sebebi.
Siz nasıl ve neden dayanıyorsunuz bilemedim.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
merhaba arkadasim,konunu uzulerek okudum bu son uc bucuk yil senin icin zor gecmis olmali..ilginc adam deyip dengesizliginin uzerini kapatman gibi belki baska baska huy ve davranislarini da kendince baska isimlerle nitelendirip uzerini kapatmaya ve normallestirmeye calismis olabilirsin yoksa bu dort yil nasil gecer bosanma krizleri hakaret ve kirip dokmelerle...insan hep umut ediyor iste bir umut bir umut bu kadar zaman devirmissin..sormak istedigim acaba senin iliskiyi duzeltmede ne gibi cabalarin oldu?girisimlerine aldigin tepkiler nasildi?iliskinizde degistirmek istedigin ilk bes seyi yazabilir misin bana?ona gore bir cozum bulalim sana..[/QUcevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar
hem de ne zorlu geçti;dediğiniz gibi hep bir umutla kendimi sorgulama ve kendimde hata arayıp düzeltmeyle ilgili uğraşlar verdim.işte çok titizim iki hafta evi temizlemedim bir dönem böyle gitti ama hala temizlik alışkanlıkları değişmedi bir ara söylediklerimi hep ters anlıyor diye aman küsmesin diye ağzımı açmadım yanlışlarını dağınıklığını pervasızlığını görmezden geldim,bir ara aile ilişkilerini sevmiyorum dedi ailemle görüşmedim...
değiştirmek istediğim ilk beş şeye gelince;
beni dinlemeyi ve anlamayı öğrenmesi
aslında bu hepsini özetliyor,beni anlasaydı ne yanlış anlama krizleri geçirirdik ne ekonomik zorluk yaşardık ne de başka bir şey.hep hı hı der ben konuşunca ama aklı başka bir yerdedir.dikkate alınmıyor olmak beni delirtti artık.hep bende varım lütfen beni dinle anla diye yalvardım.sadece bana kulak verdiği tek yer yatak odası oldu...
Kusursuz insan yoktur, esinizin kusurlari oldukca büyük ama, sadece kusurlarini anlatirsaniz burada ki tüm kadinlar "bosan" der.
Esinizi en iyi siz tanirsiniz.
Alkolik denilecek seviyede mi iciyor?
sürekli kafası güzel mi geziyor?
borçları nereye yapıyor?
psikolog yardımı da almaya başlamışsınız. bunu da deneyin son şans olarak bence.
Eşinin düzenli bir işi var mı ?
en son yazdığınız cümle benim kafamdaki birbirinne değmeyen tilkilerde bunlar zatenBen de bilemedim canım.
Yazılabilecek birçok şey,eşin 42 yaşında olunca anlamını yitiriyor.
Yani yirmilerinde olsaydı belki biraz yola gelirdi ama bu durumda çok zor.
Anca uslanma dönemine denk gelmen lazım.O da seni uzun yıllar yıpratır.
Eşin belki sevgili olarak eğlenceli ama evlilik için hiç ideal değil.
Böyle adamla 1-2 sene güzel geçer,sonrası üzer.Sen de o 1-2 seneyi geçirmişsin zaten.
Senin de dediğin gibi baştan sen de biraz tutarsız davranmışsın.
Ev ve evlilik düzeni olarak bazı kuralları oturtabilseydin keşke.
Mesela akşam beraber yemek,gece ayrı çıkmamak,belki sadece haftasonu az içmek gibi...
Böyle bir eşi yola getirmek için,kadının baskın ve kararlı olması gerekiyor.
Bence iyi düşün...
Çocuk sahibi olmayı,düzenli aile hayatını,kenara para biriktirip ileride huzurlu yaşamayı düşünüyorsan bu şekilde olmayacağı belli.
ilk bes maddeyi durumu olcmek icin sordum cevabimi aldim,simdi ben size asil yorumumu yapayim...bes madde saymak yerine tek bir sey soylemissiniz,acaba kendinizi esinize iyi ifade edebiliyor musunuz?detayci bir insan olmadiginizi,sabirli bir insan oldugunuzu goruyorum.Az seyle yetiniyorsunuz aslinda ve tek istediginiz esinizin sorumsuzluklarinin katlanabilir hale gelmesi icin ondan size gelecek olumlu bir adim.Sizin artik kendinizi ifade edecek gucunuz kalmamis,bosanma konusu aslinda istediginiz icin degil de duzeltebileceginize inanciniz kalmadigi icin..Ben sizin aranizda buyuk bir iletisimsizlik goruyorum..Kimi insanlar soyleneni anlamazlar birseyleri onlara davranislarimizla anlatmamiz gerekir,kimisi de tam tersi..esinizin soylrdiklerinize verdigi tepki ile hic konusmadan davranislarinizla anlattiginiz seylere verdigi tepkiyi olcerek kendinizi yormadan kendinizi dinlenrbilir ve anlasilabilir hale getirebilirsiniz...mesela kimi erkekler dirdir der bir sorunumuzu konusmak istedigimizde bu tip durumlarda sozler degil davranislarinizla konusmaniz gerekir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?